Topptipset Tips Torsdag 27/5

Publicerad på 26 Maj 2021 - 21:44

Tipsexperten

Tipsexperten

26 Maj 2021 - 21:44

Gott och blandat är en beskrivning som passar väl in på torsdagens Topptips. Italienskt, franskt och schweiziskt kvalspel samt norsk och svensk ligafotboll utgör sånär som på alla europeiska bidrag. Turkiets landskamp mot Azerbajdzjan finns också med från vår kontinent. Därefter avslutar vi i Sydamerika med två matcher från Copa Libertadores. Nu kör vi!

Spelstopp: 18:591. Molde - Vålerengen 2
Förmodat toppmöte från Aker Stadion. Spelmässigt har inte Molde imponerat nämnvärt, men Ohi Omoijuanfo har sannerligen varit glödhet längst fram. Trots en missad straff står han på fem fullträffar efter fyra omgångar. Det var dock Martin Björnbak som tryckte in det avgörande målet i den osannolika segern mot Rosenborg (3-2). När blott tre minuter återstod låg Molde under med 1-2. Vålerengen har ett starkt lag där svenskbekantingen Vidar Örn Kjartansson får ses som en av de mest lysande stjärnorna. Likt i fjol förväntas Oslo-klubben bli ett topplag. En jämn och välspelad match är att vänta, således lockar värdet på underhunden klart mest. X2!

2. Venezia - Cittadella 1
Returmöte i kvalet mot Serie A där Venezia står med ena benet i finrummet. 1-0-segern mot Cittadella var fullt rättvis och känslan är att grabbarna från Venedig spelar i högstaligan till hösten. Med det sagt väntar 90 minuters ångest på Pierluigi Penzo där i princip vad som helst kan hända. Cittadella har inte direkt rosat marknaden på resande fot under säsongens gång, men med tanke på vad som ligger i potten lär gästerna sälja sig dyrt denna afton. Mycket talar för att vi får se en vinnare och då lämpar sig gubben (etta-tvåa) utmärkt.

3. Toulouse - Nantes 2
Toulouse spåddes promenera hem andraligan och göra sejouren i Ligue 2 till en ettårig sådan. Det kan den förvisso fortfarande bli, men Ola Toivonens gamla lag har visat sig vara för ojämna för att ta raka klivet upp. Ett nervigt kvalspel väntar därför mot Nantes vars säsong tog en skarp sväng när Antoine Kombouaré tog över tränarsysslan. Fyra segrar på de fem avslutande matcherna var en fin fjäder i basens hatt och när tipparna går hårt åt ettan väljer vi att vända på klacken. Smygvärdet i österled lockar mest, X2.

4. Thun - Sion 1
Kvalspelandet går i mål i Schweiz där det första av två möten mellan Thun och Sion ska synas. De sistnämnda siktar givetvis på att försvara sin Super League-status, men på tal om att försvara är det bristen på samma vara som gjort att de rödvita befinner sig i detta läge. Offensiven går det ingen nöd på med bland andra rutinerade Hoarau i spetsen, men samma visa gäller även Thun. Saleh Chihadeh är en målgörare av rang som mycket väl kan agera gubben i lådan på Stockhorn Arena. Målrik drabbning att vänta innebär gubbe!

5. Turkiet - Azerbajdzjan X
Det börjar närma sig EM och Turkiet har valt att genrepa mot Azerbajdzjan och Moldavien innan det är dags att ta sig an Italien i premiären av hela turneringen. Mot lag där turkarna agerat underdogs har resultaten och insatserna varit av magnifik karaktär, men detsamma går inte att säga om värdarna när de bär favoritskapet. Senol Günes förväntas gå runt på många spelare här och då resultatet inte är primärt lockar knappast runt 80 procent på ettan. Azerbajdzjan är inga duvungar och vi drar en rövare med att måla tvärs över. Monumentalt kupongrens i österled.

6. Lidköping - Jitex 1
Innan vi drar till Sydamerika och Copa Libertadores ska vi hinna med en fajt i damernas Elitettan. Lidköping inledde säsongen med att torska två raka matcher, men därefter har värdinnorna tagit sig i kragen. Två av två möjliga segrar hemma på Framnäs IP är något att skryta om och den trenden ser vi fortsätta när Jitex står på andra sidan. Besökarna har tappat mängder av spelare inför säsongen och defensivt ser inte Jitex bekväma ut. Mot ett Lidköping som fått upp farten ska det för mycket till för att ordna poäng. Ettan singlas.

7. Defensa y Justicia - Independiente del Valle X
Betydelselös match för Defensa y Justicia som redan säkrat andraplatsen och därmed också avancemanget. Argentinarna är det bättre laget i grunden jämfört med gästande Independiente del Valle, men med bristande motivation råder garderingstvång i Argentina. Besökarna från Ecuador ämnar behålla sin tredjeplats och därmed få spela vidare i Copa Sudamericana, något vi inte utesluter att Independiente del Valle löser denna natt. Alla tecken.

8. Flamengo - Vélez Sarsfield 1
Vi avrundar i Rio de Janeiro på mäktiga Maracana där Flamengo tar emot Vélez Sarsfield från Argentina. Brassarna visade styrka i det vändande mötet som vanns med 3-2 och de rödsvarta är onekligen en av favoriterna till att ta hem hela Copa Libertadores. Gabigol på topp gör allt som oftast skäl för sitt smeknamn och han kan mycket väl bli tungan på vågen här. Vélez Sarsfield behöver vinna för att knipa förstaplatsen, men vi tror snarare att Flamengo vinner med större siffror än de gjorde senast. Ettan bankas in.

Kupongens kassaskåp
Flamengo
Flamengo slog Vélez Sarsfield med 3-2 i Argentina och när nu aktörerna drabbar samman på Maracana är större siffror att vänta. Gabigol fixar biffen!

Varningens finger!
Vålerengen
Vålerengen är inte långt efter Molde vad gäller rent kunnande men här streckas ändå gästerna ner som ett högst mediokert lag. Då blir valet självklart, X2!144 rader
1. Molde - Vålerengen x2
2. Venezia - Cittadella 12
3. Toulouse - Nantes x2
4. Thun - Sion 12
5. Turkiet - Azerbajdzjan 1x2
6. Lidköping - Jitex 1
7. Defensa - Inde. del Valle 1x2
8. Flamengo - Vélez Sarsfield 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto