Topptipset tis 21/5

Publicerad på 21 Maj 2019 - 00:51

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Maj 2019 - 00:51

Det kryllar av felstreckade matcher på tisdagens kupong som öppnar upp i Sverige, tar oss vidare ut i Europa och slutligen avslutar i Mellanöstern för lite asiatisk Champions League-fotboll. Vi bjuder bland annat på ett spikkryss och flertalet skrällar på denna luriga rad där alla förutsättningar finns för hög utdelning. Nu jobbar vi in härliga åtta rätt!


Spelstopp: 18.59


1. Degerfors - Dalkurd 1
Inför säsongen tippades dessa båda lag på den övre halvan. Hittills är det dock bara Degerfors som motsvarat förväntningarna med 14 poäng efter åtta omgångar, dubbel poängskörd jämfört med Dalkurd. Speciellt mycket skiljer dock inte mellan dessa klubbar rent truppmässigt. Noterbart är att Dalkurd på fyra bortamatcher ännu inte lyckats göra mål. Med spelare som Simon Alexandersson och Ferhad Ayaz ska de grönklädda dock inte underskattas. Det gör det svenska folket något enormt här. Degerfors ska ha god segerchans men knappast en bra bit över 70 procent som de streckas till. Tryck in alla tecken och hoppas på gästerna.


2. GAIS - Västerås 1
Två av ligans tightaste lag gör upp om poängen på Gamla Ullevi denna tisdag. GAIS har endast mäktat med åtta mål så här långt men är med det snäppet bättre än Västerås som tryckt in sju baljor de inledande åtta omgångarna. Det ska dock sägas att båda lagen imponerar defensivt med en stark organisation. Makrillarna kommer från en skön seger borta mot Halmstad som bör ha gett råg i ryggen inför vårens kommande matcher. Mot en nykomling på hemmaplan ska naturligtvis de grönsvarta gälla som favoriter. Ettan är dock långt ifrån given här och bör backas upp med ett kryss, särskilt som viktiga Marcus Bergholtz är avstängd i hemmalaget.


3. Vitesse - Groningen 2
Kupongens bästa match rent kvalitetsmässigt hittas i Arnhem där Vitesse och Groningen gör upp om en plats i “finalen” om Eredivisies sista Europa League-biljett. Det grönvita bortalaget har en 2-1 ledning att gå på, siffror som kunde varit betydligt större då “Nordens stolthet” var tämligen överlägsna inför fansen på Euroborg i helgen. Här på GelreDome har Groningen historiskt haft det tufft men fina möjligheter bör ändå finnas mot ett Vitesse som måste satsa framåt. Håller sig tvåan under 20 procent är det ett fint tecken att utgå från. Här ska det dock inte snålas på tecken, en helgardering rekommenderas.


4. Paris FC - Lens X
Vi fortsätter vår resa söderut och landar i romantikens stad. Där kan giganterna PSG få sällskap av en stadskollega nästa säsong. Paris FC löste nämligen en playoff-biljett via 1-0 segern mot Ajaccio i den avslutande omgången. Nu behöver de ta sig igenom tre steg för att kunna nå finrummet. Först väntar Lens i denna kvartsfinal och parisarna har hemmafördel vilket bör väga tungt. På Stade Sébastien Charléty har de marinblå varit nästintill omutliga med endast en förlust och sex insläppta på 19 matcher. Lens, med giftiga senegalesen Yannick Gomis i spetsen, har dock kapacitet att störa. Ofta nervkittlande och jämna bataljer i denna typ av matcher. Utgå från krysset och bygg på med ettan.


5. St. Patrick’s - Derry 1
En jämn match är även att vänta i Dublin där detta mittenmöte ska gå av stapeln i Premier Division. Båda lagen kommer från varsin poäng, St Patrick’s spelade 1-1 i derbyt mot Bohemians medan Derry var inblandade i en trött mållös historia mot Sligo. Gästerna från Nordirland har varit stabila på resande fot med endast en förlust på nio matcher så här långt men här på Richmond Park slår de ändå ur underläge. Pats ska vara det något bättre laget och här finns också värdet på ettan. Det går dock inte att plocka bort krysset i denna målsnåla liga. 1X blir därmed valet.


6. Cittadella - Benevento X
Strax utanför Venedig håller Cittadella till, ett starkt hemmalag här på Stadio Pier Cesare Tombolato. På bortaplan har det dock varit si och så för Citta men när det som mest behövdes lyckades de ta sin blott fjärde vinst på 19 försök när Spezia slogs tillbaka på den italienska rivieran. Nästa steg mot Serie A är denna playoff-semi mot Benevento, ett lag som går in i detta steg tack vare tredjeplatsen i grundserien. Gästerna har ett spännande lag med skyttekungen Massimo Coda och svensken Samuel Armenteros. När de var på besök här i september vann de med 1-0 och faktum är att lagen mötts tre gånger under säsongen och alla slutat med dessa siffror i de rödgulas favör. Här lär de dock vara nöjda med att få med sig ett oavgjort resultat till lördagens returmöte i Kampanien. Vi är så fräcka att vi spikar krysset!


7. Zobahan - Al-Nassr 2
Al-Nassr har firat den gångna veckan. Klubben från Riyadh blev nämligen saudiska mästare efter att ha slagit tillbaka Al Batin med 2-1. Glödheta Abderrazak Hamdallah stod för båda målen där och har visat upp sinnessjuk form. Marockanen har gjort 20(!) mål på sina nio senaste starter och vann föga förvånande skytteligan i stor stil. Nu gäller det att ladda om för här står en gruppseger på spel i asiatiska Champions League. Ska Al-Nassr plocka hem förstaplatsen måste de vinna mot Zobahan här i iranska Isfahan. Det ska absolut inte vara någon omöjlighet då gästerna på pappret ser snäppet vassare ut. Jämn match att vänta där det dock finns supervärde att hämta till höger. X2 känns väldigt bra här!


8. Al-Ittihad - Al-Wahda 1
Vidare till Jeddah och King Abdullah Sports City där bland annat den italienska supercupfinalen gick av stapeln tidigare under säsongen. Här huserar Al-Ittihad och laget är profilstarkt. Här finns bland annat Aleksandar Prijovic och Sékou Sanogo för att nämna två spelare. Precis som sin saudiska kollega är de gulsvarta klara för slutspel men måste vinna här för att plocka hem gruppsegern. Al-Wahda från Förenade Arabemiraten toppar nämligen gruppen på elva poäng efter fem omgångar. Gästerna är dock inte speciellt märkvärdiga och bör få det tufft vid Röda havets kust. Här bör det bli en hemmaseger och ettan är fullt spelbar hela vägen upp till 50 procent. Fin värdespik!


Kupongens kassaskåp!


Al-Ittihad
Hemma i Jeddah har Al-Ittihad varit otroligt bra den senaste tiden och Al-Wahda är ett lag de normalt ska besegra. Just nu dukas det upp delikat värde på ettan som är ett givet singelstreck på kupongen denna tisdag.


Varningens finger!


Groningen
Grönvita Groningen är i förarsätet att nå en avgörande match om den sista EL-platsen i Eredivisie. Här kan de få en bra matchbild där de kan ligga på rulle och kontra bort Vitesse. Tvåan ser ut att streckas för lågt och är en fin rensare som måste med omgående.


144 rader
1. Degerfors - Dalkurd 1x2
2. GAIS - Västerås 1x
3. Vitesse - Groningen 1x2
4. Paris FC - Lens 1x
5. St. Patrick’s - Derry 1x
6. Cittadella - Benevento X
7. Zobahan - Al-Nassr x2
8. Al-Ittihad - Al-Wahda 1

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto