VM-tipset lör 23/6

Publicerad på 23 Jun 2018 - 12:00

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Jun 2018 - 12:00

Det är dags att lägga bort midsommarsillen och fokusera på TV:n en stund. Sverige möter Tyskland på midsommardagen i en fruktansvärt viktig match för det svenska landslaget. Seger där och Blågult är säkerligen klara för vidare avancemang. Sveriges fajt är en av 13 matcher på den tredje omgången av VM-tipset.


Spelstopp: 13.59


1. Belgien - Tunisien 1
Belgien är en outsider till att få lyfta bucklan i juli och ser man till truppen är det svårt att protestera mot det. Det finns världsspelare på varje position, inte minst offensivt. Där huserar Hazard, Mertens och Lukaku som gjorde två mål i premiären mot Panama. Nu ska de ta sig an Tunisien där en seger i praktiken säkrar vidare avancemang. Tunisien höll 1-1 mot England hela vägen till övertid då de skänkte bort en onödig hörna. Den nickades i mål av Harry Kane och därmed står nordafrikanerna på noll poäng. Här streckas Belgien extremt högt, men ”De röda djävlarna” imponerade inte speciellt mycket i sin första match, trots 3-0 vinsten. Krysset, som rensar rejält, plockas med.


2. Sydkorea - Mexiko 2
Sydkorea ska ta sig an Mexiko i en otroligt spännande tillställning sett med svenska ögon. Mexiko inledde ju VM med en historisk seger mot Tyskland där de grönklädda såg väldigt starka ut. De kontrade sönder tyskarna då men frågan är hur många kontringslägen Mexiko kommer få här. Sydkorea såg riktigt svaga ut mot Sverige och kommer förmodligen stå lågt för att sedan slå långt på Tottenham-stjärnan Heung-Min Son. Mexiko är lite övervärderade efter hjältematchen senast medan Sydkorea underskattas efter sin bleka insats mot Sverige. Då tvåan streckas enormt hårt plockas krysset med för utdelningens skull.


3. Tyskland - Sverige 1
Det svenska folket känner stor optimism efter premiärsegern mot Sydkorea. Det märks på streckningen här. Visserligen imponerade inte Tyskland i sin premiär mot Mexiko men de är fortfarande de regerande världsmästarna med spelare som Müller, Kroos och Draxler i laget. Inte en enda av de svenska spelarna hade tagit plats i denna trupp. Visst har detta Sverige imponerat tidigare mot stornationer som Frankrike och Italien med en tät defensiv, men det är inget snack om att Tyskland är skyhöga favoriter. Det finns otroligt mycket värde i ettan som bara är att spika av.


4. England - Panama 1
Det unga England var ett av de länder som imponerade allra mest i sin premiär. Visserligen blev det bara 2-1 mot Tunisien efter att Harry Kane avgjort på övertid, men spelet ”The Three Lions” visade upp var otroligt starkt. Med lite mer skärpa i avslutningarna hade detta blivit en kross. Nu ska de möta Panama som av många anses som turneringens svagaste lag. De gjorde en bra insats mot Belgien men förlorade ändå med 0-3. Det skiljer helt enkelt för mycket i individuell kvalité. Det gör det här med. England vinner enkelt!


5. Japan - Senegal 2
Senegal var riktigt vassa i premiären mot Polen och är lite av det stora hoppet för hela den afrikanska kontinenten. Mot Polen var mittfältaren Idrissa Gana Gueye bäst på plan med sitt ständiga slit. Everton-spelaren påminner en hel del om fransmannen N’Golo Kanté. Det är överhuvudtaget ett komplett lag Senegal kan ställa på benen. Japan ser klart sämre ut rent truppmässigt även om de imponerade mot Colombia. Visserligen underlättades matchen av att ”De blå samurajerna” fick spela med en man mer i 85 minuter, men spelare som Yuya Osako och Shinji Kagawa kommer vara jobbiga att möta för alla lag. Här kammar de dock noll. Senegal ser vassare ut och tar tre viktiga poäng.


6. Polen - Colombia 2
Polen fick inte alls igång sitt fina spel mot Senegal. Visserligen hade de en hel del otur, då ena baklängesmålet var ett självmål och det andra kom efter en bisarr situation där en skadad spelare kom in på plan. Med det sagt funkade det offensiva spelet inte alls. Lewandowski togs hårt och med honom bortplockad såg det tunt ut. Colombia är svåra att bedöma då de fick spela hela matchen med en man mindre. Det finns dock otroligt skickliga spelare hos sydamerikanerna. Cuadrado, Falcao och James är inte enkla att ta hand om. Båda lagen behöver vinna här och Colombia ser faktiskt bättre ut. Tvåan är en tänkbar spik.


7. Uruguay - Ryssland X
Uruguay och Ryssland är redan klara för slutspel. Nu är det enda som ska avgöras vilka som slutar etta respektive tvåa i gruppen. Då Ryssland har mycket bättre målskillnad räcker det med oavgjort här för att värdnationen ska vinna gruppen. Ryssarna har verkligen imponerat i sina två första matcher där de faktiskt har tryckt in åtta mål. Nu väntar ett otroligt tätt försvar som leds av Atlético-duon Godín och Giménez. Framhejade av en fanatisk rysk publik lär Ryssland ta kommandot i matchen men de får svårt att bryta sig igenom. Krysset är väldigt troligt. Spännande chansspik!


8. Saudiarabien - Egypten 1
Saudiarabien har verkligen visat upp två olika ansikten i sina två inledande VM-matcher. I premiären mot Ryssland var det ett uselt arabiskt lag som vek ner sig fullständigt. Mot Uruguay var de grönklädda betydligt bättre och kunde mycket väl fått med sig en poäng. Egypten gjorde ett försök med Mohamed Salah mot Ryssland, men torskade ändå rättvist med 1-3. Nu är frågan om Liverpool-spelaren verkligen plockas med här när gruppen redan är avgjord. Utan Salah är detta två jämna lag, men tvåan streckas runt 75 procent. Då lockar skrällen ordentligt. Strecka från vänster!


9. Spanien - Marocko 1
Spanien har dominerat båda sina VM-matcher fullständigt men ändå kryssat en och vunnit den andra med uddamålet. Avslutningarna har inte riktigt suttit, men när fler än Diego Costa lärt sig hitta målet blir Spanien riktigt farliga. Marocko har dominerat båda sina matcher men ändå står de utslagna på noll poäng och noll gjorda mål. Mot Portugal var nordafrikanerna det klart bättre laget men lyckades inte trycka in bollen. Spanien är såklart bättre men kan Marocko hitta samma spel som i föregående matcher och lite marginaler med sig kan de mycket väl plocka poäng. På större system plockas rensarkrysset med.


10. Iran - Portugal 2
Två matcher i rad har Portugal varit mer eller mindre utspelade men ändå fått med sig det resultat de behövt tack vare en glödhet Cristiano Ronaldo. Ronaldo satte tidigt 1-0 mot Marocko och därefter kunde portugiserna hålla undan trots en massiv press. Iran var inte så intresserade av att spela boll mot Spanien men var trots det en offside ifrån att hitta ett oavgjort resultat. Nu måste de vinna för att gå vidare från gruppen och då bör vi se ett mer offensivt riktat ”Team Melli”. Irans förbundskapten Carlos Queiroz är från Portugal och bör ha en del trick i skjortärmen. Här streckas tvåan alldeles för högt. Helgardera och hoppas på skrällen.


11. Australien - Peru 2
De tappra peruanerna fick ge sig mot Frankrike trots flertalet fina chanser. Noll poäng och noll mål efter två spelade matcher gör att Los Incas är utslagna. Nu ska de rädda äran när Australien står för motståndet. Australien har verkligen spelat bra i sina båda matcher men bara lyckats göra mål från straffpunkten i denna turnering. Här krävs det vinst för att de ens ska ha en chans att gå vidare från gruppen. Peru känns starkare i grunden men frågan är hur motivationen ser ut. Alla tecken behövs.


12. Danmark - Frankrike 2
Danmark har verkligen inte imponerat spelmässigt hittills i VM. Trots det har Åge Hareides manskap plockat fyra poäng på sina inledande två matcher. Det är ett alldeles för starkt facit. Frankrike har två raka segrar men även de har haft svårt att imponera. Dock har Les Bleus världsstjärnor på varje position i laget och kan blixtra till när som helst. Här ska de absolut vara favoriter mot ett Danmark som inte får ihop det. Tänkbar spik på mindre system. Plocka med krysset på större då det räcker för att Frankrike ska vinna gruppen och Danmark ta sig vidare.


13. Nigeria - Argentina 2
Vilken praktsmäll Argentina åkte på mot Kroatien. 0-3 slutade matchen och därmed har La Albiceleste satt sig i ett närmast omöjligt läge i gruppen. Det måste bli storvinst här för att de ska kunna krångla sig vidare. Det bör ändras om ordentligt i startelvan. Kanske kan vi få se Dybala och Higuain från start. Det viktigaste är dock att Lionel Messi bestämmer sig för att delta. Han har varit märkligt anonym i sina inledande två matcher. Det skiljer oerhört mycket i spelarmaterial så givetvis ska tvåan retas dit först, men med tanke på hur usla det varit i sina två inledande matcher plockas krysset med.


Kupongens kassaskåp!


England
Harry Kane stod för två mål i premiären mot Tunisien och kan han få ett målrikt mästerskap är mycket vunnet. Även i övrigt såg det intressant ut för Southgates manskap. Panama är inte alls bra och får det svårt här. England vinner lätt!


Varningens finger!


Saudiarabien
Egypten streckas stenhårt mot Saudiarabien men inget av lagen har något att spela för här. Kan saudierna spela som de gjorde mot Uruguay blir detta jämnt. Arablandet ska med på alla system!


Lilla raden 144 rader
1. Belgien - Tunisien 1x
2. Sydkorea - Mexiko x2
3. Tyskland - Sverige 1
4. England - Panama 1
5. Japan - Senegal 2
6. Polen - Colombia 2
7. Uruguay - Ryssland X
8. Saudiarabien - Egypten 1x
9. Spanien - Marocko 1
10. Iran - Portugal 1x2
11. Australien - Peru 1x2
12. Danmark - Frankrike 2
13. Nigeria - Argentina x2


Stora raden 864 rader
1. Belgien - Tunisien 1x
2. Sydkorea - Mexiko x2
3. Tyskland - Sverige 1
4. England - Panama 1
5. Japan - Senegal 2
6. Polen - Colombia 2
7. Uruguay - Ryssland X
8. Saudiarabien - Egypten 1x2
9. Spanien - Marocko 1x
10. Iran - Portugal 1x2
11. Australien - Peru 1x2
12. Danmark - Frankrike x2
13. Nigeria - Argentina x2

Spela på VM-tipset – klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto