Topptipset tis 25/6

Publicerad på 25 Jun 2019 - 02:15

Tipsexperten

Tipsexperten

25 Jun 2019 - 02:15

Tisdagens Topptips är här! Allsvenskan rullar igång igen och tar plats med en toppmatch. I övrigt får vi sätta tänderna i Superettan, en åttondelsfinal i Dam-VM, det Afrikanska Mästerskapet och slutligen tre matcher från Svenska Cupen. Känslan är god, mot åtta gröna bockar! 


Spelstopp: 18.59


1. AIK - IFK Norrköping 1
Äntligen är det allsvenska uppehållet över och vår fina liga drar igång med ett riktigt spännande möte på Friends. Uppehållet kom inte särskilt lägligt för AIK som hittade en formtopp med fem segrar och en oavgjord på de sex senaste matcherna. Framförallt har skytteligaledare Tarik Elyounoussi sett ruggigt pigg ut med sina totalt nio mål. Här gästar Norrköping som haft svårt att knyta ihop säcken hittills och spelat alldeles för många oavgjorda drabbningar. Peking håller dock riktigt hög kvalitet rakt igenom, men saknar nu viktiga navet Alexander Fransson som är avstängd. I fjol spelade dessa lag en riktig holmgång här på Friends som slutade 3-3. Det lär knappast bli samma målkalas nu. Ettan ser ut att bli streckvärd och är en given utgång, garderas med krysset på större system. 


2. Dalkurd - Västerås 2
I fjol skiljde det två divisioner mellan Dalkurd och Västerås, men nu är det bara två placeringar emellan dem i Superettan. Dalkurd har en fin period bakom sig med 13 poäng på de fem senaste matcherna. Det känns dock som de fått max betalt och haft en hel del stolpe in. Nykomlingen Västerås kunde å sin sida haft några poäng fler, bland annat tappade de mycket surt ledningen med 2-1 till förlust sent borta mot Degerfors senast. Laget från gurkstaden har dock tidigare visat att man kan stå upp mot vasst motstånd och har till exempel slagit hemmastarka Örgryte på Gamla Ullevi under säsongen. Tvåan ger riktigt bra betalt och det är bara att hela upp och jobba in den lågt streckade skrällen!


3. Nederländerna - Japan X
I Dam-VM är vi inne i slutspel och åttondelsfinaler. De regerande EM-mästarna Nederländerna vill inte se en repris av sitt förra världsmästerskap där de åkte ut mot just Japan i åttondelen. De Oranje har dock gjort det bra hittills i detta VM där de kommer från gruppspelet med tre raka segrar och slog Kanada i den sista matchen. De kliver således in här som rättmätiga favoriter mot ett Japan som inte riktigt kommit upp i nivå. När det vankas vinna eller försvinna-matcher brukar dock asiatiskorna prestera. Det har vi sett förr. Ettan streckas upp alldeles för högt sett till lagens chanser. Att hela upp och gå för utdelning är det enda rimliga så länge tvåan finns till vrakpris runt 10-15 procent. 


4. Kamerun - Guinea-Bissau X
De regerande afrikanska mästarna Kamerun har inte ett lika slagkraftigt lag som när de tog titeln för två år sedan. Nicolas N’Koulou (Torino) och Vincent Aboubakar (Porto) är två spelare som var tongivande då, men inte finns med i Clarence Seedorfs trupp nu. Sen finns det givetvis en del klass ändå, men här får Kamerun alldeles för högt förtroende från det svenska folket när Guinea-Bissau står för motståndet. Det lilla landet stod för ett bra kval i en hyfsat svår grupp och förlorade bara en av sex matcher där. Vi har tidigare sett målsnåla och tighta matcher i detta mästerskap där favoriterna inte fått något gratis. Det lutar åt något liknande nu. Krysset ser ut att bli väldigt streckvärt och ska absolut med till den överstreckade ettan. 


5. Ghana - Benin 1
I samma grupp ska Ghana ta greppet om en slutspelsplats. Den gamla VM-nationen ser inte riktigt lika vass ut som för ett antal år sedan men håller med afrikanska mått mätt fortfarande bra klass. Spelare som sticker ut är bland andra Thomas Partey, Kwadwo Asamoah och bröderna Ayew. Benin rankas nära 40 placeringar längre ner på världsrankingen och har åkt på spö mot betydligt sämre motstånd än Ghana i kvalet hit. Ettan är i skrivande stund streckad rätt sparsmakat vilket gör det givet att strecka från vänster. 


6. Grebbestad - FC Trollhättan 2
Kupongen fortsätter med tre matcher i den Svenska Cupen. Division 2-laget Grebbestad tar här emot Trollhättan som toppar Division 1 Södra efter en makalös formtopp. Tio raka matcher utan förlust, och nio av dem är vinster, är ett facit man inte skojar bort. Grebbestad gör det helt ok med en fjärdeplats i Division 2 Norra Götaland där de sitter på en fjärdeplats, men gjorde ingen vidare insats mot bottenlaget Vänersborg där de fick kliva av sitt Siljevi mållösa. Här råder det klasskillnad och tvåan är en fin spik. 


7. Hässleholms IF - Torns IF 2
Även här får ett Division 2-lag ta emot motstånd från ett snäpp högre upp i seriesystemet. Hässleholm har en tung säsong och får det tufft att klara kontraktet. Hittills har de grönvita bara mäktat med en seger på hela säsongen. Torns har etablerat sig fint i Division 1 och har den andra svåra säsongen i serien en stabil femteplats. Framförallt är det bortaspelet som imponerat med bara en förlust och 14 poäng på sju matcher. Bortagräs avskräcker alltså inte. Strecka från höger. 


8. IFK Luleå - Umeå FC 1
Toppen i Division 2 möter toppen i Division 1 denna avslutande Svenska Cupen-match. Klar fördel för det högre rankade Umeå kan man tro? Nej, icke. Umeå har stora problem med sjukdomar i truppen där bland andra lagets bästa målskytt denna säsong, Samuel Kroon, är helt out. Magnus Henrysson har dessutom en viktig match att tänka på redan på lördag (Sandviken) i jakten på serieledande Akropolis. Så tränaren flaggar för rotation. Luleå har superform med fem raka ligasegrar och ställs ut som klara favoriter mot de decimerade gästerna. Det har det svenska folket ännu inte snappat upp. Just nu är det supervärde på ettan som är en bombspik. 


Kupongens kassaskåp


IFK Luleå
Luleå går som tåget i Division 2 och har nästan glömt hur det är att förlora. Kliver in med gott självförtroende inför hemmapubliken i detta Norrlandsderby. Umeå lider av tunga avbräck och lär även rotera i elvan. Ettan är just nu en mycket bra spik till för låg procent. 


Varningens finger!


Västerås
Det är REA-pris på Västerås borta mot Dalkurd när tvåan streckas ner under 20 procent. De grönvita har stått för flera bra prestationer på bortagräs under säsongen och ska inte räknas bort här. 


144 rader
1. AIK - IFK Norrköping 1x
2. Dalkurd - Västerås 1x2
3. Nederländerna - Japan 1x2
4. Kamerun - Guinea-Bis. 1x
5. Ghana - Benin 1x
6. Grebbestad - Trollhättan 2
7. Hässleholm - Torns x2
8. IFK Luleå - Umeå FC 1

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto