Topptipset Tips Torsdag 9/7

Publicerad på 8 Jul 2020 - 15:42

Tipsexperten

Tipsexperten

8 Jul 2020 - 15:42

Som fotbollsälskare är det svårt att klaga under rådande tider. Matcherna från Europas toppligor duggar tätt och under torsdagen erbjuds fajter från Premier League, Serie A och La Liga. Även en svensk cupsemi hittar in på bongen där Mjällby tar emot Malmö!


Spelstopp: 18:59

Topptipset Tips 9/7


1. Aston Villa - Manchester United 2
Ole Gunnar Solskjaer gör det mesta rätt med sitt United för dagen och det är nog inte många som inte håller gästerna som åtminstone det tredje bästa laget i ligan just nu. Offensiven med Fernandes, Pogba, Rashford, Martial och inte minst Greenwood fullkomligen sprutar in mål och här kommer Aston Villas defensiv att få en svettig afton. Nykomlingarna återfinns fortfarande under giljotinen, men hoppet om nytt kontrakt lever. Det ska dock mycket till för att Dean Smiths gäng ska lugga United på poäng, men när tvåan överstreckas är det ändå lockande att plocka med krysset.


2. Bournemouth - Tottenham 2
Det börjar sannerligen lukta nedflyttning lång väg om Bournemouth. Bakåt är det öppna spjäll och framåt vill det sig inte alls för The Cherries som inte har mycket till val här. Tre poäng är ett måste om det ska bli Premier League även nästa säsong, något som kommer att öppna upp ytor för gästande Tottenham. Spurs kommer stärkta från segern mot Everton senast och med speediga lirare som Son och Bergwijn i truppen finns vapen för att såra värdarna. Är det något Mourinho-lag brukar trivas med är det att falla hem och sen kontra, och får vi en tvåa runt 55 procent är det en finfin spik.


3. Everton - Southampton 1
En betydelselös match avslutar äventyret från öarna. Både Everton och Southampton inledde dåligt, men med en betydligt bättre andra halva kan båda aktörerna ta med sig något in i nästa säsong att bygga vidare på. Carlo Ancelotti har fått fart på Richarlison och Calvert-Lewin och den duon kan mycket väl bli tungan på vågen mot Saints. Danny Ings har stått för ett sagolikt målskytte, men även om gästerna har en något sämre trupp på pappret har större under inträffat än att det skulle bli en vinst för Hasenhüttl och company på Goodison. Gubbe (etta-tvåa).


4. SPAL - Udinese 2
SPAL lär med största sannolikhet ta hissen ner i seriesystemet till nästa säsong. Värdarna hade 2-0 mot Milan för en dryg vecka sedan, men en utvisning gjorde att Rossoneri kunde hämta in till 2-2 och någonstans där gick luften ur de blåvita. Udinese kommer hit med mer form efter seger mot Roma och en viktig pinne senast mot Genoa. Kenka Sema är avstängd, men i övrigt har de svartvita i princip full slagstyrka att tillgå här. Det räcker till åtminstone en poäng.


5. Hellas Verona - Inter X
Inter stod för ett alldeles absurt bottennapp mot Bologna. Med en man mer på banan, i 1-0 ledning, fick de blåsvarta en straff som brändes, och därefter vände alltså Bologna på steken. Känslan är att hetlevrade Antonio Conte förmodligen fått gå och bikta sig efter alla ord som haglade i omklädningsrummet efter den matchen. Nu väntar Hellas Verona på Bentegodi, och det kommer verkligen inte att bli någon promenad i parken för Nerazzuri. Värdarna är ruggigt svårslagna och har definitivt förtjänat sin plats på den övre halvan. Här bör det inte uteslutas en ny torsk för Inter, måla hela vägen och jobba in vänstersidan!


6. Mallorca - Levante 1
Vidare till Spanien där ett av lagen har betydligt mer att spela för än det andra. Mallorca är i nuläget ur La Liga, men prestation som kom från ö-laget mot Celta Vigo (5-1-vinst) visade att värdarna inte gett upp hoppet än. Sex poäng blir svårt att knapra in, men mot ett omotiverat Levante finns alla möjligheter till en ny viktoria. Besökarna skvalpar runt i mittenrikets mellangrunda vatten, men på resande fot har Valencia-laget förlorat tredje flest matcher av samtliga klubbar i högstaligan. Motivation och spelvärde gör ettan mycket intressant som spik.


7. Athletic Bilbao - Sevilla X
Det står Europaplatser på spel i Baskien där Bilbao jagar Europa League medan gästande Sevilla mer än gärna vill till Champions League. I nuläget är det bara gästerna som har biljetten i hand, men på San Mamés är de rödvita inte lätta att tas med. 9-4-4 lyder facit för de rödvita, som dock får hålla koll på stekhete Ocampos hos Sevilla. Argentinaren gjorde matchens enda mål mot Eibar senast, och i slutet fick han även ta på sig målvaktshandskarna då Vaclik tvingades utgå. Med Ocampos på rätt position här är det svårt att helt utelämna Lopeteguis mannar och alla tecken smakar därför bäst.


8. Mjällby - Malmö FF 2
Det blåser upp till semifinaler i Svenska Cupen och först ut är Mjällby mot Malmö på Listerlandet. MFF är mesta mästare i turneringsformen, men den senaste bucklan kom så långt tillbaka som 1989, så det bör vara sugna spelare som Tomasson väljer att ställa ut på Strandvallen. Frågetecken finns för viktige Christiansen och det ska definitivt nämnas att Di Blåe sett ganska svala ut offensivt utan dansken. Kan Mjällby stå upp ännu lite bättre än vad de gjorde i premiären, mot just Malmö, som torskades med 0-2 kan det bli en trevlig afton för Lantz och gänget. Krysset ska omgående täcka upp den överstreckade tvåan.


Kupongens kassaskåp


Tottenham
Tottenham har fortfarande möjligheter att nå Europaspel och kommer dessutom stärkta efter en trea mot Everton. Mot ett för dagen uselt och desperat Bournemouth ska Mourinhos gäng ses med mycket goda möjligheter.


Varningens finger!


Hellas Verona
Inter klappade igenom fullständigt mot Bologna och med den torsken försvann också sannolikt alla möjligheter till en Scudetto. Frågan är vad det gör med motivationen här? Hellas är ett stabilt lag som inte ger bort något gratis och här är skrällvarningen utfärdad!


144 rader
1. Aston Villa - Man United x2
2. Bournem. - Tottenham 2
3. Everton - Southampton 12
4. SPAL - Udinese x2
5. Hellas Verona - Inter 1x2
6. Mallorca - Levante 1
7. A.Bilbao - Sevilla 1x2
8. Mjällby - Malmö FF x2


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto