Topptipset Tips Torsdag 27/4

Publicerad på 26 Apr 2023 - 15:03

Tipsexperten

Tipsexperten

26 Apr 2023 - 15:03

Torsdagens Topptips utspelar sig i tre olika länder, England, Spanien och Italien. Det står viktiga poäng på spel i framförallt de engelska och spanska nedflyttningsstriderna. Everton och Valencia är två klassiska klubbar som riskerar degradering. Här nedan finner ni all matnyttig info. Mot 8 rätt!

Spelstopp: 19:29

1. Tottenham - Manchester United 2
Tottenham blev fullständigt överkörda av Newcastle (1-6) i helgen. Klubben har bett om ursäkt och betalat matchbiljetterna för de stackars supportrarna som bevittnade debaclet på plats. Cristian Stellini har även fått sparken och nu är Ryan Mason tillbaka som interim. Positivare tongångar är det hos Man United som vann FA-cupsemin mot Brighton efter straffar i helgen. Victor Nilsson Lindelöf var matchens gigant och svensken lär få fortsatt förtroende här med tanke på att Varane och Martínez är skadade. United ska ses som knappa favoriter men i norra London ska aldrig Harry Kane och gänget räknas bort. På hemmabanan har Spurs vunnit 11 av 16 ligamatcher. Ett-två känns som en vettig lösning.

2. Everton - Newcastle X
Newcastle reagerade sannerligen på rätt sätt efter 0-3-förlusten mot Aston Villa. Som tidigare nämnt slutade hemmamötet mot Tottenham hela 6-1 – redan efter 21 minuter spel stod det hela 5-0 på tavlan. Lika mycket ytor kommer det inte att bjudas på mot Everton på Goodison Park. Liverpool-laget krigar för ett nytt kontrakt och har under Sean Dyches styre varit tajta bakåt. Hemma på Goodison har Everton bara torskat två matcher sedan Dyche tog över huvudansvaret i slutet av januari. Detta lär inte bli någon walk in the park för Newcastle och när vänstersidan rensar fint bland kupongerna prioriteras 1X i Merseyside.

3. Southampton - Bournemouth 1
I Sydkustderbyt står det viktiga poäng på spel, framförallt för jumbon Southampton som har fem poäng upp till säker mark. Ska The Saints lyckas hålla sig kvar i finrummet krävs det tre poäng i den här typen av matcher. Soton har sett bleka ut hela säsongen men insatsen förra fredagen borta mot Arsenal (3-3) var lovande där James Ward-Prowse och hans lagkamrater var ytterst nära tre poäng. Bournemouth har fått med sig bättre resultat under våren, men genomklappningen i hemmamötet senast mot West Ham (0-4) vittnade om att The Cherries fortsatt är ett av seriens svagaste kort. Ettan först, krysset sedan.

4. Rotherham - Cardiff X
Cardiff hade ledningen i bortamötet mot Rotherham som spelades i mitten av mars, men matchen avbröts på grund av ett kraftigt regnoväder och nu ska den här kampen spelas om från 0-0. Med tre matcher kvar att spela i Championship har Rotherham och Cardiff tre pinnar ner till nedflyttningsstrecket, därmed är det ingen vild gissning att båda lagen kommer att vara rädda om poängen i den här tillställningen. Gästerna från Wales övertygar sällan på resande tass medan The Millers stått för ett gäng fina insatser på hemmabanan under 2023. Här får dessutom Rotherham tillbaka succékeepern Viktor Johansson från skadelistan. Ovisst. Känslan är att detta kan ticka 0-0 hela vägen upp till 90. Tänkbart spikkryss.

5. Valencia - Valladolid 1
Trots vinsten i bottenmötet senast mot Elche återfinns fortfarande krisklubben Valencia under den spanska giljotinen. Bortaspelet har varit en katastrof men hemma på Mestalla har Los Ché agerat med viss pondus. Trots skador på Castillejo, Correia, Marcos Andre och Kluivert borde ändå Valencia kunna lösa minst en pinne i den här hemmamatchen. Real Valladolid kommer förvisso till spel i relativt bra slag, men truppmässigt ser Valencia minst lika starka ut. Man ska även ha med sig att Valladolid också haft stora bekymmer på resande fot denna säsong. 1X torde räcka.

6. Villarreal - Espanyol 2
Det har varit extremt mycket upp och ner kring Villarreal sedan succécoachen Unai Emery lämnade för Premier League. “Den gula ubåten” kan en bra dag besegra Real Madrid på Santiago Bernabéu men också fallera mot vilket bottengäng som helst. Med två raka förluster i bagaget samt skador på nyckelspelare som Albiol, Kiko, Coquelin och Gerard Moreno finns alla chanser för Espanyol. De besökande katalanerna har förvisso gått kräftgång den senaste tiden, men skadeläget ser ljust ut och kvalitéer finns det i truppen. Detta garderas hela vägen i jakten på storslam!

7. Athletic Bilbao - Sevilla 1
Efter cup-uttåget mot Osasuna i Copa del Rey-semin har de svårspelade baskerna från Bilbao radat upp tre raka vinster i La Liga. Nu är avståndet upp till Europaplatserna blott en pinne. Oihan Sancet har varit helt magisk under våren och flera storklubbar håller nu ett extra öga på Pamplona-sonen som spelade fram till båda målen i segern senast mot Almería. Fin form är det även hos Sevilla som nyligen nått semifinalerna i Europa League. Andalusierna gör dock en svag ligasäsong och har rent tabellmässigt inte mycket att spela för. Ettan spikas.

8. Fiorentina - Cremonese 1
I Coppa Italia har lilla Cremonese ett berg att bestiga. Fiorentina vann den första semifinalen med 2-0 i Cremona, således talar allt för att Viola kommer att nå finalen. De lilaklädda är även framme i semifinal i Conference League, dock var man nära att slarva bort en 4-1-ledning i returen mot Lech Poznan som spelades hemma på Franchi. Det misstaget lär inte Fio göra om här. Cremonese befinner sig i ett hopplöst läge i Serie A där gästerna endast vunnit tre av 31 matcher. Ettan ska ses som högst trolig. Med hänsyn till streckvärde bör ändå skrällkrysset övervägas.

Kupongens kassaskåp

Athletic Bilbao
Hemmastarka Bilbao jagar Europaplats och radar för tillfället upp vinster. Det ska tveklöst finnas bra chans för en ny trea mot Sevilla som har främst fokus på Europa League.

Varningens finger!

Espanyol
Villarreal har varit ett av seriens mest ojämna lag, därmed känns inte procenten på “Den gula ubåten” riktigt motiverad, framförallt inte då Albiol, Kiko, Coquelin och Gerard Moreno dras med skador.

144 rader
1. Tottenham - Man United 12
2. Everton - Newcastle 1x2
3. Southampton - Bournem 1x
4. Rotherham - Cardiff x
5. Valencia - Valladolid 1x
6. Villarreal - Espanyol 1x2
7. Athletic Bilbao - Sevilla 1
8. Fiorentina - Cremonese 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto