Topptipset TIps Torsdag 4/5

Publicerad på 4 Maj 2023 - 09:08

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Maj 2023 - 09:08

Det är 1 miljon i extrapengar på kvällens Topptips! Det finns således all anledning att grotta ner sig i kupongen som ser utsökt ut på alla sätt. Utöver Allsvenskan väntar häftiga ligamatcher från Premier League, The Championship, Serie A och La Liga. Frågan är om Udinese kan skjuta upp den napolitanska festen ytterligare en omgång?

Spelstopp: 18:59

1. IFK Norrköping - Hammarby 2
Det är ett minst sagt ovisst möte som utspelar sig på Platinumcars. Norrköping har blandat och gett medan Hammarby inte alls motsvarat förväntningarna så här långt. Bajen har stundtals läckt bakåt samtidigt som det finns mer att ta av från Cifuentes offensiva kanoner, detta trots att bröderna från Söder fick in två påsar senast nere i Malmö. Bajens bräckliga försvar är definitivt något som Norrköping ska kunna såra. Offensiven med Nyman och Sigurdsson i spetsen håller med allsvenska mått mätt högsta klass. I en förmodad målrik kamp känns ett-två som ett perfekt val.

2. IFK Göteborg - Degerfors 1
Säsongsinledningen från IFK Göteborg har på alla sätt varit usel. Dock har prestationerna börjat bli bättre och bättre. I måndags bröt Blåvitt både poäng- och målnollan mot Norrköping (1-1) där nyförvärvet Carlén var framstående. Nu när Degerfors väntar hemma på ett välfyllt Ullevi ska Änglarna ha goda möjligheter att kriga till sig första trepoängaren. Värmlänningarna är alltid svårforcerade på Stora Valla men bortaspelet har varit ruskigt svagt sedan Degen tog steget upp i finrummet. Det ska även sägas att hemmasegern senast mot Djurgården var turlig. Med hyfsat streckvärde på ettan spikas tabelljumbon.

3. Varberg - Malmö FF X
Guldfavoriten Malmö FF har verkligen spänt musklerna. Isaac Kiese Thelin har gått som tåget för skåningarna som står på full pott efter fem omgångar. Med tanke på bredden och spetsen som finns i truppen samt att MFF inte lirar något Europaspel denna säsong är det ingen vild gissning att Henrik Rydströms mannar kommer att bli oerhört svårstoppade. Med det sagt finns det inga givna trepoängare i Allsvenskan. Varberg borta på blåsiga Påskbergsvallen är absolut ingen enkel match. Här har Jocke Perssons gäng nollat både Elfsborg och Kalmar under inledningen. Nu när MFF överstreckas är det trots allt läge att jaga skräll. Alla tecken.

4. Värnamo - Brommapojkarna 1
Det är dags för hemmapremiären på Finnvedsvallen. Värnamos två tidigare matcher har spelats på Borås Arena. Trots att Kim Hellbergs gäng inte haft möjligheten att spela någon match på den ordinarie hemmabanan har ändå IFK stått för fem gedigna insatser. I helgens bortamöte mot Häcken (1-3) kom Värnamo till förvånansvärt mycket chanser. Den bottentippade nykomlingen BP har också sett bättre ut än förväntat, dock går det inte att dra några större växlar av den senaste segern mot Halmstad med tanke på hur matchen utspelade sig. Värnamo känns tyngre i grunden och i hemmapremiären bör ettan ligga nära till hands. Tänkbar spik.

5. Brighton - Manchester United 1
I Premier League väntar en repris från FA-cupsemifinalen som spelades på Wembley för ett par veckor sedan. Då var det Man United som vann efter straffar. Nu när lagen går i klinch nere på sydkusten ställs Brighton ut som rättmätiga favoriter. Roberto De Zerbis fiskmåsar har lirat en fenomenal fotboll hela säsongen och de blåvita kommer närmast från en total överkörning av Wolves (6-0). Man United är i sin tur fortfarande skadedrabbade, att The Red Devils även haft ett otroligt pressat spelschema under hela 2023 måste också vägas in i ekvationen. Martínez, Varane och troligen också McTominay saknas fortfarande på grund av skador. Ettan inleder.

6. Huddersfield - Sheffield United X
I Championship kan Huddersfield säkra ett nytt kontrakt den här kvällen, så länge Readings poängavdrag kvarstår. En poäng är i så fall det som krävs för Hudds som verkligen ryckt upp sig under Neil Warnock. På de åtta senaste omgångarna har The Terriers bara torskat en match. Här väntar Premier League-klara Sheffield United i ett passande läge. The Blades har redan firat uppflyttningen och i de två avslutande omgångarna har inte Anel Ahmedhodzic & Co någonting att spela för. Således skulle det inte förvåna ifall motivation besegrar klass på John Smith’s Stadium. Krysset går först, ettan följer därefter.

7. Udinese - Napoli X
Napoli har varit i en klass för sig på stöveln och under hela våren har det bara varit en tidsfråga innan Scudetton ska landa i Neapel. I söndags hade man möjligheten att bli matematiskt klara men då kom lilla Salernitana och förstörde den napolitanska festen på Maradona-stadion. Nu krävs det en poäng uppe i Udine för att inte skjuta på firandet ytterligare, vilket såklart Napoli ska ha goda möjligheter att lösa. Med det sagt är inte detta någon enkel bortamatch. Flera topplag har fått stryk på Stadio Friuli under säsongen och här har Udinese bara torskat en match sedan oktober. Med rådande förutsättningar inleder det rensande krysset, men alla tecken är att föredra.

8. Athletic Bilbao - Real Betis 1
Sist ut är ett sexpoängsmöte från La Liga där Athletic Club och Real Betis går en kamp om Europa League-platserna. Baskerna från Bilbao gör sällan dåliga matcher på “nya” San Mamés och här har faktiskt aldrig Real Betis tagit poäng. Nio raka förluster har det blivit för Sevilla-klubben på den här arenan. Betis har gått riktigt trögt under den senaste månaden och här kommer dessutom de grönvita att få klara sig utan flera nyckelspelare. Felipe, Ruiz, Fekir och ikonen Joaquín är skadade, dessutom saknas Edgar González på grund av en avstängning. Given utgångsetta sammantaget.

Kupongens kassaskåp

IFK Göteborg
Blåvitt får inte ett mycket bättre läge än Degen hemma på ett välfyllt Ullevi. Kommer IFK upp i en liknande insats som senast mot Norrköping ska den första trean trilla in.

Varningens finger!

Varberg
Det finns inga lätta matcher i världens jämnaste liga. Varberg har fått med sig poäng i fyra av fem matcher och hemma på Påskbergsvallen är aldrig Jocke Perssons mannar lätta att tas med. 1X i Halland är vägen mot sexsiffrigt!

144 rader
1. Norrköping - Hammarby 12
2. Göteborg - Degerfors 1
3. Varberg - Malmö 1x2
4. Värnamo - BP 1
5. Brighton - Man United 1x
6. Huddersf. - Sheffield U 1x
7. Udinese - Napoli 1x2
8. A.Bilbao - Real Betis 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto