Topptipset tor 13/6

Publicerad på 13 Jun 2019 - 00:00

Tipsexperten

Tipsexperten

13 Jun 2019 - 00:00

Spansk playoff-fotboll, svenskt derby från Division 2 och ett brasilianskt stormöte i Belo Horizonte är några av höjdpunkterna på torsdagens späckade Topptips. Denna värdemässigt fina kupong inleds dock i Frankrike där Dam-VM pågår för fullt. Där synas bland annat en spännande spik som kan ligga till grund för åtta rätt och finfin utdelning. Det är givetvis målet!


Spelstopp: 17.59


1. Australien - Brasilien 1
Australien förlorade oväntat mot Italien i inledningsmatchen med 1-2. Ingen kul start för världssexan och nu krävs det revansch mot Brasilien för att inte fortsatt VM-spel ska vara i fara. Det ska det finnas hyfsade chanser till då sydamerikanskorna inte håller riktigt samma klass som förr om åren, även om det blev en enkel vinst mot usla Jamaica i premiären. Legendariska Marta, med sina över 100 landslagsmål, är ytterst tveksam till spel på grund av skada. Australien har vunnit de fyra senaste mötena mot Brasilien och bör ha goda chanser att studsa tillbaka och ta en trepoängare här. Håller sig ettan under 45 procent är det inget snack om att den ska spikas.


2. Sydafrika - Kina 2
Sydafrika stod för en heroisk insats i sin första match mot Spanien där de faktiskt ledde med 1-0 en bra bit in på andra halvlek. Det kunde blivit en av VM-historiens största skrällar. Men två straffar emot och en utvisning på Nothando Vilakazi förstörde festen och det slutade med 1-3 i baken. Kina pressade stornationen Tyskland och förlorade knappt med 0-1. Mot Sydafrika ska de vara klara favoriter med en betydligt starkare trupp. En fingervisning är världsrankingen där Kina ligger hela 33 placeringar före torsdagens motståndare. Trolig kinesisk seger men till under 20 procent är det inte fel att plocka med rensarkrysset.


3. Mallorca - Albacete 1
I Mallorca har klasspelare som Pierre Webo, Samuel Eto’o och Marco Asensio hållit till. Den klassiska klubben har dock inte sett La Ligas ljus sedan 2013, men nu kan det vara dags igen. De rödsvarta har övertygat under säsongen vilket via en femteplats ledde till detta playoff. Albacete och ytterligare ett lag står i vägen för uppflyttning. Mot gästerna från sydöstra Spanien ska ö-laget ses med relativt god chans till avancemang i detta dubbelmöte. Då gäller det att få med sig ett starkt resultat från Palma. Här har Mallorca varit grymt starka under säsongen samtidigt som Albacete levererat hemma på Carlos Belmonte. Räkna därför med ett hemmalag som går för det och ett gästande lag som är mer än nöjda med oavgjort. Utgå från ettan och bygg på med krysset om plånboken tillåter.


4. Lidköping - Tidaholm 1
Ett möte från Division 2 Norra Götaland hittar även in på denna kupong när vi riktar fokus mot Framnäs IP. Lidköping har agerat stabilt under säsongen, inte minst här hemma där de bara torskat en av fem matcher. Offensiven är vass med nästan två mål i snitt per match och en stekhet Rasmus Gerhardsson Arvidsson. Tidaholm har en pålitlig målskytt i Florent Rushiti men utöver honom är de blåvita tämligen bleka framåt. Närmast kommer gästerna från en pinsam insats hemma mot bottengänget Nordvärmland när det slutade med hela 1-4 i baken. Håller sig ettan omkring 50-strecket är det en riktigt bra spik.


5. Vasco da Gama - Ceará 1
Vi tar oss raskt till Brasilien för fyra nattmatcher som avslutar kupongen denna torsdag. Vasco da Gama från Rio de Janeiro är ett lag för mitten av tabellen men hittills har de svartvita inte fått till det. Det dröjde till senast, i den åttonde omgången, innan den första trepoängaren bärgades när Internacional besegrades här hemma. På pappret lättare motstånd nu i form av ett Ceará som förväntas kriga i de nedre regionerna. Gästerna har hittills gjort det bra men det ska bara vara en tidsfråga innan de dalar i tabellen. Detta förlorar inte Vasco. 1X!


6. Atlético MG - São Paulo X
Näst på tur har vi ett stormöte från Belo Horizonte där två förväntade topplag ska mäta sina krafter. Båda lagen har börjat säsongen inspirerat och ska åtminstone kunna utmana om andraplatsen bakom vad det ser ut omöjliga Palmeiras. Framtidens stjärna i hemmalagets Alerrandro ställs här mot dåtidens storspelare hos gästerna, Alexandre Pato. Den 27-faldige landslagsmannen är ny i São Paulo och kommer naturligtvis betyda oerhört mycket. Hittills är det dock försvaret som imponerat mest hos de vitklädda. Det är otroligt svårt att få hål på storstadsklubben vilket endast fyra insläppta vittnar om hittills. Även bortaspelet är en styrka. I fjol var de ett av Brasiliens bästa lag på resande fot med endast sex förluster på 19 matcher. Superfint värde på skrällen här. Börja med X2.


7. Chapecoense - Fluminense 1
På Arena Condá är det däremot inte två topplag som gör upp. Fluminense plockade hem Série A 2010 och 2012 men då fanns en klasspelare som Fred i truppen. Nu håller inte Rio-klubben alls samma nivå och i ärlighetens namn finns risk för degradering utifrån hur det sett ut hittills. Chapecoense är normalt hemmastarka även om de inte rosat marknaden än så länge denna säsong. Här får de bära ett knappt favoritskap men med tanke på svaga prestationer och att Bruno Pacheco är avstängd bör det garderas omgående. Inte fel att koppla på hela säkerhetsbältet här.


8. Goiás - Atlético PR 2
Vi avslutar i utkanten av huvudstaden Brasilia där nykomlingen Goiás håller till. De har än så länge gått klart över förväntan och står på fina tolv poäng efter sju matcher. Hemmaspelet har varit vasst med tre vinster på fyra försök, men som så ofta när det gäller nykomlingar så känns det mest som de grönvita sprattlat till i inledningen. Frågan är inte om, utan när hemmalaget kommer börja dala i tabellen. Atlético PR är däremot ett lag för den övre halvan även om de är som allra bäst hemma i Curitiba. Här ska de ändå ha väldigt fin poängchans och får råda som knappa favoriter. Strecken säger något helt annat. Strålande värde på gästerna således och X2 spelas med god känsla.


Kupongens kassaskåp!


Lidköping
Utifrån vårens matcher så är det inget snack om att Lidköping är snäppet vassare än Tidaholm. Kan LFK bara komma upp i tillräcklig nivå här ska det bli tre friska poäng in på kontot.


Varningens finger!


São Paulo
Ligans näst bästa defensiv ska aldrig räknas bort och här kommer São Paulo bjuda upp till betydligt mer match än vad de streckas till. Inget snack om att X2 ska synas i första hand på Estádio Raimundo Sampaio.


144 rader
1. Australien - Brasilien 1
2. Sydafrika - Kina x2
3. Mallorca - Albacete 1x
4. Lidköping - Tidaholm 1
5. Vasco da Gama - Ceará 1x
6. Atlético MG - São Paulo 1x2
7. Chapecoense - Fluminense 1x2
8. Goiás - Atlético PR x2

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto