Stryktipset Tips 1/7 2023

Publicerad på 30 Jun 2023 - 21:45

Aston

Aston

Jan Wickberg

30 Jun 2023 - 21:45

Även denna vecka fick svenskaspel kämpa för att få ihop en Stryktipskupong. Matcherna hämtas från USA, Brasilien, Finland, Norge, England men vi med en match från Sverige och Allsvenskan. Det brukar vara rätt målsnåla matcher i Finland så Veikkausliiga är inget för Måltipset som har en mille i jackpot. En struntsumma om man jämför med Fullträff där en ensam vinnare kammar hem över 54 miljoner. Dock betydligt lättare sagt än gjort att pricka alla rätt på dessa kuponger men Stryktipset är ingen omöjlighet så vi guidar er till framgång (förhoppningsvis) nedan. Parasoll eller paraply nu kör vi!

STRYKTIPSET 2023-07-01 15:59

Match 1
Malmö FF - Sirius 1
(TTT 10-0-0)

Serieledande Malmö har endast tappat poäng i en hemmamatch så här långt och det var mot tabelltrean Häcken. Senast man spelade hemma så krossade man Degerfors med 5-0. Tränare Henrik Rydström dras med en del huvudbry inför denna match då man har skadekänningar på Anton Tinnerholm, Derek Cornelius, Anders Christiansen och Isaac Kiese Thelin. Stefano Vecchia missar pga sjukdom och Hugo Larsson har lämnat för utlandsäventyr. Även Matej Chalus och Felix Beijmo har flyttat från klubben. Ny i truppen är Sebastian Jörgensen från Silkeborg och Otto Rosengren från Mjällby. När det gäller Sirius så kom uppehållet ganska olämpligt då laget kändes formstarkt med tre raka trepoängare. BP, Värnamo och IFK Göteborg förvisso inte de bästa i serien men nio viktiga poäng in på kontot. Tashreeq Matthews hade nätkänning i alla tre matcherna och fansen hoppat att han konserverat målformen till denna match. Har tappat Marcus Mathisen till Wehen. Har skador på Jamie Roche, Filip Olsson, Melker Heier, Andreas Murbeck, Oli Omarsson och Patrik Karlsson-Lagemyr. Sirius har kryssat i fyra av sex bortamatcher men då har det ej varit mot lag av MFFs kaliber. Blev överkörda av Hammarby i träningsmatchen inför omstarten. Ettan allena trots hög streckning.

Match 2
Vålerenga - Viking Stavanger 2
(TTT 3-1-6)

Oslos stolthet, Vålerenga i sviktande form då man förlorat tre raka matcher och nedflyttningsplats kryper närmare. Föll på straff mot Strömsgodset senast. 5-0 i cupen mot IL Stjördals-Blink kanske kan ge lite självförtroende åter till spelarna men annat motstånd här. Henrik Heggheim och Seedy Jatta är med U-21 landslaget i EM och det är ju kul för dem men de kommer saknas mycket här. Har även skador på Storm Strand-Kolbjörnsen och Christian Borchgrevink. Viking på fjärde plats har 2-1-2 på bortaplan och det är som förväntat. Förluster mot Rosenborg och Bodö/Glimt. Oavgjort mot Tromsö och vinster mot Sandefjord och Sarpsborg. Föll oväntat i cupen mot Raufoss. Niklas Sandberg och Sander Svendsen som båda gjort mål i matchen blev syndabockar när de brände sina elvameterssparkar i straffläggningen. Nu kan man dock ha full fokus på ligan och jaga vidare mot Europaplats. Sondre Björshol åter efter avstängning. Markus Solbakken spelar i U-21 EM medan Gianni Stensness & Jost Urbancic är skadade. Spelare för spelare är bortalaget starkare och det tror vi kommer få se även på planen. Tvåa!

Match 3
England Dam - Portugal Dam 1
(TTT 9-1-0)

Genrep inför kommande VM för damer. England en av favoriterna till bucklan brukar inte alltid vara helt påkopplade i vänskapsmatcherna och föll senast mot Australien med 0-2. Vi minns även 0-0 mot Tjeckien och 1-1 mot Norge i vintras. Nu bör man så klart ha bättre fokus men vi litar inte helt på lejoninnorna. Saknar Leah Williamson, Demi Stokes, Fran Kirby och Beth Mead medan Jill Scott och Ellen White har lagt landslagsdojorna på hyllan. Hade lekstuga i kvalet och vann tio av tio matcher och hade hela 80-0 i målskillnad. 30 av målen kom mot stackars Lettland. Portugal slutade tvåa i sin grupp bakom Tyskland och fick kvala mot Belgien, Island och Kamerun för att ta sig till VM. Carole Costa kunde kosta på sig ett brett leende efter ha avgjort mot Kamerun på straff under stopptiden. 1-1 i senaste vänskapsmatchen mot Wales. Saknar Ana Borges, Vanessa Marques och Laura Luis. Ska normalt inte ha en målchans här men vi tar med rensarkrysset pga den höga streckningen.

Match 4
AC Oulu - FC Haka 1
(TTT 10-0-0)

Finska Veikkausliiga näst på tur och mötet mellan Oulu och Haka. Hemmalaget kommer från starka 4-1 borta mot SJK. Några tecken på trötthet från cupmatchen mot VPS (vinst efter straffar) såg vi inte till. Har giftig målskytt i Ashley Coffee som visar att han håller för högre serier än Division 1 - Norra där han för några säsonger sedan smällde in 29 mål på 29 matcher för Haninge. Rasmus Karjalainens sejour i Sverige var inte lika lyckad men duger helt klart i finska ligan och målade som inhoppare senast. Haka obesegrade på hemmagräs (en seger och fem oavgjorda) men på resande fot rätt usla med en seger och sex förluster. Har totalt sju matcher utan seger nu och senast mot HJK fick man chansen 11 mot 10 i 45 minuter men kunde ändå inte ta tre poäng. Bäste målskytten Juan Lescano stod över senast och skulle han missa även här så talar inte mycket för poäng. Fyra spelare ett kort från avstängning men ingen som är borta pga kortsamlande här. Det mesta talar för Oulu här, Coffee avgör, tack för kaffet!

Match 5
FC Lahti - KuPS 2
(TTT 0-1-9)

Lahti har problem att vinna fotbollsmatcher och huvudorsaken är svagt målskytte. Bara jumbon VPS har gjort färre mål än Lahti. Nu haltar tabellen rätt bra men åtta mål på elva matcher är inte godkänt och då blir det inte bättre tabellposition än tionde plats. Bara spelat fyra hemmamatcher och på dem två förluster, ett kryss och senast kom första vinsten när Haka besegrades med 1-0. Altin Zeqiri som avgjord skaplig framåt men rätt ensam att hota framåt. Målis Marin Ljubic har missat fyra matcher men var senast åter på bänken och kan nog ta vantarna här, även om inte unge Anton Munukka gjort bort sig när han fått låna handskarna. Har en gubbe avstängd i Arian Kabashi. Skador på Pablo Andrade och Marius Konkkola. KuPS leder överraskande serien en poäng före HJK och SJK (som har två matcher mindre spelade). Nio vinster, fyra förluster och bara ett kryss är vägen till framgången för KuPS. Föll senast hemma mot bottengänget Mariehamn men innan dess bara en förlust på tio matcher. Målis Johannes Kreidl har hållit nollan i nio matcher! Framåt är det Häcken-floppen Jasse Tuominen som bildar anfallstrio med Saku Savolainen och Gabriel Bispo när Axel Vidjeskog är skadad. Luktar inte direkt målkalas på Jari Litmanens gamla hemmaplan, 0-0 eller 1-0 till bortalaget tror vi!

Match 6
Ilves - SJK X
(TTT 1-1-8)

Efter tre raka kryssmatcher blev det senast torsk för Ilves borta mot Inter Åbo med 1-2. Adam Larsson gjorde ett piggt inhopp och var den som satte tröstmålet på stopptid. Svensken kan få ersätta Djair Parfitt-Williams i startelvan här. Mohammed Umar och Lauri Ala-Myllymäkis startplatser är också i fara och inte ens säkert att duon får plats i matchtruppen denna gång. Noel Hasa och Badreddine Bushara kan ersätta. SJK på tredjeplats har chans att gå upp i toppen på Veikkausliiga då man bara är en poäng efter ledande KuPS. Har dessutom två matcher till godo på KuPS & HJK. På bortaplan har man tre vinster och två kryss. 7 mål framåt och 0 i baken! Kommer uppretade till denna match då man senast åkte på säsongens första förlust då Oulu vann med 4-1. Tränare Joaquin Gomez var mindre nöjd med det mesta efter matchen och har säkert haft en rejält snack med killarna inför denna match. Normalt duktige Arsenal-keepern Ovie Ejeheri var precis som hela försvaret svag senast men svårt att se honom petad här. Martti Haukioja ligger dock risigt till och kan bli ersatt dock ej av Terry Yegbe som är på African Nations U23. Öppen match där man inte ska skämmas för garderingar.

Match 7
IFK Mariehamn - KTP 1
(TTT 8-1-1)

Ålänningarna på elfte plats och tabellen ljuger ej eller? Nja vi tycker nog inte att Mariehamn är så dåliga trots allt. Visade senast mot serieledande KuPS att man kan vinna mot alla lag i serien. Ariel Ngueukam avgjorde i cupen mot VIFK och fick förtroende från 11 meter mot KuPS och blev därmed matchhjälte för andra matchen i rad. Saknar Albin Granlund men har Mikko Sumusalo åter efter avstängning. Aly Ndom dock fortfarande avstängd. Jamie Hopcutt dras med skada och förväntas missa match för fjärde gången i rad. KTP ligger i mitten av tabellen. Vann senast mot Lahti efter bortaförlusterna mot Inter och HJK. Har 1-1-4 på resande tass. Backen Lassi Nurmos utgick i cupmötet mot Ekenäs och stod över senaste ligamatchen. David Ramadingaye är avstängd efter fyra gula kort. Mika Martinez fanns inte heller med senast men Aleksi Tarvonen gjorde sin första minut för säsongen. Kanske får två minuter här. Vi tror hemmalaget bygger vidare på framgången mot KuPS och tar sig förbi Haka i tabellen.

Match 8
VPS - Inter Åbo 2
(TTT 0-0-10)

Ligans formsvagaste lag mot seriens formstarkaste gäng. VPS har en ynka pinne på de sju senaste. Det har inte varit några stora brakförluster utan mer irriterande uddamålstorskar eller 0-2 matcher. Senast föll man borta mot Honka efter hållit 0-0 till två minuter kvar av matchen. Fick målis Teppo Marttinen skadad redan efter en kvart men Jonathan Viscosi (med förflutet i bla Dalkurd och Sirius) gjorde en grym insats och höll siffrorna nere. Bör kunna ta hand om vantarna nu och inte släppa dom ifrån sig på ett tag. Tyvärr inte mycket krut framåt i laget och på tolv matcher har det bara blivit sex mål. Tre av dem har U-19 landslagsmannen Roni Hudd stått för och då är han ändå inte given i startelvan. Inter från Åbo kommer med fint självförtroende till denna kamp. På de sex senaste fyra vinster och två kryss. Åkte ur cupen mot SalPa så slipper bränna mer krut där och kan fokusera på ligaspelet. Är 11 poäng bakom ledande KuPS men har spelat hela fyra matcher färre så goda chanser att komma ikapp och förbi om man behåller fina formen. Bortaspelet har varit rätt svagt men senast 1-1 mot Oulu. Här känns det som att 0-1 eller 0-2 är bra resultat att tro på. Darren Smith avgör matchen är vårt tips!

Match 9
Sao Paulo - Fluminense 1
(TTT 8-2-0)

Serie A men inte i Italien utan i Brasilien denna gång. Hemmastarka Sao Paulo har vunnit fem av sex matcher på Estadio do Morumbi. Hade inga bekymmer att ta sig vidare från gruppspelet i Copa Sudamericana där man knallade igenom gruppen med 13-0 i målskillnad på fem vinster och en oavgjord. Argentinaren Jonathan Calleri förväntas ta spetsrollen och få back-up från Luciano och Allison i första hand. Nahuel Ferraresi, Igor Vinicius, Welington Santos, Talles Costa, Erison de Souza och Giuliano Galoppo skadade. Galoppo ett tungt avbräck då han på sina 11 matcher hann med 8 mål innan han blev skadad i Mars mot Agua Santa. Fluminense på femte plats är också hemmastarka (4-2-0) men på bortaplan mer beskedliga med 2-1-3. Hade det rätt kämpigt att ta sig vidare i Copa Libertadores men 1-1 i sista matchen mot Sporting Cristal var tillräckligt för att vinna gruppen. Peruanerna var dock bara två poäng bakom så det var nog nervösa sista minuter på Maracana. Har till denna match backarna Manoel Silva och kapten Nino avstängda. Dessutom Jorge Moraes och Alexsander da Costa skadade så rejält försvagat bakåt. Framåt mycket rutin i Cano, Keno och "kinesen" Alan som alla är 33+ men mittfältaren Felipe Melo får ändå anses som pappa i laget med sina 40 år. Vi tror på en jämn match men hemmafördel brukar smälla högt i Sydamerika och med det sagt så ger vi Sao Paulo första tecknet!

Match 10
Bahia - Gremio 2
(TTT 4-2-4)

På plats 14 i Serie A finner vi Bahia som är ett dugligt hemmalag. 2-2-2 på sina sex matcher på Arena Fonte Nova i Salvador. Fem poäng på de tre senaste hemma är helt ok. Då har man mött ett bottenlag (Goias), ett mittlag (Cruzeiro) och ett topplag (Palmeiras). Thaciano Da Silva avgjorde mot Palmeiras med matchen enda mål på stopptid. Får här åter använda keepern Marcos Felipe som ej fick lira senast mot ägarklubben, Fluminense. Danilo Fernandes fick då chansen men tvingades utgå redan efter 37 minuter och ersattes av Mateus Claus som släppte in två bollar i början av andra halvlek när man spelade 11 mot 10. Så nog tur att Felipe är tillbaka mellan stolparna här. Matheus Bahia, Raul Gustavo, Yago Felipe, Gabriel "Biel" Teixeira och Vitor Jacera ser alla ut att missa matchen pga skador. Ademir åter efter skada / avstängning. Även Everaldo tillbaka från avstängning. Tabelltvåan Gremio är sju poäng bakom Botafogo men till åttan Fortaleza skiljer det endast tre poäng så det är ett riktigt getingbo bakom ledande Botafogo. På bortagräs har Gremio två segrar och tre förluster. Har i de två senaste (hemma)matcherna fått motståndare utvisade och därmed ta enkla trepoängare. På topp har man den inte helt obekante uruguayanen Luis Suarez som fortfarande gör mål vid 36 års ålder. Målis Gabriel Grando bänkades mot America efter svaga insatsen mot Flamengo men var åter senast mot Coritiba och gjorde en starkt insats i 5-1 vinsten, så vi litar på att han vaktar buren här också. Skador på Fabio da Silva, Geromel, Joao Pepe, Diego Souza, Jhonata Robert och Everton Galdino stör så klart. Tvåan först men som vi var inne på tidigare så är flera av lagen i Serie A hemmastarka så vi täcker upp hela vägen!

Match 11
Flamengo - Fortaleza 1
(TTT 10-0-0)

Storklubben Flamengo på tredje plats i Serie A. Har bra form om vi bortser från matchen mot Bragantino där man blev helt mosade (0-4) och knappt rörde bollen på offensiv halva. 30-6 i målchanser / 12-0 skott på mål i Bragantinos fördel. Då bättre skärpa mot Santos (3-2) och Aucas från Ecuador i Copa Libertadores där man bekväm tog sig vidare bakom Racing Club från Argentina. 3-2-1 räckte gott och väl för avancemang. Bra spridning på målskyttet och det känns lite som skolgårdstaktik när alla vill anfalla och måla. Tränare Jorge Sampaoli får singla slant vem av Pedro Barbosa och Pedro Abreu som ska få starta som striker. I truppen finns en del bekanta nunor i David Luiz, Gerson, Felipe Luis och Arturo Vidal som alla vänt hem till sydamerikanska kontinenten efter Europaäventyr. Skador på Matheus Franca och Matheuzinho samt sen test på Vidal som stod över senast mot Aucas. Tabellåttan Fortaleza är näst bäst i serien gällande insläppta mål. Bara nio bollar har hamnat i nät på tolv matcher. Obesegrade hemma men på äventyr har man 2-2-2. Formen bra med två segrar i ligan och vinst i Copa Sudamericana mot Palestino från Chile. Tog enkelt hem gruppen genom fem vinster på sex matcher. Burväktare Fernando Miguel skadad så Joao Ricardo trygg på målvaktsposten. Framåt har man ingen given gubbe utan det känns mer att den som har bäst form för dagen startar. Thiago Galhardo & Juan Martin Lucero
hade dock varit vårt val nu när Pedro Rocha och Moises är skadade. Backen Cristian Titi (kallad kylskåpet!) avstängd efter tre gula kort. Får vi gissa att det var tröjdragningar för att få stopp på snabba anfallare. Fortaleza inte ofarligt lag men åter tror vi mer på laget som har hemmafavör.

Match 12
Internacional - Cruzeiro 1
(TTT 9-0-1)

Internacional hade en riktig dassig Majmånad med fyra raka torsk i ligan och uttåg ur Copa do Brasil. Kunde dock i slutet av månaden påbörja formresan som har resulterat i fyra vinster och ett kryss på de fem senaste ligamatcherna samt avancemang i Copa Libertadores där det var stenhårt mellan Independiente Medellin från Colombia, Nacional från Uruguay och Internacional. 3-1 i sista matchen mot colombianerna säkrade gruppsegern. Rutinerade Luiz Adriano avgjorde med två mål och en assist. Har även bra klass i Pedro Henrique och Alan Patrick. Kanske nån även minns Wanderson Sousa som hade framgångar med Marcus Berg och Viktor Claesson i Krasnodar. Har Nicolas Hernandez avstängd men Gabriel Mercado åter efter avtjänat straff. Cruzeiro på tolfte plats vann senast med 1-0 mot Sao Paulo efter ett självmål och innan dess hade man sju matcher (alla turneringar inräknade) utan seger så vi sätter stort frågetecken för formen hos Belo Horizonte-gänget. Gamle Reading-keepern Rafael Cabral vakta målet men i övrigt inte många man känner till i truppen. Får till denna match åter använda Luiz Wallisson och Luciano Castan som var borta pga avstängningar senast. Även Nikao da Cruz är tillgänglig efter att ej fått möta ägarklubben Sao Paulo senast. Skador på Reynaldo, Wesley Gasolina, Ramiro Benetti och Rafael Bliu. Svårt att se bortalaget vinna men vi räknar inte bort dem helt och kör på 1X här.

Match 13
Cincinatti - New England Revolution 1
(TTT 9-1-0)

Toppmöte i MLS Eastern Conference mellan gästande New England Revolution på andra plats och Cincinatti som leder Divisionen. På hemmaplan är Cincinatti minst sagt svåra att tas med eller vad sägs om tio vinster på tio matcher och 19-5 i målskillnad! Inte lika starka borta och fick senast se sig besegrade av DC United med 0-3 i huvudstaden. Ian Murphy tappade det i slutet av matchen och drog på sig rött kort och är avstängd här. Har även Brandon Vazquez och Matt Miazga borta pga landslagsuppdrag för USA. Brasseanfallaren Brenner och Junior Moreno från Venezuela skadade. När vi ändå är inne på sydamerikaner så är Luciano Acosta från Argentina bäste målskytt med nio mål och det räcker till en sjätteplats i skytteligan. New England är nästan lika bra hemma som Cincinatti men på bortaplan har man 3-3-3 på nio matcher. Formen går inte att klaga på då man följde upp tre kryssmatcher med tre vinstresultat. De tre trepoängarna på hemmaplan föga oväntat. Coach Bruce Arena en bit över 70 bast har några bekanta namn i truppen som Carles Gil, Giacomo Vrioni, Jozy Altidore och Emmanuel Boateng som var i Helsingborg innan han for över pölen. Har DeJuan Jones med USA i Gold Cup men märkligt nog blev Bobby Wood inte uttagen så anfallaren kan medverka här. Skador på Henry Kessler, Tommy McNamara, Nacho Gil, Dylan Borrero och Lucas Maciel. Visst kan Bobby Wood såra Cincinatti-försvaret men precis som i brassematcherna så är (topp)lagen urstarka hemma och mindre bra borta men spelare för spelare är det inte stor skillnad och om Cincinatti ska falla hemma nån gång under säsongen så är det nog just i denna match så 1X2 i vår bok!

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Malmö FF - Sirius 1
2. Vålerenga - Viking 2
3. England D - Portugal D 1X
4. AC Oulu - FC Haka 1
5. FC Lahti - KuPS X2
6. Ilves - SJK 1X2
7. IFK Mariehamn - KTP 1
8. VPS - Inter Åbo 2
9. Sao Paulo - Fluminense 1
10. Bahia - Gremio 1X2
11. Flamengo - Fortaleza 1
12. Inernacional - Cruzeiro 1X
13. Cincinatti - New England 1X2

MÅLTIPSET (9 Raders)

2. Vålerenga - Viking
3. England D - Portugal D
13. Cincinatti - New England
17. Columbus - New York Red Bull
18. Inter Miami - Austin FC
23. Seattle - Houston
24. San Jose - LA Galaxy
27. IFK Norrköping - Häcken
29. Linköping - IK Uppsala

FULLTRÄFF (Enkelrad)

1. Malmö FF - Sirius 3 mål
2. Vålerenga - Viking 4 mål
3. England D - Portugal D 5 mål
4. AC Oulu - FC Haka 1 mål
5. FC Lahti - KuPS 1 mål
6. Ilves - SJK 2 mål
7. IFK Mariehamn - KTP 1 mål
8. VPS - Inter Åbo 2 mål
9. Sao Paulo - Fluminense 2 mål
10. Bahia - Gremio 2 mål
11. Flamengo - Fortaleza 3 mål
12. Inernacional - Cruzeiro 1 mål
13. Cincinatti - New England 4 mål

BIG 9 (48 Raders)

1. Malmö FF - Sirius 1 + över 2,5 mål
2. Brommapojkarna - AIK X2 + under 2,5 mål
3. Degerfors - Värnamo 1 + under 2,5 mål
4. IFK Norrköping - Häcken 1X2 + över / under 2,5 mål
5. Halmstad - IFK Göteborg 1X + under 2,5 mål
6. Djurgården - Varberg 1 + över 2,5 mål
7. Aalesund - Rosenborg X2 + över 2,5 mål
8. Lilleström - Tromsö Wildcard / Alltid rätt
9. Bodö/Glimt - Molde 1 + över 2,5 mål

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto