Topptipset tor 12/9

Publicerad på 12 Sep 2019 - 11:46

Tipsexperten

Tipsexperten

12 Sep 2019 - 11:46

Landslagsuppehållet är över och den svenska toppfotbollen tar plats på torsdagens Topptips som spelas över två dagar! Kupongen inleds dock med damernas Champions League där fint spelvärde dukas upp både i Florens och Bryssel. Nu åker vi, mot 8 rätt!

Spela på Topptipset - klicka här!


Spelstopp: 18.59


1. Fiorentina - Arsenal 2
Vi börjar i Florens där tufft motstånd väntar för Fiorentina. Italiensk damfotboll har tagit vissa kliv de senaste åren men att Viola ska räcka till mot Arsenal känns föga troligt. I fjol åkte Fiorentina ut mot Chelsea med hela 0-7. Arsenal är i sin tur regerande mästare i Super League och Joseph Montemurros damer vann hemmapremiären i helgen mot West Ham med 2-1. Montemurro har klasspelare som Van de Donk, Miedema och Kim Little i truppen, en typ av spets som inte riktigt finns i Viola. Tvåan ska ses som väldigt trolig och kan spikas med glädje under 70-strecket. 


2. Anderlecht - BIIK Kazygurt 2
I Bryssel målas Anderlecht upp som storfavoriter vilket är obefogat. Anderlecht såg förvisso fina ut kvalgruppen men faktum är att detta är första gången någonsin Bryssel-klubben tagit sig till slutspel i Champions League på damsidan. Kazakiska BIIK Kazygurt, som bland annat har fem amerikanskor i truppen, är mer etablerade på den här scenen. Förra säsongen vann BIIK hemmamötet mot Barcelona, som sedermera tog sig till final, med 3-1. Syna spelvärdet och strecka från höger! 


3. Ponte Preta - Vila Nova 1
Natten till fredagen står brasilianska Serie B på programmet. En oerhört jämn serie. Trots att Ponte Preta återfinns på nionde plats i tabellen är det endast sex pinnar upp till andraplatsen efter 21 omgångar. Sao Paulo-klubben Preta har endast förlorat två hemmamatcher i ligaspelet och då Vila Nova gästar Estádio Moisés Lucarelli ligger ettan närmast till hands. Gästerna återfinns under nedflyttningsstrecket och Ponte Preta har Vila Nova aldrig tidigare besegrat i Sao Paulo. Börja med ettan. 


4. Sirius - Falkenberg 2
I Allsvenskan osar det ångest i Uppsala den här fredagskvällen. Sirius har inte lyckats skrapa ihop en seger hemma på Nya Studenternas sedan i maj och faktum är att Henrik Rydströms mannar är seriens sämsta hemmalag. Falkenberg är i sin tur segerlösa på bortagräs och hallänningarna är tre pinnar bakom Sirius i tabellen. Hasse Eklunds mannar brukar dock kunna bjuda upp till dans mot bottenkollegorna och visst känns inte alls skrällen osannolik i Uppsala den här fredagen. Strecka på! 


5. GAIS - Halmstad 2
GAIS och Halmstads BK är två klubbar som varit enorma besvikelser i Superettan den här säsongen. Att Makrillarna löste en poäng innan uppehållet mot Brage var rena miraklet sett till matchbilden. Magnus Haglunds HBK är ett par pinnar före göteborgarna i tabellen och i grunden också ett starkare lag med tongivande pjäser som bland annat Ante Johansson, Dusan Djuric och Wiedesheim-Paul. Gästerna känns klassen bättre och håller sig tvåan under 50 procent på Gamla Ullevi bör man utgå från höger. Värt att nämna är även att Alexander Angelin är avstängd för GAIS.


6. Eslöv - Halmia 2
Över till Ekevalla IP för spel i Division 2 Västra Götaland. Nykomlingen Eslövs BK har blandat och gett den här säsongen kan man säga. Trots att Skåne-laget återfinns ett par poäng ovanför nedflyttningsstrecket har Eslöv -20 i målskillnad, och blott två oavgjorda matcher efter 21 omgångar. IS Halmia har mer grundkvalité i truppen och Halmstad-klubben är även ett par poäng före Eslöv i tabellen. På resande fot är dock Halmia ojämna och i det här mötet passar gaffeln (etta-tvåa) som handen i handsken! 


7. IFK Lidingö - Täby FK 1
IFK Lidingö har rätt svag form i Division 2 Norra Svealand men på Lidingövallen 2 ska aldrig Ernesto Sivodedovs mannar underskattas. Här har nyligen Lidingö plockat poäng av Hudik, dessutom pressade värdarna GIF Sundsvall i Svenska Cupen på vallen. Täby FK toppar serien och med Daniel Sterner längst fram är målskyttet pålitligt. Täby tappade dock poäng borta mot Kvarnsveden senast och till dessa streck är knappast gästerna betrodda i Lidingö. Gardera upp derbyt!


8. Linköping - Eskilstuna United 1
I Damallsvenskan ställs Eskilstuna United för en av säsongens svåraste bortamatcher. Senaste laget som besegrade Linköpings FC i deras hemmaborg var PSG i oktober 2018. LFC har ett enormt kunnande i truppen i form av landslagsspelare som Fischer, Hurtig och Blackstenius. Eskilstuna må ha bättre dagsform men spelare för spelare ska Linköping definitiv vara klassen bättre. Motiverad etta i hockeystaden! 


Kupongens kassaskåp!


Arsenal
Viola hade inte en chans mot Chelsea förra säsongen och mot de regerande mästarna i Super League lär det knappast bli lättare. Arsenal är en bomb! 


Varningens finger!


IFK Lidingö
Ett derby är alltid ett derby och på Lidingövallen 2 är Sivodedovs gäng fruktade. Räkna inte med någon lätt uppgift för serieledarna! 


144 rader
1. Fiorentina - Arsenal 2
2. Anderlecht - Kazygurt x2
3. Ponte Preta - Vila Nova 1x
4. Sirius - Falkenberg 1x2
5. GAIS - Halmstad x2
6. Eslöv - Halmia 12
7. IFK Lidingö - Täby FK 1x2
8. Linköping - Eskilstuna 1

Spela på Topptipset - klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto