Topptipset Tips Torsdag 29/4

Publicerad på 29 Apr 2021 - 06:36

Tipsexperten

Tipsexperten

29 Apr 2021 - 06:36

Torsdagen innebär Europa League där två ruskigt spännande semifinaler ska synas i Manchester och Valencia. En hängmatch från La Liga, botten mot toppen i Portugal samt två turkiska drabbningar finns också med på menyn. Dessvärre lottas de svenska bidragen då Division 2 skjutits upp med hänsyn till rådande restriktioner. Åtta rätt ska ändå jobbas fram och här följer vägen mot fullträffen!

NYHET: Var med i vårt andelslag! Vinn Tillsammans med oss!  KÖP en andel till vårt Topptipset – klicka här!

Spelstopp: 18:59

1. Manchester United - Roma 1
Old Trafford är första arena till rakning där ett för stunden formsvagt Roma väntas få problem. En seger på de sju senaste i ligaspelet är inte alls bra och i ärlighetens namn hade Giallorossi en del tur i kvarten. Ajax dominerade båda mötena och mot en än tuffare opponent lever italienarna farligt. Manchester United har en ruskigt stark offensiv att förlita sig till och här kommer den gamla United-liraren Smalling att få mycket att göra. Ettan ska hållas som trolig och ackompanjerad av krysset är vi i hamn.

2. Villarreal - Arsenal X
Betydligt mer öppen är nästa semifinal när Unai Emery välkomnar sin gamla arbetsgivare till Estadio de la Cerámica. Spanjoren har fått viss upprättelse efter sin utskällda tid i London och med en glödhet Moreno på topp får The Gunners se upp. Mikel Arteta har dock ett bättre truppläge än på länge att tillgå och med lirare som Saka, Smith-Rowe och Lacazette på topp krävs det väldigt lite för att de rödvita ska få utdelning. Både odds och streck vittnar om en jämn historia och här täcks det med fördel upp hela vägen.

3. Barcelona - Granada 1
Kupongen blir en sjurätters i Katalonien där precis allt pekar åt att Barcelona går upp i serieledning. Messi, Griezmann och Pedri leker fotboll just nu och vad som tidigare varit en mörk säsong för Barca ser onekligen ut att kunna bli en oerhört ljus sådan. Granada har fortfarande chans att nå Europaspel, men det är inte tack vare bortaspelet. På resande tass har gästerna presterat 3-3-10 och det är inte ett facit som förbättras på Camp Nou. Spika ettan och gå vidare.

4. Marítimo - Braga X
Botten mot toppen i Primeira Liga där det dock inte lär bli så ensidigt som varken tippare eller oddsmakare tycks tro. Helgens förlust mot Sporting innebär att Braga får svårt att nå ikapp Benfica på tredjeplatsen och med ganska tvivelaktig motivation blir inte heller Marítimo en enkel uppgift. Värdarna visar fin form med tre segrar på de fyra senaste och högmotiverade i kampen om överlevnad får vänstersidan inte missas. Heltäckningsmattan rullas ut illa kvickt på Madeira.

NYHET: Var med i vårt andelslag! Vinn Tillsammans med oss! KÖP en andel till vårt Topptipset – klicka här!

5. Ankaragücü - Gazisehir Gaziantep 1
Vidare till Süper Lig som är sista liga till spel på kupongen. Gaziantep har stått för en klart godkänd säsong och kontraktet är i hamn sedan ett par omgångar tillbaka. Den bristande motivationen har dock tagit ut sin rätt på plan. Endast en poäng av de senaste tolv möjliga vittnar om den saken och hela elva mål i nacken imponerar föga. Ankaragücü må sakna ett par viktiga pjäser denna torsdag, men värdarna ska likväl ses med bra chans till en trea. Motiverad och fin etta.

6. Alanyaspor - Fenerbahce 1
För första gången på många år är Fenerbahce med i kampen om ligatiteln. Bortaspelet har varit en starkt bidragande orsak till att så är fallet, men här väntas en tuff afton för Fener. Alanyaspor har fortfarande chans att nå Europaspel och värdarna är faktiskt ett av Süper Ligs allra bästa lag när det gäller spel i egen borg. Det tycks gå tipparna förbi och i vad som väntas bli en målglad tillställning får ettan absolut inte glömmas bort. Valet faller på gubben (etta-tvåa).

7. Gamla Upsala - Enköping LOTTAS
Starten av de lägre divisionerna i Sverige är framskjutna ännu en månad och därför kommer de två avslutande fajterna att lottas. Fördelningen lyder 6-4-6 vilket procentuellt översätts i 37,5-25-37,5. Precis som brukligt när lottning ska fälla avgörandet gäller det att hålla koll på var värdet landar så nära spelstopp som möjligt.

8. IFK Eskilstuna - Rynninge LOTTAS
Det blir inte heller något spel på Tunavallen denna torsdag och precis som i föregående kamp ska ödet i tombolan fälla avgörandet. Lustigt nog fördelas lotterna på precis samma vis här, 6-4-6, vilket återigen innebär att 37,5-25-37,5 är procentsatserna att förhålla sig till. Strecken ser ut att landa förhållandevis jämnt, men rekommendationen att vänta så länge som möjligt kvarstår.

Kupongens kassaskåp
Barcelona
Barcelona är otvivelaktigt La Ligas bästa lag för stunden och här tyder allt på att katalanerna går upp i rättvis serieledning. Messi skjuter ett bortasvagt Granada i sank.

Varningens finger!
Marítimo
Bragas torsk mot Sporting Lissabon innebär att det blir svårt att nå Benfica på tredjeplatsen. Mot ett motiverat och formstarkt Marítimo går gästerna heller inte säkra och här bör alla tecken vara tidiga.

144 rader
1. Man United - Roma 1x
2. Villarreal - Arsenal 1x2
3. Barcelona - Granada 1
4. Marítimo - Braga 1x2
5. Ankaragücü - Gazisehir G. 1
6. Alanyaspor - Fenerbahce 12
7. Gamla Upsala - Enköping 12
8. IFK Eskilstuna - Rynninge 12

Vi har en spik, en 1x och sedan streckat allt på vårt ANDELSSYTEM! Köp din andel här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto