Topptipset tis 23/7

Publicerad på 23 Jul 2019 - 00:56

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Jul 2019 - 00:56

Superettan inleder kvällens Topptips med en batalj från härliga Stadsparksvallen. Därefter väntar svårtippade International Champions Cup där skrällarna bör ligga rätt nära till hands. Fem kvalmöten från Champions League ska även avhandlas på den här raden. Mot 8 rätt!


Spelstopp: 18.59


1. Jönköpings Södra - Västerås 1
Vi inleder med en härlig batalj från Superettan på Stadsparksvallen. Jönköpings Södra och Västerås SK möttes faktiskt i den förra omgången i Gurkstaden och det blev en minst sagt sprakande tillställning med vackra mål som slutade 2-2. J-Södra var klart närmast seger och nu när lagen möts på Stadsparksvallen ska Brännans gäng utan tvivel anses som favoriter. J-Södra har varit ett av seriens bästa hemmalag och vunnit de fyra senaste matcherna på hemmagräset. Dessutom är Ilir Berisha och Filip Tronét avstängda för gästerna. Det ska sägas att J-Södra saknar Alexander Jallow på grund av samma anledning men börja med ettan och gardera med krysset på större system. 


2. Real Madrid - Arsenal 1
Klassiskt tungviktsmöte på FedEx Field i Landover, Maryland! Zidane är tillbaka i Madrid och förfogar återigen över ett världslag. Förutom Casemiro och Bale är truppen så gott som den bästa tänkbara under USA-turnén. Los Blancos torskade dock den första matchen i ICC mot Bayern München med 1-3 där Hazard bland annat debuterade. Nu väntar Arsenal som faktiskt har besegrat Bayern i turneringen, och så även Fiorentina. The Gunners saknar dock en del pjäser i backlinjen vilket kan bli kostsamt mot Hazard & Co. Bellerín och Holding är skadade samtidigt som Koscielny bojkottat USA-turnén. Börja med ettan här men då det alltid roteras friskt i ICC känns ändå skrälltvåan intressant till låg procent. Är plånboken tillräckligt stor är gaffeln att föredra! 


3. Bayern München - Milan 2
Nästa anhalt är Children's Mercy Park som är beläget i Kansas City. Bayern München ser spännande ut med nyförvärv som Lucas Hernández och Pavard och de regerande tyska mästarna lär även den här säsongen målas upp till en liten outsider till CL-bucklan. Insatsen i segern mot Real Madrid var bra men det fanns mer att önska från Niko Kovac mannar i förlusten dessförinnan mot Arsenal. Nu väntar den sovande jätten Milan som fått in Giampaolo på tränarbänken. André Silva har återvänt till Milano samtidigt som bland annat Lucas Hernández bror, Theo, värvats in från Real Madrid. Visst ska Bayern gälla som favoriter men då ettan lutar åt att streckas hårt känns det klokt att försöka jobba in skrällen i den här träningskampen. Helgardera!


4. PSV Eindhoven - Basel 1
I Champions League-kvalet ställs schweiziska Basel inför en väldigt svår uppgift. Mark van Bommels PSV Eindhoven höll jämna steg med Ajax i Eredivisie i fjol, till stor del tack vare hemmaspelet. Förra säsongen hade PSV 16-1-0 och 58-7 i målskillnad på Philips Stadion i Eredivisie. Luuk de Jong har lämnat klubben under sommaren men spelare som Afellay och portugisen Bruma har värvats in. Basel håller inte riktigt samma kaliber. Schweisarna vann förvisso ligapremiären mot Sion med 4-1 på bortagräs men i Eindhoven lär det bli betydligt tuffare. Ettan spikas av till fin procent! 


5. The New Saints - FC Köpenhamn 2
Vidare till Wales. Förutom i England och till viss mån även i Skottland håller klubblagsfotbollen på de brittiska öarna riktigt dassig nivå. Faktum är att Estlands, Luxemburgs och Maltas liga rankas högre än den walesiska. The New Saints vann knappt mot Feronikeli som kommer från Kosovo i den förra omgången, hemmamötet slutade 2-2. Nu när FC Köpenhamn står för motståndet ska inte The Saints ha en chans över 180 minuter. FCK har inlett Superligan felfritt och mot den här typen av motstånd lär inte danskarna gå på någon mina. Urstark tvåa! 


6. Viktoria Plzen - Olympiakos X
Viktoria Plzen gjorde det ganska bra i CL-gruppspelet i fjol då tjeckerna tog fyra poäng mot CSKA Moskva och tre mot Roma. De rödblå har inlett den inhemska ligan positivt och i Plzen bör tjeckerna ses ha rimliga chanser mot Pedro Martins Olympiakos. Grekerna ska hållas snäppet högre med tanke på att spelarmaterialet ser vassare ut hos gästerna. Greker som Lazaros, Torosidis och lagkaptenen Fortounis är spelare som har stor rutin från landslaget. Krysset lockar mest men alla tecken är att föredra tidigt i Tjeckien. 


7. Saburtalo Tbilisi - Dinamo Zagreb 2
Saburtalo Tbilisi ligger inte bättre än tvåa i den georgiska ligan och att Saburtalo besegrade Sheriff Tiraspol i den förra kvalomgången var en enorm skräll. Georgierna vann sensationellt bortamötet mot sherifferna med 3-0 men i hemmamötet låg Saburtalo under med 0-3 redan efter tio minuter. Georgierna lyckades dock få in en boll och således vinna med 4-3 sammanlagt. Dinamo Zagreb är Kroatiens bästa lag och ska gälla som skyhöga favoriter i det här dubbelmötet. Triumfen i ligapremiären mot stadsrivalen Lokomotiva Zagreb (3-0) förra fredagen var ett styrkebesked. Tvåan är given att utgå från men streckas Dinamo uppemot 80 procent kan krysset plockas med. 


8. Sutjeska - Apoel Nicosia 2
Kupongen avslutas med en fajt från Montenegro på Stadion Gradski. Sutjeska Nikšić stod likt Saburtalo Tbilisi för en enorm skräll i den förra omgången. Sutjeska gjorde två stopptidsmål och spelade 1-1 i båda mötena mot Slovan Bratislava, och efter straffar lyckades Sutjeska dra det längsta strået. Ur ett spelmässigt perspektiv var det dock allt annat än rättvist. Linus Hallenius nya klubb Apoel Nicosia har en hel del intressanta importer i truppen och cyprioterna ska vara klassen bättre än ett lag som Sutjeska. Hallenius sänkte Shakhtar Donetsk i genrepet och det är inte alls omöjligt att svensken gör detsamma mot Sutjeska. Streckvärd tvåa! 


Kupongens kassaskåp!


FC Köpenhamn
The Saints torskade med sammanlagt 1-5 mot Midtjylland under fjolårets Europa League-kval. Mot FC Köpenhamn lär det knappast bli lättare för walesarna. Tvåan är glasklar! 

 
Varningens finger!


Milan
I Rossoneri ser ut att ha fått ihop ett ganska spännande lag och under Giampaolo kan det här bli en intressant säsong för den sovande jätten. Båda lagen kommer med största sannolikhet spela ena halvleken med B-laget vilket gör den här träningsmatchen rätt oviss. Därför lockar den lågt streckade tvåan i Kansas City! 


144 rader
1. J-Södra - Västerås 1x
2. Real Madrid - Arsenal 12
3. Bayern M. - Milan 1x2
4. PSV - Basel 1
5. New Saints - FCK 2
6. V. Plzen - Olympiakos 1x2
7. S. Tbilisi - D. Zagreb x2
8. Sutjeska - Apoel N. x2

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto