Topptipset Tips Torsdag 3/6

Publicerad på 3 Jun 2021 - 10:06

Tipsexperten

Tipsexperten

3 Jun 2021 - 10:06

Spännande Topptips denna torsdag med ett gäng olika landslag i farten. Vänskapslandskamper, VM-kval från Sydamerika och semifinaler från U21-EM finns alla med på kupongen. Det gör även två matcher från den svenska Division Ett-fotbollen. Kupongen ser ut att bli en väldigt favoritbetonad sådan och därför rekommenderas en mindre systemstorlek följt av en ökad radinsats. Nu kör vi!Spelstopp: 17:59

1. Belgien - Grekland 1
Under torsdagen äntrar världsettan ringen i Bryssel. Det är som brukligt ett stjärnspäckat Belgien, dock utan De Bruyne som fick sig en rejäl kyss i Champions League-finalen. Men trots avsaknaden av Manchester City-stjärnan finns det en hel drös med världsklasspelare att luta sig mot, såsom Witsel, Mertens, Lukaku och Eden Hazard. Att Grekland, vars kapten är anonyme Bakasetas, ska kunna hota är långsökt. Visserligen har grekerna fått lite fart på maskineriet sedan Van't Schip tog över rodret, men mot den här typen av motstånd räcker de helt enkelt inte till. Spikad etta!

2. Ukraina - Nordirland 1
Ukraina är en spännande nation som styrs av landsfadern Shevchenko. Under Andriys styre har östeuropéerna gått från klarhet till klarhet. Faktum är att de gulblå gick obesegrade och även vinnande ur sin EM-kvalgrupp före Portugal. Under det senaste året har Ukraina även snott poäng av Frankrike och vunnit mot Spanien. Nordirland håller långt ifrån samma standard och trivs generellt sett dåligt utanför öarna. Britterna har dessutom flera avbräck i truppen, bland annat saknas kapten Davis som gjort 126 kamper för sitt Nordirland. Ettan kombinerat med lyxkrysset är i princip en helgardering.

3. Turkiet - Moldavien 1
Turkiet är en oberäknelig nation som trivs då de kan slå lite från underläge. Under det senaste året har turkarna stått för ett par magiska prestationer – premiärsegern mot Nederländerna (4-2) i VM-kvalet skojar man inte bort. Dock tappade Turkiet poäng mot hemma mot Lettland samma samling, träningsmatchen mot Guinea under måndagskvällen slutade även 0-0. Mot afrikanerna snurrade Günes på flera positioner och rotation kan såklart även förekomma mot moldaverna. Moldavien är en nation som inte skrämmer någon – 0-8 mot Danmark i VM-kvalet talar sitt tydliga språk. Men går krysset att hugga omkring ynka 10 procent i Antalya är det absolut inte fel att kombinera ettan med mittentecknet.

4. Bolivia - Venezuela X
VM-kval från Sydamerika där Bolivia och Venezuela drabbar samman i La Paz. Den höga höjden (över 3000 meter över havet) är en faktor som talar för Bolivia, men det är också i princip den enda. Värdnationen har inte vunnit en tävlingsmatch sedan september 2017 och mot ett i grunden starkare Venezuela går inte Bolivia säkra. Rondón, Machís och Martínez är kvalitativa lirare hos gästerna som på egen hand kan skjuta torsdagens opponenter i sank. Plocka med hela spannet omgående och jobba in högersidan.

5. Spanien U21 - Portugal U21 1
U21-EM har nått fram till semifinaler och för nästan samtliga aktörer var det gastkramande historier som utspelade sig i kvartsfinalerna. Spanien dominerade spelmässigt mot Kroatien, men trots det lyckades inte La Rojita avancera förrän efter förlängning. Kroaterna blottade då spanjorerna via omställningar, något även Portugal hoppas kunna göra. 3-3 efter 90 minuter blev sedan 5-3 efter förlängning mot Italien, en insats Rui Jorge inte var helnöjd med. Bättre defensiv skärpa kommer att krävas här, men till ett oavgjort resultat ska portugiserna kunna nå. 1X.

6. Nederländerna U21 - Tyskland U21 X
Nederländerna tog en jätteskalp i kvartsfinalen när de skickade ut förhandsfavoriten Frankrike ur turneringen. Försvaret med Sven Botman i spetsen imponerade stort och framåt hade Myron Boadu en lyckad afton med sina två mål. Det faktum att Nederländerna bara behövde spela 90 minuter är en faktor som talar för Jong Oranje, men Tyskland ska inte räknas bort. Via straffar betvingade Nmecha och company Danmark och här spås de vitsvarta få en något mer passande matchbild framför sig. Alla tecken föredras då det är väldigt svårt att skilja aktörerna åt.

7. IF Sylvia - Brommapojkarna 2
I Division 1 Norra ser Brommapojkarna väldigt svårstoppade ut. Efter nio omgångar står BP på 21 poäng och +20 i målskillnad. I den förra omgången vann talangfabriken från Västerort med hela 6-0 mot Täby, tre av målen gjordes av 19-åringen Faraj som nu noterats för sju pytsar på sina fem senaste framträdanden. Värdlaget från Norrköping har i sin tur haft problem med försvaret, något Faraj och company ska kunna dra nytta av. Även fast det finns viss potential i Sylvia blir det inga poäng mot seriens starkaste lag. Tvåan lämnas allena.

8. Skövde - Assyriska IK 1
Tobias Linderoths Skövde AIK fick smörj med 0-5 mot topplaget Oskarshamn i helgen. En tung smäll för de rödklädda som annars sett helt okej ut, i alla fall Viktor Granath som gjorde tre baljor mot Vänersborg och båda målen mot Åtvidaberg. Hemma på Södermalms IP har Skövde vunnit tre av fyra fajter och här ska de kunna montera ner ett svagt Assyriska Turabdin. Det har studsat emot gästerna från Jönköping som bara vunnit en match efter nio omgångar. 1X är att betrakta som heltäckt.

Kupongens kassaskåp
Belgien
Roberto Martínez förfogar över ett ruskigt starkt manskap och mot ett Grekland som inte alls är på samma är en trygg hemmaseger att vänta. Given etta.

Varningens finger!
Venezuela
Bolivia har inte vunnit en tävlingsmatch sedan september 2017 och kommer inte heller att få det lätt mot Venezuela. På en nästan skrällfri kupong är högersidan av yppersta vikt. 144 rader
1. Belgien - Grekland 1
2. Ukraina - Nordirland 1x
3. Turkiet - Moldavien 1x
4. Bolivia - Venezuela 1x2
5. Spanien U21 - Port. U21 1x
6. Nederl. U21 - Tysk. U21 1x2
7. IF Sylvia - BP 2
8. Skövde - Assyriska IK 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto