Topptipset tor 9/5

Publicerad på 8 Maj 2019 - 21:23

Tipsexperten

Tipsexperten

8 Maj 2019 - 21:23

Semifinalerna i Europa League inleder torsdagens Topptips! Frågan är, blir det ett London-derby i finalen på Bakus Olympiastadion i slutet av maj? Fyra matcher från den sista omgången av Copa Libertadores ska även avhandlas på den här raden där ett par ettor ser både troliga och streckvärda ut. Mindre system och fler antal rader är att föredra på den här kupongen. Mot 8 rätt!


Spelstopp: 18.59


1. Chelsea - Frankfurt 1
Efter en debutsäsong som varit väldigt mycket upp och ner för Maurizio Sarris Chelsea ser den ut att krönas på bästa sätt. The Blues säkrade i helgen en plats i Champions League till hösten och i Europa League har de ena foten i final. 1-1 är förvisso inget stabilt resultat att ha med sig in till returen på Stamford Bridge, men utifrån hur matchen på Commerzbank-Arena såg ut och hur Eintracht Frankfurt presterat den senaste tiden ska det väldigt mycket till om Chelsea inte avancerar till Baku. I söndags blev Die Adler avklädda på BayArena när de torskade med hela 1-6. Det blir inte mycket lättare att komma till Stamford Bridge. Viss brasklapp dock för att N’Golo Kanté saknas i hemmalaget. Utgå från ettan och gardera med krysset om stålarna räcker till.
SpeedyBet-odds: 1.37 - 5.10 - 8.00
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


2. Valencia - Arsenal 1
Det ser ut att kunna bli ett möte mellan två Londonlag i slutet av månaden. Arsenal har vunnit en av sina fem senaste matcher men den kom hemma mot Valencia förra veckan. 3-1 slutade det då efter att The Gunners vänt ett underläge genom firma Aubameyang-Lacazette. I helgen spelade dock de rödvita 1-1 mot Brighton i en måstematch som gör att EL är sista chansen till att nå CL. Arsenal ser riktigt risiga ut för stunden och här kan de få problem med ett lurigt Valencia. Los Ché lekte sig fram till en 6-0-ledning borta mot Huesca innan de slog av på takten i söndagens ligamatch. Här på Mestalla har de endast en förlust sedan november. Det luktar hemmaseger, men frågan är om spanjorerna kan norpa finalplatsen?
SpeedyBet-odds: 1.90 - 3.75 - 3.80
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


3. Newport - Mansfield 1
På de brittiska örnarna i League Two slåss fyra lag om en plats i League One kommande säsong. Newport County slutade på sjunde plats i grundserien och får således möta fyran Mansfield i ett dubbelmöte. I det första mötet som spelas i Wales på Rodney Parade (hybridgräs) ska Newport gälla som knappa favoriter. The County är svårspelade på hemmagräs och är dessutom obesegrade i tio raka matcher. Noterbart är att Newport besegrade Leicester på Rodney Parade i FA Cupen i början av januari. Formen är betydligt sämre i The Stags som torskade de tre sista matcherna i grundserien. Börja med ettan, men se till att gardera tidigt, helst med alla tecken.
SpeedyBet-odds: 2.55 - 3.05 - 2.90
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


4. Qviding - Assyriska 1
Från Wales till Valhalla IP och ett derby i Division 2 Västra Götaland. Qviding, som är nykomlingar, har tagit serien med storm och står på tolv pinnar efter fem omgångar. Senast kom dock första nederlaget för säsongen när Onsala blev för tuffa. Där blev dessutom Linus Ohlsson skadad och Gustav Kadura utvisad. Båda är således out här. Assyriska BK kommer från en 5-2-viktoria mot Halmia och tycks vara på gång. Skyttekungen Albano Neves stod för två mål där och spräckte därmed äntligen sin målnolla för säsongen. Här ska klubben från västra Göteborg inte räknas bort helt. Gardera utgångsettan med den lågt streckade tvåan.
SpeedyBet-odds: 1.51 - 4.55 - 4.30
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


5. Godoy Cruz - Universidad de Concepción 1
Över till Sydamerika och första stoppet i Copa Libertadores görs i Argentina. Godoy Cruz har tagit fyra av sina sex poäng i Grupp 3 hemma på Estadio Malvinas Argentinas och i den sista omgången ska de argentinska vinproducenterna ha goda chanser att säkra en slutspelsplats. Universidad de Concepción slutade på andra plats i den chilenska ligan i fjol men den här säsongen har det gått betydligt sämre för gästerna som befinner sig i bottenskiktet av seriespelet. Anmärkningsvärt är att gästerna torskat samtliga fem bortamatcher i den inhemska ligan. Ettan är given att utgå från.
SpeedyBet-odds: 1.76 - 3.75 - 4.35
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


6. Olimpia - Sporting Cristal 2
I samma grupp är Club Olimpia på väg mot gruppsegern. De vitsvarta från den paraguayanska huvudstaden Asunción är för tillfället i en klass för sig i den inhemska ligan och 37-årige Roque Santa Cruz visar alltjämt gammal fin målform. Den forne Bayern München-anfallaren toppar skytteligan i inhemska ligan och har även noterats för två fullträffar i Copa Libertadores. I det här mötet överskattas dock Santa Cruz & Co. Faktum är att Olimpia kryssat i tre av de fem gruppspelsmatcherna, dessutom bör man ha i beaktning att värdarna kan förlora den här matchen och ändå vinna gruppen. Sporting Cristal är knappast oävet och peruanerna ska ses ha klart bättre chanser att skrälla i Asunción än vad strecken antyder. Helgardera och håll tummarna för skrällen!
SpeedyBet-odds: 1.46 - 4.80 - 5.70
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


7. Boca Juniors - Atlético PR 1
Avgörande möte i Grupp 7 på Alberto Jacinto Armando i Buenos Aires. Fjolårets finalister i turneringen, Boca Juniors, har 7-0 på sina två hemmamatcher och formen är på topp hos de gulblå där Carlos Tévez och Dário Benedetto bland annat huserar. För att Boca ska vinna gruppen krävs det dock tre poäng i den sista omgången mot Altéitco PR. Gästerna från Brasilien toppar gruppen och vann hemmamötet mot Boca. På argentinsk mark ska det däremot vara tydlig fördel för hemmalaget. Värt att notera är att inget lag i gruppen har vunnit någon bortamatch efter fem omgångar, Atlético har torskat båda två bortamatcherna, mot Wilstermann och Tolima. Trolig och spelvärd etta!
SpeedyBet-odds: 1.60 - 3.95 - 5.45
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


8. Jorge Wilstermann - Deportes Tolima 1
Raden avslutas på Estadio Félix Capriles som är beläget på hög höjd i Bolivia. Trots att Jorge Wilstermann kryssat mot Boca Juniors och besegrat Atlético PR på hemmagräs är värdarna jumbo i gruppen och någon slutspelsplats lär det inte bli. Vinner Wilstermann den här fajten kommer dock bolivianerna som sämst sluta trea i gruppen, vilket skulle innebära fortsatt spel i Copa Sudamericana. Deportes Tolima från Colombia har bättre målskillnad än Wilstermann och således räcker ett kryss för att Tolima ska sluta trea i gruppen. Summa summarum känns 1X klart vettigast.
SpeedyBet-odds: 2.45 - 3.40 - 2.75
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


Kupongens kassaskåp!


Boca Juniors
Hemmaplansfördelen väger ofta tungt i Sydamerika, inte minst i Copa Libertadores. Carlos Tévez & Co har vunnit sex av de sju senaste hemmamatcherna i den här turneringen utan att släppa in något mål. Trolig och inte minst spelvärd etta i Buenos Aires som är radens vassaste spik! 

 
Varningens finger!


Sporting Cristal
Club Olimpia behöver nödvändigtvis inte vinna den här matchen, faktum är att de vitsvarta till och med kan förlora den här fajten och ändå vinna gruppen. När hemmasegern då streckas i största laget blir det givet att försöka jobba in skrällen i Asunción!


144 rader
1. Chelsea - Frankfurt 1x
2. Valencia - Arsenal 1
3. Newport - Mansfield 1x2
4. Qviding - Assyriska 12
5. Godoy Cruz - Universidad 1x
6. Olimpia - Sporting Cristal 1x2
7. Boca Juniors - Atlético PR 1
8. Jorge W. - Deportes Tolima 1x

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto