Topptipset tis 28/5

Publicerad på 28 Maj 2019 - 08:46

Tipsexperten

Tipsexperten

28 Maj 2019 - 08:46

U20-VM pågår för fullt och på tisdagens kupong hämtas två matcher från den andra gruppspelsomgången i Polen. Utöver detta bjuds det på holländsk, fransk och svensk fotboll. Här hemma är mötet mellan MFF och Sundsvall på Stadion den stora godbiten där de himmelsblå har revansch att utkräva för förlusten uppe i Norrland tidigare under säsongen. Spännande rad där åtta rätt absolut inte ska vara någon omöjlighet.


Spelstopp: 18.59


1. Malmö FF - GIF Sundsvall 1
Publiken fick se sitt favoritlag spela ut rejält här i lördags när AFC Eskilstuna besegrades med hela 5-0. Där var det inget snack och det ska det inte vara nu heller även om det är ett något mer slagkraftigt motstånd som kommer på besök till Stadion. Sundsvall har dock gått tungt den senaste månaden och är inget vidare lag på bortaplan, två poäng på sex matcher på resande fot hittills är inget som skrämmer. Hemma på NP3 Arena vann faktiskt Giffarna när lagen möttes i den andra omgången men här blir det förlust. Spika av Malmö trots hård streckning!

2. Dalkurd - Örgryte X
Mer öppet då i Gävle där två decimerade manskap ställs mot varandra. Dalkurd kommer till spel utan Emil Berger och målskytten i segermatchen mot Degerfors senast, Robin Tranberg. Båda är nämligen avstängda. Detsamma gäller ÖIS Oliver Stanisic och dessutom får göteborgarna klara sig utan korsbandsskadade Victor Sköld. Både trupp- och spelmässigt ser dock gästerna något vassare ut även om de nu har jobbiga fem matcher i följd utan seger. Dalkurds vinst mot Degerfors var nämligen högst oförtjänt och de grönklädda har haft enorma problem med anfallsspelet. X2 ska räcka.

3. Vitesse - Utrecht X
Spännande drabbning i Nederländerna där vinnaren i denna match får äran att representera det fotbollstokiga landet i Europa League i höst. Efter 1-1 på Stadion Galgenwaard i fredags är det fördel hemmastarka Vitesse. Utrecht, med formstarka Simon Gustafson i spetsen, ska dock inte räknas bort. De rödvita var det bättre laget senast och har en hög kapacitet när allt stämmer. En relativt jämn match är att vänta även om gulsvarta Vitesse får gälla som knappa favoriter. Dryga 60 procent på hemmalaget är dock för mycket. Här ska samtliga tecken med omgående. Nu jobbar vi in Dick Advocaats Utrecht!

4. De Graafschap - Sparta Rotterdam 1
Vi håller oss kvar i Holland men tar oss till Doetinchem i de östra delarna av landet. Här ska Nabil Bahouis De Graafschap försöka försvara sin plats i Eredivisie och det ser onekligen bra ut. Superbönderna tog en skön 2-1-seger i Rotterdam i lördags efter att Bahoui stått för ett av målen. Oavgjort räcker således här hemma på De Vijverberg för att få spela i det holländska finrummet även nästa säsong. Här hemma är också de blåvita starka och det skulle förvåna om Sparta kan ställa till med något, särskilt som mittbacken Bart Vriends är avstängd. 1X ska räcka här.

5. Le Mans - GFC Ajaccio 1
Till grannlandet Frankrike där det också pågår playoff. Här har vi en match där en plats i Ligue 2 står på spel. Det första av två möten är det som gäller när Nationals trea, meriterade Le Mans, ställs mot GFC Ajaccio som slutade på en 18:e plats i andradivisionen. Le Mans har visat ruskig form på slutet med fem raka vinster och här hemma i staden som är mest känd för sin racingbana har de bara åkt på tre nederlag under säsongen. Gästerna från Korsika har samtidigt inte rosat marknaden på bortaplan med nio matcher utanför ön i följd utan seger. Öppet dubbelmöte men här på MMArena ska utan tvekan det rödklädda hemmalaget gälla som favoriter. Målsnålt är dock att vänta och krysset bör plockas med omgående. 1X!

6. Sydafrika U20 - Sydkorea U20 1
Vi tar oss till Polen där U20-VM pågår. Måstematch i Grupp F är det som gäller här efter att båda dessa nationer förlorat sina premiärer. Sydkorea fick ge sig med uddamålet mot Portugal medan Sydafrika inte hade mycket att sätta emot ett starkt Argentina (2-5). Afrikanerna visade dock stundtals upp fint spel där och var i högsta grad med i matchen till Keenan Phillips utvisning i den 65:e minuten. Här ska de gröngula verkligen inte räknas bort även om det är ett organiserat Sydkorea som står på andra sidan. Utgå från ettan men måla på så mycket det bara går.

7. Saudiarabien U20 - Mali U20 2
Liknande läge i Grupp E där förloraren här får otroligt svårt att lösa en topp 2-placering. Mali kryssade i den inledande omgången mot Panama vilket var en liten missräkning. Saudiarabien förlorade i sin tur mot förhandsfavoriterna Frankrike med 0-2 vilket inte var mycket att säga om. Här har vi ett organiserat Saudiarabien mot ett mer talangfullt Mali. Hos afrikanerna finns framförallt supertalangen Sékou Koïta som redan gjort flertalet landskamper för A-landslaget och som kommer spela i Afrikanska Mästerskapen om en månad. Mali löser åtminstone en pinne här mot ett offensivt svagt Saudiarabien.

8. Ullared - Vinberg 1
Från Polen till alla shoppingälskares favoritplats, Ullared. I de halländska skogarna ska ett derby ta vid i Division 2 Västra Götaland denna tisdag. Gästerna torskade i lördags med 1-3 mot serieledande Rosengård medan Ullared föll med hela 1-5 mot tvåan Qviding. Det ska dock sägas att de blåklädda skapade en hel del på Valhalla. Även om detta ska ses som tämligen öppet känns Ullared snäppet hetare samtidigt som de bara torskat en av fyra matcher här hemma på Hedevi. Skapligt värde ser dessutom ut att finnas på värdarna. Finns ettan under 40 procent är det en fullt gångbar spik.

Kupongens kassaskåp!
Malmö FF
Maskinen från Skåne har börjat tugga igång på allvar och känslan är att de mesta mästarna kommer att springa ifrån till ännu ett SM-tecken denna säsong. GIF Sundsvall ska inte ha mycket att sätta emot på Stadion. Inled kupongen med en given etta.

Varningens finger!
Utrecht
Vitesse är tuffa att tas med på GelreDome men Utrecht har alla chanser att rubba de gulsvarta denna tisdag. Kapaciteten finns hos de rödvita och när de streckas så pass lågt som de gör är både krysset och tvåan måsten på denna kupong. Fin rensare!

144 rader
1. Malmö FF - Sundsvall 1
2. Dalkurd - Örgryte x2
3. Vitesse - Utrecht 1x2
4. De Graafschap - Sparta 1x
5. Le Mans - GFC Ajaccio 1x
6. Sydafrika - Sydkorea 1x2
7. Saudiarabien - Mali x2
8. Ullared - Vinberg 1

Spela på Topptipset nu – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto