Tipsexperten

Topptipset tis 2/7

2 Juli 2019 - 01:17

Härligt utbud denna tisdag när vi tittar till fyra matcher från de Afrikanska Mästerskapen, en batalj från Guldcupen samt ett möte från Division 1 Södra. Dessa fighter får dock ursäkta, höjdpunkterna utspelas i Lyon och Belo Horizonte där två stekheta semifinaler från två olika mästerskap ska gå av stapeln. Tar stormakterna USA och Brasilien planenliga segrar?


Spelstopp: 17.59


1. England - USA 2
Den moraliska finalen sades vara den mellan USA och Frankrike i kvarten. Nu sägs detsamma om denna semifinal då England målas upp som det enda hotet till de regerande mästarna. Inte konstigt med tanke på att The Three Lionesses gått rent i turneringen och slagit tillbaka Kamerun och Norge med hela 3-0 i slutspelet. Ellen White har varit glödhet med fem mål så här långt och brittiskorna har visat prov på fina kombinationer. The Stars and Stripes är dock oerhört tunga att möta och har en stabilitet som inget lag kan mäta sig med i denna turnering. Det skulle förvåna mycket om det inte blir ytterligare en final för giganterna i väst, även om England definitivt kommer bjuda upp till kamp. Tvåan är en tänkbar spik men det är inte fel att säkra upp med krysset på större system.


2. Brasilien - Argentina 1
Moralisk final får även denna semifinal i Copa América betraktas som trots att de regerande mästarna Chile ställs mot Peru i den andra. Brasilien är stora favoriter till att plocka hem titeln inför hemmafansen men hittills har inte de gulgröna övertygat nämnvärt, åtminstone inte offensivt då de blivit nollade mot både Venezuela och Paraguay. Defensivt är Tites manskap desto starkare med idel nollor. Argentina har växt in i turneringen och kommer närmast från två raka 2-0-segrar. När de nu ställs mot tuffast möjliga motstånd är dock frågan om lagets halvdana backlinje håller. Brasilien bör ta detta men samtidigt ligger pressen helt och hållet på hemmanationen. Plocka med krysset om plånboken tillåter. 


3. Benin - Kamerun X
Över till Afrika och Egypten där de Afrikanska Mästerskapen pågår för fullt. Den sista gruppspelsomgången är det som gäller och i Grupp F finns massvis med spänning efter att tre av fyra matcher slutat oavgjort. Kamerun är i förarsätet med fyra poäng och är därmed klart för åttondelsfinal. Benin står på två oavgjorda resultat och måste plocka poäng här om slutspelsdrömmen ska leva vidare. Det är Ekorrarna utan tvekan kapabla till. 2-2 mot Ghana imponerade och inför mästerskapet besegrades nationer som Algeriet och Guinea. Kamerun ser inte speciellt märkvärdiga ut och saknar några av sina allra bästa spelare. Här finns det fin skrällchans och 1X är första tecken att rita dit.


4. Guinea-Bissau - Ghana 2
Ghana har satt sig i en jobbig sits efter två inledande oavgjorda resultat. Nu krävs seger mot Guinea-Bissau för att vara helt säker på avancemang, något den afrikanska jätten bör lösa. Det finns massvis med kunnande hos James Kwesi Appiahs landslag och faktum är att Asamoah Gyan och company slutat topp 4 i Afrikanska Mästerskapen de sex senaste turneringarna. Guinea-Bissau gör istället sitt första slutspel och är mest här för att se och lära. Vildhundarna har gjort det bra så här långt men lär inte räcka till mot rutinerade Ghana. Given tvåa som ser ut att bli spelvärd.


5. Angola - Mali 2
Över till Grupp E där det är samma läge som i Grupp F, det vill säga ett lag på fyra pinnar klart för slutspel och tre som gör upp där bakom. Mali är det lag som lyckats vinna en match i denna grupp när de besegrade Mauretanien med klara 4-1 i premiären. Därefter stod Örnarna för en fin insats i 1-1-matchen mot Tunisien. Klass finns i hög grad i truppen och de gulklädda får sägas vara en outsider till att gå riktigt långt i denna turnering. Angola är inte på samma nivå men gör det bra efter sina förutsättningar. Sabelantiloperna tog en stark poäng mot Tunisien (1-1) men 0-0 mot Mauretanien var en missräkning. Det gör läget tufft inför detta möte och troligen får de rödsvarta lämna mästerskapet redan efter gruppspelet. Tvåan bör sitta i Ismailia.


6. Mauretanien - Tunisien 2
Tunisien är en av de nationer som snackats upp inför mästerskapet som en utmanare till favoriterna Egypten. Hittills har dock nordafrikanerna inte rosat marknaden utan spelat oavgjort mot såväl Angola som Mali. Kapaciteten finns dock helt klart med en stark organisation och en livsfarlig Wahbi Khazri offensivt. Vinst här och Örnarna av Karthago blir att räkna med i slutspelet. Mauretanien är debutanter i Afrikanska Mästerskapen och tog en historisk poäng mot Angola senast där de försvarade sig på ett bra sätt. Tunisien besitter dock en betydligt högre nivå och här kommer den oerfarna fotbollsnationen få det kämpigt. Säker tvåa.


7. Haiti - Mexiko 2
Haiti, med Umeå-spelaren, Andrew Jean-Baptiste i startelvan, stod för en stor skräll när de besegrade Kanada i kvartsfinalen. Därmed är ö-nationen klart för sin första semifinal i Guldcupen sedan 1977. Minst sagt imponerande med tanke på den relativt bleka trupp Marc Collat förfogar över. Desto fler stjärnor finns då hos Mexiko. Andrés Guardado, Raúl Jiménez och Héctor Moreno är några av de namn som finns i Gerardo Martinos trupp. Alla förväntar sig en final mellan Mexiko och USA och visst skulle det förvåna oerhört om fallet inte blir så. Krysset till omkring tio procent lockar dock för mycket för att uteslutas här. Haiti har trots allt övertygat i detta mästerskap samtidigt som Mexiko avancerade på straffar i kvarten mot Costa Rica.


8. Assyriska Turabdin - Lindome 1
Vi avslutar denna hejdundrandes kupong i Jönköping där två nykomlingar i Division 1 Södra ställs öga mot öga. Lindome tog en minst sagt skön seger senast när topplaget Skövde slogs tillbaka med 1-0. Därmed bröt Mölndals-laget en negativ trend på nio matcher utan seger. Assyriska Turabdin har gått något bättre men hade tur som tog en pinne mot Värnamo senast. Laget blandar och ger frekvent men har en hög högstanivå med vassa spelare som Daniel Ljung och Johannes Ehn. I kraft av hemmaplan får de gälla som knappa favoriter. Här ska det dock inte snålas med tecken.


Kupongens kassaskåp!


Ghana
Det ska vara enorm klasskillnad mellan Guinea-Bissau och Ghana. Här måste de sistnämnda mer eller mindre vinna och då lär de inte göra bort sig. Säker tvåa i match 4!


Varningens finger!


Benin
Ekorrarna, som Benin kallas, är ett underskattat lag som stått för flera fina resultat det senaste året. Kamerun känns samtidigt sämre än på ett tag och ska knappast känna sig säkra på tre poäng i Ismailia. Fin skrällchans här!


144 rader
1. England - USA x2
2. Brasilien - Argentina 1x
3. Benin - Kamerun 1x2
4. Guinea-Bissau - Ghana 2
5. Angola - Mali x2
6. Mauretanien - Tunisien 2
7. Haiti - Mexiko x2
8. Assyriska T. - Lindome 1x2

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Senaste Bloggar

Sveriges Bästa Oddsbonusar

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
  Rekatochklart Speltips Odds
03:00  Colorado - Tampa Bay
Ishockey - NHL - Över 5,5 mål
1.70
19:00  Brynäs - Linköping
Ishockey - SHL - 2
3.35
19:00  Skellefteå - Djurgården
Ishockey - SHL - 1
2.25
20:45  Macclesfield - Plymouth
Fotboll - League Two - 2
1.95
21:00  Atletico Madrid - Liverpool
Fotboll - Champions League - BLGM Nej
1.80
21:55  Dortmund - PSG
Fotboll - Champions League - PSG ö 1,5 mål
1.71
21:00  Tottenham - Leipzig
Fotboll - Champions League - Över 2,5 mål
1.70
21:00  Wolfsburg - Malmö FF
Fotboll - Europa League - 1 asian hcp -1
2.05
21:00  Fotbolls-EM 2020 - Vinnare
Fotboll - EM 2020 - Belgien
6.00
22:00  Copa America 2020 - Vinnare
Fotboll - Copa America 2020 - Colombia
5.50
22:00  Presidentvalet USA 2020
Politik - USA-valet 2020 - Donald Trump
1.61
  Rekatochklart Poolspel
20:45  Topptipset Tips Tisdag 18/2
Insats: 144 kr - Tipsexperten

Livestreaming