Topptipset Tips Torsdag 6/5

Publicerad på 6 Maj 2021 - 10:00

Tipsexperten

Tipsexperten

6 Maj 2021 - 10:00

Torsdagens Topptips avgörs natten till fredagen då tre spännande gruppspelsmatcher i Copa Libertadores ska följas. Innan dess ska viktiga poäng i Berlin, Lissabon och Faro delas ut, Europa League-semifinalerna ska även avgöras. Blir det Arsenal eller Villarreal som ställs mot Man United i finalen?

VINN TILLSAMMANS MED OSS! Gå med i Rekatochklart-laget! Vi fick 8 rätt senast!
Köp din andel – klicka här – för 100 kr!

Spelstopp: 18:29



1. Arsenal - Villarreal X
I Europa League ska två finalister koras under torsdagskvällen. Emerys spanjorer har varit vansinnigt stabila i turneringen – tolv segrar och ett kryss har det blivit så här långt. Förra veckan var Villarreal numret större än Arsenal på El Madrigal. Spanjorerna vann med 2-1 och det var inte alls orättvist. Britternas enda mål gjordes från straffpunkten, något The Gunners kan tacka domaren Artur Dias för. Inför returen på Emirates känns det väldigt ovisst. Krysset agerar utgång men säkerställ gärna med samtliga tecken.

2. Roma - Manchester United 2
Att Roma har tagit sig till semifinal är helt otroligt. Giallorossi var stundtals utspelade av Ajax i kvarten och har inte haft ett rätt i Serie A under de senaste månaderna. På Old Trafford blev det torsk med hela 2-6 och till råga på allt gick målvakten López, Spinazzola och bästa målskytten Veretout sönder. Redan nu står det klart att Fonseca kommer att lämna till sommaren, återstår att se om José Mourinho kan vända på den romerska skutan kommande säsong. United är klasser bättre men med tanke på att det här i praktiken redan är avgjort behöver inte alls tvåan vara fel att gardera på Olimpico.

3. Hertha Berlin - Freiburg X
I Bundesliga har Hertha Berlin kniven mot strupen. Huvudstadslaget har börjat spela upp sig på slutet, trots detta har huvudstadslaget tre poäng upp till säker mark, men med två matcher mindre spelade än konkurrenterna. Hertha tog poäng av Mainz i måndags och de blåvita är nu obesegrade i fyra raka matcher. Freiburg är ett mer homogent gäng som sällan står för dåliga prestationer. Dock ska det nämnas att Christian Streichs gubbar haft rätt stora problem under 2021 på bortabana. Mer desperation bör det vara i hemmagänget, men Hertha är knappast något lag att lita på till 100 procent. Koppla på hela säkerhetsbältet!

4. Benfica - Porto 1
Benfica och Porto har dominerat den portugisiska bollen under hela 2000-talet men den här säsongen ser Sporting CP ut att bli mästare. En liten chans på titeln finns fortfarande för Porto, men den är minimal. Tre poäng är ett måste i “O Clássico”. De blåvita besökarna har haft bekymmer med både Famalicao och Moreirense på slutet, formmässigt ser Benfica starkare ut med tio vinster på de elva senaste. Att Porto har tränaren Sérgio Conceicao på botbänken är givetvis inte optimalt. Runt 40-strecket är Benfica en fräck spik!

Gå med i vårt lag – köp din andel här! 100 kr!

5. Sporting Farense - Guimarães 1
Vitória Guimaraes, med bland annat Ronaldos gamla vapendragare Quaresma i truppen, reser till Algarvekusten med sex raka bortaförluster i bagaget. Senaste gången Vitória hittade nätmaskorna på resande tass var i februari. Försvararen Sílvio, som har åtta landskamper på sitt cv, är avstängd här för Guimaraes. Att Farense målas upp som favoriter är således inget mysterium. Faro-klubben är nästjumbo men formen är gryende och detta Vitória är knappast något motstånd som skrämmer. Fin etta!

6. Junior - Fluminense 1
I Barranquilla väntar en tuff bortamatch för brassarna, precis som i den förra omgången då Fluminense lyckades råna Santa Fe på tre poäng. 37-årige Fred gjorde två påsar i 2-1-segern, trots att Fluminense stundtals var utspelade. Egídio blev utvisad mot Santa Fe och är därför avstängd i den tredje omgången. Atlético Junior är likt Santa Fe ett starkt colombianskt gäng som är väldigt pålitliga hemma i kuststaden. Under 2021 har “Hajarna” bara torskat en hemmamatch. Den spelvärda ettan är således en given utgång. Gardera med krysset om utrymmet finns.

7. Atlético Nacional - Argentinos Juniors 1
Mästarna från 2016, colombianska Atlético Nacional alltså, har inlett gruppspelet lovande. 2-0-segern mot Universidad Católica i den första omgången följdes upp med en bärgad poäng borta mot Nacional Montevideo (4-4), trots att Atlético låg under med 2-4 när blott kvarten återstod. Maradonas gamla Argentinos Juniors, som numera leds av Gabriel Milito, är ett starkt gäng som står på full pott efter två omgångar. Spelare för spelare är dock Atlético ett skickligare fotbollslag. Trots att matchen spelas i Paraguay ska 1X vara tillräckligt.

8. Deportivo La Guaira - América de Cali 2
Orangeklädda Deportivo La Guaira är en orutinerat klubb på den här scenen. De så kallade “Apelsinerna” från Venezuela gör sitt första gruppspel någonsin i Copa Libertadores. Deportivo har lyckats sno poäng av både Atlético Mineiro (1-1) och Cerro Porteno men det ska sägas att La Guaira har varit totalt utspelade i dessa matcher. I det mållösa bortamötet mot Cerro kom Deportivo knappt över planhalvan och avfyrade inte ett enda skott mot mål. América de Cali är en klubb från Colombia med ett klart bättre grundspel. Besökarna har ett stort kunnande i truppen och ska lösa minst en pinne i La Guaira. Tvåan först, krysset sedan.

Kupongens kassaskåp
Farense
“Lejonen av Faro” slåss för sina liv och har sent omsider börjat hitta rätt under Jorge Costa. Ett utcheckat Guimaraes som inte tagit poäng i en bortamatch sedan Sundsvall brann kommer att få bekänna färg. Mysig etta!

Varningens finger!
Villarreal
Villarreal har resultatraden 12-1-0 i Europa League och Emery vet sannerligen vad som krävs för att montera ner detta Arsenal. Tvåan på Emirates måste streckas på alla lappar!



144 rader
1. Arsenal - Villarreal 1x2
2. Roma - Man United 12
3. Hertha Berlin - Freiburg 1x2
4. Benfica - Porto 1x
5. Farense - Guimarães 1
6. Junior - Fluminense 1x
7. Atl.Nacional - Arg.Juniors 1
8. D. La Guaira - Am. de Cali x2

Vi har ett eget lag på Rekatochklart – fick 8 rätt senast!
Klicka här för köpa din andel (100 kr)!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto