Topptipset Torsdag 1/7

Publicerad på 30 Jun 2021 - 23:58

Tipsexperten

Tipsexperten

30 Jun 2021 - 23:58

Med brustna hjärtan efter Sveriges uttåg ur EM är det nu dags att ta sig an torsdagens Topptips. Damallsvenskan, Eliteserien, Division 2 Södra Götaland och Brasileiro Série A utgör en ytterst udda men också härlig mix där målet som brukligt är åtta gröna bockar. Ni hänger väl med?

Gå med i vårt succélag – Köp en andel till vårt Topptipset-system (1 spik resten 1x2) för 100 kr! KLICKA HÄR!

Spelstopp: 17:591. Piteå - AIK 1
Bottenmötet mellan Piteå och AIK inleder kalaset. De förstnämnda har inte alls kommit upp i nivå hittills och ner till jumbon Växjö skiljer bara fyra poäng. Samtidigt är värdinnorna inte enkla att tas med i den egna borgen där sex av lagets totalt sju poäng spelats in. Det är en faktor som betyder mycket inför denna match. AIK är inne i negativ spiral med två raka förluster och hela 0-12 (!) i målskillnad och vi tror inte att stockholmarna ska kunna bjuda upp till särskilt mycket dans på LF Arena. Ettan spikas till trevlig procent.

2. Mjöndalen - Odds BK 1
I den första av två strider från Eliteserien ser tipparna ut att bli förblindande av lagens senaste resultat. Odds BK har två raka segrar i ryggsäcken och med den stekhete Mushaga Bakenga (sex mål på de tre senaste) som spjutspets är gästerna definitivt att räkna med. Spelet på resande fot är med det sagt inte en styrka hos Odds BK och mot ett solitt och hemmastarkt Mjöndalen väljer vi därför att välja bort den övervärderade tvåan. Mjöndalen har tagit poäng av storheter som Molde och Vålerengen i egen borg och ska kunna göra så även här. 1X räcker.

3. Vålerengen - Sarpsborg X
Vålerengen spåddes inför säsongen kunna brottas med storheter som Bodö/Glimt och Molde om guldet och visst hänger värdarna med i toppen efter inledningen. Det skiljer dock sju poäng upp till duon i topp och känslan är snarare att det försprånget blir större än att Vålerengen lyckas komma ikapp. Dönnum och Kjartansson saknas här och det är tapp som gör att vi blickar mot garderingar. Sarpsborg tycks ha lyft sig rent spelmässigt sedan Micke Stahre försvunnit och gästerna ska inte uteslutas i Oslo till låg procent. Alla tecken.

4. Valur - FH Hafnarfjördur 1
Storklubbsmöte på Island där FH Hafnarfjördur dock inte haft någon munter säsong så här långt. Gästerna står noterade för blygsamma tre segrar efter tio spelade matcher och med tolv poäng upp till Valur i topp kan vi redan skriva av besökarna som en guldkandidat. Valur har i sin tur siktet inställt på det fjärde guldet de senaste fem säsongerna och en stor anledning till framgångarna stavas Patrick Pedersen. Dansken är en måltjuv av rang på den här nivån och detta förlorar inte Valur. 1X är ett lås i Reykjavik.

5. Balkan - Hässleholms IF 2
Tillbaka till Sverige men denna gång lämnas bottenstriden i Damallsvenskan därhän till förmån för herrarnas bottenstrid i Division 2 Södra Götaland. Nykomlingen Balkan tog en tung skalp i derbyt mot FC Rosengård senast och värdarna hoppas kunna rida vidare på den vågen när Hässleholms IF kommer på besök denna torsdag. Gästerna är utan seger så här långt men truppen är också betydligt bättre än vad tabellen visar. Många mål är att vänta på Södra Rosengårds IP och då lämpar sig gubben (etta-tvåa) utmärkt.

6. Bragantino - Ceará 1
Från Sverige till Brasilien där Bragantino onekligen rivstartat Brasileiro Série A. Läsklaget stor noterade för 5-2-0 efter de inledande sju kamperna och Red Bull-koncernen ser nu ut att nå efterlängtad framgång med sitt brasilianska konstprojekt. Artur och Ytalo är ruskigt starka i offensiv riktning och här får Ceará verkligen åstadkomma något extra om de ska få med sig något. Gästerna är minst en nivå sämre i grunden och även om de sällan viker ner sig är ettan att anse som en högst trolig sådan.

7. Atlético MG - Atlético GO 1
Atlético MG har blandat och gett i inledningen av säsongen, något raden 3-1-3 vittnar om. Till denna kamp har värdarna mängder av skadeavbräck och dessutom är flera spelare iväg och deltar i Copa América. Det gör att vi inte vågar lita på ettan fullt ut. Atlético GO har trots allt stort kunnande i truppen och större under har skett än att gästerna skulle lämna Belo Horizonte med en poäng. 1X är ett lås på både små och stora system i detta Atlético-möte.

8. Cuiabá - Flamengo X
Kupongens trevligaste skrälläge hittas i den sista kampen där Cuiabá tar emot Flamengo. I grunden är det här en match som de sistnämnda inte ska ha några större problem med att klara av, men då nyckelspelare som De Arrascaeta och Barbosa är iväg med respektive landslag och spel i Copa América vädjar vi skrälläge. Cuiabá är normalt starka hemma på Arena Pantanal och mot ett brandskattat Flamengo utesluter vi inte knallen. Alla tecken!

Kupongens kassaskåp
Bragantino
Bragantino har ännu inte förlorat en match i Série A och läsklaget ser ruskigt starka ut på samtliga positioner. Ceará kommer från ett gäng positiva insatser men ska inte ha mycket att sätta emot här. Oerhört stark etta.

Varningens finger!
Cuiabá
Flamengo saknar mängder av nyckelspelare som är iväg med respektive landslag och Cuiabá är inga duvungar. Värdarna viker sällan ned sig och vänstersidan är av yppersta vikt på samtliga kuponger som jagar storkovan.144 rader
1. Piteå - AIK 1
2. Mjöndalen - Odds BK 1x
3. Vålerengen - Sarpsborg 1x2
4. Valur - FH Hafnarfjördur 1x
5. Balkan - Hässleholms IF 12
6. Bragantino - Ceará 1
7. Atlético MG - Atlético GO 1x
8. Cuiabá - Flamengo 1x2

Gå med i vårt succélag – Köp en andel till vårt Topptipset-system (1 spik resten 1x2) för 100 kr! KLICKA HÄR!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto