Topptipset Tips Torsdag 8/4

Publicerad på 7 Apr 2021 - 20:32

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Apr 2021 - 20:32

Man United, Arsenal och Roma är ett par storklubbar som ska äntra Europa League-ringen under torsdagskvällen. De fyra kvartsfinalerna i turneringen tar givetvis plats på Topptipset. Detta kompletteras med en dansk cupmatch samt skotsk bonnboll. Åtta rätt löser vi lätt som en plätt!

 
Spelstopp: 18:59

TOPPTIPSET TIPS 8/4


1. Granada - Manchester United 2
Manchester United fortsätter att gå starkt utan att egentligen imponera. Helgens triumf mot Brighton satt långt inne. Rashford ådrog sig en lättare skada i den matchen och uppges vara tveksam till spel i Andalusien. Granada är givetvis inte på samma nivå. Spanjorerna hade vissa problem med Molde i åttondelsfinalen och i La Liga imponerar Diego Martínez gäng föga. Över 180 minuter lär United vinna detta, men helt uträknade ska inte El Graná vara på eget gräs. Den hårt ansatta tvåan får sällskap av skrällkrysset.

 
2. Arsenal - Slavia Prag 2
Det kan bara sluta på ett sätt för Mikel Arteta, för det här är alldeles för dåligt, och det har varit det under lång tid nu. I helgen blev Arsenal avklädda av Liverpool hemma på Emirates. Det var något slags bottennapp. Det var även väldigt nära att det blev ett praktfiasko mot Olympiakos i åttondelsfinalen, men The Gunners kom då undan med blotta förskräckelsen. Slavia Prag spelar med ett helt annat självförtroende. Tjeckerna har städat av både Rangers och Leicester under slutspelet och självfallet ska Slavia kunna hota detta usla Arsenal. Skrällbud!


3. Ajax - Roma 1
I Europa League ställs Ajax mot ett bortasvagt Roma i ett tacksamt läge. Romarna har nämligen flera tunga avbräck, framförallt i backlinjen. Ibanez, Kumbulla och Smalling är skadade medan Karsdorp är avstängd. Lägg därtill skador på Zaniolo, El Shaarawy och Mkhitaryan. Detta ska Ajax kunna utnyttja. Värdarna visade klass mot Young Boys i den förra omgången och står på sju raka segrar – på dessa sju fajter har Erik ten Hags mannar 20-2 i målskillnad. Mysig spiketta!


4. Dinamo Zagreb - Villarreal 2
Dinamo Zagreb, som stod för en osannolik vändning mot Tottenham i den förra omgången, är inne i en hektisk period. Parallellt med Europa League-äventyret slåss kroaterna om titeln i den inhemska ligan. I helgen tappade Dinamo dyrbara poäng mot Sibenik. Villarreal har allt fokus på Europaspelet där spanjorerna gått som tåget under hela säsongen. I Europa League har “den gula ubåten” nio vinster och ett kryss den här säsongen. Unai Emerys gäng är inne i en positiv period och känslan är att de löser minst ett oavgjort resultat i Zagreb. X2.

 
5. Aarhus - Randers 1
Semifinal i DBU Pokal. Notera att detta är ett dubbelmöte. Randers gör en stark säsong, inte minst Putte Carlgren som varit en av de bästa målvakterna i grannlandet den här säsongen. Framåt saknas det dock spets och i Århus är det värdarna som ska gälla som favoriter. AGF slutade på tredje plats i Superligan och återfinns på samma placering i Mästerskapsrundan – placeringen före FC Köpenhamn. Med vasse Mortensen längst fram ska AGF ha goda möjligheter att spräcka Carlgrens nolla. Strecka från vänster.

 
6. Dumbarton - East Fife 2
Dumbarton riskerar att trilla ur League One. Gulsvarta DFC, som är en av rikets äldsta klubbar, har samlat på sig många bucklor genom åren, men det har runnit en hel del vatten under broarna sedan den senaste titeln. Jim Duffys mannar vet knappt hur man gör mål. I ligaspelet har DFC endast gjort ett mål sedan årsskiftet! Mer krut finns det i East Fife som vunnit de tre senaste mötena mot Dumbarton. The Fifers har bara lagts på rygg vid ett tillfälle i League One under 2021, så formen är det knappast något fel på. X2 låses in.

  
7. Clyde - Forfar 1
Dumbarton FC har ett lag bakom sig och det är Forfar Athletic. The Loons från den lilla staden i Angus har bara gått segrande från två ligamatcher den här säsongen. Nu när jumbon reser till Glasgows utkanter lär det bli tufft. Clyde FC är klassen bättre. I truppen finns bland annat nyazeeländaren Michael McGlinchey som har över 50 landskamper på kontot, David Goodwillie är även en av ligans bästa målgörare. Formen är god i Glasgow-gänget som nyligen slog ut Championship-motstånd i FA-cupen. Forfar ska bara vara en munsbit. Ettan spikas!


8. Stenhousemuir - Cowdenbeath 2
Sist ut är en kamp från den undre halvan av League Two, fjärdedivisionen alltså. Här kan allt hända. Gästande Cowdenbeath FC är inne i en riktigt tung period och är nästjumbo i serien, men nu ställs Cowden mot Stenhousemuir FC i ett till synes tacksamt läge. Stenny befinner sig i ett ingenmansland i tabellen och formen pekar nedåt. Ett frågetecken kan absolut sättas kring motivationen i hemmalaget. Lägg därtill att Cowdenbeath har trivts bra mot Stenhousemuir de senaste åren. Den lågt streckade tvåan är en spännande utgång, men se till att gardera detta både tidigt och rejält.

 
Kupongens kassaskåp


Ajax
Romarna har problem på resande fot och i Amsterdam saknar Fonseca ett koppel av spelare. Ett formstarkt Ajax är bongens vassaste spik!

 
Varningens finger!


Slavia Prag
Vi säger stort tack, men nej tack, till ett uselt och överstreckat Arsenal som ställs mot kompetenta tjecker som gillar att slå ur underläge!

 
144 rader
1. Granada - Manchester United x2
2. Arsenal - Slavia Prag 1x2
3. Ajax - Roma 1
4. Dinamo Zagreb - Villarreal x2
5. Aarhus - Randers 1x
6. Dumbarton - East Fife x2
7. Clyde - Forfar 1
8. Stenhousemuir - Cowdenbeath 1x2


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto