Topptipset tis 4/6

Publicerad på 4 Jun 2019 - 02:10

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Jun 2019 - 02:10

Spansk fotboll inleder tisdagens Topptips då tre matcher från andradivisionen ska avhandlas. Där hittas fem lag som jagar uppflyttning och ett som hade nöjt sig med att få stanna kvar. U20-VM och svensk bonnfotboll tar vid innan vi avrundar på mäktiga Maracana i Rio de Janeiro.


Spelstopp: 18.59


1. Albacete - Malaga X
Kupongen inleds med tre matcher från den spanska andraligan. Albacete har en liten chans att plocka direktplatsen till La Liga, men fyra poäng upp till Granada bör ändå blir för tufft. Málaga har i sin tur fyra poäng ner till sjundeplacerade Deportivo La Coruna och ska lösa playoff-platsen. Det är alltså två lag som har insett att de har ett otroligt viktigt kvalspel framför sig, så några ben lär knappast knäckas. Albacete är otroligt svårbesegrade hemma på Carlos Belmonte där de bara åkt på spö en gång under säsongen. De kryssar dock varannan match och brukar spela jämna kamper. Båda lagen lär vara nöjda med en lugn och fin pinne här och en målsnål tillställning är att vänta. 1X bör räcka.


2. Mallorca - Granada X
Detta är ett riktigt tungt möte på semesterön där Granada ror hem ett kontrakt i La Liga vid vinst. Mallorca kan i sin tur säkra playoff om de tar tre poäng. Två lag med mycket att spela för således. Mallis hemmastats talar för sig självt då de spelat 15-3-2 framför fansen denna säsong. Å andra sidan är Granada det kanske formstarkaste laget i ligan. Två skickliga lag med allt att spela för borgar för en svårlöst historia. Helgardera och gå vidare.


3. Real Oviedo - Rayo Majadahonda 1
Real Oviedo har visat sig väldigt svårslagna på hemmagräs under våren. Faktum är att de inte tagit stryk på Carlos Tartiere sedan början av december. Det har lett till att Oviedo faktiskt har visst häng på topp 6. För att nå dit krävs dock två segrar samtidigt som varken Cádiz och Deportivo får vinna i de två sista omgångarna. Det känns helt klart långsökt men räkna med att Oviedo ger det ett försök. Rayo Majadahonda måste även de försöka hitta tre poäng då det är så mycket som skiljer upp till säker mark. Förlust här och degraderingen kan vara ett faktum. Tyvärr för gästerna är formen urusel och att de skulle vända sin dåliga trend här känns inte troligt. Håll ett öga på procenten men stannar ettan runt 65 procent är det bara att spika av.


4. Argentina U20 - Mali U20 2
Den stora skrällchansen på kupongen hittas i U20-VM där det ska spelas åttondelsfinal. Mali är ett spännande gäng som absolut inte får underskattas. I våras vann de juniorernas version av Afrikanska Mästerskapen. Oerhört imponerande gjort och de har visat sig hala även här i Polen. Tvåa i gruppen med fyra poäng är helt okej. Argentina vann sin grupp men förlorade den avslutande, och för Argentinas del tämligen betydelselösa, kampen mot Sydkorea. Mali är definitivt ett lag i klass med Sydkorea. Här går svenska folket bara på namnet och streckar ettan rejält. Med värdet på X2 blir valet en helgardering.


5. Sandviks IK - Täfteå 2
Tre stycken olika Division 2-serier ska tittas till hemmavid och vi inleder i Västerbotten med ett möte mellan Sandviks IK och Täfteå. Det är två lag som haft enorma problem i inledningen av säsongen. Täfteå har bara spelat in åtta poäng medan värdarna är ännu sämre med fem pinnar i ladorna. Täfteå visade sig åtminstone på styva linan i derbyt senast mot IFK Umeå där de fick 0-0. Två varningar sista kvarten blev dock förödande då det innebär att både Forsmark och Stenmark är avstängda nu. Sandviks IK har inte vunnit sedan omgång 2 då klara jumbon Kramfors-Alliansen slogs tillbaka med knapp marginal. Det bör få det tufft återigen. X2 blir rekommendationen trots gästernas avbräck.


6. Halmia - Eslöv 1
Halmia kan stoltsera med en världsberömd supporter i form av Per Gessle. Mycket mer än så har Halmstads-klubben dock inte haft att jubla över på senare år. Nu verkar dock hallänningarna hittat formen med tre raka segrar. Kan fjärde raka komma på Örjans Vall? Mycket tyder på det då Eslöv åkt på ett par rejäla smällar på resande fot denna säsong, eller vad sägs om 2-8 mot Onsala och 0-6 mot Rosengård? Gästerna ligger dock bara två poäng bakom Halmia och när ettan streckas över 70 procent är det dumt att låta den stå ensam. 1X spelas.


7. Räppe - Asarum 2
Vi beger oss in i landet till Växjö där Räppe GoIF hör hemma. Med tio inspelade poäng tillhör de botten av tabellen. Närmast kommer de från två raka förluster. I sin senaste hemmamatch plockade dock smålänningarna alla tre poäng mot Hässleholms IF. Kan de göra om bedriften nu? Enkelt blir det inte för Asarum visar fin form med sju poäng på sina tre senaste och i grunden är gästerna ett något vassare manskap. Här saknar de dock avstängda Madueke och det är en väldigt viktig pjäs. Räppe får samtidigt klara sig utan Jazvic av samma anledning. Det känns som det kan bli åka av här och då krysset ser ut att bli överstreckat slopas det tecknet. En gate (etta-tvåa) således.


8. Flamengo - Corinthians 1
Flamengo plockade inför säsongen in 22-årige anfallaren Gabriel från Santos. Han har sett bättre och bättre ut hela tiden och på sistone har han även börjat hitta nätet. Tre mål de två senaste seriematcherna är starka papper. Gabriel och hans lagkamrater har i Serie A vunnit alla sina fyra hemmamatcher till en sammanlagd målskillnad på 10-4. Nu ska det spelas retur i Copa do Brasil mot Corinthians och i första mötet vann Flamengo med 1-0 på bortagräs. Gästerna saknar nu målvakten Cassio och ytterbacken Fagner som är två av endast tre inhemska spelare uttagna till den brasilianska landslagstruppen. Med detta i åtanke ska bara ettan in.


Kupongens kassaskåp!


Flamengo
De rödsvarta har varit omutliga på hemmaplan hela våren. Nu ställs de mot ett Corinthians utan sina två bästa spelare. Värdarna går vidare till kvartsfinal i cupen.


Varningens finger!


Mali U20
Två mål mot Frankrike, fyra baljor mot Saudiarabien. Detta Mali har visat att de definitivt är kapabla att göra mål. Argentina är inga övermänniskor på denna nivå och streckas till alldeles för stora favoriter.


144 rader
1. Albacete - Malaga 1x
2. Mallorca - Granada 1x2
3. Oviedo - Majadahonda 1
4. Argentina U20 - Mali U20 1x2
5. Sandviks IK - Täfteå x2
6. Halmia - Eslöv 1x
7. Räppe - Asarum 12
8. Flamengo - Corinthians 1

Spela på Topptipset nu – lämna in din rad här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto