Topptipset Tips Torsdag 6/4

Publicerad på 5 Apr 2023 - 14:13

Tipsexperten

Tipsexperten

5 Apr 2023 - 14:13

Torsdagens gemytliga Topptips rör sig så långt ifrån en midweek-omgång i PL som det bara går. Svensk boll för hela slanten står på agendan. Efter att vi fått lov att doppa tårna i Ettan Norra och Södra erbjuds underhållning från nästa steg på den svenska ligapyramiden. Fem av sex tvåor från vårt avlånga land finns representerade och svårsiat är bara förnamnet. Analysen finns nedan, nu kör vi!

Spelstopp: 18:59

1. Sollentuna - Stockholm Internazionale X
Bland lagen i Ettan Norra ligger Sollentuna tveklöst i toppen när det kommer till tyngsta tappet. Coach Dogge, eller Douglas Jakobsen som han egentligen heter, har lämnat projektet för att ta över Giffarna. Hans ersättare, Marwan Salman, har hämtats från Häckens damlag och förespråkar en underhållande fotboll. SFK är duktigt revanschsugna efter det snöpliga 0-1-målet i slutminuterna mot Motala. Stockholm Internazionale har något spännande på gång och truppen kryllar av namnkunniga herrar. Marcus Degerlund och Ekin Bulut ska vara giganter på denna nivå. Favoritskapet bör ligga hos gästerna, men inte vara så här stort. Helgardera!

2. Torns IF - Ängelholm 1
Torns IF gick på en riktig mina i premiären. Sägas bör att Falkenberg är tydlig seriefavorit och om 0-3-torsken var det följaktligen inget snack. En ny tränare har hämtats i Ali Jasim, senast i FC Rosengård och från nedflyttade IFK Malmö har mittfältstalismanen Granit Stagova hämtats, till synes för en ordinarie plats i bygget. Ängelholm brottade ner BK Olympic efter ett hörnmål i den första halvleken signerat Niklas Svensson. Att dessa två ska göra upp på nedre halvan är troligt och hemmafördelen får vågen att tippa mot PR-gänget från Lund. 1X!

3. Farsta - Arameisk-Syrianska 1
I Division 2 Södra Svealand tog Farsta ett mycket meriterande kryss borta mot seriens kanske största favorit, Nyköpings BIS. I enlighet med förväntningarna var det att stå lågt och slå ifrån sig som var FoC:s melodi den gången, men det är svårt att kritisera upplägget när det fungerar. Arameisk-Syrianska gick på pumpen när Sleipner gästade Brunna IP, på en matta som inte tillät något vidare skönspel. Nye strikern Alexander Jacob har gjort det bra i Trosa-Vagnhärad under några säsonger och kommer att bära ett stort ok på sina axlar. Här bör det inte räcka till och med 1X går det att sitta lugnt i båten.

4. Landvetter - Varbergs GIF 2
Dubbla premiärsegrar blev facit för dessa lag som opererar i Västra Götaland. För Landvetter stundar det svåra andra året, men de visade direkt att de förberett sig väl när de slog tillbaka nedflyttade Lindome med 2-1. Hugo Melander och Kenan Karaduz är två spännande rekryter, som testat på spel några av regionens större klubbar. Varbergs GIF har plockat in bollskicklige Arben Ajdarevic, den minst kända av bröderna, som ska kunna styra upp mittfältet. Dessutom har en kompetent kvartett lånats in från stadskollegan i Allsvenskan. I den skaran finns både Rasmus Cronvall och Jacob Redenfors, två klasslirare som låg bakom 3-2-viktorian mot Hittarps IK. De utgör skillnaden på nytt och tvåan singlas.

5. Enskede - Järfälla 1
Enskede är ett etablerat topplag i Division 2 Norra Svealand och således var premiärtorsken mot FC Arlanda (3-4) en ordentlig missräkning. Prestationen höll helt enkelt inte måttet och en rejäl uppryckning är att vänta redan här. Stefan Ostojic har hämtats från Ettan och gjorde hela 36 (!) baljor senast han var på denna nivå. Kommer han i närheten av sin kapacitet ska detta kunna bli ett roligt år för EIK. Järfälla gick på knockout när nykomlingen Viggbyholm fick ett kyligt välkomnande. Även om Alfred Lindgren och inte minst allsvenskt meriterade Sherko Faiqi utmärkte sig så var krossen snarare en produkt av ett bedrövligt motstånd. Ettan spikas till förmodat bombvärde.

6. Stenungsund - Zenith X
IK Zenith från Torslanda har gjort en rask resa genom seriesystemet och tog ifjol klivet upp i tvåan, för första gången i föreningens 79-åriga historia. Premiärsegern mot favoriten i Division 2 Norra Götaland, Forward, var en rejäl skräll, men långt ifrån orättvis. Noah Kornbakk var en gigant längst bak och brodern Leon satte påpassligt matchens enda mål. Det blir något att bita i för Stenungsund, som åtminstone på förhand sågs som tydlig favorit. 1-0-vinst borta mot Skövde i en historia som präglades av kamp snarare än skönspel blev deras premiär. Försäsongen har varit lite upp och ned, vilket gör detta till en oviss drabbning. Alla tecken!

7. Storfors - Bergnäset 2
Vi rör oss raskt norrut i landet för kupongens slutkläm. I Piteå finner vi Storfors AIK, som väntas behöva tampas i botten. För att avgöra deras relativa slagstyrka blir “hemma”-premiären på LF Arena, snarare än den ordinarie Heden, en bättre värdemätare än 0-3 mot toppaspiranterna Friska Viljor. Bergnäset tippas något högre i tabellen och inledde med ett fullt godkänt kryss mot fjolårsfemman Gottne. Måltjuven Max Wårells tidiga strut blev BAIK:s enda, trots att motståndarna drog på sig en utvisning i inledningen av den första halvleken. På ett jämnstreckat bräde lockar högersidan mest, och valet faller på X2.

8. Sandvik - Frösö 1
Frösö studsade tillbaka direkt efter nedflyttningen 2021 och har fått lite extra tid att förbereda sig för att lyckas hålla sig kvar. Detta eftersom kylan i Östersund gjort planen, på vilken derbyt mot IFK Östersund skulle gå av stapeln, ospelbar, vilket gör FIF till en okänd kvantitet som ändå får antas höra till bottenskiktet. En bit ovanför, någonstans komfortabelt i tabellens mitt, väntas Sandvik landa. Premiärnederlaget mot Skellefteå (0-2) är inget att grotta ner sig över. Kreativa navet Martynas Poderis, ifjol med Team TG en trappa upp, ska kunna uträtta stora saker. Oliver Alshammar är en annan lirare värd att hålla ett extra öga på med sina spektakulära finter, som möjligen har sin förklaring i en sejour i Portugal och FC Barreirense på yngre dagar. Duon torde ha lekstuga och att 1X räcker gott råder det inga tvivel om.

Kupongens kassaskåp

Enskede
Allt annat än en seger i hemmapremiären för Enskede vore en stor överraskning. Stefan Ostojic är ren klass och med Joel Embrings hjälp ska han kunna uträtta stora saker. Järfälla överskattas efter premiärkrossen av ett beskedligt motstånd och ettan ser därav riktigt fin ut.

Varningens finger!

Sollentuna
Visst finns orosmoln efter att tränaren Douglas Jakobsen lämnat för större uppdrag, men Sollentuna håller hårt i sin filosofi och fortsätter på sin passningsinriktade rutt. Stockholm Internazionale är betydligt mer namnkunnigt, men streckas i hårdaste laget. Skrällvarning!

144 rader
1. Sollentuna - Sthlm Int. 1x2
2. Torns IF - Ängelholm 1x
3. Farsta - Arameisk-Syr. 1x
4. Landv. - Varbergs GIF 2
5. Enskede - Järfälla 1
6. Stenungsund - Zenith 1x2
7. Storfors - Bergnäset x2
8. Sandvik - Frösö 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto