Topptipset tis 13/8

Publicerad på 13 Aug 2019 - 00:47

Tipsexperten

Tipsexperten

13 Aug 2019 - 00:47

Åtta matcher från Champions League-kvalets tredje runda är det som gäller denna tisdag. En playoff-plats i den finaste av turneringar finns i potten dit bland annat Rosenborg ser ut att ta sig. Om de får nordiskt sällskap av FC Köpenhamn känns dock högst ovisst. Här finns det såväl fina värdespikar som vassa rensare att syna. Åtta rätt är som vanligt målet!


Spelstopp: 18.59


1. Rosenborg - Maribor 1
Till skillnad från AIK löste Rosenborg ett magiskt resultat nere i Slovenien mot Maribor. 3-1 på Balkan gör att herrarna från Trondheim har så gott som hela foten i playoff. Värdlaget var kritiserade i våras men har gått från klarhet till klarhet på slutet och ska inte ha några som helst problem att avfärda de lila gästerna. Maribor måste blotta sig och det kommer passa norrmännen utmärkt i detta möte. Avancemanget är ohotat och hemmasegern högst trolig. Banka in ettan på Lerkendal!


2. FC Köpenhamn - Crvena Zvezda 2
Köpenhamn har ett tuffare utgångsläge men efter Jonas Winds kvittering från elva meter i Belgrad förra veckan ser det ändå bra ut för de danska mästarna. Det kunde varit betydligt värre för Crvena Zvezda var det klart bättre laget på Rajko Mitic Stadion och förtjänade en seger. Nu måste alltså serberna göra minst ett mål på Parken för att kunna ta sig till slutspel i Champions League ytterligare en säsong. FCK har gått starkt under säsongsupptakten men inte imponerat nämnvärt i spelet. Finns risk att Ståle Solbakkens gäng blir bortkontrade här. Tvåan lockar till låg procent men här ska det inte snålas med garderingar.


3. Ajax - PAOK 1
2-2 slutade det förra veckan när dessa lag möttes i Thessaloniki. Det är ett resultat PAOK ska vara nöjda för där var det Ajax som skapade det mesta och bästa. Resultatet gör dock i sin tur att det troligen krävs en seger för grekerna på Johan Cruijff Arena, något som känns ytterst långsökt. Ajax charmade hela fotbollseuropa i fjol och laget är, trots tappen av de Jong och de Ligt, fortfarande enormt namnstarkt. Dusan Tadic, Hakim Ziyech och David Neres återfinns bland annat alltjämt hos de rödvita. Den lilla nerv som finns när matchen startar lär inte bli långvarig. Given etta i Amsterdam.


4. Celtic - Cluj 1
I Glasgow är det Celtic som är vidare när matchen startar, men det med knapp marginal efter att ha spelat 1-1 i Rumänien. I en jämn tillställning kunde James Forrest kvittera för de grönvita i slutet av den första halvleken, ett resultat som gör att hemmastarka Celtic bör känna sig tämligen säkra på avancemang. Cluj har dock visat i tidigare omgångar att de inte är några duvungar och de kommer sälja sig dyrt på Celtic Park. Som strecken sitter är krysset en spännande rensare, särskilt med tanke på att skottarna avancerar vid ett 0-0-resultat.


5. Dynamo Kiev - Club Brügge 1
Club Brügge har kopplat greppet om dubbelmötet mot Dynamo Kiev efter att Hans Vanaken stått för matchens enda mål från straffpunkten i Belgien. 1-0 är dock en skör ledning att gå på mot ett Dynamo Kiev som år ut och år in levererar på hemmaplan i Europa. Förra säsongen besegrade de bland annat Rennes här på Olympiastadion och året innan Young Boys. Kvalitet finns så det räcker och blir över, och här ska det ukrainska storlaget gälla som favoriter, inte till avancemang men till att vinna tisdagens enskilda match. Alltför fint värde finns att hämta på ettan för att den inte ska synas. Suverän spik!


6. Ferencváros - Dinamo Zagreb 2
Dinamo Zagreb klev in som stora favoriter på Maksimir förra veckan och dominerade också tillställningen mot Ferencváros under stora delar. De kroatiska mästarna var dock ineffektiva och släppte sedermera också in en snöplig kvittering. Det innebär alltså att de måste göra mål i Budapest för att kunna ta sig till playoff. Ingen direkt ny situation för de blåvita som har massvis med rutin från Europaspel på senare år ska dock sägas. Ferencváros är något mer färska och har på pappret ett inte lika slagkraftigt lag som gästerna från Balkan. X2 bör räcka här även om ungrarna inte helt ska räknas bort.


7. LASK Linz - Basel 1
Orutinerade LASK Linz kopplade greppet om alpmötet när de segrade på St. Jakob-Park förra veckan. 2-1 skrevs segersiffrorna till i österrikarnas favör efter att Gernot Trauner och brassen Joao Klauss målat. Det gör naturligtvis utgångsläget ypperligt för Tipico Bundesligas tvåa, Basel måste alltså göra minst två baljor på Linzer Stadion. Det blir inte det lättaste för schweizarna. LASK har på tre matcher i ligan ännu inte släppt in något mål och de fullkomligt sprudlar av självförtroende. Basel får tacka för sig i Champions League och istället rikta fokus mot Europa League. Detta förlorar inte hemmalaget.


8. Olympiakos - Istanbul Basaksehir X
Sist ut har vi ett stekhett möte från Pireus. Något överraskande vann Olympiakos i Istanbul förra veckan efter att Georgios Masouras, som kom till klubben i januari, prickat in matchens enda mål. Därefter pressade Basaksehir frenetiskt men kom inte närmare än en straffmiss från Edin Visca. Otroligt tungt utgångsläge för turkarna men kvaliteten finns för att hota. En spelare som Robinho kan på egen hand skapa målchanser. Det ska dock sägas att Olympiakos är meriterade och troligen kommer lösa denna uppgift. Med det sagt streckas ettan stenhårt och det är trots allt två relativt jämbördiga lag som möts. En helgardering är det enda rätta med tanke på den procentuella fördelningen.


Kupongens kassaskåp


Ajax
PAOK hade sin chans när de ledde med 2-1 hemma i Grekland men efter Ajax kvittering ska det nu otroligt mycket till för att laget från Thessaloniki ska avancera. Semifinalisterna från i våras triumferar med en säker seger.


Varningens finger!


Crvena Zvezda
Luriga Röda Stjärnan är inte lätta att ha att göra med, det visade serberna inte minst i fjol. FCK har ett bra utgångsläge men här ska de verkligen inte känna sig säkra mot ett giftigt Zvezda. Tvåan lockar till låg procent på Parken!


144 rader
1. Rosenborg - Maribor 1
2. Köpenhamn - Crvena 1x2
3. Ajax - PAOK 1
4. Celtic - Cluj 1x
5. Dyn.Kiev - Club Brügge 1x
6. Ferencváros - D.Zagreb x2
7. LASK Linz - Basel 1x
8. Olympiakos - Basaksehir 1x2

Spela på Topptipset - klicka här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto