Topptipset tor 11/7

Publicerad på 11 Jul 2019 - 11:45

Tipsexperten

Tipsexperten

11 Jul 2019 - 11:45

Trevlig torsdagskupong denna vecka där kvartsfinaler i Afrikanska Mästerskapen kombineras med kvalmatcher från Europa League. Där kliver samtliga våra nordiska inslag in som klara favoriter, framförallt Malmö FF som får lilla Ballymena United från Nordirland på besök. Återigen ser skrällarna ut att lysa med sin frånvaro och ett mindre system är att föredra. Åttlingen ser inte speciellt svår ut att lösa!


Spelstopp: 17.59


1. Elfenbenskusten - Algeriet 2
Wilfried Zaha och Riyad Mahrez ställs öga mot öga mot varandra i denna högoktaniga kvartsfinal från de Afrikanska Mästerskapen. Hittills har dock Elfenbenskusten agerat väldigt trubbigt. Just Zaha frälste Elefanterna i åttondelen mot Mali där de orangea annars var tillbakatryckta under långa stunder. Algeriet har då sett betydligt bättre ut i mästerskapet och framförallt visat upp en hög lägstanivå. Inget insläppt mål efter fyra matcher imponerar. Här bär de ett rättmätigt favoritskap men på kupongen streckas detta möte så gott som helt jämnt. Utgå från den värdemässigt fina tvåan och säkra upp med krysset.


2. Madagaskar - Tunisien X
Tunisien fortsätter kryssa sig igenom detta mästerskap. Tre oavgjorda resultat i gruppspelet följdes upp med 1-1 mot Ghana i åttondelen innan Örnarna av Karthago kunde ta sig vidare på straffar. Spelmässigt har det dock inte glimrat kring de rödvita. Här ställs de mot turneringens stora sensation, Madagaskar. Ö-nationen är debutanter i turneringen men har inte visat upp någon som helst respekt. Gruppen vanns före Nigeria och senast betvingades DR Kongo i en svängig tillställning. Tunisien är knappa favoriter men här ska inget lämnas åt slumpen. Helgardera!


3. Malmö FF - Ballymena United 1
MFF fick en gynnsam inledande lottning i Europa League-kvalet. Ballymena United slutade tvåa i nordirländska NIFL förra säsongen, lagets mest framskjutna placering någonsin. Det ska dock sägas att den ligan är högst medioker och rankas som en av Europas allra sämsta. Samtidigt är gästerna ännu inte inne i säsong. Här spelar det ingen som helst roll om Uwe Rösler väljer att rotera med tanke på söndagens viktiga möte mot Djurgården, Malmö vinner enkelt ändå. Bergsäker etta!

4. St. Patrick’s - IFK Norrköping 2
Något tuffare för IFK Norrköping som ställs mot St. Patrick’s från den irländska huvudstaden Dublin. De rödvita är nämligen mitt inne i säsong och Premier Division håller trots allt en duglig nivå. St Patrick’s tillhör dock inte de bättre lagen i ligan där Shamrock Rovers och framförallt Dundalk dominerar. På den gröna ön kommer Peking få slita för segern men i detta dubbelmöte ska det inte vara något snack om att östgötarna ska avancera. X2 står sig bra här där det finns fint värde att hämta på tvåan.

5. Bröndby - FC Inter 1
I Köpenhamn är det danskt mot finskt som gäller när Bröndby tar emot FC Inter. Gästerna från Åbo gör en skaplig säsong så här långt och ligger på en fjärdeplats i Veikkausliiga, deras mest framskjutna placering på länge. Denna plats har de nämligen fått efter att ha vunnit den inhemska cupen förra säsongen. I truppen finns en glödhet anfallare i form av slovenen Filip Valencic men i övrigt ser det relativt tunt ut. Bröndby är i grunden ett klasser bättre lag men stod för en svag säsong i fjol där avsaknaden av finnen Teemu Pukki var tydlig. Spelare som Wilczek, Tibbling och Hedlund ska dock kunna lösa biffen för danskarna här. Trolig etta.

6. Brann - Shamrock Rovers 1
I Bergen är tanken att Brann ska koppla greppet i detta dubbelmöte mot Shamrock Rovers. Irländarna från södra Dublin visade sig dock vara en svår nöt att knäcka för AIK i fjol när det slutade totalt 2-1 till Solna-laget. Då spelade Shamrock en minst sagt destruktiv och fysisk fotboll, något som är att vänta även här. Kapaciteten är dock inte speciellt hög hos gästerna och det skulle förvåna om de kan stå upp mot ett lag av Branns dignitet. Här ska norrmännen gälla som solklara favoriter och men ser inte ut att streckas speciellt mycket mer än 50 procent. Magiskt värde på ettan således som spikas med god känsla.

7. Molde - KR Reykjavik 1
Vi håller oss kvar på den norska västkusten men beger oss norrut till Molde och Aker Stadion. Hemmalaget har stått för en fin vår och toppar den haltande tabellen i Norge. Offensiven har sprudlat där nyförvärvet Ohi Omoijuanfo funnit sig tillrätta i sin nya omgivning och stått för tio fullträffar så här långt, flest i Eliteserien. Här får MFK dock klara sig utan den svenske målvakten Andreas Linde som är skadad. KR Reykjavik är ett lag Molde i vanliga fall ska slå men islänningarna kommer boostade med självförtroende till Romsdal. Tio raka vinster har huvudstadslaget bakom sig framförallt försvaret försvaret sett väldigt stabilt ut. Här sätts backlinjen på tuffast möjliga prov och ettan ska ses som trolig. Här går det ändå inte att blunda för hur lågt gästerna streckas och helgarderingen plockas tidigt i hopp om hög utdelning.

8. Cliftonville - Haugesund 2
Nordirländska Cliftonville har gjort flertalet säsonger i Europa men utan framgång. Flera gånger har de stött på nordiskt motstånd och varje gång har det slutat på samma sätt, med klara förluster. I fjol stod de dock upp hyfsat mot Nordsjälland när det slutade 0-1 här hemma i Belfast och 1-2 i Danmark. Hit tog de sig via en kvalrunda där de besegrade walesiska Barry Town. Haugesund är dock på en helt annan nivå och här kommer Cliftonville få det kämpigt. Det ska dock sägas att norrmännen gått tungt på slutet med flera tveksamma insatser. Tvåan agerar utgång men här är det inte fel att plocka med krysset trots att värdet finns helt och hållet till höger.

Kupongens kassaskåp!
Malmö FF
Kattens lek med råttan att vänta på Stadion när mediokra Ballymena United kommer på besök. Här kommer MFF vandra iväg till en solklar seger mot de orutinerade britterna. 4-0?

Varningens finger!
KR Reykjavik
Svårt att identifiera några skrällar på denna kupong men detta är det närmaste vi kommer. KR Reykjavik har en tuff uppgift framför sig på Aker Stadion men helt chanslösa ska inte islänningarna vara. De har imponerat stort på senare tid och tar Molde lätt på denna uppgift finns skrällchans.

144 rader
1. Elfenbenskusten - Algeriet x2
2. Madagaskar - Tunisien 1x2
3. Malmö FF - Ballymena 1
4. St. Patrick’s - Norrköping x2
5. Bröndby - FC Inter 1x
6. Brann - Shamrock Rovers 1
7. Molde - KR Reykjavik 1x2
8. Cliftonville - Haugesund x2

Spela på Topptipset – klicka här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto