VM-tipset tor 14/6

Publicerad på 13 Jun 2018 - 18:27

Tipsexperten

Tipsexperten

13 Jun 2018 - 18:27

Äntligen ska VM sätta igång. Flera månaders spekulationer och förväntningar kan ta sitt slut och vi ska få facit. Under gruppspelsfasen rullar det generellt tre matcher om dagen. Det är bara att spänna fast sig och åka med för detta vill ingen missa! Speciellt inte då det bjuds på 5 miljoner i jackpot!


Spelstopp: 16.59


1. Ryssland - Saudiarabien 1
VM inleds som brukligt med att värdnationen spelar sin första match för turneringen. Då världsmästerskapet hålls i Ryssland är det de som ska upp i ringen först. Mot sig har de Saudiarabien som av många anses bli en slagpåse. Saudiarabien har dock gjort en del hyfsade prestationer i sina träningsmatcher. Visserligen har det blivit idel förluster men både mot Italien och Tyskland var det knappa sådana. Ryssland har även de mött svårt motstånd i sina landskamper och har faktiskt inte vunnit en enda av sina sju senaste träningsmatcher. Historiskt sett har dock värdlandet alltid gått bra i VM. Endast en gång i historien (Sydafrika 2010) har hemmanationen misslyckats med att ta sig vidare från gruppen. Ryssland ordnar en pangstart på sin turnering och vinner detta. Etta!


2. Egypten - Uruguay 2
Hos Egypten handlar det allra mesta om Mohammed Salahs kamp mot klockan. Hinner storstjärnan från Liverpool bli frisk till premiären? Ska man vara cynisk är detta kanske den minst viktiga matchen i gruppen för Egypten. Uruguay är stora gruppfavoriter och lär bli svåra att rubba oavsett. De ljusblå kom tvåa i det tuffa sydamerikanska kvalet efter överlägsna Brasilien och har sett stabila ut sedan dess. Försvaret och mittfältet kanske inte är så märkvärdigt men framåt finns duon Suarez och Cavani som är ett av hela turneringens bästa anfallspar. Här avgör de och ger Uruguay ett fint utgångsläge inför fortsättningen. Tvåa!


3. Marocko - Iran 1
Marocko har ett riktigt intressant lag med sig till VM och kan vara en av de stora överraskningarna i Ryssland. Nordafrikanerna har inte förlorat en enda landskamp på över ett år och dessutom vann de sin kvalgrupp före starka lag som Elfenbenskusten, Gabon och Mali. Iran ser också intressant ut med Östersunds Samman Ghoddos på bänken. Dock ser deras trupp något svagare ut än Marockos. Det finns ingen stadga som hos hemmalagets försvarsgeneral Benatia. Börja med ettan här men den ser ut att streckas något för hårt. Gardera därför.


4. Portugal - Spanien 2
Vilket otroligt prestigemöte som väntar mellan dessa två nationer från den Iberiska halvön. Både Portugal och Spanien imponerade stort i VM-kvalet. Portugal tog 27 av 30 möjliga poäng och klarade sig vidare tack vare bättre målskillnad än Schweiz. Sedan dess har de regerande Europamästarna blandat och gett en hel del. Spanien var ännu bättre i kvalspelet då de tog 28 poäng och imponerar stundtals otroligt mycket. De har faktiskt inte förlorat en enda match sedan åttondelsfinalen av EM 2016. I detta lilla derby ska de vara stora favoriter. Gardera endast på större system.


5. Frankrike - Australien 1
Frankrike avslutade sitt träningsspelande med att bara få 1-1 mot ett väldigt orutinerat USA hemma i Lyon. Det har satt lite frågetecken för vart detta franska lag står egentligen. Det finns dock extrem kvalité på alla positioner. Detta är den på papperet lättaste matchen i gruppen och då behöver Frankrike inleda med tre poäng. Australien imponerade verkligen inte i kvalspelet där de kom trea i sin kvalgrupp och sedan besegrade Syrien efter övertid i ett dubbelmöte. Träningsmatcherna har dock sett spännande ut och kanske kan de pricka formen helt rätt. Mot Frankrike räcker det inte till oavsett. Etta!


6. Argentina - Island 1
Efter att ha fört sitt Argentina till tre raka finaler (en i VM och två i Copa America) är Lionel Messi nu ute efter en stor titel med landslaget. Trots det otroliga facit La Albiceleste har uppnått på senare år har laget fått utstå en del kritik för att de inte lyckats vinna en final. Snacka om hård press när tre raka finaler ses som ett misslyckande. Här kommer de som vanligt in med en mycket stark trupp som dock har lite problem med mittfältet där både Lanzini och Banega är skadade. Det ska inte spela någon roll mot Island. Ö-nationen gör debut som den minsta nationen att någonsin delta i ett VM. Efter det lyckade kvalspelet har islänningarna dock haft problem och släppt in elva mål på sina fyra senaste träningsmatcher. Här är det hårt jobb och fullt fokus på fasta situationer som gäller. Mot Argentina bör Island inte räcka till. Ettan garderas bara på större system.


7. Peru - Danmark 1
Peru och Danmark ska spela den kanske viktigaste matchen i hela Grupp C. Frankrike är solklara favoriter till att vinna gruppen men där bakom kommer Peru och Danmark tampas. Båda landslagen har laddat upp med att spela 0-0 mot Sverige. Åge Hareides Danmark har planens bästa spelare i Christian Eriksen och dessutom ett helt koppel av talangfulla spelare. Peru ska dock inte underskattas. De kom femma i ett stenhårt sydamerikanskt kval, före länder som Chile, och har sedan dess fortsatt att imponera med sin hårda press och snabba omställningsfotboll. Detta blir jämnare än vad expertisen säger. Börja med skrällettan. Men visst ska det garderas.


8. Kroatien - Nigeria 1
Nigeria har ett mycket talangfullt lag som imponerade stort i sin VM-kvalgrupp. De vann sin grupp före Zambia, Algeriet och Kamerun och de gjorde det utan att förlora en enda match. Därefter har det sett tuffare ut för Super Eagles som har spelat fyra raka träningsmatcher utan vinst. Kroatien kom bara tvåa i sin kvalgrupp efter Island men har ett otroligt starkt lag. Får de rödvita sitt spel att fungera är de en dark horse i sommarens VM. Nigeria har dock en hög nivå i sig med flera toppspelare. Gardera därför ettan i jakt på utdelning!


9. Costa Rica - Serbien 2
Costa Rica var förra världsmästerskapets stora attraktion då de tog sig hela vägen till kvartsfinal. Där tog det sedermera stopp mot Holland efter en straffläggning. Nu är tanken att de ska kunna återupprepa den bragden men det blir väldigt svårt. Laget ser svagare ut än senast och dessutom har de blivit utspelade både mot England (0-2) och mot Belgien (1-4) i genrepen. Serbien ser betydligt stabilare ut även om de också blandar och ger en del. Truppmässigt är det stor fördel balkan-landet. Då det dessutom finns gott om värde i tvåan är det givet att börja med det tecknet.


10. Tyskland - Mexiko 1
Tyskland har inte haft någon rolig uppladdning inför sin resa till det stora landet i öst. Özil och Gündogan har fått motta enormt med kritik efter att ha poserat på bild med Turkiets president Erdogan. Dessutom har Jogi Löw oförklarligt nog petat Leroy Sané. Spelmässigt har det inte heller sett något vidare ut för Die Mannschaft som hade fem raka landskamper utan vinst innan Saudiarabien besegrades knappt. Mexiko har också haft en stökig uppladdning med påstådda spritfester tillsammans med eskortflickor. Mexiko torskade också sin avslutande träningskamp mot Danmark. Ett fullt fokuserat Tyskland ska vara numret större här. Tänkbar spik trots hård streckning, åtminstone på mindre system.


11. Brasilien - Schweiz 1
Efter Brasiliens otroliga facit i det sydamerikanska kvalet går de in i turneringen som en av de allra största favoriterna till VM-titeln. Träningsmatcherna har inte direkt tvättat bort den favoritstämpeln. Neymar verkar frisk och gör drömmål på löpande band. Sammanlagt har Brasilien spelat elva raka landskamper utan förlust där de har hållit nollan i de fem senaste. Schweiz är också ett extremt skickligt lag. De rödvita har faktiskt bara förlorat en enda match sedan strafftorsken mot Polen i EM 2016. Schweiz är bättre än gemene man tror men mot Brasilien bör det inte räcka till ändå. Ettan streckas dock alldeles för hårt här för att vara en befogad spik. Krysset ska med på samtliga system!


12. Sverige - Sydkorea X
När Sverige är med på tipset är det alltid läge att tippa mot våra blågula hjältar. De blir nämligen i stort sett alltid överstreckade då en stor del spelare tippar med hjärtat. Så även här där Sverige streckas hårt. Sydkorea hade visserligen ett skakigt kval och har inte heller rosat marknaden därefter. Sverige har å andra sidan sett extremt trubbiga ut i träningsmatcherna mot Danmark och Peru. Vem ska göra målen egentligen? Marcus Berg stod för åtta mål i kvalspelet men har knappt ens befunnit sig i straffområdet under träningsmatcherna. Hos Sydkorea är det främst stjärnan från Tottenham, Heung-Min Son, vi får se upp med. Detta är en riktig nyckelmatch för Sveriges VM-äventyr. Räkna med en tät och jämn tillställning. En helgardering är på sin plats.


13. Belgien - Panama 1
Panama tog sig till VM efter hjälp av ett spökmål i den sista omgången av kvalet. Bollen var nämligen aldrig inne. Nu är de i alla fall på plats och frågan är snarare om det lilla landet ska göra mål än om de ska ta några poäng. Träningsmatcherna inför mästerskapet har inte lovat gott. Belgien däremot går in i turneringen ordentligt stärkta. I deras senaste landskamp besegrades Costa Rica enkelt med 4-1. Få lag i denna turnering har så många vassa offensiva alternativ som “De Röda Djävlarna” har. Mot ett ursvagt Panama kan det bara gå på ett sätt. Klar spik!


Kupongens kassaskåp


Belgien
Hazard, Lukaku, Mertens, De Bruyne. Listan över världsspelare hos Belgien kan göras hur lång som helst. Panama har inte en enda spelare som hade platsat i Belgiens VM-trupp. Här är de chanslösa. Räkna med en kross!


Varningens finger!


Peru
Los Incas såg gråa ut i genrepet mot Sverige men det är egentligen ett väldigt fint lag Peru kan skicka till VM. Formen ser dessutom bra ut. Danmark är också ett starkt landslag men här har de en tuffare uppgift framför sig än vad oddsen antyder. Ettan ska med på alla system.


Lilla raden 144 rader
1. Ryssland - Saudiarab. 1
2. Egypten - Uruguay 2
3. Marocko - Iran 1x
4. Portugal - Spanien 2
5. Frankrike - Australien 1
6. Argentina - Island 1
7. Peru - Danmark 1x
8. Kroatien - Nigeria 1x2
9. Costa Rica - Serbien x2
10. Tyskland - Mexiko 1
11. Brasilien - Schweiz 1x
12. Sverige - Sydkorea 1x2
13. Belgien - Panama 1


Stora raden 864 rader
1. Ryssland - Saudiarab. 1
2. Egypten - Uruguay 2
3. Marocko - Iran 1x
4. Portugal - Spanien x2
5. Frankrike - Australien 1
6. Argentina - Island 1
7. Peru - Danmark 1x2
8. Kroatien - Nigeria 1x2
9. Costa Rica - Serbien x2
10. Tyskland - Mexiko 1x
11. Brasilien - Schweiz 1x
12. Sverige - Sydkorea 1x2
13. Belgien - Panama 1

Spela på VM-tipset – klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto