Topptipset Tips Torsdag 8/7

Publicerad på 7 Jul 2021 - 20:38

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Jul 2021 - 20:38

Det är minst sagt blandad kompott som gäller på torsdagens Topptips. Spektaklet inleds med två duster från Damallsvenskan och med blågul fägring fortsätter vi sedan med Ettan Södra och Division 2 Södra Svealand. Därefter vankas det MLS innan kupongen går i mål med brasiliansk fotboll. Häng med!

13 på Stryket, 11 på EU (söndag) & 8 på Topptipset!
Häng med i vårt Tillsammans-lag!
100 kr andelen för del i stort Topptipset-system – klicka här för köp din andel i laget!

Spelstopp: 18:591. KIF Örebro - Hammarby X
KIF Örebro såg ut att gå med hängande huvuden in i uppehållet men efter 0-0 mot FC Rosengård lär självförtroendet ha fått sig en rejäl boost. Den insatsen vittnade om vad värdinnorna kan åstadkomma när de har en bra dag och extra beröm ska ges den blott 17-årige målvakten Rúnarsdóttir. Där har närkingarna en riktig guldklimp. Hammarby har sett något sämre ut mot slutet och torsken senast mot Vittsjö skvallrar om att Bajen går och längtar efter uppehållet. Tvåan blir övervärderad och då är det alla tecken som gäller från start.

2. Rosengård - Växjö 1
Kupongens överlägset största favorit hittas i Malmö där FC Rosengård tar emot tabelljumbon Växjö på Malmö IP. Värdinnorna toppar Damallsvenskan i överlägsen stil och med bara två insläppta mål sedan seriestart är det inte svårt att förstå varför. Jonas Eidevall är klar som ny tränare för Arsenal och i dennes sista match som bas lär Rosengård vilja stå för en stark insats. Det bådar inte gott för Växjö. Gästerna från Småland är till synes inte bra nog för den här nivån och ettan är, dessvärre, bara att spika av. Det luktar tennissiffror på Malmö IP.

3. IFK Malmö - Torns IF 1
Vi håller oss kvar i Malmö men rör oss istället till Malmö Stadion där IFK Malmö ska spela ett Skånederby mot Torns IF. Di gule, som värdarna kallas, har stått för en stark säsong hittills och det är framför allt kollektivet som bör prisas. Sällan faller IFK ur ramen och mot ett svajigt och ojämnt Torns IF lutar vi åt poängplock för det forna storlaget. Torn har förvisso en hel del kunnande i truppen men överlag har våren inte varit vad gästerna önskat. 1X är ett lås i Sveriges tredje största stad.

4. Eskilstuna City - Mjölby 1
Äventyret i Svedala avslutas med ett nykomlingsmöte från Division 2 Södra Svealand. Eskilstuna City parkerar in strax ovanför det absoluta bottenträsket med endast två segrar efter sju omgångar, ett facit som skvallrar om att värdarna är i de nedre regionerna för att stanna. Det är även Mjölby. Besökarna är ännu utan trepoängare men kommer därför att sälja sig dyrt här för att bryta den negativa trenden. Många mål är ingen vild gissning och då lämpar sig gubben (etta-tvåa) utmärkt.

100 kr andelen för del i stort Topptipset-system – klicka här för köp din andel i laget!

5. NY Red Bulls - Philadelphia 1
Över till senare avsparkstider i MLS där Philadelphia Union reser till Red Bull Arena i New York. Det gör gästerna utan ett par viktiga kuggar som är iväg på landslagsuppdrag och då blir det inte lätt att tas med ett av ligans allra bästa hemmalag. New York Red Bulls har vunnit fyra raka duster på eget gräs och även om värdarna också saknar ett par lirare är Philadelphias avbräck tyngre. Tjurarna ska ses med god chans till den femte raka segern i egen borg och till trevlig procent är ettan en spikbar sådan.

6. Nashville - Atlanta United 1
Nashville SC har bara förlorat en av de elva inledande omgångarna och Gary Smiths defensiva taktik går därmed att klassa som framgångsrik. Precis som i föregående fight får aktörerna på Nissan Stadium klara sig utan spelare som är iväg på Gold Cup-äventyr, något som bör gynna Nashville allra mest. Atlantas frånvarolista är nämligen diger och då den egentliga målkungen Josef Martínez brottas med skade- och Coronabekymmer är det svårt att se en bortaseger i Tennessee. 1X är att betrakta som en helgardering.

7. Chapecoense - Corinthians X
Från USA till Brasilien där vi inleder med striden från Brasileiro Série A. Nykomlingarna Chapecoense är ännu utan triumf i årets ligaspel och även om det inte är tal om kris riktigt än behöver de grönklädda förbättra sig avsevärt. Hemmaplansfördelen är med det sagt en faktor som inte ska underskattas när Corinthians kommer på besök. Gästerna har bara vunnit två av nio matcher hittills och den bitvis tama offensiven kan mycket väl få problem även här. Alla tecken föredras så tidigt som möjligt.

8. Remo - Vila Nova 1
Kalaset går i mål i Brasileiro Série B där det precis som i Division 2 Södra Svealand är ett nykomlingsmöte på menyn. Remo PA agerar jumbo då värdarna bara lyckats vinna en gång på de åtta inledande matcherna, men det är också oerhört i jämnt i botten av den brasilianska andraligan. I utkanten av Amazonas är Remo normalt starka och här ska de ses med god poängchans mot ett Vila Nova som har det svårt i offensiv riktning. Två segrar på nio försök skrämmer inte Remo nämnvärt och med allt värde i västerled är det enkelt att lämna tvåan därhän. 1X!

Kupongens kassaskåp
Rosengård
Enorm klasskillnad är att vänta på Malmö IP när Jonas Eidevall tar farväl av FC Rosengård. De överlägsna serieledarna kommer inte att ha några problem med jumbon Växjö. Megaetta.

Varningens finger!
KIF Örebro
Örebro tog en ytterst meriterande poäng av FC Rosengård i förra omgången och värdinnorna ska definitivt inte räknas bort mot ett bortasvagt Hammarby. Vänstersidan är prioriterad.144 rader
1. KIF Örebro - Hammarby 1x2
2. Rosengård - Växjö 1
3. IFK Malmö - Torns IF 1x
4. Eskilstuna City - Mjölby 12
5. NY Red Bulls - Philadelphia 1
6. Nashville - Atlanta United 1x
7. Chapecoense - Corinthians 1x2
8. Remo - Vila Nova 1x

13 på Stryket, 11 på EU (söndag) & 8 på Topptipset!
Häng med i vårt Tillsammans-lag!
100 kr andelen för del i stort Topptipset-system – klicka här för köp din andel i laget!I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto