Topptipset tis 14/5

Publicerad på 14 Maj 2019 - 12:03

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Maj 2019 - 12:03

Under tisdagskvällen ska en playoff-finalist i The Championship koras på The Hawthorns. Kan Aston Villa utnyttja 2-1 ledningen från det första mötet? Blickarna riktas även mot Allsvenskan och Superettan den här kvällen där Bajen och Halmstad målas upp som stora favoriter. Pallar dem trycket?


Spelstopp: 18.59


1. West Bromwich - Aston Villa 2
Aston Villa har skaffat sig ett bra läge för att nå miljard-finalen på Wembley. Sedan Jack Grealish comeback har Villa gått urstarkt och The Lions lyckades vända ett underläge till seger i det första mötet av två mot lokalkonkurrenten West Brom. För The Baggies och James Shan ser det tyngre ut. WBA har att par betydande pjäser osäkra till spel på grund av skador, dessutom är Robson-Kanu och målskytten från det första mötet, Dwight Gayle, avstängda. Således ska Villa ha ypperliga chanser att ta sig ett steg närmare Premier League den här kvällen. Utgå från höger.


2. Hammarby - Östersund X
I Stefan Billborns grönvita gäng är det harmoniskt. Muamer Tanković var helt briljant i 2-0 segern senast mot Sirius där “Tanken” noterades för båda målen. Bajen står nu på tre raka segrar och 14 inspelade poäng efter åtta omgångar. Detta trots att ankaret Junior fortfarande inte gjort säsongsdebut på grund av en knäskada. Östersund kommer dock inte bli någon enkel nöt att knäcka för söderbröderna. Även ÖFK går starkt och har faktiskt bara torskat en match hittills efter åtta omgångar vilket inte går att frånse. Norrlänningarna brukar även trivas bra mot Bajen och med tanke på att ettan streckas hårt föreslås alla tecken på Tele2!


3. Halmstad - GAIS 2
På Örjans Vall har det vore snålt med framgångar för HBK under inledningen. Halmstad har endast tagit en poäng i de tre spelade hemmamatcherna. Igor Krulj fick följaktligen, inte helt oväntat, sparken. Avlösaren Magnus Haglund ersatte och fick en smakstart på sitt nya uppdrag då hallänningarna besegrade Trelleborg på Vångavallen i helgen. Frågan är om Haglund kan leda sitt nya manskap till säsongens första hemmaseger? Långt ifrån givet. GAIS har gott om kompetens i truppen och Makrillarna kan definitivt göra livet surt för HBK. Bosko Orovic mannar har inlett ganska knackigt men till den här streckningen vore det idiotiskt att inte gå för skrällen. Tvåan och krysset rensar alldeles för bra för att inte plocka med!


4. Silkeborg - Viborg 1
Nästa stopp är Danmark och Jysk Park där det vankas derby i Division 1. Silkeborg leder serien och slåss tillsammans med Viborg om en direktplats till det danska finrummet. Hemmalaget Silkeborg, där Halmstad-fostrade Shkodran Maholli numera huserar, kommer till spel i seriefinalen i riktigt gott slag och på “möbelparken” ska SIF gälla som knappa favoriter. Gästande Viborg ska dock inte alls underskattas. De Grønne har vunnit de tre senaste bortamatcherna mot Silkeborg och med tanke på att tvåan lutar åt att bli spelvärd föredras alla tecken tidigt. 

 
5. Inverness - Dundee U X
På de brittiska öarna är det skotskt kvalspel som gäller. Detta är en playoff-semifinal till Premiership. Inverness CT slutade på tredje plats i grundserien och slog ut Ayr United i kvartsfinalen utan några större bekymmer. I dubbelmötet mot Dundee United lär det dock bli tuffare. Gästerna från Dundee, som torskade finalen i UEFA-cupen 1987 mot IFK Göteborg, slutade hela nio poäng före Inverness i grundserien. I grunden ska Dundee vara ett starkare lag än Inverness men på Caledonian Stadium känns det här så gott som helt öppet. Utgå från mitten.


6. Annan - Clyde 2
Vi håller oss kvar i Skottland men förflyttar oss till Galabank där det vankas kval till League One. Annan Athletic har prickat in formen inför det här dubbelmötet mot Glasgow-laget Clyde FC. Under tisdagskvällen på lilla Galabank förväntas det dock bli tufft för “Black and Golds”. Praktfulla Clyde, med den landslagsmeriterade anfallaren David Goodwillie längst fram, har tio matcher i följd mot Annan utan förlust och i grundserien slutade Glasgow-laget hela åtta poäng före de svartguldiga grabbarna. Förnuftig tvåa till låg procent!


7. Saint-Gilloise - KV Kortrijk 1
Belgien och Stade Joseph Marien, som är beläget i Bryssel, är nästa destination på kupongen. Detta är en seriefinal, en första plats i serien leder till vidare spel och möjligheten att kvala in till Europa League kommande säsong. Saint-Gilloise har gått starkt på slutet och Bryssel-gänget besegrade faktiskt KV Kortrijk på bortamark relativt nyligen med 1-0. KV har dock kommandot och toppar tabellen med fyra poängs marginal, och faktum är att hemmaförlusten mot Saint-Gilloise är gästernas enda i den här serien där åtta omgångar spelats. Både oddsen och strecken sitter korrekt så lämna inget åt slumpen. Alla tecken!


8. Baník Ostrava - Slovan Liberec X
I den tjeckiska mästerskapsrundan har Bánik Ostrava och Slovan Liberec ingenting att spela för längre. Bánik har 0-9 sett till de tre senaste matcherna och de vitklädda från Ostrava ska inte alls gälla som någon storfavorit i det här betydelselösa mötet. Slovan Liberec, som vann den inhemska cupen 2015, är knappast oävet. I den förra omgången borta mot Sparta Prag var det inte alls långt ifrån att de blåvita knep en pinne. Bánik ska vara betydligt mer beskedligt motstånd för Slovan och med tanke på att allt värde återfinns åt höger är X2 rätt väg att vandra.


Kupongens kassaskåp!


Clyde FC
Något kassaskåp existerar inte på kupongen. Praktfulla Clyde har dock gott om spets i truppen för den här förhållandevis låga nivån och mot favoritmotståndaren Annan Athletic ska David Goodwillie & Co ses ha goda chanser att segra. Tvåa!


Varningens finger!


GAIS
Topptippade HBK har fortfarande inte vunnit på Örjans Vall den här säsongen och det lär ta sin tid innan Magnus Haglund får alla bitar på plats. Både krysset och tvåan rensar oerhört bra så strecka från höger och håll tummarna makrillarna!


144 rader
1. West Bromwich - Aston Villa x2
2. Hammarby - Östersund 1x2
3. Halmstad - GAIS x2
4. Silkeborg - Viborg 1x2
5. Inverness - Dundee U x
6. Annan - Clyde 2
7. Saint-Gilloise - KV Kortrijk 1x2
8. Baník Ostrava - Slovan Liberec x2

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto