Topptipset tor 16/5

Publicerad på 16 Maj 2019 - 00:35

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Maj 2019 - 00:35

Sex matcher från Norden, varav fem från Sverige tar plats på torsdagens Topptips. Höjdpunkten? Givetvis klassikern och toppmötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF. Kan Blåvitt fortsätta att överträffa förväntningarna och besegra MFF för första gången sedan 2009 på Gamla Ullevi, då Pontus Wernbloom och Tobias Hysén nätade?


Spelstopp: 18.59


1. IFK Göteborg - Malmö FF 2
Vilken fantastisk vår det varit för IFK Göteborg! Possessionspelet blir allt tryggare medan omställningsspelet ser riktigt giftigt ut. Skadeläget har även börjat ljusna för Poya Asbaghi. Barny, Söder, Eriksson och Lasse Vibe var tillbaka i matchtruppen senast borta mot Peking då Blåvitt vann med 2-1. Den segern speglade dock inte matchbilden. Malmö FF toppar föga förvånande serien, detta trots att det finns mer att kräma ur det topptippade Skåne-laget. På Gamla Ullevi har inte MFF torskat på tio år och med tanke på att tvåan erbjuder fint spelvärde bör utgången ske från höger. Uwe Rösler har däremot ett par skador i truppen samtidigt som Christensen är avstängd. Därmed är det fullt befogat att gardera MFF! 

 
2. Örebro - IFK Norrköping 2
Vi förflyttar oss till Behrn Arena där Örebro släppt in åtta mål på fyra matcher. Axel Kjälls gäng ser darriga ut bakåt och ett lag som IFK Norrköping kan mycket väl ställa till en hel del oreda för Oscar Jansson den här torsdagskvällen. Segern senast borta mot GIF Sundsvall var ett styrkebesked från Örebro men här väntar på pappret klart tuffare motstånd. Både Mårtensson och Broberg uppges vara osäkra till spel. Peking har underpresterat så här långt men det råder inga tvivel kring att Norrköping i grunden håller väldigt hög kvalité. Jens Gustafsson har bra status i truppen och på konstgräs trivs östgötarna bra. Trolig tvåa som spikas av trots rätt trist procent.


3. Portsmouth - Sunderland 1
Klassiskt kvalmöte (semifinal) till The Championship stundar på Fratton Park! Netflix-laget Sunderland, även kallat The Black Cats, gick riktigt trögt i slutet av League One och de rödvita slutade tre poäng efter Portsmouth i tabellen. “De svarta katterna” vann dock det första mötet mot de blåvita med 1-0 hemma på Stadium of Light, men på Fratton Park förväntas Sunderland få det tuffare. Portsmouth är riktigt starka i hemmaborgen där Pompey vann mot Sunderland med 3-1 i grundserien. Trolig och streckvärd etta som spikas.


4. Dalkurd - Brage 1
Borlänge-derby i Gästrikland! I Superettan har fjolårets allsvenska gäng, Dalkurd, blandat och gett inledningsvis. “Hemma” på Gavlevallen inför tomma och ekande läktare har däremot Paul Olaussons manskap sett rätt fina ut och vunnit de två senaste matcherna. Den andra Borlänge-klubben, IK Brage, inledde starkt men därefter har Klebér Saarenpää fått lite grus i maskineriet. Gästerna har endast gjort ett mål sett till de tre senaste matcherna och inför drabbningen med Dalkurd är Bjarni Mark Antonsson avstängd.


5. Degerfors - Norrby 1
Degerfors och Rasmus Alm gör det bra och återfinns faktiskt på andra plats i Superettan inför omgång 8. De två senaste segrarna har dock varit oerhört knappa där Nikola Ladan och Gustav Granath gjort segermålen på stopptid. Nu när konstgräslaget Norrby gästar klassiska Stora Valla ska givetvis Degerfors gälla som favoriter, men favoritskapet har dalat iväg lite väl mycket. Borås-laget har trots allt riktigt bra form och endast en förlust efter sju omgångar. Se till att gardera ettan, helst med alla tecken.


6. Jönköping Södra - Öster X
På Stadsparksvallen stundar ett ovisst möte mellan två klubbar som inte riktigt levt upp till förväntningarna inledningsvis. Ett stort problem för både “Brännans” Jönköpings Södra och Christian Järdlers Öster har varit målskyttet, om man bortser från J-Södras otroliga 7-1 seger mot Norrby som levde sitt egna liv. Mer än hälften av gästernas matcher har slutat 0-0 eller 1-1 och mycket tyder på att detta blir en tät och målsnål historia. De grönvita får gälla som knappa favoriter i kraft av hemmaplansfördelen men utgå från mitten på Stadsparksvallen. Gardera med ettan om stålarna räcker till.


7. Vålerengen - Strömsgodset 2
Huvudstadslaget Vålerengen har inlett norska Eliteserien starkt och står på 14 poäng efter åtta spelade omgångar. Någon större nivåskillnad ska det inte vara mellan Oslo-gänget och Strömsgodset, således blir det svårt att backa favoriten i det här mötet. Martin Ödegaards gamla Godset gjorde en spelmässigt bra insats i 0-0 matchen senast mot Viking och gästerna har potentialen i truppen för att skrälla mot ett lag som Vålerengen. Det tre senaste mötena mellan lagen har faktiskt Strömsgodset vunnit. Gå för skrällen och strecka från höger!


8. Standard Liège - Club Brügge 2
Fundamentalt tungviktsmöte på Stade Maurice Dufrasne i den belgiska mästerskapsrundan. Standard Liège kommer till spel med riktigt blek form men hemma på Maurice Dufrasne är Standard svårspelade. I grundserien hade Michel Preud'hommes gäng 10-4-1 i hemmaborgen. Gästande Club Brügge ska hållas högre och de regerande mästarna har fortfarande chansen att sno titeln från Genk. Men för att kunna försvara titeln kommer det att krävas en seger i den tuffa bortamatchen Liège. Eftersom båda lagen lär gå för tre poäng slopas krysset. Gaffel (etta-tvåa).


Kupongens kassaskåp!


Portsmouth
Något kassaskåp är det inte men likväl kvällens bästa spik omkring 40 procent. På Fratton Park är Portsmouth generellt sett starka och här fick “de svarta katterna” stryk i grundserien.


Varningens finger!


Strömsgodset
Visst har Vålerengen inlett starkt men till den här streckningen lockar skrällen mest. Strömsgodset är knappast oävet och faktum är att gästerna vunnit de tre senaste mötena mot Vålerengen. Skrällbud i Oslo!


144 rader
1. IFK Göteborg - Malmö FF x2
2. Örebro - IFK Norrköping 2
3. Portsmouth - Sunderland 1
4. Dalkurd - Brage 1x2
5. Degerfors - Norrby 1x2
6. Jönköping Södra - Öster x
7. Vålerengen - Strömsgodset 1x2
8. Standard Liège - Club Brügge 12

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto