Topptipset tor 22/8

Publicerad på 22 Aug 2019 - 05:25

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Aug 2019 - 05:25

En Europaresa knackar på dörren under torsdagskvällen, idel möten från den sista kvalomgången i Europa League fyller upp den här kupongen där både AIK och Malmö FF kommer till spel. Med tanke på lottningen bör MFF ha bäst chanser till avancemang av de två svenska lagen. Ta del av vår analys i jakten på en helgrön kupong!


Spelstopp: 18.59


1. Celtic - AIK 1
Som ingressen löd har AIK fått en tuff lottning i den sista kvalomgången. Celtic har vunnit den skotska ligan åtta år i följd och klubben har stor rutin från Europaspel. Grabbarna i grönvitt har inlett ligaspelet riktigt starkt, dock fick Celtic stryk mot Cluj i Champions League-kvalet förra veckan vilket var en ganska grov missräkning för Neil Lennons gäng. Något som Rikard Norlings armé mycket väl kan få äta upp. Norling roterade bort sig mot Kalmar FF i helgen och även fast startelvan kommer bli mer ordinarie i Glasgow lär det bli tufft på Celtic Park där skottarna bland annat besegrade RB Leipzig förra säsongen. Elyounoussi är även avstängd. Ettan spikas av. 


2. Malmö FF - Bnei Yehuda 1
På pappret väntar en mer tacksam motståndare för Malmö FF. Men israelerna ska inte alls underskattas. Bnei Yehuda gjorde ett habilt dubbelmöte mot Neftci Baku och förra säsongen höll gästerna jämna steg med Hapoel Beer Sheva, den israeliska klubb som slog ut IFK Norrköping förra veckan. Samtidigt måste Uwe Rösler hålla ett extra öga på Allsvenskan, redan i helgen stundar ett fundamentalt toppmöte mot serieledarna Djurgården på Stadion. Lägg därtill att Antonsson och Molins är osäkra till spel. Med dessa förutsättningar bör ettan definitivt garderas. 1X föreslås. 


3. Torino - Wolverhampton 1
I Turin stundar ett väldigt intressant möte mellan två klubbar som definitivt har kapacitet att ta sig en bra bit i turneringen. Varken Torino eller Wolves har haft några svårigheter i de tidigare kvalomgångarna, som väntat. Walter Mazzarri har individuell briljans längst fram i form av spelare som Belotti och Zaza, samtidigt håller Mazzarris italienska försvarsspel en väldigt stabil nivå. Wolves är även svåra att få hål på och engelsmännen har inlett Premier League ganska bra. Poängen mot Man United i måndags var givetvis meriterande. På Olympiastadion i Turin föredras hemmasegern som utgång men alla tecken är att föredra relativt tidigt här. 


4. Strasbourg - Eintracht Frankfurt 2
En tuff uppgift stundar minst sagt för Strasbourg då fjolårssäsongens EL-semifinalister står för motståndet. Le Racing slutade faktiskt på den undre halvan i Ligue 1 förra säsongen men tack vare segern i Ligacupen har fransmännen fått en biljett till Europa League-kvalet. Eintracht Frankfurt har tappat både Jovic och Haller men ska likväl hålla rätt hög nivå fortsatt med spelare som Kostic, Rebic och nyförvärvet Trapp i buren. Tyskarna har spelat sex tävlingsmatcher den här säsongen och vunnit samtliga, mot en klubb som Strasbourg är Eintracht befogade favoriter. Börja med tvåan. 


5. FC Köpenhamn - Riga FC 2
En storfavorit som kan vara i fara den här kvällen är FC Köpenhamn, motståndet är nämligen inte “lett”. FCK förlorade snöpligt på straffar mot Crvena Zvezda i Champions League-kvalet och helgens ligaseger mot Randers var inte alls övertygande. Dessutom har truppen reducerats under sommaren då spelare som Joronen, Vavro och Skov lämnat klubben. Samtidigt ska inte alls Riga FC underskattas. Faktum är att letterna slagit ut både de finska och polska mästarna i kvalet. Söker man fin utdelning är det läge att trycka in alla tecken på Parken! 


6. FK Partizan - Molde 1
På serbisk mark förväntas de norska serieledarna få det svårt. Molde går riktigt bra i ligaspelet men det var ytterst nära att norrmännen tappade en stor ledning i Grekland förra veckan mot Aris Thessaloniki. Trots att Molde vann hemmamötet med 3-0 mot Aris krävdes det förlängning i Thessaloniki. FK Partizan är likt Crvena Zvezda väldigt starka hemma i Belgrad. Serberna har 13-1 på Stadion Partizana den här säsongen och sedan september 2017 har Belgrad-klubben torskat blott två hemmamatcher. Strecka därför från vänster. 


7. Braga - Spartak Moskva 1
På Estádio Municipal de Braga dukas riktigt trevligt spelvärde upp på hemmalaget. Sporting Braga, som tränas av den gamla storspelaren Sá Pinto, smällde in sju påsar på Bröndby i den förra kvalomgången vilken vittnar om fin offensiv kompetens. Tre av dessa fullträffar signerades av bröderna Horta, André och Ricardo. Spartak Moskva kommer från en moralhöjande derbyseger mot CSKA i den ryska ligan men räkna med att gästerna får det svårare på Estádio Municipal de Braga. Att ryska gäng är klart mer svårspelade på rysk mark än utanför rikets gränser är knappast någon hemlighet. Etta!


8. Legia Warszawa - Rangers 2
Legia Warszawa kommer till spel i gott slag. Polackerna har radat upp två raka segrar och hållit nollan i fem matcher i följd. I dessa fem fajter har dock Legia endast mäktat med tre baljor framåt vilket inte imponerar. Det ska även sättas ett litet frågetecken kring polsk ligafotboll eftersom Legia är det enda laget kvar från nationen i Europaspelet. Steven Gerrards Rangers, som krossade Midtjylland förra veckan, känns betydligt mer spännande. The Gers har fått en smakstart på den här säsongen och med Morelos och Defoe längst fram finns det viss målgaranti. Knapp tvåa i den polska huvudstaden. 


Kupongens kassaskåp!


Celtic
De grönvita grabbarna har stor rutin från dessa sammanhang och på Celtic Park är Glasgow-klubben generellt sett väldigt pålitliga framför hemmafansen. Räkna med att gnagarna får det svårt i Skottland! 


Varningens finger!


Riga FC
Letterna har besegrat både de finska och polska mästarna och till dessa streck känns skrällen oerhört lockande på Parken. FCK måste se upp! 


144 rader
1. Celtic - AIK 1
2. Malmö FF - Bnei Yehuda 1x
3. Torino - Wolverhampton 1x
4. Strasbourg - Eintracht F. x2
5. FC Köpenhamn - Riga FC 1x2
6. FK Partizan - Molde 1x
7. Braga - Spartak Moskva 1
8. Legia Warszawa - Rangers 1x2

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto