Topptipset Tips Torsdag 22/7

Publicerad på 22 Jul 2021 - 05:37

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Jul 2021 - 05:37

Hela sju bidrag hämtas från Europa Conference League-kvalet där bland andra Häcken och Hammarby krigar om avancemang. Det svarta fåret på kupongen är bataljen på Olympia där vi hittar en fenomenal kupongrensare i Superettan. Mer om detta i analysen nedan, mot åtta rätt!

13 rätt på STRYKTIPSET & EUROPATIPSET (67 000 kr i nettovinst) för Rekat-laget! Form!
Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem till TOPPTIPSET! 100 kr/andelen. KLICKA HÄR!

Spelstopp: 18.441. Aberdeen - Häcken 1
En klurig uppgift väntar för Häcken i Europa Conference League-kvalet. Aberdeen har förstärkt truppen med den rutinerade duon Scott Brown och Christian Ramirez. Utöver detta ser värdskapet ut att hålla hårt i talangen Lewis Ferguson som efter fjolårssuccén tycks vara redo att testa vingarna. Häcken har visserligen rest sig från askan under nya tränaren Per-Mathias Högmo men får sikta in sig på att överleva till returmötet. Strecka från vänster.

2. Hammarby - Maribor X
Så sent som säsongen 2019/20 skickade Maribor ut AIK ur Champions League-kvalet. Nu ställs slovenerna mot Gnagets stadsrival Hammarby och vi köper inte riktigt det höga förtroende svenska folket har för Bajen. Gästerna har inlett säsongen piggt med dubbla 1-0-segrar i föregående kvalomgång följt av en fin seger borta mot Celje i ligapremiären. Hammarby har inlett starkt under nya tränaren Milos Milojevic men har överlag haft en skakig säsong. Med bland andra mittfältsgeneralen Abdul Khalili frånvarande ligger vårt fokus på X2.

3. Gent - Vålerengen 1
Vålerengen har haft en tung sommar och endast skrapat ihop två segrar av de senaste åtta i ligaspelet. I Europa Conference League-kvalet väntar riktigt tufft motstånd för norrmännen i form av belgiska Gent. Värdskapet har haft en aktiv sommar på transferfönstret där bland andra Niklas Dorsch lämnat för tyska Augsburg. Anlänt har bland andra Elfsborgs försvarsklippa Joseph Okumu gjort. Visst frågetecken finns dock kring huruvida stjärnan Roman Yaremchuk är aktuell efter att ha deltagit i EM med sitt Ukraina. Med ettan högt streckad är det läge att plocka fram garderingspennan.

4. Ujpest D - Vaduz 1
Vaduz höll inte måttet i schweiziska Super League i fjol och fick ta klivet ner från högstadivisionen. Europa Conference League-biljetten säkrades dock via den inhemska cupen för Residenzler som tekniskt sett tillhör Lichtenstein. Även Ujpest D säkrade avancemang via att säkra cuptiteln och visst ser truppen spännande ut med nytillskottet Yassine El Ghanassy. Värdskapet har ett högre kunnande och torde stå som segrare när slutsignalen ljuder på Szusza Ferenc Stadion. Ettan är helt klart ett spikalternativ.

5. Dundalk - Levadia 1
Dundalk har inte nått upp till sin ordinära nivå de senaste två säsongerna och balanserar på en tunn lina i hopp om att nå Europaspel kommande säsong. Formen är dock uppåtgående och estländska Levadia är en uppgift som irländarna torde klara av relativt komfortabelt. Hemma på Tallaght Stadium ska värdskapet i varje fall skaffa goda förutsättningar till returmötet. Tacksamt nog erbjuds fint spelvärde åt väst och då är spikettan för oss solklar.

6. Pogon Sz. - Osijek 2
Ett oerhört intrikat möte stundar på Stadion Miejski w Szczeinie. Pogon Sz. stod för en fin fjolårssäsong och var länge med och utmanade den polska giganten Legia om ligatiteln. Värdskapets kompakta försvarsspel var onekligen framgångsreceptet där ingen annan klubb släppte in färre strutar än de blårödas 23 till antalet. Med det sagt kommer polackernas defensiv att ställas på prov här. Osijek skördade framgångar i fjol med en glödhet Ramon Mierez i spetsen. Med sina 22 strutar stod argentinaren som skytteligavinnare då och 24-åringen har fortsatt på inslaget spår. Vi utgår från höger men garderar tidigt.

7. Larne - Aarhus 2
Aarhus har fått en tillsynes enkel lottning i kvartsfinalen mot nordirländska Larne. AGF stod för en klart godkänd premiäromgång i Superliga då en pinne plockades mot de regerande mästarna Bröndby. Patrick Mortensen saknades då och anfallsstjärnans tillgänglighet är återigen oklar. Alldeles oavsett ska danskarna ses med goda möjligheter att stänga dubbelmötet redan här. Vi ställer oss frågandes kring huruvida Larne har kunnandet som krävs för att störa Aarhus. Bergtvåa!

8. Helsingborg - Värnamo X
Med Anthony van den Hurk tillbaka från sina skadebekymmer har Helsingborg imponerat stort. 28-åringen noterades bland annat för ett hattrick då Västerås bortabesegrades med 4-0 senast. Det var skåningarnas tredje raka seger i ligaspelet där Anders Lindegaard för övrigt hållit nollan intakt i samtliga av dessa. Den uppåtgående formkurvan gör dock att spelarpoolen streckar upp ettan till skyarna mot ett Värnamo som imponerade stort under våren med sitt kompakta försvar. Gästerna har endast släppt in sex strutar på de inledande elva omgångarna, en statistik ingen annan klubb varit i närheten av att matcha. Vi utgår från mitten men ser gärna att båda flanker garderas.

13 rätt på STRYKTIPSET & EUROPATIPSET (67 000 kr i nettovinst) för Rekat-laget! Form!
Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem till TOPPTIPSET! 100 kr/andelen. KLICKA HÄR!

Kupongens kassaskåp
Aarhus
Aarhus kan knappast klaga över lottningen och över två möten ska danskarna inte ha några som helst problem att säkra avancemang. Att ettan ser ut att understiga 75 procent gör denna till en ypperlig spik.

Varningens finger!
Värnamo
Värnamo har varit ruskigt solida bakåt denna säsong och med detta har smålänningarna möjligheten att kliva upp på samma poängskörd som tvåan Norrby. Helsingborg må ha den vassaste spelartruppen av de två och är generellt sett svårspelade på Olympia. Rådande procentfördelning finns det däremot knappast fog för.

144 rader
1. Aberdeen - Häcken 1x
2. Hammarby - Maribor x2
3. Gent - Vålerengen 1x2
4. Ujpest D - Vaduz 1x
5. Dundalk - Levadia 1
6. Pogon Sz. - Osijek x2
7. Larne - Aarhus 2
8. Helsingborg - Värnamo 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto