Topptipset tor 27/6

Publicerad på 27 Jun 2019 - 03:48

Tipsexperten

Tipsexperten

27 Jun 2019 - 03:48

Det är ett rätt häftigt Topptips vi kikar in på denna torsdag. På kupongen hittar vi fyra mästerskap där både Dam-VM, Copa América och U21-EM är inne i slutspelsfasen. Givna lågprocentare är det ont om, men vi hoppas att Rumänien kan göra en “Sverige” anno 2015 och skrälla hela vägen. Här har ni analysen. Mot åtta rätt! 

 
Spelstopp: 17.59


1. Norge - England 2
Norge tog sig till denna kvartsfinal genom att slå ut Australien på straffar i åttondelen. I gruppspelet var det blandade givar hos Martin Sjögrens damer där de faktiskt fick någon poäng mer än de förtjänade. Lusekoftorna kom bland annat undan med andan i halsgropen i denna sista gruppspelsmatchen mot Sydkorea där de vann med 2-1 genom två straffar, men i övrigt var det sämre laget och förlorade både bollinnehavet och skottstatistiken klart. Här får Norge en ruggigt tuff uppgift mot sina banekvinnor i VM-åttondelen för fyra år sedan. England var överlägsna i sin åttondel mot Kamerun och har totalt bara släppt in en boll i hela turneringen. Truppen är betydligt vassare hos brittiskorna och tvåan ser dessutom ut att streckas för lågt. Upp mot 50 procent är det spikläge. X2 på stora system.


2. Brasilien - Paraguay 1
I Copa América har hemmanationen Brasilien startat sin utstakade väg mot guldet. De visade sin klass mot Peru senast då det blev total slakt med 5-0. Men framförallt har defensiven varit stabil under hela gruppspelet där nollan ännu är intakt. Förväntningarna är givetvis skyhöga på detta landslag när de nu kliver ut på Arena do Gremio i Porto Alegre, men brassarna är vana att prestera under press. Paraguay lyckades tura sig vidare till detta slutspel med bara två poäng i gruppspelet. De visade visade osedvanligt stora brister i försvaret när de tappade 2-0 till 2-2 mot Qatar och det här kommer bli en mycket passande uppgift för firma Jesus/Firmino/Coutinho. Ettan är kupongens säkraste spik.


3. Spanien U21 - Frankrike U21 1
Vi är framme vid semifinalerna U21-EM och här hittar vi ett riktigt tungviktsmöte. Det såg just tungt ut för Spanien efter förlusten i premiären mot hemmanationen Italien, men prestationen i sig var det inga större fel på. Spanjorerna har sedan fortsatt spela riktigt bra fotboll där stjärnan Dani Ceballos varit en ren fröjd att skåda. I den sista gruppspelsmatchen mot Polen blev det proppen ur och 5-0. Frankrike har spelmässigt inte imponerat på samma sätt och tog sig vidare som grupptvåa efter två uddamålsvinster över England och Kroatien, samt den “givna” kryssmatchen mot Rumänien där båda lagen skulle gå vidare på just kryss. Värdet ligger på Spanien här som får bära favoritskapet. 1X ska räcka långt.


4. Tyskland U21 - Rumänien U21 2
Rumänien har varit den stora överraskningen i detta U21-EM där de vann gruppen före Frankrike, England och Kroatien. Och det var långt ifrån oförtjänt då de spelat både underhållande och målrika matcher. Åtta mål framåt på två fajter mot Kroatien och England skojar man inte bort och spelare som Puscas, Hagi och Coman lär snart få större klubbadresser. De regerande mästarna Tyskland vann sin grupp utan att behöva sätta i högsta växeln där Freiburgspelaren Luca Waldschmidt varit lagets främsta spelare med fem mål. Mot Österrike senast (1-1) såg det dock halvdant ut där vänsterbacken Benjamin Henrichs tog turneringens andra gula och således är avstängd nu. På en kupong med få riktigt bra skrällchanser känns det givet att gardera upp hela vägen här och heja fram tvåan till låg procent.


5. Senegal - Algeriet X
I de Afrikanska Mästerskapen hittar vi en tidig gruppfinal i Grupp C där två av mästerskapens främsta lag drabbar samman. Både Senegal och Algeriet tog planenliga segrar med 2-0 mot Tanzania och Kenya i den första omgången. Det ska alltså mycket till för att något av lagen ska bomma slutspel. Trots att den här matchen kan bjuda på ett par riktiga storfräsare på planen, som Senegals Mané och Algeriets Mahrez, så kan vi nog räkna med en rätt tillknäppt tillställning där båda lagen prioriterar defensiven och är hyfsat nöjda med delad poäng. Krysset är en bra utgång. 

 
6. Kenya - Tanzania X
Kenya och Tanzania lyckades som väntat inte störa varken Algeriet eller Senegal i sina första möten. Nu ska de två grannländerna stångas om tredjeplatsen i gruppen som kan ge en biljett till slutspelet. Kenya har en mittfältsgeneral i form av Tottenhams Victor Wanyama i laget, men Tanzania ska långt ifrån räknas bort här med Genks, och hela Jupiler Leagues skyttekung, Samatta som främsta vapen. Vi kan se framför oss en tajt och jämn derby-historia med få målchanser där inget lag vill förlora och i praktiken vara utslagna ur mästerskapet. Hela upp tidigt.


7. Lindome - Skövde 1
Lindome, nykomling i Division 1 Södra, öppnade säsongen strålande och såg ut att kunna bli ett topplag. Jonas Thern hyllade lagets passningsorienterade fotboll som det kanske bästa i serien. Men den hände något och Lindome sprang in i en vägg. Göteborgslaget har nu nio raka seriematcher utan trepoängare. Nu gäller det att knyta näven i fickan när tabelltvåan Skövde gästar Lindevi IP. De rödvita har varit ett riktigt utropstecken i serien och gått klart över förväntan sett till spelarmaterialet. Tolv raka matcher har gästerna nu utan förlust, vilket så klart imponerar. Frågan är bara hur länge den fina sviten kan stå sig? I grunden är Skövde inte ett lag som ska kunna köra över Lindome på bortaplan. Här ser det ut att bli fint värde på ettan. Strecka från vänster.


8. Piteå IF - Täfteå IK 1
Vi avslutar kupongen med Division 2-fotboll från Norrland. Efter två stortorsk mot seriens bästa lag IFK Luleå och Friska Viljor så har det tippade topplaget Piteå revansch att utkräva. Passande motstånd här när Täfteå kommer på besök. Umeågänget kommer få slåss på den nedre halvan av tabellen denna säsong och har förkrossande usel statistik mot Piteå under de senaste åren. Det mesta talar för att “Fiskarpojkarna” kommer få lämna “Pite” med mössan i hand även denna gång. Förlusten hemma mot Friska Viljor var norrbottningarnas första på LF Arena denna säsong och här kan vi räkna med klasskillnad. Ettan är mycket stark och spikas.


Kupongens kassaskåp


Brasilien
Paraguay har lyckats tråckla sig till åttondel utan att vinna en enda trepoängare och haft tur med resultaten i konkurrenternas matcher. Har inte imponerat hittills och kommer bli en munsbit för Brasilien i den här åttondelen.


Varningens finger!


Rumänien
De gula rumänerna har verkligen imponerat så här långt i turneringen och inte bett om ursäkt för någonting. Laget har verkligen visat att de kan stångas med de bästa lagen och det finns inget som säger att Tyskland ska få en enkel resa till final. Kupongens bästa skräll-läge!


144 rader
1. Norge - England x2
2. Brasilien - Paraguay 1
3. Spanien - Frankrike 1x
4. Tyskland - Rumänien 1x2
5. Senegal - Algeriet 1x
6. Kenya - Tanzania 1x2
7. Lindome - Skövde 1x
8. Piteå IF - Täfteå IK 1

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto