Topptipset Tips Torsdag 4/6

Publicerad på 3 Jun 2020 - 22:19

Tipsexperten

Tipsexperten

3 Jun 2020 - 22:19

Torsdagens Topptips, som löper över två dagar, är rena rama djungeln. Toppfotboll från Portugal och Tyskland blandas med costaricanska, sydkoreanska och dansk fotboll. En minst sagt salig mix alltså. Analysen är färdigställd så det är bara att ta rygg på vårt system!


Spelstopp: 18:59. Topptipset Tips 4/6


1. Marítimo - Vitória Setúbal 1
Mötet på Maderia ser ut att bli relativt jämnstreckat vilket inte känns helt korrekt. Vitória Setúbal har sex raka ligamatcher utan någon seger och inför det här mötet saknas den rutinerade mittfältaren José Semedo på grund av en avstängning. Marítimo ser i sin tur ut att ha alla nyckelspelare tillgängliga. På Maderia är Marítimo dessutom riktigt svårslagna, det vittnar framförallt kryssen mot Sporting CP och Porto om. Till befintliga procent är ettan given att utgå från.


2. Freiburg - Mönchengladbach 1
Mönchengladbach ställs inför en historisk tuff bortamatch. Senaste gången BMG besegrade Freiburg på tårtstation Schwarzwald var 2007. Den här säsongen har Freiburg dessutom övertygat även fast formen är något sviktande. BMG är spelare för spelare ett starkare lag men då spelare som Zakaria, Johnson, Raffael, Strobl och Embolo tar plats på skadelistan känns det här betydligt mer öppet än vad det svenska folket vill få det till. Gå därför för skrällen!


3. Benfica - Tondela 1
Tondela ställs inför en så gott som omöjlig uppgift. De gulgröna gästerna har historiskt haft det väldigt svårt för Benfica och det råder ingen tvekan om att de regerande mästarna spelare för spelare är flera nummer större. Benfica har klasspelare på i stort sett varje position och hemma på Da Luz är det väldigt sällsynt att Bruno Lages mannar tappar poäng i Primera Liga. 24 av de 30 senaste hemmamatcherna har Benfica gått segrande ur. Brassen Carlos Vinícius, som jagas av Man United, dunkar in ettan.


4. Guimaraes - Sporting 1
Spännande möte stundar på Dom Afonso Henriques mellan två klubbar som slåss om Europaplatserna. Sporting CP har greppet om den sista Europaplatsen i nuläget, men risken för en liten dipp finns definitivt. Gästerna har blivit av med en x-faktor efter att Bruno Fernandes såldes till Man United. Vitória Guimaraes gick starkt innan coronan stoppade all fotboll och på hemmagräs ska ettan hållas som favorit. Senaste gången lagen möttes på den här arenan vann Guimaraes med 1-0. Streckvärd etta, börja där.


5. Limón FC - Municipal Grecia X
Från norra Portugal till paradiset Limón i Costa Rica. Limón FC är nästjumbo i Primera Division men chans på poäng ska det definitivt finnas natten till fredagen. Municipal har nämligen haft stora problem på bortagräs under säsongen, endast två segrar har bortalaget skrapat ihop i ligaspelet. Värt att notera är även att Limón vunnit de två senaste mötena mot Municipal. Således känns det här väldigt svårtippat. Använd gärna alla tecken.


6. Guadalupe - Alajuelense 2
Alajuelense är ett klassiskt gäng från Costa Rica som aldrig åkt ur det costaricanska finrummet. På kontot finns det även 29 ligatitlar. De rödsvarta lejonen återfinns på andra plats i tabellen med blott tre förluster efter 19 omgångar. Guadalupe FC har nio raka matcher utan någon seger mot Alajuelense och faktum är att värdarna aldrig någonsin vunnit mot de rödsvarta lejonen på hemmagräs. Det skiljer åtta pinnar mellan lagen i serien och känslan är att X2 ska räcka väldigt långt.


7. Incheon United - Gangwon FC 2
Vidare till Sydkorea. Incheon United har fått allt annat än en bra start på säsongen. Efter två 0-0-matcher mot Daegu/Seongnam har United åkt på två förluster mot Suwon Bluewings/Pohang Steelers. 1-4-förlusten senast mot Steelers var allt annat än något styrkebesked. Gangwon FC har inlett klart bättre och står på sju poäng efter fyra omgångar. Nyförvärvet Ko Moo-yeol har nätat i två raka matcher och det är spelare Incheon verkligen måste se upp för. Utgå från tvåan.


8. Kolding - Viborg 2
Vi avslutar i danska Division 1. Viborg är precis som i fjol med i toppen av tabellen. Grönvita VFF har greppet om andraplatsen inför omgång 22 och i fredagens batalj mot Kolding IF ska Viborg ses som hyfsat klara favoriter. Kolding tappade fart innan uppehållet och i återstarten fick värdarna nöja sig med en pinne mot Fremad Amager. På Kolding Stadion har dessutom de blåvita haft stora bekymmer. Sett till de tre senaste hemmamatcherna har Kolding bara tagit en pinne, och för att hitta den senaste hemmasegern måste vi backa bandet ända till oktober. Tvåa.


Kupongens kassaskåp


Benfica
De regerande mästarna tappar ytterst sällan poäng på Da Luz i Primeira Liga. Mediokra Tondela ska inte ha mycket att hämta här. Given spiketta trots stenhård streckning.


Varningens finger!


Freiburg
BMG brukar ha problem på tårtstadion och nu när skadelistan är rätt lång känns detta öppet. Freiburg kan tveklöst skrälla!


144 rader
1. Marítimo - Vitória Setúbal 1x
2. Freiburg - M-gladbach 1x2
3. Benfica - Tondela 1
4. Guimaraes - Sporting 1x
5. Limón - Municipal Grecia 1x2
6. Guadelupe - Alajuelense x2
7. Incheon - Gangwon x2
8. Kolding - Viborg 2


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto