Topptipset tis 16/7

Publicerad på 15 Jul 2019 - 23:38

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Jul 2019 - 23:38

Returspelet i de två ädlaste klubblagsturneringarna i Europa ska avhandlas på tisdagens Topptips. Fjolårets succégäng Crvena Zvezda ser ut att vara en stabil favorit att luta sig emot på mytomspunna “Marakana”. Vi börjar dock med Superettan i Gurkstaden där en tuff motståndare väntar för Västerås SK. Mot 8 rätt!


Spelstopp: 18.59


1. Västerås - Jönköpings Södra 2
Nykomlingen Västerås SK har genom ett stabilt försvarsspel gjort helt okej ifrån sig i Superettan den här säsongen. 14 insläppta mål är endast ett mer än segermaskinen Varberg BOIS som toppar serien. Grönvitt kommer dock från en rejäl urladdning borta mot Dalkurd (6-1) innan uppehållet där precis allting studsade Västerås väg. Under tisdagskvällen förväntas det däremot bli tuffare. Jönköpings Södra går riktigt starkt och Brännans manskap har häng på toppstriden. Orlov och Hamidovic är två spelare som lär kunna ställa till problem för nykomlingens ramstarka försvar. På Solid Park Arena plitas X2 ner. 


2. Crvena Zvezda - Suduva 1
Crvena Zvezda, även känt som Röda Stjärnan, fick “bara” 0-0 i LItauen mot Suduva förra veckan. Nu när Serbiens i särklass starkaste gäng vänder hem till Belgrad talar det mesta för att de röda stjärnorna löser en triumf. Crvena Zvezda visade upp ett enormt stort kunnande i Champions League förra säsongen, inte minst i hemmaborgen där de blivande mästarna Liverpool fick stryk. Den litauiska fotbollen håller rätt klen kvalité och att Suduva ska orka stå emot Crvena Zvezdas framfart i Belgrad ska ses som väldigt osannolikt. Stark etta som spikas av!


3. Valletta - Dudelange X
På Malta kommer Valletta till spel med gott självförtroende. Den nya brassen Douglas Packer nätade i debuten borta mot F91 Dudelange förra veckan i en match som slutade 2-2. Ett väldigt bra resultat för malteserna, inte minst med tanke på att Dudelange ledde med 2-0 i paus i Luxemburg. Gästerna har mer rutin från de europeiska cuperna och ska hållas som det något vassare laget i grunden. På Medelhavsön känns det här dock helt vidöppet. Strecka på! 


4. Feronikeli - The New Saints 1
Den relativt nya fotbollsnationen Kosovo känns fräsch både på klubb- och landslagsnivå. KF Feronikeli är för stunden nationens bästa klubblag och hade elva raka segrar innan 2-2 matchen i Wales förra veckan. The New Saints hade greppet om det första mötet men efter två sena mål från Feronikeli är det fördel hemmalaget inför returen. Tungt för walesarna som långt ifrån är lika matchtränade som Feronikeli. Strecka från vänster på Fadil Vokrri Stadium. 


5. Saburtalo Tbilisi - Sheriff Tiraspol X
Saburtalo Tbilisi stod för en strålande prestation då klubben från Georgien krossade Sheriff Tiraspol med hela 3-0 i Moldavien. En enormt stor skräll, men inte alls orättvis då Saburtalo såg betydligt mer påkopplade ut. Sherifferna uppträdde håglöst och ska gästerna ha någon chans på avancemang krävs en kraftig uppryckning. Tvåan lutar åt att bli streckvärd men efter att ha sett det första mötet lockar ändå 1X som utgång. 


6. HB Torshavn - HJK Helsingfors 2
Omöjlig uppgift för HB Tórshavn på Färöarna? Det känns som så. Trots att den finska storklubben HJK Helsingfors spelade med tio man i över en timmes spel vann HJK det första mötet i den finländska huvudstaden med 3-0. Gästerna har under de senaste åren dominerat den inhemska fotbollen och mot ett medelmåttigt lag från Färöarna bör inte HJK gå på någon mina. Tvåan är en riktigt fin spik under 55 procent. 


7. Klaksvik - Vilniaus Riteriai X
Ett annat hemmalag på Färöarna som kan få det svårt är KÍ Klaksvik i Europa League-kvalet. Visserligen har Mikkjal Thomassens blåvita manskap fin form samtidigt som 1-1 borta mot Vilniaus Riteriai var lite av en seger. På förhand målades litauerna upp som ganska klara favoriter men inför returmötet på Färöarna är detta helt öppet. Den här tillställningen ska ses som väldigt oviss men då ettan överstreckas känns X2 som det självklara valet. 


8. OFK Titograd - CSKA Sofia 1
Vi avslutar i Balkan där det mycket väl kan bli en avslagen tillställning. CSKA Sofia vann nämligen det första mötet med hela 4-0 i Bulgarien vilket betyder att det här bör vara så gott som avgjort. På Balkanhalvön brukar hemmalagen vara svårspelade och i Podgorica ska inte OFK Titograd räknas bort, även fast det såklart blir väldigt svårt att hämta in fyra bollar. Räkna med att bulgarerna är nöjda så länge resultattavlan visar 0-0. Tryck in alla tecken och jobba in skrällen i Montenegro! 


Kupongens kassaskåp!


Crvena Zvezda
På “Marakana” i Belgrad är Bojan Djordjic favoritgäng otroligt starka. Det vittnar inte minst segern mot Liverpool förra säsongen om. Ettan ska vara en bank mot litauiskt motstånd!


Varningens finger!


OFK Titograd
CSKA vann det första mötet med 4-0, således behöver inte alls bulgarerna gå för någon seger i Montenegro. Något som mycket väl kan öppna upp för en skräll. Trots dessa förutsättningar streckas tvåan stenhårt. Plocka med både ettan och krysset!


144 rader
1. Västerås - J-Södra x2
2. Crvena Zvezda - Suduva 1
3. Valletta - Dudelange 1x2
4. Feronikeli - New Saints 1x
5. S. Tbilisi - Sheriff Tiraspol 1x
6. Torshavn - HJK Helsingfors 2
7. Klaksvik - Vilniaus Riteriai x2
8. OFK Titograd - CSKA Sofia 1x2

Spela på Topptipset här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto