Topptipset tis 6/8

Publicerad på 5 Aug 2019 - 22:47

Tipsexperten

Tipsexperten

5 Aug 2019 - 22:47

Den näst sista kvalomgången i Champions League ska avhandlas på tisdagens Topptips! Bland annat ställs fjolårssäsongens semifinalister, Ajax, mot Pontus Wernblooms PAOK i Thessaloniki. Kan Wernbloom & Co störa Erik ten Hags succégäng?


Spelstopp: 18.59


1. Crvena Zvezda - FC Köpenhamn 1
Vi börjar i Belgrad på Stadium Rajko Mitic där Crvena Zvezda är erkänt otroligt svårspelade. I förra säsongens gruppspel fick Liverpool stryk av “Röda Stjärnan” i Belgrad, dessutom tappade Napoli poäng på “Marakana” som serbernas hemmaborg även kallas. FC Köpenhamn har inlett den här säsongen felfritt med idel segrar men nu när motståndet skruvas upp lär danskarna få det svårt på den mytomspunna arenan. Ett stort minus för FCK är att klubben tappat spelare som Vavro (Lazio), målvakten Joronen (Brescia) och Skov (Hoffenheim) under sommarfönstret. Den sistnämnde gjorde 29 mål för FCK i Superligan förra säsongen. Vettig etta.


2. PAOK - Ajax 2
I Thessaloniki kan det mycket väl bli en del stökigheter då PAOK drabbar samman med Ajax. Grekiska PAOK är regerande mästarna i den inhemska ligan och Wernblooms gäng har gott om kompetens i truppen. Ska grekerna störa ett lag som Ajax måste dock PAOK överprestera. Nederländarna gjorde succé förra säsongen under Erik ten Hag då Ajax slog ut både Juventus och Real Madrid på vägen fram till semifinalen. Gästerna har tappat både De Ligt och Frankie de Jong inför den här säsongen men truppen håller fortsatt toppklass. Strecka från höger. 


3. Club Brügge - Dynamo Kiev 1
På Jan Breydel Stadion ställs Dynamo Kiev inför en väldigt svår bortamatch. Clüb Brügge tog sig till gruppspelet i fjol där de blåsvarta bland annat tog poäng i hemmamötet mot Atlético Madrid. Belgarna har även börjat den här säsongen strålande, 3-1 segern borta mot Waasland-Beveren i premiären följdes upp 6-0 hemma mot Sint-Truiden i helgen. Dynamo Kiev har också inlett säsongen starkt men på Jan Breydel Stadion lär ukrainarna få det svårt. Senaste gången gästerna vann en bortamatch i CL-sammanhang var 2015. Trolig etta. 


4. Dinamo Zagreb - Ferencvaros 2
Att Dinamo Zagreb förlorar hemma på Maksimirstadion hör knappast till vanligheterna. Dock ser blåklädda Dinamo ut att streckas lite väl hårt mot de regerande ungerska mästarna. Ferencvaros har slagit ut Valletta och Ludogorets i kvalet med ganska god marginal och truppen Sergiy Rebrov förfogar över håller riktigt hög klass. Brassen Isael och den före dette Juventus-anfallaren Davide Lanzafame lär kunna ställa till en hel del oreda för kroaterna. Då allt värde finns åt höger lockar skrällen mest. Strecka från höger och gardera sedan efter storleken på lädret. 


5. Apoel Nicosia - Qarabag 1
På Cypern ställs Hallenius nya Apoel Nicosia mot Qarabag. Cyprioterna har fått en fin start på säsongen. Apoel slog ut Sutjeska i den förra kvalomgången med sammanlagt 4-0 och cyprioterna besegrade även Shakhtar Donetsk i genrepet med 1-0, Hallenius gjorde då matchens enda mål. Qarabag kommer dock inte att bli någon lätt motståndare för cyprioterna. Baku-klubben är ett rutinerat gäng på den här scenen men noterbart är att bortalaget endast vunnit en av deras nio senaste bortamatcher i CL-sammanhang. På Medelhavsön lockar ettan mest, men det är inte alls fel att gardera med krysset. 


6. Örgryte - Halmstad 1
I Superettan går ett klassiskt möte av stapeln på Gamla Ullevi. ÖIS med Ludwigson längst fram visar fin form för tillfället och topp 3-placeringarna är inom räckhåll. Noterbart är att göteborgarna är obesegrade i sju matcher i följd. Halmstad har det gått betydligt tyngre för och Magnus Haglund har mer eller mindre sagt mellan raderna och säsongen är “över”. HBK har dock ett stort kunnande i truppen och under Haglund har de blåsvarta varit rätt svårslagna. ÖIS har den viktige försvararen Stanisic avstängd medan Boakye är avstängd för HBK. Etta med reservation. 


7. Råslätt - Dalstorp 2
På Råslätts IP i Jönköping ska det spelas fotboll i Division 2 Östra Götaland med derbykaraktär. Hemmalaget Råslätt är nästjumbo i serien och mycket talar för att Jönköpingslaget kommer att få slita hårt för att hålla sig kvar i serien. Dock har Råslätt vunnit två av de tre senaste matcherna på Råslätts IP, senast med 1-0 mot Almeboda Linneryd. Matchens enda mål gjordes av Cedrick Deumaga men mot Dalstorp är den rutinerade afrikanen avstängd. Dalstorp håller i grunden högre standard men gästerna har stött på en del problem på slutet. Tre av de fyra senaste matcherna har Dalstorp kammat noll i. Utgå från tvåan men se till att gardera, gärna hela vägen. 


8. Valbo - Lidingö 2
Kupongen avslutas i Gästrikland Åbyvallen. Valbo befinner sig i bottenskiktet av Division Norra Svealand och står på endast en hemmaseger i ligaspelet. Den triumfen inkasserades dock i den förra omgången mot tabelljumbon Sundbyberg. Mot Lidingö kommer det bli tuffare. Stekarna från huvudstaden har radat upp tre raka trepoängare och mot ett lag som Valbo ska Lidingö ha bra chanser att spinna vidare på den positiva trenden. Fin tvåa under 55 procent. 


Kupongens kassaskåp!


Crvena Zvezda
På “Marakana” är Röda Stjärnan enormt pålitliga, det kan både Liverpool och Napoli vittna om. Ett något reducerat FCK kommer få det svårt att stå emot i Belgrad!


Varningens finger!


Ferencvaros
Sergiy Rebrovs Ferencvaros har gott om klass i sin trupp där bland annat den gamle Juventus-anfallaren Lanzafame sticker ut. De regerande ungerska mästarna ska inte alls underskattas i Zagreb! 


144 rader
1. Crvena Zvezda - FCK 1x
2. PAOK - Ajax x2
3. Club Brügge - D. Kiev 1
4. D. Zagreb - Ferencv.
5. A. Nicosia - Qarabag
6. Örgryte - Halmstad
7. Råslätt - Dalstorp
8. Valbo - Lidingö

Lämna in ditt Topptipset genom att klicka här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto