Topptipset tis 30/7

Publicerad på 29 Jul 2019 - 22:31

Tipsexperten

Tipsexperten

29 Jul 2019 - 22:31

Tisdagens upplaga av Topptipset präglas av kvalet till Champions League. Basel mot PSV och Olympiakos mot Plzen är två karameller på kupongen. Raden kompletteras av två heta slutspelsmatcher i Copa Libertadores, sydamerikanska versionen av Champions League. Mot åtta rätt!


Spelstopp: 18.59


1. Basel - PSV X
Tisdagstrippen startar på den schweiziska gränsen till Frankrike och Tyskland. Här sker avgörandet mellan två klubbar som är vana vid att finnas med i det europeiska finrummet. Denna gång finns bara plats för en av dem. PSV Eindhoven sitter i förarsätet efter att ha vunnit första fighten. Förra veckans möte var riktigt dramatiskt, FC Basel ledde fram till minut 89 men då vaknade holländarna och vände på steken. 3-2 leder PSV med inför mötet på St. Jakob-Park. I helgens matcher blev det torsk för båda parter, FCB föll med 2-1 hemma mot St.Gallen medan Mark van Bommels mannar förlorade med 2-0 borta mot Ajax. Denna holmgång kan sluta precis hur som helst och här bör hela säkerhetsbältet spännas fast.


2. Maccabi Tel Aviv - Cluj 1
Till Israel reser rumänska Cluj med en 1-0-ledning i bagageluckan. Förra veckans drabbning var rakt igenom tight och tillknäppt, fransosen Billel Omrani satte matchens enda mål genom rumänernas enda skott på mål. Just Omrani måste hållas koll på om israelerna ska vända på steken, 26-åringen är stekhet för tillfället och gjorde Clujs samtliga mål i 3-2-vinsten mot Astana i förra CL-kvalrundan. Maccabi Tel Aviv har inte inlett sin ligasäsong än men förra säsongens prestation talar sitt tydliga språk. The yellow ones förlorade en enda av sina 36 kamper i seriespelet. Ettan ser ut att bli understreckad och då ska streckningen inledas från vänster på Netanya Stadium.


3. Olympiakos - Viktoria Plzen 1
På Doosan Aréna i Tjeckien fick inte publiken se någon champagnefotboll i tisdags. Första kvalfighten slutade mållöst och grekerna bjöd inte upp till dans alls. Inte ett enda skott på mål mäktade Olympiakos med, en anledning till det lär vara att spelarna är matchotränade. Dessutom är lagets stjärna Konstantinos Fortounis skadad och kommer heller inte medverka i returen. Tjeckerna har däremot hunnit trumma igång benen efter tre seriematcher med idel trepoängare. Grekerna är erkänt hemmastarka, på Georgios Karaiskakis Stadium hade OFC resultatraden 13-1-1 i Super League förra säsongen. Gaffeln är ett tänkbart alternativ här med tanke på att tvåan erbjuder för bra värde för att förbises.


4. Valletta - Ferencvaros 2
Nästa anhalt är Maltas huvudstad där värdarna har ett ungerskt berg att bestiga. Mötet i Budapest slutade 3-1 till Ferencvaros efter dubbla baljor signerade forne Juventusanfallaren Davide Lanzafame. Visserligen reducerade brassen Yuri på tilläggstid men den fula armbågen från flåbusen Steve Borg gör att Valletta får be om mirakel för att avancera. Darren Abdillas manskap ska vara nöjda med att ens ha tagit sig hit, bortamålsregeln räddade malteserna i förra kvalrundan där Dudelange från Luxemburg var det bättre laget. Tvåan är en stark spik.


5. Apoel Nicosia - Sutjeska 1
En av Allsvenskans bästa anfallare, Linus Hallenius, såldes nyligen från Sundsvall till Apoel Nicosia. Under tisdagskvällen gör Hallenius hemmadebut. I första mötet fick svensken en timme i anfallet när argentinaren Tomás De Vincenti avgjorde genom att exekvera från elva meter. På tal om straffsparkar så var det tack vare sådana som Sutjeska tog sig hit, i förra kvalomgången lades Slovan Bratislava på rygg av montenegrinerna efter dubbla 1-1-kamper och straffavgörande. Apoel är en nivå upp, det visade sig på Stadion Gradski och det lär visa sig även på GSP Stadium. Dunderetta.


6. Dinamo Zagreb - Saburtalo Tbilisi 1
Den sista kvalmatchen till Champions League utspelar sig på maffiga Maksimirstadion i Kroatien. Förra säsongen gjorde Dinamo Zagreb en imponerande resa i Europa League. Först vann kroaterna gruppen framför bland andra Fenerbahce, därefter slog The Blues ut Viktoria Plzen och i åttondelen behövde Benfica förlängning för att segra. Saburtalo Tbilisi är en desto mindre meriterad förening som bildades så sent som 1999. Gästerna från Georgien stod dock upp riktigt bra mot Dinamo i första mötet, Saburtalo höll nollan i över en timme innan kroaterna fick in två kassar på slutet. Ettan är ytterst trolig men rensarkrysset som ser ut att erbjuda värde är inte fel att peta in.


7. Cruzeiro - River Plate X
Europeiska kvalspelet i all ära men i fotbollens själsliga hemland utspelar sig en stormatch av desto högre kaliber. Den finaste klubblagsturneringen i Sydamerika serverar en prestigekamp mellan Brasilien och Argentina i åttondelsfinalen. Första mötet slutade mållöst i Buenos Aires efter att argentinarna bränt en straff i matchminut 98. Det var River Plate som hade det mesta i onsdags, 6-0 i skott på mål vittnar om den saken. Dessutom har Cruzeiro uppträtt blekt i brasilianska ligan där de parkerar i botten efter tolv omgångar. River kryssade i sin seriepremiär i söndags, att argentinarna fått kort återhämtning är en faktor i sammanhanget. Halvgarderingen till höger först och främst.


8. Olimpia PAR - LDU Quito 1
Sista budet hämtas från Paraguays huvudstad Asunción. Gästerna från Ecuador kommer hit med råg i ryggen efter 3-1-segern i vulkanstaden Quito förra veckan. Matchen är dock vidöppen, Olimpia PAR är ett helt annat lag i sin hemmaborg. Värdarna har inlett ligaspelet med trippla triumfer och lirande legendaren Roque Santa Cruz har redan hängt två baljor trots att han fyller 38 i augusti. LDU Quito är ett beskedligt gäng som ligger sjua i ecuadorianska ligan efter 19 omgångar. Ettan är en klockren värdespik.


Bästa spiken!


Apoel Nicosia
I dessa kvalrundor kan kvalitén skilja oerhört mycket. Vissa möten innehåller två giganter medan andra möten sker mellan klassgäng och småsten. På Cypern är det klasskillnad. Hallenius avgör!


Kupongens luring!


Viktoria Plzen
Tjeckerna såg desto piggare ut än grekerna förra veckan, dessutom saknar Olympiakos sin kugge Konstantinos Fortounis. Lägg till att Plzen är understreckade så återstår ingen anledning till att inte krita ner rensartvåan.


32 rader
1. Basel - PSV 1X
2. Maccabi Tel Aviv - Cluj 1X
3. Olympiakos - V. Plzen 12
4. Valletta - Ferencvaros 2
5. Apoel Nicosia - Sutjeska 1
6. D. Zagreb - S. Tbilisi 1X
7. Cruzeiro - River Plate X2
8. Olimpia PAR - LDU Quito 1


216 rader
1. Basel - PSV 1X2
2. Maccabi Tel Aviv - Cluj 1X
3. Olympiakos - V. Plzen 1X2
4. Valletta - Ferencvaros X2
5. Apoel Nicosia - Sutjeska 1
6. D. Zagreb - S. Tbilisi 1X
7. Cruzeiro - River Plate 1X2
8. Olimpia PAR - LDU Quito 1

Lämna in ditt Topptipset genom att klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto