Topptipset tor 8/8

Publicerad på 8 Aug 2019 - 01:05

Tipsexperten

Tipsexperten

8 Aug 2019 - 01:05

Den sista kvalomgången i Europa League-kvalet ska synas på torsdagens Topptips där Malmö FF, IFK Norrköping och AIK kommer till spel. Bäst förutsättningar för ett avancemang bör de himmelsblå ha då motståndet är rätt beskedligt. Mot 8 rätt!


Spelstopp: 18.59


1. Malmö FF - Zrinjski 1
Vi börjar på Stadion där Malmö FF inte förlorat en europeisk kvalmatch sedan 2005. Gästande Zrinjski Mostar överraskade stort i den förra omgången då bosnierna besegrade Utrecht, MFF är således förvarnade. Zrinjski var dock spelmässigt utspelade under i stort sett 180 minuter mot nederländerna och kommer Malmö upp i deras normal standard ska hemmasegern ligga nära tillhands mot den här typen av motstånd. Ettan streckas stenhårt i Skåne men det är befogat – MFF maler ner Balkan-klubben! Spik!


2. IFK Norrköping - Hapoel Beer Sheva 2
I Östergötland förväntas IFK Norrköping få det svårare. Peking har agerat ojämnt under säsongen och mycket har hänt i Jens Gustafssons trupp under sommaren. Skyttekungen Jordan Larsson har lämnat för spel i Ryssland medan Christopher Telo och Maic Sema kritat på för östgötarna. I den näst sista kvalomgången av Europa League väntas tufft motstånd. Hapoel Beer Sheva är en storklubb från Israel som har stor rutin från Europaspel. Chelsea-fostrade Ben Sahar och Nigel Hasselbaink, brorson till Jimmy Floyd, är två anfallare Peking måste se upp för. Alla tecken! 


3. Sheriff Tiraspol - AIK X
Sheriff Tiraspol var en enorm besvikelse i Champions League-kvalet, men trots detta lär sherifferna blir en svår nöt att knäcka för gnagarna. Moldaverna besegrade Zimbru i hemmaborgen i helgens ligamatch med 3-0 där Robert Tambe gjorde två mål, afrikanen har nu gjort fyra mål i hans fyra senaste framträdanden och anfallaren ser för dagen riktigt het ut. I Tiraspol är sherifferna erkänt svårspelade, i ligaspelet har sherifferna 8-0-1 och 22:2 i målskillnad. AIK lär precis som i bortamötena mot Maribor och Ararat-Armenia komma in med en mer defensiv inställning och känslan är att Gnaget max gnetar till sig ett kryss på moldavisk mark. 1X bör rama in detta. 


4. Haugesund - PSV 2
Haugesund ligger inte bättre än på åttonde plats i den norska finrummet och i helgen fick de vitblå nöja sig med 1-1 mot Stabaek. Avancemanget mot Sturm Graz var en stor överraskning men frågan är om Haugesund har kvalité nog för att återigen skrälla i Europa League-kvalet? Tveksamt, i synnerhet när PSV Eindhoven står för motståndet. Mark van Bommel har Lozano, Bruma och Afellay att tillgå i truppen, en typ av spetsspelare som inte finns hos norrbaggarna. PSV höll jämna steg med Ajax under fjolårssäsongen och den här typen av motstånd ska bara gästerna besegra. Trolig tvåa.


5. Molde - Aris 1
Kvar i Norge men över till Åker Stadion för ett svenskmöte. Mattias Moström och målvakten Andreas Lindes Molde har varit väldigt framgångsrika den här säsongen. Dock har Linde varit skadad under en längre period. Molde toppar Eliteserien och Ering Moes gäng är obesegrade i åtta raka tävlingsmatcher. Nu väntar Daniel Sundgrens och Daniel Larssons Aris Thessaloníki. Grekerna slog ut AEL Limassol i den förra kvalomgången utan att släppa in något mål och mycket talar för att mötet med Molde blir ovisst. Då ettan streckas lite väl hårt smakar alla tecken bäst. 


6. Midtjylland - Rangers X
Den danska storklubben Midtjylland från Herning, som blev danska mästare 2017/18, har fått en smakstart på den här säsongen med idel segrar efter fyra omgångar av ligaspelet. En spelare som verkligen har gjort skillnad är brassen Evander som nätat i de tre senaste matcherna. Rangers gjorde en fin säsong i fjol och Steven Gerrard har bland annat förstärkt truppen med Filip Helander under sommaren. Skottarna har även fått en bra start på den här säsongen och det är inte alls omöjligt att gästerna sätter stopp för Midtjyllands segertåg. Det ska dock sägas att Rangers endast vunnit två kvalmatcher i Europa League på bortagräs sedan 2008. 1X föreslås. 


7. Thun - Spartak Moskva 2
Spartak Moskva har en trupp som inte går av för hackor där Jordan Larsson är ny sedan bara några dagar tillbaka. Här är han dock inte tillgänglig. Det är däremot en klasspelare som André Schürrle. Thun har ingen spelare på den nivån men är ett lurigt lag som slutade fyra i schweiziska Super League den gångna säsongen. Noterbart är dock att det skiljde 45(!) poäng upp till Young Boys och att Thun bara vann tolv av 36 ligamatcher. Här blir det tufft mot ett Spartak Moskva som sällan gör bort sig i dessa sammanhang. X2 bör räcka på Stockhorn Arena.


8. Sarajevo - Bate Borisov 2
Att åka ner till Balkan är aldrig enkelt sägs det, dock besegrade Atalanta bosniska Sarajevo förra säsongen med hela 8-0 på Asim Ferhatović Hase-stadion. Bate Borisov är i grunden ett klart starkare lag med betydligt mer rutin från dessa sammanhang. Vitryssarna brukar prestera som bäst hemma i Borisov men mot Sarajevo bör gästerna ha bra chanser att lösa en seger, även i Balkanland. Strecka från höger. 


Kupongens kassaskåp!


Malmö FF
På Stadion är MFF en maktfaktor, inte minst i europeiska sammanhang. Zrinjski lär vara nöjda ifall Balkanlaget håller det här dubbelmötet levande inför returen nästa vecka!


Varningens finger!


Hapoel Beer Sheva
Hapoel Beer Sheva är ett snäpp upp från St. Patrick’s Athletic och Liepaja. Peking måste passa sig för Nigel Hasselbaink!


144 rader
1. Malmö FF - Zrinjski 1
2. Norrköping - Hapoel B. S. 1x2
3. Sheriff Tiraspol - AIK 1x
4. Haugesund - PSV 2
5. Molde - Aris 1x2
6. Midtjylland - Rangers 1x
7. Thun - Spartak Moskva x2
8. Sarajevo - Bate Borisov x2

Lämna in ditt Topptipset genom att klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto