Topptipset tis 9/7

Publicerad på 8 Jul 2019 - 23:20

Tipsexperten

Tipsexperten

8 Jul 2019 - 23:20

Matcher från åtta olikar länder återfinns på tisdagens Topptips då kvalspelet från Champions League och Europa League tar plats på kupongen! Flera favoriter ser riktigt starka och även streckvärda ut. Således rekommenderas mindre system och istället fler antal rader. Så här lyder analysen mot åtta fullträffar!


Spelstopp: 17.59


1. FK Sarajevo - Celtic 2
Vi börjar på Asim Ferhatović Hase-stadion som är beläget i den bosniska huvudstaden. FK Sarajevo är regerande mästare i hemlandet men långt ifrån något rutinerat lag på den här nivån. De vinröda har inte vunnit en kvalmatch i Champions League sedan 2007, och visst ska det mycket till ifall Balkan-gänget ska bryta den trenden mot anrika Celtic. “The Bhoys” prenumererar som bekant på ligatitlar i Skottland och är också väldigt rutinerade i dessa sammanhang. Även fast Mikael Lustig har lämnat Glasgow finns det alltjämt gott om kvalité i Celtic och visst ska gästerna ha toppchans att avancera till nästa kvalomgång. Strecka från höger! 


2. Suduva - Crvena Zvezda 2
Vidare mot Litauen och Suduva Stadium. Precis som i fjol drabbar Suduva samman med Crvena Zvezda i Champions League-kvalet. Då vann serberna med 5-0 efter 180 minuters spel. Den litauiska ligan är rätt ojämn men topplagen i serien ska inte underskattas. De tvåfaldiga litauiska mästarna Suduva besegrade faktiskt APOEL med 3-1 på hemmagräset i fjolårets kvalspel. Crvena Zvezda, mer känt som Röda Stjärnan i Sverige, visade en hel del klass i CL förra säsongen men det råder inga tvivel kring att gästerna trivs klart bättre hemma på “Marakana”. Tvåan är inte fel att gardera. 


3. HJK Helsingfors - HB Torshavn 1
I den finska huvudstaden ställs HB Torshavn inför ett tufft test. HJK Helsingfors har dominerat den finska fotbollen de senaste åren och de vitblå ska ses som stora favoriter i det här dubbelmötet. I truppen finns det en hel del kvalité i spelare som bland annat brassen Rafinha och den forne Göteborgs-mittfältaren Riku Riski. Gästerna från Färöarna är precis som landslaget bleka utanför nationens gränser. Under 2000-talet har HB 0-1-8 på resande fot i CL-kvalet. Får HJK stopp på den unge och målfarlige Adrian Rúnason Justinussen är ettan väldigt trolig. 


4. F91 Dudelange - Valletta 2
F91 Dudelange från Luxemburg har en hel del yngre förmågor från Frankrike och Belgien i truppen. I fjol nådde Dudelange gruppspelet i Europa League men väl där hade de turkosfärgade det väldigt svårt som väntat. Gästande Valletta är ett samspelt gäng där flera spelare ingår i det maltesiska landslaget. “The White Warriors” har varit det starkaste laget på turistön de två senaste åren och inför den här säsongen har Valletta fått förstärkning i form av brassen Douglas Ricardo Packer som har rutin från italienska Serie A. Dudelange är i skrivande stund den enda favoriten som överstreckas vilket gör detta enkelt. Måla på och jobba in skrällen!


5. The New Saints - KF Feronikeli 1
I Wales är The New Saints, som tränas av klubblegendaren Scott Ruscoe, i en klass för sig. The Saints har inte förlorat en tävlingsmatch under ordinarie tid sedan november 2018 och prisskåpet är välfyllt med bland annat åtta raka ligatitlar. KF Feronikeli lär få det svårt i Wales på Park Hall som rymmer drygt 1000 sittplatser. Feronikeli håller rätt dassig nivå och Kosovo-laget vann knappt mot Gibraltar-gänget Lincoln Red Imps i den förra kvalomgången. Dessutom är den landslagsmeriterade mittfältaren Ylli Hoxha avstängd här. Fatta pennan från vänster!


6. Nomme Kalju - Shkendija 2
Tillbaka till Baltikum för spel på Hiiu Staadion i Tallinn. Den estländska ligan håller ingen vidare nivå och faktum är att Nomme Kalju är hela tio poäng efter serieledarna Flora. Detta trots att brassen Liliu likt i fjol öser in mål för klubben. Det nordmakedonska laget Shkendija visade viss klass och såg rätt stabila ut i CL-kvalet i fjol innan det tog stopp mot RB Salzburg. De rödsvarta ska vara klassen bättre och då tvåan lutar åt att erbjuda riktigt fint spelvärde ska det givetvis streckas från höger i Tallinn! 


7. Gzira United - Hajduk Split 2
Vi byter fokus till Europa League-kvalet. Vi börjar på turistön Malta där Gzira United ställs inför en snudd på omöjlig uppgift. Maltas United huserade i andradivisionen så sent som 2015/2016 och någon europeisk rutin existerar inte i klubbens väggar. Den kroatiska ligan är ljusår bättre än den maltesiska och storklubben Hajduk Split ska inte ha några som helst bekymmer med att brotta ner Gzira United. Tvåan är helt odiskutabel ute i Medelhavet. 


8. CSKA Sofia - OFK Titograd 1
Kupongen avslutas i den bulgariska huvudstaden Sofia där CSKA ska ha toppchans då motståndet kommer från Montenegro. CSKA Sofia är ett bollskickligt lag med ett portugisbetonat mittfält. Bulgarerna höll jämna steg med FC Köpenhamn i Europa League-kvalet i fjol och kommer de rödvita upp i samma nivå här ska inte OFK Titograd ha mycket att sätta emot. Senaste gången Sofia kammade noll hemma på Balgarska Armia Stadium var i september förra året mot stadsrivalen Levski. Titograd är i grunden ett klart blekare gäng som ska vara nöjda ifall man lyckas hålla det här dubbelmötet levande till returen. Given spik!


Kupongens kassaskåp!


Hajduk Split
Den kroatiska storklubben Hajduk Split lär städa av Maltas United utan några större bekymmer. Frågan är bara med hur många bollar?


Varningens finger!


Valletta
De regerande mästarna på Medelhavsön ska däremot inte underskattas. Valletta är samspelta och F91 Dudelange är absolut ingen omöjlighet i Luxemburg. Kupongens skräll! 


144 rader
1. FK Sarajevo - Celtic x2
2. Suduva - Crvena Zvezda 1x2
3. Helsingfors - HB Torshavn 1x
4. F91 Dudelange - Valletta 1x2
5. New Saints - KF Feronikeli 1x
6. Nomme Kalju - Shkendija x2
7. Gzira United - Hajduk Split 2
8. CSKA Sofia - OFK Titograd 1

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto