Topptipset Tips Torsdag 24/6

Publicerad på 24 Jun 2021 - 08:56

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Jun 2021 - 08:56

Tisdagens Topptips kommer till spel helt utan EM-matcher, det är lätt att hänga läpp inför ett sådant faktum. Som tröst får vi dock fajter från Copa América och ett mäktigt derby i midnattssolen i norr. Inte illa, häng med!

Gå med i vårt succélag – Köp en andel till vårt Topptipset-system för 100 kr! KLICKA HÄR!

Spelstopp: 18:591. Bolivia - Uruguay 2
Cavani, Suárez, Godín. Listan kan göras än längre men faktum kvarstår – Uruguay får inte spelet att flyta. Jämfört med Bolivia ska de vara både en och två klasser bättre, men undertecknad är inte övertygad. Bolivianerna kan visserligen inte dra sedvanlig nytta av sin hemmaplan på hög höjd i La Paz då Copa América spelas i Brasilien men man håller ihop spelet bra ändå. Senast blev det knapp förlust mot Chile, som spelade oavgjort mot Uruguay dessförinnan, och således känns rensarkrysset långt ifrån ointressant till dessa streck. Uruguay är en favorit i viss fara. X2!

2. Chile - Paraguay 2
Paraguay har inlett Copan starkt. Inget avancemang ska tas ut i förskott men tar Berizzos sällskap poäng här lär de inte bomma. Senast blev det en knapp förlust med 0-1 mot Messis mannar från Argentina men det är inget att tjura över när ett redan kvartsfinalklart Chile står för motståndet. Chilenarna är ett lag som kan gå långt, men de kommer knappast gå all in här utan anledning. Streck uppemot 55-60 procent på ettan är således i klar överkant. Vänstersidan gillas ej, X2 spelas istället.

3. Vänersborgs IF - Utsikten 2
Division 1 bjuder på nästa fajt. Bosko Orovic omskrivna göteborgare, som hade stora planer på en egen variant av ‘Sunderland till’ i die’ för något år sedan, går in i den västkustska drabbningen som favorit. Topptippade Utsikten har radat upp fyra segrar och två kryss på sina senaste sex matcher och laget ser precis som förväntat ut att kunna utmana om uppflyttning. Årets upplaga av Vänersborg är mer av ett mittenlag och även om formen är ganska god så kommer de få det tufft på Vänersvallen denna afton. Vi håller höger.

4. Lindome - Qviding 2
Lindome har haft en tuff start på säsongen. Blott tre segrar på tolv försök finns noterade och vad värre är så har ingen av dessa treor kommit på de åtta senaste. Som en följd ligger föreningen från utkanterna av Göteborg, som dessutom får flytta hemmamatcherna från Lindevi till Åbyvallen i nuläget, ganska illa till i tabellen. Det gör inte Qviding som med sin unga trupp gått som en raket genom seriesystemet på senare år. Stålbadet som föreningen gick igenom efter tvångsnedflyttningen har gjort underverk och i detta derby ska det målglada gänget ha goda chanser att ta poäng. Strecka från höger.

5. Skövde - Lunds BK 2
Lunds BK öser in mål för tillfället. Senast blev det hela sju (!) stycken i derbyt mot Torns – en motståndare som i omgången dessförinnan sänkte just Skövde med 3-2. Trots detta blir studentsällskapet klart underskattade på Södermalms IP. Värdföreningen har förvisso inlett säsongen starkt sett till spel på egen matta men
med tanke på hur mycket mål de släpper in är det bara en tidsfråga innan det vänder. På den övre halvan är det inget annat lag som släppt in fler och ett Lunds BK i målform ska ha goda chanser på poäng. Till dessa streck är tvåan ett riktigt rån.

6. Piteå - IFK Luleå X
22:00. I Spanien är det sena avsparkstider på grund av värme, i Piteå är det midnattssolen som lockar. Det råder ingen tvekan om att derbyt mellan Piteå och IFK Luleå är speciellt. Den här gången är det dessutom oerhört ovisst med tanke på hur respektive säsongsstart sett ut. Kurvorna är i det närmaste identiska där svaga inledningar förbättrats en aning mot slutet, utan att de för den sakens skull skräms. Som en följd står bägge gäng på tolv pinnar vardera inför detta möte och det skulle inte förvåna om de delar på poängen här. Mitten först, men helgardera helst.

7. Stabaek - Vålerengen 2
Det har nog blivit lite väl mycket fjordlax, chipp och dipp för Janne Jönssons Stabaek under EM. Tre raka torsk, med nio insläppta därtill, är inget styrkebesked. Det är däremot Vålerengens 1-1 mot Skandinaviens bästa lag Bodö/Glimt. Anfallstrojkan med Layouni, Udahl och Sahraoui rev upp stora sår hos den regerande mästaren tillika nuvarande serieledaren, som vann helt galna 26 av 30 matcher i fjol. Kommer Vålerengen upp i liknande nivå under torsdagen är tvåan klappad och klar. Vettig spik till runt 50-55 procent.

8. América MG - Juventude X
Copa América är i full blom i Brasilien men vad bryr sig brassarna om det. Bolsonaro och gänget blåser på för kung och fosterland i samtliga områden och seriespelet rullar därmed på parallellt med sommarens stora sydamerikanska turnering. Nykomlingsmötet i Série A mellan América MG och Juventude är inget undantag, även om de förstnämnda nog gärna hade tagit ett uppehåll. Hemmalaget har avverkat fem omgångar men de har fortfarande inte vunnit. Faktum är att AMG bara tagit en poäng. Vagner Mancini har därför valts som ny tränare men huruvida det får effekt eller ej återstår att se. Det skadar dock inte att just Juventude möter upp. Gästerna har också startat svagt med blott en seger hittills och känslan är att det kan gå precis hur som helst. Alla tecken.

Kupongens kassaskåp
Utsikten
Det storsatsande laget från västra Göteborg är i bra slag. Mot ett i grunden sämre Vänersborg ska de gälla som klar och tydlig favorit. Magisk tvåa till förvånansvärt låga streck.

Varningens finger!
Lunds BK
Sommarlovet är här och formen är god hos laget från Lund. Skövde är starka hemma men precis som tabellen visar är detta två jämna lag. Tvåan är ett måste till dessa streck.144 rader
1. Bolivia - Uruguay x2
2. Chile - Paraguay x2
3. Vänersborg - Utsikten 2
4. Lindome - Qviding x2
5. Skövde - Lund x2
6. Piteå - IFK Luleå 1x2
7. Stabaek - Vålerengen 2
8. América MG - Juventude 1x2

Gå med i vårt succélag – Köp en andel till vårt Topptipset-system för 100 kr! KLICKA HÄR!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto