Topptipset tor 18/7

Publicerad på 17 Jul 2019 - 19:05

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Jul 2019 - 19:05

Under torsdagskvällen rullar Europa League-kvalet vidare. Tre skandinaviska klubbar kommer till spel den här kvällen; IFK Norrköping, Brann och KuPS. Vilka tar sig vidare till nästa kvalomgång? Två matcher från MLS och en batalj från Copa Sudamericana ska även bemästras för att lösa 8 rätt. Nu kör vi! 


Spelstopp: 18.59


1. IFK Norrköping - St. Patrick’s 1
Vi börjar på Östgötaporten där IFK Norrköping ska försöka försvara sin 2-0-ledning från det första mötet. St Patrick’s Athletic var rätt tama förra veckan i Dublin och det råder ingen tvekan om att Peking är klassen bättre. Östgötarna har dock gjort ett par bottennapp den här säsongen och helgens 1-2-förlust mot Östersund var ett fall bakåt. Det är inte omöjligt att Jens Gustafsson väljer att rotera här och med tanke på överstreckning smakar en gardering bra. Norrköping behöver trots allt inte trycka på för någon seger. 1X. 


2. Shamrock - Brann 2
St. Patrick’s stadsrival, Shamrock Rovers, har gått starkt i den irländska ligan den här säsongen där huvudstadslaget ligger på andra plats. The Rovers stod upp bra i Bergen förra veckan mot Brann och efter Roberto Lopes kvitteringsmål på övertid skrevs siffrorna till 2-2. Ett riktigt bra resultat för The Rovers. Brann ska dock alltjämt ha bra chanser att avancera i kvalet. Spelare för spelare ska Brann hållas något högre än kombattanterna och sett till matchbilden från det första mötet var det norrmännen som såg bäst ut. Utgå från tvåan men gardera tidigt och vilt! 


3. Cracovia - FC Dunajska Streda 2
Ovisst returmöte stundar i Polen. Cracovia Kraków imponerade inte i det första mötet mot slovakiska FC Dunajska Streda. Matchen slutade 1-1 men det var Dunajska Streda som var det bättre laget. Polackernas enda mål var dessutom ett självmål. Cracovia imponerade i den polska ligan i fjol men det var till stor del på grund av målskytten Airam Cabrera som nu lämnat klubben. I Kraków finns allt värde åt höger och då ska det streckas därifrån. 


4. Lokomotiv Vitebsk - KuPS 1
Finska KuPS kontrollerade det första mötet i Kuopio och segrade med 2-0 mot vitryska Lokomotiv Vitebsk. På vitrysk mark lär det dock bli tuffare för Jani Honkavaaras finnar men trots detta streckas tvåan i skrivande stund som favorit, vilket är något obefogat. Den vitryska ligan rankas trots allt högre än Allsvenskan och betydligt högre än den finska diton. Dessutom är det ingen hemlighet att östeuropeiska gäng är starka på hemmagräs. Utgå från vänster. 


5. FC Petrocub - AEK Larnaca 2
Moldaviska FC Petrocub hade det riktigt kämpigt på Cypern förra veckan mot AEK Larnacas spanskbetonade gäng. Det var dock Larnacas holländare Hector Hevel som gjorde matchens enda mål. Trots att Larnaca “bara” vann med 1-0 på semesterön var det mer eller mindre spel mot ett mål i cyprioternas favör. Moldaverna håller inte alls samma standard och lite talar för att Petrocub ska lyckas vända på det här. Streckas tvåan under 50 procent är det en vass värdespik! 


6. Cincinnati - DC United 1
På andra sidan Atlanten dukas strålande värde upp på den nya MLS-klubben Cincinnati som grundades så sent som 2017. Ohio-klubben har radat upp två raka segrar och i truppen finns det viss kompetens i bland annat spelare som den landslagsmeriterade schweizaren Leonardo Bertone och den forne Arsenal-spelaren Justin Hoyte. United, med Wayne Rooney i spjutspetsen, befinner sig betydligt högre upp i tabellen, men i Ohio överskattas gästernas vinstchanser. United har trots allt endast vunnit en av de nio senaste fajterna i MLS. Gå för värdet och strecka från vänster! 


7. Portland - Orlando 1
Grönklädda Portland Timbers kommer till spel i riktigt gott slag natten till fredagen. The Timbers har vunnit sex av de åtta senaste matcherna och nu när hemma-arenan Providence Park har renoverats klart väntar en hel drös av hemmamacher för Portland. Hittills har de grönklädda spelat 14 av deras 18 MLS-matcher på resande fot. Robin Janssons och Nanis Orlando City är långt ifrån oävet men på Providence Park råder det inga tvivel kring att värdarna ska anses som ganska klara favoriter. Ettan spikas! 


8. Argentinos Juniors - Colón 2
Kupongen avslutas med en helargentinsk åttondelsfinal i Copa Sudamericana. “Argentinas juniorer” från Buenos Aires slog ut Deportes Tolima i den förra omgången och huvudstadslaget vann det första mötet borta mot Colón i Santa Fe. Något oväntat kan tilläggas. Argentinos Juniors slutade faktiskt sist i den inhemska ligan förra säsongen. Colón skrällde och vann mot River Plate i sextondelen och gästerna ska ha kunnandet i laget för att kunna vända på det här underläget. Knapp tvåa som måste garderas tidigt. 


Kupongens kassaskåp!


Portland Timbers
På nyrenoverade Providence Park lär Robin Jansson & Co få det svårt mot ett formstarkt Portland Timbers. The Timbers är bättre än vad tabellen visar och när ettan streckas lågt blir detta enkelt. Spika ettan!


Varningens finger!


FC Dunajska Streda
Slovakerna var det klart bättre laget i det första mötet som slutade 1-1 och FC Dunajska Streda bör ha klart bättre chanser i Polen än vad strecken antyder. Bra skrällchans!


144 rader
1. Norrköping - St. Patrick’s 1x
2. Shamrock - Brann 1x2
3. Cracovia - FC D. Streda x2
4. L. Vitebsk - KuPS 1x
5. Petrocub - AEK Larnaca 2
6. Cincinnati - DC United 1x
7. Portland - Orlando 1
8. A. Juniors - Colón 1x2

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto