Topptipset Tips Torsdag 30/7

Publicerad på 29 Jul 2020 - 22:59

Tipsexperten

Tipsexperten

29 Jul 2020 - 22:59

Det regnar olika tävlingsformer på torsdagens Topptips. Cupfinal, playoffsemi och seriespel är varianterna att syna och bland annat blir det rena rama stadskampen mellan Göteborg och Malmö som gör upp både på herr- och damsidan. Siktet är som vanligt inställt på åtta rätt!

Spelstopp: 17:44

Topptipset Tips 30/7


1. IFK Göteborg - Malmö FF X
Vi inleder med cupfinalen som går av stapeln på Gamla Ullevi! Malmö har tuffat igång rejält i seriespelet med fyra raka segrar och i den här farten blir de mesta mästarna svåra att stoppa på vägen mot SM-guld nummer 21. Det är dock inte ett helt vattentätt försvar som skåningarna har och i enstaka matcher kommer MFF givetvis att stöta på patrull. Göteborg har vassa omställningsspelare i form av Aiesh, Karlsson Lagemyr och Abraham, den trion kan säkerligen såra gästernas försvar. Tvåan streckas i högsta laget och i en cupfinal där precis allt kan hända är alla tecken att föredra.


2. Fulham - Cardiff 2
Ett av kupongens finaste skrällägen uppenbaras på Craven Cottage. Trots att Mitrovic inte kom till spel i måndags kunde ändå Fulham ta ett steg mot Wembley i och med 2-0-segern mot Cardiff. Onomah bjöd på ett vackert solomål och på tilläggstid satte också Kebano ett frisparksmål. Det kommer dock inte att gå att förlita sig till samma tillfälligheter här, även om det ska sägas att Fulham dominerade matchbilden. Cardiff vet vad som gäller och spelet på främmande mark har varit en stark faktor till att walesarna nått hela vägen hit. Londonlagets vetskap om att de faktiskt har råd att torska kan sätta griller hos alla, och här är den överstreckade ettan utanför leken!


3. Trelleborg - Umeå FC 1
Umeå gör så här långt ingen spelmässig succé som nykomling i Superettan. Norrlänningarna parkerar dock in strax under tabellens mittersta skikt och det får på det stora hela anses som en godkänd placering. Nu väntar säsongens längsta bortaresa där ett Trelleborg som fick islossning senast väntar. Skåningarna slog tillbaka Dalkurd med 4-1 där bland annat Abdul Fatawu stod för ett hattrick. Fortsätter värdarna att servera den snabbe ghananen kommer UFC:s försvar att få en jobbig afton på Vångavallen. Naturgräset är en faktor som talar för TFF och ettan får enbart täckning då den streckas något högt.


4. Brage - Akropolis 1
Blickarna vänds mot Borlänges stolthet Brage som tar emot succé-nykomlingen Akropolis. Gästerna kontrade bort Halmstad senast och långe Vasic på topp stoltserade bland annat med två baljor, även om det inte var de renaste bollträffar en tv-tittare bjudits på. Poäng är dock det viktigaste för nykomlingarna som nu är uppe på en meriterande fjärdeplats i tabellen. Här kommer grekerna återigen att få slå ur underläge. Brage har sakta men säkert växt in i säsongen och kommer till spel med tre segrar på de fyra senaste. Spelare för spelare är också masarna minst en nivå bättre än besökarna och låset till vänster är att betrakta som heltäckt.


5. Kopparbergs/Göteborg - Rosengård 1
Herrarna lämnas därhän och istället ska vi syna en tidig seriefinal i Damallsvenskan! Kopparbergs/Göteborg är det enda obesegrade laget hittills och faktum är att värdinnorna inte släppt in ett mål sedan början på juli månad, ett riktigt starkt facit. Hemma på Valhalla har tre av tre segrar intagits, men nu väntar årets tuffaste test på den mattan. Rosengård med Anna Anvegård i spetsen skuggar serieledarna endast en poäng bakom, och på främmande mark har Jonas Eidevalls gäng samma poängsnitt som kvällens motståndare har på det egna gräset. Här får dock gästerna finna sig i att slå ur underläge, och en poäng med hem till Malmö är inte fy skam. 1X.


6. Växjö - Umeå IK 1
Längre ner i tabellen håller Växjö och Umeå till och det är också de båda fyrpoängarna som drabbar samman på Visma Arena. Här förlorade bara värdinnorna en enda fajt i fjol och det är sannerligen imponerande siffror. Växjö kommer också från en fin skalp då Piteå lades på rygg med 1-0. Umeå skrällde mot Linköping och det var inte många som på förhand hade tippat en nykomlingsseger i det mötet. Här gäller det för UIK att inte sväva iväg då ett tufft test stundar. Ettan ser faktiskt ut att understreckas och kan stå på egna ben upp till 50 procent. 


7. Rosenborg - Viking X
Rosenborg är inte alls vad de en gång har varit och den tio omgångar gamla tabellen är ett kvitto på det. 15 poäng innebär ett snitt på 1,5 per match och det är inte på långa vägar godkända siffror för ett lag av RBK:s dignitet. Trots det målar svenska folket upp ettan till rymden och det ska vi vara snabba med att ta betalt för. Viking, tidigare Viking Stavanger, ligger på undre halvan men har börjat visa lite smygform på slutet. Två raka segrar med totalt 5-0 är starka papper och värdarna ska inte alls känna sig säkra här. Alla tecken är helt nödvändiga!


8. Stabaek - Bodö/Glimt 2
Ett gäng som däremot imponerar oerhört är Bodö/Glimt. På tio matcher har de gulsvarta öst in 38 (!) kassar och på maximala 30 poäng ser Kjetil Knutsens gäng ut att springa ifrån övriga lag tidigt. Molde jagar fem poäng bakom, men Ole Gunnar Solkjaers gamla gäng får knappast någon hjälp av Stabaek i utkanterna av Oslo. Värdarna har tagit färre än hälften av poängen som Bodö plockat och det är bara en tidsfråga innan det ringer bakom svenske Marcus Sandberg. Bergtvåa!


Kupongens kassaskåp


Bodö/Glimt
Bodö är i en klass för sig i Norge. Poängtapp kan komma under säsongen men det lär inte hända här. Tvåan är odiskutabel!


Varningens finger!


Viking
Viking kan slå alla lag, undantaget möjligtvis Bodö/Glimt, i Norge men det verkar inte svenska folket tro. Rosenborg överstreckas enormt och alla tecken är ett måste!


144 rader
1. Göteborg - Malmö 1x2
2. Fulham - Cardiff x2
3. Trelleborg - Umeå FC 1x
4. Brage - Akropolis 1x
5. Kopp/Göte. - Rosengård 1x
6. Växjö - Umeå IK 1
7. Rosenborg - Viking 1x2
8. Stabaek - Bodö/Glimt 2


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto