Topptipset Tips Torsdag 6/8

Publicerad på 5 Aug 2020 - 22:59

Tipsexperten

Tipsexperten

5 Aug 2020 - 22:59

Topptipset kantas denna torsdag av Europa League och Allsvenskan. Överstreckade favoriter finns det gott om och här är det verkligen läge att ta ställning för att skapa en potentiellt riktigt fin utdelning! Häng med!


Spelstopp: 18.54

Topptipset Tips 6/8


1. Sevilla - Roma X
MSV-Arena i Duisburg är första spelplats till rakning där ett spanskt lag möts av ett italienskt. Konstigt kan tyckas, men så var det ju det här med pandemin också. Sevilla avslutade La Liga starkt och är redan nu klara för höstens Champions League. Viss mättnad kan alltså infinna sig här och det ska också sägas att Lopeteguis herrskap kan bli väl bolltrillande ibland, något som gör att de får svårt att skapa chanser. Roma tog Serie A:s direktplats till nästa upplaga av Europa League, men huvudstadslaget vill säkerligen göra ett helhjärtat försök att nå Champions League. Då krävs det avancemang från detta möte och möjligheterna till detta är goda. X2.


2. Bayer Leverkusen - Rangers 2
Ett på förhand avslaget möte stundar i Nordrhein-Westfalen. Leverkusen var ett nummer för stort för Rangers i Skottland och tyskarna kunde utan större problem åka hem med en 3-1-seger i ryggsäcken. Nu saknas både Weiser och Demirbay på grund av avstängning och med tanke på att värdarna har råd med att torska med ett mål är streckningen på ettan motbjudande. Skottarna är igång med säsongen och slog faktiskt ut högkapabla Braga i förra rundan. Steven Gerrards gäng får kanske tufft att gå vidare, men de ska definitivt kunna bjuda på en bra insats här. Ettan lämnas utanför i jakten på bra utdelning.

 
3. Wolverhampton - Olympiakos X
Trots en tidig utvisning på Rúben Semedo lyckades inte Wolverhampton få med sig mer än 1-1 från det första mötet med Olympiakos. En rejäl missräkning för britterna, men för den neutrale fotbollsälskaren väntar här alltså en riktigt spännande fajt. Grekerna slog ut Arsenal på vägen hit och att de ska kunna skrälla igen råder det ingen tvekan om. Trots det vänstervrids streckningen å det grövsta och på Molineux är det nästan ett måste med en helgardering. Åtminstone för alla som trånar efter fin utdelning.


4. Häcken - IFK Norrköping 2
Just när Häcken började växla upp och såg ut att utmana topplagen ordentligt i Allsvenskan kom bakslagen. En ganska håglös insats i derbyt mot Göteborg följdes upp med ett klart nederlag mot Djurgården senast, och dessutom har Getingarna drabbats av tunga avbräck. Pigge talangen Ali Youssef missar ett par veckor på grund av skada, och framför allt är Peter Abrahamsson avskriven för resten av säsongen sedan förstamålvakten skadat knät. Norrköping var bleka mot Mjällby och är nu delade serieledare med Malmö, men på Bravida Arena ska trots allt gästerna ses som favoriter. Hallenius fick minuter i kroppen mot Listerlandsgänget och kommer att bli nyttig framöver. Stannar tvåan runt 40 procent är det en lockande spik.


5. Kalmar FF - Örebro 1
Nanne Bergstrand och övriga kalmariter lär vara rejält missnöjda över att det bara blev en poäng mot AIK. KFF fick ett mål ytterst tveksamt bortdömt och dessutom skulle smålänningarna ha fått en straff. Fortsätter värdarna på inslagen väg kan det mycket väl bli en efterlängtad seger när ett iskallt Örebro kommer på besök. Närkingarna har plockat en poäng på sina tre senaste och torsken hemma mot Falkenberg i lördags var fullt rättvis. Underlag och form talar emot Kjäll och company, ettan är ett fullgott spikalternativ. 


6. AIK - Elfsborg 2
Trots nytt blod på Gnagarbänken kunde inte de svartgula komma upp i nivå mot Kalmar. Nytillträdde Bartosz Grzelak fick se sina adepter prestera en krampaktig fotboll matchen igenom och i ärlighetens namn var det smålänningarna som var förtjänta av tre poäng. Nu gäller det att slipa formen snabbt på Karlberg då Elfsborg gästar Friends Arena under torsdagen. Boråsarna har börjat trumma igång igen och offensiven ser i det närmaste ostoppbar ut. Joseph Okumu börjar också närma sig hundraprocentig fysisk status och då ska gästerna ses med goda möjligheter i huvudstaden. X2 är ett intressant lås.


7. IFK Göteborg - Östersund 2
Cupmästare i all ära, men i returen mot Malmö var Göteborg tillbaka på ruta ett igen. 0-3 i baken talar sitt tydliga språk och det råder alltjämt frågetecken för offensiven hos Änglarna som nu inte har vunnit i Allsvenskan sedan början på juli månad. Östersund har tappat Kadiri, men Falkarna lyckades trots det hämta upp ett underläge till poängplock mot Varberg senast. Det var gästernas fjärde raka utan torsk och sätter bara tränarduon Azrafshan/Kapcevic defensiven så ska Falkarna kunna få med sig något även från Gamla Ullevi. Rensartvåan ska finnas med!


8. Mjällby - Sirius 2
Kupongen avrundas på Listerlandet där Mjällby stått för en positiv inledning som nykomlingar. Försvarsinsatsen mot Norrköping var heroisk och Moses Ogbu visade sin styrka i luftrummet när han skarvade in bollen efter en hörna. Marcus Lantz mannar tillåts dock inte vila på hanen när det återigen vankas tufft motstånd i form av Sirius. Kenka Rydström har gjort underverk med små medel i Uppsala och de blåsvarta var ytterst nära att få med sig alla poäng från det tuffa bortamötet med Elfsborg. Axel Björnström imponerade stort i den kampen och försvararen ser redan nu ut att vara redo för större uppgifter. Liten fördel för gästerna här och X2 är att betrakta som ett starkt lås.


Kupongens kassaskåp!


Kalmar FF
Kalmar lär gräma sig över att det inte blev en trea mot AIK. Snabb chans till retroaktiv revansch ges dock här då Örebro gästar. ÖSK är oerhört bleka för dagen och på naturgräset ska KFF ses med goda möjligheter.


Varningens finger!


Östersund
Änglarna ska kreddas för cupguldet, men så här långt har inte seriespelet hållit en nivå som gör att de blåvita bara städar av Östersund här. Jämtlänningarna kan mycket väl få fira på bussen hem.


144 rader
1. Sevilla - Roma x2
2. Leverkusen - Rangers x2
3. Wolves - Olympiakos 1x2
4. Häcken - Norrköping 2
5. Kalmar FF - Örebro 1
6. AIK - Elfsborg x2
7. Göteborg - Östersund 1x2
8. Mjällby - Sirius x2


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto