Topptipset Tips Torsdag 9/1

Publicerad på 8 Jan 2020 - 23:07

Tipsexperten

Tipsexperten

8 Jan 2020 - 23:07

Precis som tidigare i veckan sträcker sig torsdagens Topptips över två dagar. Sveriges januariturné och cupmatcher övergår i tillställningar från Premier League, Ligue 1 och Ligue 2 under fredagen. Häng med i analysen mot åtta rätt!

Spela på Topptipset – klicka här!


Spelstopp: 17.59


1. Sverige - Moldavien 1
Sveriges januariturné inleds mot Moldavien i Qatar. En på pappret enkel uppgift kan tyckas och givetvis ska Blågult ses som stora favoriter. Men över 80 procent känns inte Jannes mannar som någon rolig favorit att spika på arabiska halvöns nordöstkust. Truppen består nästan enbart av spelare från Allsvenskan. Jordan Larsson och Pontus Dahlberg är de enda spelarna i truppen som till vardags spelar utanför Skandinaviens gränser. Vill man gå för högre utdelning är det läge att pilla med ett kryss här.


2. Barcelona - Atlético Madrid 1
Semifinal i spanska Supercupen! Atlético Madrid har haft en rätt krokig höstsäsong men segern senast mot Levante var huvudstadsklubbens tredje raka triumf i La Liga. Nu återfinns Atlético på tredje plats i ligan, fem pinnar bakom Barcelona. Inför den här semin saknar Diego Simeone både Diego Costa och Thomas Lemar. Barca tappade onödiga poäng i derbyt senast mot Espanyol och Valverdes spel imponerar inte. Men den offensiva trion som består av Griezmann, Suárez och Messi håller yppersta världsklass och till befintliga streck ser ettan riktigt trevlig ut. Värt att notera är att Barca har nio raka matcher utan förlust mot Atlético. 1X är ett lås.


3. Torino - Genoa 1
I Coppa Italia rullar en åttondelsfinal under torsdagskvällen. Torino har haft det rätt jobbigt hemma i Turin under en längre tid och Walter Mazzarris gäng trivs nästan bättre som underdogs. Så var fallet i helgen då Torino vann med 2-0 borta mot Roma där Belotti blev tungan på vågen. Genoa fick effekt direkt under den nye tränaren Davide Nicola då de rödblå löste tre pinnar i helgens ligamatch mot Sassuolo. Torino ska dock ses som favoriter här men blir ettan streckad över 60 procent är det läge att gardera denna cupmatch. Det skiljer trots allt inte speciellt mycket mellan dessa kombattanter.


4. Sheffield United - West Ham 1
Sheffield United kommer för första gången den här säsongen från två raka ligaförluster. Det bör inte för stora växlar dras av då Liverpool och Manchester City stått för motståndet på bortaplan. Chris Wilder vilade samtliga sina kanoner i helgens FA-cupmatch mot Fylde (2-1). Således är de fit for fight här när West Ham kommer på besök. The Hammers fick önskad effekt av tränarbytet från Manuel Pellegrini till David Moyes direkt. Bournemouth besegrades med hela 4-0 under nyårsdagen, i en match där motståndet var direkt uselt ska tilläggas. Ettan är en bra spik så länge den inte klättrar långt över 50-strecket.


5. Rennes - Marseille X
Ett fullsatt Roazhon Park är att vänta när dessa kombattanter krigar om att bli best of the rest, alltså sluta tvåa bakom omöjliga PSG. Den positionen innehar André Villas-Boas Marseille efter att ha gått som tåget de två avslutande månaderna 2019. Nyförvärvet Dario Benedetto har producerat samtidigt som Dimitri Payet börjat hitta formen. Rennes på bortagräs blir med det sagt ingen lätt uppgift. De rödsvarta har inte tappat poäng inför hemmafansen sedan oktober. Grenier är ett avbräck men i övrigt ser truppläget bra ut för Julien Stéphans gäng. Ovisst är bara förnamnet. Utgå från mitten men plocka med samtliga tecken illa kvickt.


6. Clermont - Troyes 1
Ner ett hack till Ligue 2. Världens mest kryssglada liga? Jämnt lär det också bli på Stade Gabriel Montpier där det vankas toppmöte denna fredag. Clermont slutade på en mittenplacering i fjol men har nu tagit ytterligare kliv och är i högsta grad med i kampen om uppflyttning. En stor del i det har nyförvärvet Adrian Grbic som tryckt in elva påsar. Troyes har spelat ihop åtta poäng mer än värdarna och skuggar toppduon Lens och Lorient. Kvalitet finns hos gästerna som framförallt gjort det bra på bortagräs denna säsong. På denna arena har de dock bara vunnit två gånger på de senaste sju besöken. 1X bör stå sig i Auvergne-Rhone-Alpes, även om det är med visst darr på ribban.


7. Nancy - Valenciennes X
Ligue 2:s mest kryssglada gäng är Nancy som delat på poängen inte mindre än tolv av 19 gånger denna säsong. Samtidigt är de rödvitrandiga det lag som åkt på minst nederlag med endast två stycken. Alla enpoängare gör dock att Nancy placerar sig först på en tiondeplats. Ynka tre poäng skiljer med det sagt upp till playoff-plats där Valenciennes befinner sig. De visade fin form innan uppehållet med fem raka utan nederlag. Att gästerna ska ta mer än en pinne på svårspelade Stade Marcel Picot känns ändå långsökt. Här har Nancy den mäktiga raden 5-5-0 denna säsong. 1X ramar in denna tillställning väl.


8. Le Mans - Auxerre 2
Talangfabriken Auxerre har producerat spelare som Eric Cantona, Djibril Cissé och Yaya Sanogo. Under 90-talet och 2000-talet var också de blåvita ett topplag i Ligue 1. 2012 trillade den forna storklubben ur finrummet och gör nu sin åttonde raka säsong i Ligue 2. Där har de haft en kämpig höst med bara tre poäng ner till giljotinen, även om vassa namn som Le Bihan och Yattara finns i truppen. Denna fredagsafton har gästerna en gynnsam uppgift när nykomlingarna Le Mans står på andra sidan. Det är ett lag de normalt ska besegra. Här har strecken hamnat helt snett och det är bara att tacka och ta emot. X2 utan snack!


Kupongens kassaskåp


Nancy
I kraft av hemmaplan ska Nancy ses med väldigt bra chans att knapra in avståndet på tre poäng upp till Valenciennes. Tistlarna är erkänt starka här på Stade Marcel Picot och är befogade favoriter denna fredag.


Varningens finger!


Genoa
Torino gör det allt som oftast bra mot storlagen men tenderar att falla ihop mot de sämre när de väntas föra spelet. Det kan mycket väl hända denna torsdag när Genoa gästar Turin. Det skulle heller inte förvåna om Mazzarri roterar, något som öppnar upp för en skräll i Piemonte.


144 rader
1. Sverige - Moldavien 1x
2. Barcelona - A.Madrid 1x
3. Torino - Genoa 1x2
4. Sheffield U - West Ham 1
5. Rennes - Marseille 1x2
6. Clermont - Troyes 1x
7. Nancy - Valenciennes 1
8. Le Mans - Auxerre x2

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto