Stryktipset Tips 14/10 2023

Publicerad på 13 Okt 2023 - 21:00

Aston

Aston

Jan Wickberg

13 Okt 2023 - 21:00

Kupongerna släpptes denna gång först under torsdagen så inte mycket tid att inhämta information denna gång men vi har förståelse då svenskaspel i största möjliga mån vill undvika att matcher på kupongerna lottas. Nu ser vi ut att få 13 matcher på stryktipset som faktiskt spelas. EM-kval matcher och engelska League 1 och League 2 matcher dominerar och sedan finns det också med en match mellan USA och Tyskland som är av vänskapskaraktär. I vanlig ordning har vi funnit bra spikar och lag som kan skrälla. Analys och systemförslag följer nedan. 

STRYKTIPSET 2023-10-14 15:59

Match 1
Ungern - Serbien 1
(TTT 0-0-0)

Toppmöte från grupp G där Ungern vid vinst i princip kan boka in EM nästa sommar efter att man senast vann motsvarande möte i Belgrad med 2-1. Ungern är på samma poäng som Serbien men med en match mindre spelad. 7-1 i målskillnad och ända poängtappet så här långt är 0-0 borta mot Montenegro. Har blytungt avbräck i skadade backen Willi Orban som bäst på planen när lagen möttes på Balkan. Saknar även mittfältaren Laszlo Kleinheisler. Anfallaren Balazs Dzsudzsak har tackat för sig i landslaget. Serbien har 3-1-1 och bakom flåsar grannen Montenegro och vill förbi. Förlust här så blir det väldigt avgörande match i Belgrad 17/10 mot just Montenegro. Även Dragan Stojkovic har ett par jobsposter då man saknar anfallarna Luka Jovic och Dusan Vlahovic som är skadade. Därav bara Aleksandar Mitrovic och debutanten Petar Ratkov som renodlade anfallare i truppen. Vi håller Ungern något högre men tar med krysset.

Match 2
Slovenien - Finland 1
(TTT 0-0-0)

Grupp H är ett riktigt getingbo där fyra lag dör upp om två platser. På förhand trodde nog många att Danmark skulle ha ett bra grepp om händelserna och att övriga fyra fotbollslag i gruppen skulle göra upp om andraplatsen. Nu är Nordirland redan avsågade och ska bara hålla San Marino bakom sig för att inte fullborda fiaskot. Slovenien leder gruppen på 13 poäng och gjort jobbet mot San Marino och även slagit Kazakstan borta, Nordirland hemma samt kryssat hemma mot Danmark. Ända förlusten så här långt kom borta mot Finland, så revansch att utkräva här. Få frånvarande spelare men mittfältarna Tomi Horvat och Domen Cmigoj missar. Backen Miha Mevlja kontraktlös sedan dragit från Ryssland och det känns som att han har gjort sin sista landskamp. Finland en poäng bakom Slovenien och Danmark som man senast föll hemma mot. Stora delar av matchen var det spel mot ett mål och det var inte mer än rättvist att danskarna till slut fick in en boll bakom en storspelande Lukas Hradecky i Soumikassen. Inte heller här finner vi några större avbräck men mittfältsduon Fredrik Jensen och Robin Lod finns ej med i Markku Kanervas trupp. Knapp etta!

Match 3
Bulgarien - Litauen 1
(TTT 0-0-0)

Åter till grupp G där det vankas bottenmöte mellan två segerlösa lag. Bulgarien har en meriterande poäng i 1-1 hemma mot Serbien men vad hjälper det när man torskat mot Montenegro både hemma och borta. Hade man velat kämpa om EM-plats så borde man även vunnit i Kaunas när man mötte dagens motståndare på bortaplan. Speciellt med tanke på att man fick spela 11 mot 10 efter bara 17 minuters spel. Men det är bara att inse att det finns inga lysande stjärnor i detta landslag som Mladen Krstajic basar över. Så serben gör helt rätt i att testa lite nytt och försöka bygga med unga spelare. Förutom Ivaylo Chochev (30 år) är det ingen som har passerat 26 år. Skador på Petko Hristov, Dimo Krastev och Ivan Yordanov. Litauen har varit kass under en längre tid och får fram få spelare till landslaget. Få har utländska klubbadresser och de inhemska lagen öser på med importer från världens hörn. Har stått upp helt okej i de fem första matcherna och 4-10 i målskillnad visar att man inte låtit det rinna iväg i någon match. Låg senast mot Serbien under med 0-3 i paus men gjorde tre byten i halvtid och "vann" andra halvlek med 1-0. Sällan man vinner på bortagräs så 1X bör räcka för grön bock här.

Match 4
USA - Tyskland 2
(TTT 0-0-0)

USA under ledning av gamle Bajentränaren Gregg Berthaler har efter finalförlusten i Gold Cup, där man blev straffade av Panama, lirat landskamper mot udda motstånd i form av Uzbekistan och Oman. 3-0 och 4-0 var inga överraskande siffror då dessa nationer är rätt lågt rankade så blir betydligt mer intressant hur man står upp här mot ett Tyskland med ny förbundskapten. Truppen är dock inget som tyskarna lär sätta bratwursten i halsen för, då den känns rätt svag. Finns lite kvalitet framåt med Christian Pulisic och Ricardo Pepi. Sedan kan spelare som Timothy Weah eller Folarin Balogun ha sin dag men i övrigt är det inte mycket att hänga i granen. Antonee Robinson, Tyler Adams, Jesus Ferreira, Josh Sargent, Haji Wright och Daryl Dike är några som ej finns med. Tyskland behöll inte Hans-Diieter Flick länge på posten och efter 1-4 hemma mot Japan var det tack och adjö för "Hansi". Hans ersättare Julian Nagelsmann hann inte bli klar till matchen mot Frankrike där Rudi Völler ledde laget till en 2-1 seger. Så debut på förbundskaptensposten för Nagelsmann här. Har en bra trupp på pappret och har inte gjort några radikala förändringar än. Lukas Klostermann, Manuel Neuer, Emre Can, Mario Götze, Kevin Schade, Serge Gnabry och Timo Werner de mest kända som ej är med. Trots bortaplan så spikar vi Die Mannschaft som bör kunna utnyttja USAs svaga backlinje med träben som Tim Ream.

Match 5
Blackpool - Stevenage X
(TTT 0-0-0)

League One-tian Blackpool har 4-3-3 på sina 11 matcher. På hemmaplan 3-2-1 där den enda förlusten kom senast mot Derby (1-3). Vann stort i EFL Trophy mot Liverpool U-21. Anfallaren Kylian Kouassi satte tre mål och hoppas så klart att det ska räcka för att få en startplats här. Konkurrensen är tuff med Shayne Lavery, Karamoko Dembele och gamle Jordan Rhodes som fortfarande håller bra klass i den här serien och står noterad för sex mål på sju matcher. Matthew Virtue, Jordan Gabriel och Kyle Joseph skadade. Stevenage på femte plats har vunnit fyra av sex bortamatcher. Kommer närmast från 1-0 hemma mot Wigan. Fick spela en man mer från matchminut 34 tills dess att 77 Alex MacDonald åkte på rött. Skotten avstängd här men hade nog inte fått starta ändå. Får åter skyttekungen Jamie Reid efter avstängning men backen Dan Butler ska sitta av sin avstängning här och det är ett avbräck. Sen test på Luther Wildin som går hjärntrappan efter smällen mot Wigan. Krysset känns som bra u-tecken sen garderaras det vid behov.

Match 6
Cambridge - Shrewsbury X
(TTT 0-0-0)

Två lag som dras med svagt målskytte och kass form. Cambridge har två poäng på de fem senaste matcherna och på dessa fem tre mål framåt och nio i baken. Fejiri Okenabirhie är bäste målskytt med fem mål men brukar snitta runt tio mål per säsong när han är hel och spelar merparten av matcherna så ingen att lägga allt offensivt ansvar på. Har både Sakiou Janneh och Sallay Kaikai redo efter skador så lite support erbjuds men Elias Kachunga står över pga skada. Shrewsbury en poäng sämre än Cambridge men vann senast hemma mot Northampton med 1-0. Daniel Udoh avgjorde på stopptid med sitt andra mål för säsongen. Så många fler har inte gjort mål för The Shrews då man totalt bara haft nätrassel fem gånger under den här säsongen. Ryan Bowman normalt en hyfsat pålitlig målgörare så lär väl för eller senare komma igång. Bör få chansen här då Max Mata är på landslagsuppdrag för Nya Zeeland. Sena tester på Taylor Perry och Morgan Feeney som båda klev av med skador senast. Luktar målsnålt och kan bli 0-0.

Match 7
Carlisle - Leyton Orient 2
(TTT 0-0-0)

Hemmalaget går knackigt men senast mot Bolton så blixtrade man till och vann med 3-1 på bortaplan. Såg ut att bli ännu en match med motgångar då Jonathan Mellish satte bollen i egen bur efter dryga halvtimmen och Joe Garner brände straff fem minuter senare. Man fick dock chansen från elva meter bara nio minuter senare och då förvaltade Jordan Gibson möjligheten bättre. Det var starten på vändningen och en helafton för Gibson som satte två mål till i matchen och fick ett hattrick på sitt CV. Mot Nottingham U-21 i EFL Trophy var man åter på förlustspåret då och föll med 0-2 så vi vette katten om den där Boltonmatchen inte bara var en flax match men det återstår att se här. Har ett namnkunnigt anfall med namn som Daniel Butterworth, Luke Plange och Sean Maguire + då Gibson och Garner så borde kunna skapa mer och fler mål. Keeper Tomas Holy inte heller fy skam så upp till bevis här Carlisle! Leyton är på sextonde plats har två segrar på tre matcher och hade 1-0 mot Lincoln när matchen avbröts i slutskedet då ett fan på läktaren fick hjärtstillestånd. George Moncur hoppade in och avgjorde senast mot Reading och lär få starta här då Max Sanders är skadad. Får åter Ethan Galbraith efter avstängning. Anfallsduon Ruel Sotiriou och Joe Pigott skapligt vassa framåt och bör kunna såra hemmaförsvaret. Tvåan går först i match 7.

Match 8
Lincoln - Burton 2
(TTT 0-0-0)

På hemmagräs är Lincoln bland de bästa i serien. Tre segrar och ett kryss på fyra matcher är fina stats. Målskillnaden 9-1 är också bra nuffror. 2-0 i veckans EFL Trophy match mot Wolverhamptons U21 lag även det på hemmaplan. Lirade då med reserverna och här är ordinarie elvan åter. Skador på anfallarna Ben House & Tyler Walker gör att Hakeeb Adelakun inte har så mycket konkurrens om centrala anfallsplatsen. Förväntas flankeras av Daniel Mandroiu och Reeco Hackett-Fairchild. Danske keepern Lukas Jensen tar åter vantarna och landsmannen Lasse Sörensen är fit att starta på mitten. Burton på artonde plats är i fin form med tre vinster och två oavgjorda på de fem senaste. Inledde säsongen svagt med bara två poäng på de sju första matcherna, men har nu hittat formen. Finns en del bra offensiva krafter i Josh Walker, Joe Powell och Mason Bennett. Har även Beryly Lubala tillbaka efter sin avstängning. Rutinerade lagkapten John Brayford borta pga skada, men finns ändå goda chanser till (tre) poäng i detta möte.

Match 9
Crewe - Tranmere 1
(TTT 0-0-0)

Crewe är ett av fyra lag på 20 poäng i League Two. Serieledande Notts County har 24 så det är jämnt i toppen efter 12 omgångar. Säsongens andra förlust inkasserades senast när Salford blev för tuffa på bortaplan. Courtney Baker-Richardson gjorde matchens första och sista mål men där mellan släppte man in fyra baljor. Ligger sist i sin EFL Trophy grupp efter förluster mot Port Vale och Wrexham och härnäst väntar Newcastles U21 lag, inte heller någon lätt uppgift. Men på hemmaplan är man starka och har i ligan fyra vinster och två kryssmatcher. Hoppas till denna match har bäste anfallaren Christopher Long åter efter skadefrånvaro på två matcher. Elliott Nevitt får sällan starta men brukar vara en frekvent inhoppare och står på fyra mål så kanske nåt för matchens sista målskytt-spel. Ex-Östersundsspelaren Charlie Colkett har missat hela säsongsinledningen men är nu redo för match efter skada. Det samma gäller Conor Thomas som stått över de fem senaste pga skada. Bottengänget Tranmere är tillsammans med Sutton sämsta bortalagen. På fem försök har man kammat noll och senast blev det 1-4 mot Wimbledon. Sju poäng på de tre senaste hemma men så fort man lämnar Prenton Park så knyter det sig. Föll oförtjänt i veckans EFL Trophy mot Leicesters U21 lag (0-1). Jordan Turnbull avstängd efter röda kortet mot Wimbledon. Skador stör på Jake Leake och Luke Norris. Även Reece McAlear dras med skada och riskerar att missa matchen. Ettan spikas.

Match 10
Harrogate - Stockport 2
(TTT 0-0-0)

Två lag som inte gärna kryssar. Harrogate har fem vinster och sex förluster på tolv matcher. Hemma på EnviroVent Stadium har det gått rätt dåligt med två segrar och tre förluster. Irriterande torskar som samtliga slutat med 0-1 tär på spelarnas självförtroende. Det var öppna spjäll i veckan EFL Trophy match mot Accrington där man föll med 3-5 hemma. Ändå med i sluspelssnacket då man vann första matchen mot Nottinghams U21-lag. Yttern Samuel Folarin är ojämn men två mål senast bör räcka för en startplats här. Slåss i första hand med Abraham Odoh om platsen på kanten och Odoh har varit borta de tre senaste matcherna och ska testas sent här. Erfarne backen Joe Mattock var tillbaka mot Accrington efter missat tio raka matcher men osäkert om manager Simon Weaver tar ut honom i startelvan här. Formstarka Stockport har om vi räknar med EFL Trophy matchen mot Salford, sju raka vinster på kontot. Giftiga anfallare i Isaac Olaofe (sex mål på fyra matcher) och Louie Barry (mållös i de två senaste men innan dess mål sex matcher i rad). Paddy Madden fick chansen mot Salford och satte hattrick så det råder ingen brist på levererande forwards i Stockport, trots att Nick Powell är skadad. Tvåan given som u-tecken.

Match 11
Walsall - Gillingham X
(TTT 0-0-0)

Walsall ligger i mitten av tabellen och har 3-1 borta mot Bradford, 0-0 hemma mot Milton Keynes samt 0-4 borta mot Sutton som sina tre senaste resultat. På hemmaplan är det rätt målfattiga matcher. 5-5 i målskillnad på fem matcher. 1-1 i veckans EFL Trophy mot Forest Green och förlust efter straffar gör att man är sist i sin grupp som även innehåller Shrewsbury och Brightons U21 lag. Har två mittfältare på fyra gula kort, så både Isaac Hutchinson och Ryan Stirk får hålla sig i skinnet här. Priestley Farquharson och Jack Earing skadade men Rollin Menayese fanns på bänken mot Forest Green och hoppas snart kunna sparka boll efter varit borta med skada tio månader. Gillingham på tredje plats har 3-0-3 och 4-6 i målskillnad på sina sex bortakamper. Inte speciellt mycket målfarligare hemma så det är försvaret som normalt gör det bra. Ett undantag senast i EFL Trophy där man föll med 1-5 mot Portsmouth. Max-killarna Clark och Ehmer lär inte ha stärkt sina aktier att få start här. Timothee Dieng skadad men det finns andra som går före "bröderna Max". Framåt har man hoppas mycket på Macauley Bonne och nu verkar han äntligen på g med två mål på de tre senaste matcherna. Lär få fortsätta här oavsett om Ashley Nadesan kan medverka eller ej (sen test). Öppen match trots att det skiljer många tabellplaceringar.

Match 12
Wimbledon - Bradford 1
(TTT 0-0-0)

Wimbledon är så pass svårslagna att så här långt är det bara Stockport som lyckats ta tre poäng mot dem. I övrigt fem vinster och sex oavgjorda. Hemma i huvudstaden 1-3-1 där segern kom senast i 4-1 krossen mot Tranmere. Anfallaren Ali Al-Hamadi hade en bra dag på jobbet med tre strutar. Kan säkert få sina chanser även här om motståndarna håller mest koll på bäste målskytten James Tilley. Manager Johnnie Jackson förväntas spela samma elva som senast och även om det blev 0-0 (Mansfield) så var han nog rätt nöjd med både poängen och spelet. Bradford i mittskiktet av tabellen med 4-4-4 på sina tolv matcher. 1-2-3 på bortaplan. Slog i veckan Grimsby på bortagräs i EFL Trophy. Emmanuel Osadebe blev både hjälte och skurk då han satte avgörande målet men också drog på sig rött kort på stopptid. Så får inte medverka här men Alex Gilliead är en bra ersättare på positionen och hade nog starta ändå. Har en finfin anfallare i Andy Cook som förra säsongen smällde in 28 mål på 48 matcher och har så här långt fem mål på nio matcher. Sen test på backen Daniel Oyegoke men i övrigt få skador. Vi tror inte Wimbledon förlora här så 1X bör räcka.

Match 13
Wrexham - Salford X
(TTT 0-0-0)

Nykomlingen Wrexham gör det bra och ligger på sjunde plats med 20 poäng. Har bara förlorat två matcher och i övrigt fem av varje. Ingen handbroms på hemmaplan där man öser på framåt för allt vad tygen håller och har på de fem matcherna 20-16 i målskillnad. Senast på Racecourse Ground blev det 3-3 mot Crewe och tidigare under säsongen har man spelat 5-5 mot Swindon! I båda matcherna låg man under när det gick in på stopptid så tappa inte hoppet om Wrexham skulle ligga under när uret står på 90. Vann i veckan borta mot Crewe i EFL Trophy med 3-0 och det ska mycket till för att man inte ska avancera från gruppen. Målis Mark Howard bänkades efter 0-5 smällen mot Stockport och sedan dess har Arsenal-lånet Arthur Okonkwo vaktat kassen och mot Crewe fick Luke McNicholas chansen och höll nollan så inte otänkbart att Howard inte ens finns på bänken här. Andy Cannon gjorde ingen kanoninsats senast då han bara var på planen i sex minuter innan han fick syna det röda kortet och få skämmas på läktaren här. Salford i bra form med tre raka trepoängare. Så är nu uppe i fem vinster, ett kryss och sex förluster. Tog i veckans EFL Trophy en tidig ledning mot Stockport men föll till slut med 1-3 och måste vinna mot Manchester United U21 lag för att ha chans till vidarespel. Har många namnkunniga spelare i truppen med rutin från högre serier. Adrian Mariappa, Declan John och Conor McAleny har alla spelat i Premier League och jätten Matt Smith skulle lätt kunna spela i The Championship. Kan störa här och vi väljer att helgardera.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Ungern - Serbien 1X
2. Slovenien - Finland 1
3. Bulgarien - Litauen 1X
4. USA - Tyskland 2
5. Blackpool - Stevenage X
6. Cambridge - Shrewsbury X
7. Carlisle - Leyton Orient 2
8. Lincoln - Burton 1X2
9. Crewe - Tranmere 1
10. Harrogate - Stockport 2
11. Walsall - Gillingham 1X2
12. Wimbledon - Bradford 1X
13. Wrexham - Salford 1X2

MÅLTIPSET (9 Raders)

4. USA - Tyskland
5. Blackpool - Stevenage
9. Crewe - Tranmere
10. Harrogate - Stockport
13. Wrexham - Salford
16. Grimsby - Accrington
21. Dalkurd - Örebro Syrianska
22. Nordic United - Karlstad
30. LA Galaxy - Real Salt Lake

FULLTRÄFF (Grundrad)


1. Ungern - Serbien 3 mål
2. Slovenien - Finland 2 mål
3. Bulgarien - Litauen 2 mål
4. USA - Tyskland 5 mål
5. Blackpool - Stevenage 4 mål
6. Cambridge - Shrewsbury 0 mål
7. Carlisle - Leyton Orient 3 mål
8. Lincoln - Burton 2 mål
9. Crewe - Tranmere 5 mål
10. Harrogate - Stockport 5 mål
11. Walsall - Gillingham 2 mål
12. Wimbledon - Bradford 2 mål
13. Wrexham - Salford 6 mål

BIG 9 (48 Raders)

1. Danmark - Kazakstan 1 + över 2,5 mål
2. Ungern - Serbien 1 + över 2,5 mål
3. Slovenien - Finland 1 + under 2,5 mål
4. Bulgarien - Litauen 1X + under 2,5 mål
5. USA - Tyskland 2 + över 2,5 mål
6. Georgien - Cypern Wildcard / Alltid Rätt
7. Norge - Spanien 1X2 + över / under 2,5 mål
8. Polen - Moldavien 1 + över 2,5 mål
9. Wales - Kroatien X2 + över / under 2,5 mål

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!

18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto