Topptipset tor 4/7

Publicerad på 4 Jul 2019 - 03:39

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Jul 2019 - 03:39

Topptipset denna torsdag sträcker sig från Nyköping till Los Angeles när det är Division 1 och 2-fotboll samt MLS som dominerar kupongen helt. Det finns en hel del streckvärde att ta tillvara och chans på bra utdelning. Mot åtta gröna bockar! 


Spelstopp: 18.59


1. Nyköping - Vasalund 2
Det går tungt, tungt för Bissarna i Nyköping. Några prestationer har varit bättre mot slutet men mot Team TG blev det återigen för tufft i helgen (0-2). Framför allt är det försvarsspelet som inte klaffar då laget släppt in alldeles för många enkla mål under säsongen och nu parkerar som nästjumbo. Bägge lagen saknar ett par tongivande spelare, men Vasalund har visat att de har en bred trupp och kan hantera situationen. Hittills har nykomlingen bara förlorat fyra av 15 matcher och känns tyngre än hemmalaget här. Lagen spelade nyligen 2-2 i cupen här i Nyköping. Risk för repris. Men strecka från höger där värdet finns.


2. Umeå FC - Sollentuna 2
Vi håller oss kvar i Norrettan och reser till björkarnas stad. Här fortsätter Umeå FC jaga Superettan där de parkerat på kvalplats, sex poäng bakom seriesuveränen Akropolis. Det har dock inte varit någon spikrak marsch på slutet för norrlänningarna. Sjukdomar i truppen och försvarsklippan Andrew Jean-Baptiste är iväg och spelar landslagsboll med Haiti. Här får Umeå dessutom klara sig utan en av sina bästa spelare i målskytten Samuel Kroon som är avstängd. 0-0 blev det mot Sandviken senast och innan dess förlust mot just gästande Sollentuna i Stockholm. Det är långt ifrån självklart att revanschen kommer här. Sollentuna har sett allt bättre ut mot slutet och vann derbyt mot Vasalund i helgen. Det här kommer bli betydligt jämnare än vad streckningen säger. Den vågade chansar bort den kraftigt övervärderade ettan helt och spelar X2.


3. Lund - Trollhättan 2
I Division 1 Södra vänder serien och topplaget Trollhättan får för andra matchen på raken ta sig an tabelljumbon Lund. Västgötarna har häftiga elva raka matcher utan förlust, men stod för en av sina sämre prestationer den här säsongen när de spelade 2-2 hemma mot Lund. Frågan är om den unga Trollhättan-tränaren William Lundin har gjort sin hemläxa nu? Lund har stått för en rejäl uppryckning spelmässigt de senaste omgångarna, även om inte poängen trillat in. Det skiljer knappast så mycket mellan lagen som det ser ut att göra i tabellen. Gardera favorittvåan så långt lädret räcker. 


4. Vänersborgs FK - Lidköpings FK 1
I Division 2 Norra Götaland väntar ett mini-derby. Det skiljer bara en pinne mellan dessa mittenlag, där Vänersborg ändå sett betydligt hetare ut på slutet. Senast blev det en väldigt stark trepoängare borta mot serieledande Stenungsund och VFK har nu två raka segrar. En boost så klart. Lidköping har blandat och gett som en sädeskvarn på slutet där de först åkte på kardinalstryk med 2-8 mot Sävedalen och sedan tog en liten revansch genom 3-0 hemma mot goe Åmål. Lidköping åkte på stordäng när de besökte Vänersborg senast, men vann å andra sidan i hemmamötet i april. Ettan känns helt klart mest intressant. Gubbgarderingen (ettatvåa) åker fram på större system. 


5. Ranheim - Rosenborg 1
Rosenborg gör sin sämsta säsongsinledning på evigheter och har en bra bit upp till ligatoppen i Eliteserien. Formen är fortfarande ett stort frågetecken där prestationerna lär ha gett tränare Eirik Horneland ett par sömnlösa nätter. Här väntar derby mot lillebror Ranheim och Rosenborg streckas upp som om det vore fornstora dagar. Det här är årets match på Ranheims EXTRA Arena där hemmalaget kommer vara högmotiverat. Här slog de ut Brann med 4-0 i cupen för en vecka sedan och de slog Rosenborg i det senaste mötet, en träningsmatch under försäsongen. Strecka från vänster där det finns mycket värde att hämta.


6. Colorado - New England 1
Dick´s Sporting Gods Park, namnet klingar sannerligen inte bekant, men ett lag som trivs där ändå är Colorado. Rapids går nämligen på vatten i sin hemmaborg med fyra raka segrar och senast såg man till att serieledarna Los Angeles åkte på sin blott andra förlust på hela säsongen. New England är inget extra, framför allt inte på resande fot där de bara lyckats plocka en trepoängare på åtta försök. Ettan ser ut att streckas för lågt och är en utmärkt spik. 


7. Dallas - DC United 1
I Texas hittar vi en trevlig spik på hemmalaget när Dallas tar emot DC United. Det här är två topplag som båda ska kunna ta sig till slutspel utan några större problem. Guldcupen börjar skörda sina offer vilket gör att en del lag fått tillbaka viktiga spelare till denna runda. Dallas tackar Honduras tillkortakommanden då viktiga Bryan Acosta åter är tillbaka för spel. I DC United dominerar Wayne Rooney med tio mål hittills, två från halva plan. Men här blir det tufft för huvudstadslaget. Dallas är ruggigt starka på hemmaplan där de bara förlorat en av tio matcher. United har inte vunnit på Toyota Arena på de sju senaste försöken och torskat de senaste tre. Ettan är mycket streckvärd. 


8. LA Galaxy - Toronto 2
Vi avslutar i Zlatans hemstad Los Angeles där det går lite småtungt för Galaxy. Två torsk på de tre senaste ligamatcherna och bust i cupen. Det är inga mästartakter som visas upp av mesta mästarna. För två år sedan stod Toronto högst upp på pallen i MLS-slutspelet. Kanadensarna håller kanske inte riktigt samma nivå denna säsong och har två tunga avbräck i Altidore och Bradley som spelar Guldcupen, men laget kommer ändå från två fina insatser och fyra poäng utan sina amerikanska landslagsmän. Krita på hela vägen och jobba in skrälltvåan! 


Kupongens kassaskåp!


Dallas
Texas-laget är riktigt starka hemma där de även har förkrossande statistik mot gästerna från Washington. Så länge inte Wayne Rooney gör mål från halva plan igen så är ettan en kanonspik! 


Varningens finger!


Sollentuna
Umeå har tunga avbräck i truppen och sinande form. Sollentuna visar motsatt kurva. Trots att stockholmarna slog Umeå med 3-2 hemma för bara någon vecka sedan streckas de ändå ner till en superskräll. Jättefint värde på tvåan! 


144 rader
1. Nyköping - Vasalund x2
2. Umeå FC - Sollentuna x2
3. Lund - Trollhättan 1x2
4. Väners. FK - Lidköping 12
5. Ranheim - Rosenborg 1x
6. Colorado - New England 1
7. Dallas - DC United 1
8. LA Galaxy - Toronto 1x2

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto