Topptipset tis 20/8

Publicerad på 20 Aug 2019 - 00:02

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Aug 2019 - 00:02

Det är dags för playoff i Champions League där en plats till höstens gruppspel ligger i potten! Tre möten från playoffet inleder kvällens Topptips som komplettera med fem möten från The Championship där klassiska klubbar som Derby, Middlesbrough och Sheffield Wednesday överstreckas. Kan något eller några av dessa klubbar fällas finns det fina förhoppningar om trevlig utdelning! 


Spelstopp: 20.44


1. Apoel Nicosia - Ajax 2
Fjolårets semifinalister i Champions League reser till medelhavsön Cypern för spel på GSP Stadium den här kvällen. Ajax hade förvånande nog stora problem med PAOK i den förra kvalomgången. Men nederländerna vann tillslut med sammanlagt 5-4 mot grekerna där Dusan Tadic blev tungan på vågen med sina två fullträffar i returen. De regerande cypriotiska mästarna var än mer illa ute i den förra kvalomgången efter att Apoel förlorade hemmamötet med 1-2 mot Qarabag. Linus Hallenius & Co stod dock för en stark retur i Azerbajdzjan och löste avancemanget på resande fot men mot Ajax lär det bli definitivt bli svårare. Klasspelare som Huntelaar, Tadic och Ziyech är en typ av spets som inte finns hos värdarna. Tvåan är kvällens bank!


2. Cluj - Slavia Prag X
Dan Petrescus CFR Cluj stod för en stor skräll i den förra kvalomgången då Celtic besegrades över två möten med siffrorna 5-4. En stor framgång för klubben som åkte ut mot Malmö FF i Champions League-kvalet förra säsongen. Slavia Prag måste dock ses som favoriter i det här dubbelmötet. De regerande tjeckiska mästarna har inlett säsongen felfritt och i Jindrich Trpisovskys trupp finns det flera spelare som finns med i det tjeckiska landslaget. Efter sex omgångar av den tjeckiska ligan, som för övrigt rankas betydligt högre än den rumänska diton, står Slavia på 11-1 i målskillnad. Men räkna med att gästerna kommer att vara nöjda med ett oavgjort resultat på rumänsk mark. Krysset känns således som ett tänkbart singelstreck. 


3. LASK Linz - Club Brügge X
Den före detta mittbacken Valérien Ismaël har fått en smakstart i den lilla österrikiska orten Pasching som tränare för LASK Linz. Österrikarna är obesegrade den här säsongen och i den förra kvalomgången besegrade Ismaëls gäng Basel med hela 5-2. Ett resultat som definitivt vittnar om att det finns en hel del kompetens i LASK som slutade på andra plats i ligaspelet den gångna säsongen. Över 180 minuter ska dock det mer rutinerade laget från Belgien anses som knappa favoriter. Även Club Brügge är obesegrade den här säsongen och med spelare som Schrijvers, Vanaken, Mignolet och Percy Tau är grundkavlitén i truppen påtaglig. Den sistnämnde anfallaren är dock avstängd här. I Pasching känns detta svårtippat, gardera gärna hela vägen. 


4. Birmingham - Barnsley 1
Birmingham City kommer från en blytung förlust på The City Ground som slutade 3-0 till Nottingham Forest. The Blues har haft det kämpigt ekonomiskt det senaste året och utan Che Adams, som kritade på för Southampton under sommaren, ser inte truppen riktigt lika stark ut som förra säsongen. Hemma på St Andrew’s är dock “Blånäsorna” oftast pålitliga, här har inte City torskat en hemmamatch sedan mars månad. Nykomlingen Barnsley tappade snöpliga poäng i hemmamötet mot nederlagstippade Charlton Athletic i helgen och känslan är att man bör kunna sitta lugnt med 1X i miljonstaden. 


5. Derby - Bristol City X
Utan Frank Lampard, Mason Mount och Harry Wilson ser Derby Countys trupp från i fjol reducerad ut. Anmärkningsvärt är att både Mount och Wilson nätade i Premier League den gångna helgen. The Rams har efter premiärsegern mot Huddersfield kryssat mot Swansea och Stoke och över 50-strecket är inte Derby betrodda. Niclas Eliassons Bristol City såg fina ut i helgens 2-0 seger mot QPR och med tanke på att ettan överstreckas bör både krysset och tvåan plockas med. Räcker stålarna till är dock samtliga tecken att föredra. 


6. Hull - Blackburn 1
Hull är likt i fjol ganska svårbedömda men hemma på KCOM Stadium är det sällan tigrarna står för dåliga insatser. Hull löste en stark pinne borta mot Brentford i helgen och ska anses som favoriter i hemmamötet med Blackburn Rovers. Blackburn med Danny Graham på topp ska dock inte alls underskattas. The Rovers besegrade Middlesbrough i helgen och under förra säsongen vann faktiskt Blackburn både borta och hemma mot Hull. Utgå från hemmasegern men se till att gardera tidigt, helst hela vägen. 


7. Middlesbrough - Wigan 2
Middlesbrough, som numera tränas av Jonathan Woodgate, känns lite som ett sjunkande skepp. Spelare som Flint, Obi Mikel, Downing och Besic har lämnat Boro under sommaren och inledningen på den här säsongen har varit allt annat än bra. Endast en inspelad poäng efter tre omgångar kryddat med ett uttåg i Ligacupen mot League Two-laget Crewe Alexandra. Wigan Athletic är långt ifrån något topplag som trivs klart bäst hemma på DW Stadium. Men till dessa streck är det en no-brainer att utgå från skrällen på Riverside Stadium!

8. Sheffield Wednesday - Luton 2
Kupongen avslutas på Hillsborough där kupongens mest överstreckade favorit identifieras. Trots att Lee Bullens ugglor från stålstaden spelade i numerärt överläge i helgens batalj mot Millwall, i över 45 minuter, förlorade Bullens mannar med 0-1 i huvudstaden. Knappast något styrkebesked. Nykomlingen Luton Town ska i sin tur absolut inte underskattas. The Hatters är förvisso segerlösa så här långt men de tre insatserna mot Middlesbrough (3-3), Cardiff (1-2) och West Brom (1-2) har helt klart varit godkända. På Hillsborough ska absolut inte “Hattmakarna” ses som chanslösa. Ettan har dalat iväg här vilket gör X2 väldigt spelvärt!


Kupongens kassaskåp!


Ajax
Huntelaar, Tadic och Ziyech har sett till så att Ajax gjort minst två mål i deras fem senaste matcher. Fjolårets semifinalister håller fortsatt väldigt hög kvalité och vid normala fall ska Ajax kunna utmanövrera Apoel utan några större bekymmer. 


Varningens finger!


Luton Town
The Hatters har gått som en raket genom seriesystemet och klubben från Londons utkanter har så här långt gjort tre habila insatser i The Championship. Ugglorna från stålstaden är knappast att lita på till dessa streck. Gå för skrällen!


144 rader
1. Apoel Nicosia - Ajax 2
2. Cluj - Slavia Prag x
3. LASK Linz - C. Brügge 1x2
4. Birmingham - Barnsley 1x
5. Derby - Bristol City x2
6. Hull - Blackburn 1x2
7. Middlesbr. - Wigan 1x2
8. Sheffield W. - Luton x2

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto