Topptipset tor 25/7

Publicerad på 24 Jul 2019 - 19:54

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Jul 2019 - 19:54

En hel del svenska lag tar plats på torsdagens smarriga Topptips som domineras av Europa League-kvalet där Häcken, Peking och Malmö äntrar scenen! Halmstad ställs även inför en lurig match mot Brommapojkarna i Superettan på Örjans Vall. Kan Magnus Haglunds blåsvarta gäng studsa tillbaka efter helgens förlust på Strandvallen? 


Spelstopp: 18.59


1. Halmstad - Brommapojkarna 2
Sedan Magnus Haglund tog över Halmstad har hallänningarna gått starkt men det är trots detta hela tio poäng upp till topp 3. HBK fick stryk av Mjällby på Strandvallen i helgen och nu väntar en ny ganska lurig match för Magnus Haglund. Brommapojkarna tippades i toppen av tabellen inför säsongen men de rödsvarta har inte alls levt upp till förväntningarna i Superettan. Truppen håller dock rätt hög kvalité i grunden och triumfen senast mot Norrby kan mycket väl ha gett betydande självförtroende till Roberth Björknesjös mannar. Då allt värde finns åt höger helgarderas slaget på Örjans Vall. 


2. AZ Alkmaar - Häcken 1
I Europa League-kvalet väntar tufft motstånd för Andreas Alms mannar. AZ Alkmaar är ett av Nederländernas bättre lag som slutade på fjärde plats i Eredivisie förra säsongen. Då besegrade AZ bland annat både PSV och Ajax hemma på AFAS Stadion i ligaspelet. Häcken har sett bra ut i Allsvenskan på slutet men Paulinho har legat i sjukstugan de senaste dagarna och på resande fot har Hisingslaget haft vissa problem under säsongen. AZ är rättmätiga favoriter här och ettan är inte alls fel att spika av om den inte tickar över 60 procent. 


3. IFK Norrköping - Liepaja 1
Peking har fått en på pappret betydligt lättare lott än Häcken. Liepaja är en klubb från Lettland som återfinns på den undre halvan av den inhemska ligan som överlag håller klart lägre nivå än Allsvenskan. Letterna lyckades oväntat nog besegra Dinamo Minsk i den förra omgången men kommer Norrköping upp i nivå ska östgötarna ha toppchans mot den här typen av motstånd. Pekings 3-0-seger mot Östersund i helgen lovade gott och Jens Gustafssons gäng har nu vunnit fyra av de fem senaste fajterna på Östgötaporten. Detta ska Jordan Larsson & Co lösa! – ettan spikas trots stenhård streckning!


4. Domzale - Malmö FF X
Malmö FF ska även ha riktigt bra chanser att nå nästa kvalomgång. Skånelaget krossade som väntat amatörlaget Ballymena United i den förra omgången men i Allsvenskan har de himmelsblå rätt blek form med deras mått mätt. 1-1 matchen mot Sirius på Stadion i söndags var ett fall bakåt. Domzale var Sloveniens bästa hemmalag i fjol men trots detta slutade de gulklädda på tredje plats i den inhemska ligan. Domzale har inte förlorat en hemmamatch i Europa League på över fyra år och när MFF lutar åt att överstreckas bör utgången ske från mitten. Alla tecken är dock att föredra! 


5. Haugesund - Sturm Graz 2
Haugesund hade inga problem med Cliftonville i den förra omgången men i den norska ligan har västkust-laget gått svagt under en längre tid. 5-1-segern mot Tromsö var första ligasegern sedan maj månad och faktum är att Haugesund inte ligger bättre än på åttonde plats i tabellen. Österrikiska Sturm Graz, som tränas av den 36-årige “mästaren” Nestor El Maestro, ska vara snäppet vassare och gästerna ska gälla som favoriter i det här dubbelmötet. Gästerna såg bra ut i genrepet borta mot USK Anif (4-1) och så länge El Maestros mannar streckas som underdogs ska det strecka från höger. 


6. Lechia Gdansk - Bröndby 1
Lechia Gdansk fick med sig ett oavgjort resultat från ligapremiären borta mot LKS Lódz, detta trots att Lechias nyförvärv Zarko Udovicić blev utvisad i den första halvleken. Polackerna har annars sett bra ut under försäsongen och Gdansk-klubben besegrade faktiskt de regerande polska mästarna Piast Gliwice på bortagräs med 3-1 för två veckor sedan i Supercupen. Bröndby hade stora problem med finska Inter Turku i den förra kvalomgången och i söndags tappade danskarna snöpliga poäng i Superligan mot Randers. 1X bör stå sig i Polen. 


7. Shakhtior Soligorsk - Esbjerg 1
Shakhtior Soligorsk är ett av Vitrysslands bästa lag. Shakhtior slutade på en stark andraplats i den vitryska ligan i fjol bakom Bate Borisov. Östeuropéerna slog ut Hibernians i den förra omgången utan att släppa in mål och efter halva säsongen av den inhemska ligan är vitryssarna återigen med i titelracet. Shakhtior har radat upp fem raka segrar och trots avstängningen på Aleskandr Selyava ska värdarna anses som favoriter mot Esbjerg. Danskarna har fått en jobbig start på Superligan. Efter två omgångar står Esbjerg på en poäng och i båda matcherna har gästerna släppt in ett snöpligt mål på stopptid. Börja med ettan. 


8. Shamrock - Apollon Limassol 2
Den irländska fotbollen håller inte speciellt hög nivå och i torsdagens batalj mellan Shamrock Rovers och Apollon Limassol har The Rovers blivit alldeles för stora favoriter. Shamrock lyckades på ett mirakulöst sätt vända ett underläge till seger mot Brann men här lär det bli tuffare. Den cypriotiska ligan, som Apollon slutade på andra plats i förra säsongen, rankas som nummer 18 i Europa, till skillnad från det irländska finrummet som rankas som den 37:e bästa ligan. Cyprioterna krossade Kauno Zalgiris i den förra kvalomgången med 6-0 där argentinaren Emilio Zelaya gjorde fyra mål – en spelare som The Rovers kommer att få svårt att sätta stopp för. X2! 


Kupongens kassaskåp!


IFK Norrköping
På det snabba konstgräset i Östergötland är Peking svårspelade. Ett medelmåttigt gäng från Lettland ska inte räcka till här. Jordan Larsson lär låsa dagens kassaskåp! 


Varningens finger!


Brommapojkarna
Superettan är en jämn serie där skrällarna ofta duggar tätt. Dessutom har BP hög potential och lär komma stärkta efter segern mot Norrby senast. Lägg därtill att Grimsta-gänget endast torskat en av de fem senaste. Se upp HBK! 


144 rader
1. Halmstad - BP 1x2
2. Alkmaar - Häcken 1
3. Norrköping - Liepaja 1
4. Domzale - Malmö FF 1x2
5. Haugesund - S. Graz x2
6. L. Gdansk - Bröndby 1x
7. S. Soligorsk - Esbjerg 1x
8. Shamrock - Apollon L. x2

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto