Stryktipset Tips 17/6 2023

Publicerad på 16 Jun 2023 - 17:52

Aston

Aston

Jan Wickberg

16 Jun 2023 - 17:52

En isbit från 13 rätt förra veckan. Det var dock många som följde våra tips eller på egen hand hittade rätt så utdelningen blev mager med knappa fem lax för 13 rätt och inte ens hundralappen för 12 rätt. 0 spänn för både 11 och 10 rätt. Förhoppningsvis bättre utdelningen denna vecka när 7 miljoner ligger i potten. Fortfarande ingen som varit i närheten av 13 rätt på Fullträff så där ligger 54 miljoners jackpoten kvar. Nu till analyser och grundrader på de olika spelen. Studentmössorna på nu kör vi!

STRYKTIPSET 2023-06-17 15:59

Match 1
Belgien - Österrike 1
(TTT 10-0-0)

Andra matchen för Belgien i EM-kvalet. Den första slutade i dur när Sverige besegrades på Friends med 3-0. Dodi Lukebakio spelade fram Romelu Lukaku till två mål och när han sedan ersattes av Johan Bakayoko så var det PSV-anfallaren som assisterade Lukaku till sitt tredje mål. Alla dessa tre herrar är med i Domenico Tedescos trupp även denna gång. Hela sex debutanter i truppen varav två är burväktare. Jason Denayer, Amadou Onana, Romeo Lavia, Dennis Praet, Charles De Ketelaere, Thorgen Hazard och Leandro Trossard bland dem som ej fick plats denna gång. Kevin De Bruyne står också över då han åkte på skada i Champions League finalen. Österrike leder gruppen på maximala sex poäng. Azerbajdzjan och Estland har besegrats på hemmaplan. Framåt bra kraft i Michael Gregoritsch som troligen får sällskap av Marko Arnautovic på topp. Sturm Graz målspruta Manprit Sarkaria kan få göra landslagsdebut liksom klubbkompisen David Schnegg som kanske byter av David Alaba (100 landskamper i och med denna match) på slutet. Daniel Bachmann förväntas vakta målet i skadade Heinz Lindners frånvaro. Ettan först trots hög streckning!

Match 2
Norge - Skottland 2
(TTT 10-0-0)

Dessa lag förväntas göra upp om platsen bakom Spanien i grupp A. Norge har 0-3 borta mot Spanien och det var nog som man hade kalkylerat men krysset borta mot Georgien kan bli kostsamt. Fem debutanter i truppen där vi är mest nyfikna på Bård Finne. Få skador hos norrmännen men Joshua King kan ej medverka så det lär bli Erling Haaland och Alexander Sörloth framför Martin Ödegaard. Skottland leder gruppen efter segrar mot Cypern (3-0) och Spanien (2-0). Noterbart är att målen gjorts av rivjärnen på mitten. Aston Villas terrier John McGinn ett mål och Manchester United råskinn Scott McTominay de övriga fyra målen. Även här får man förlita sig på dem då forwardsuppsättningen inte direkt skrämmer baggarna ur lusekoftan. Che Adams skadad så det blir nog Lyndon Dykes som får stångas på topp. Angus Gunn har tagit över målvaktssysslan hos högländarna sedan Graig Gordon (40 år) troligen gjort sin sista landskamp. Lagkamraten i Hearts Zander Clark och Motherwells Liam Kelly (båda utan landskamper) agerar back-up. Tuffa tag att vänta på Ullevål och Norge kan få problem med de hårdförda skottarna så vi väljer att helgardera matchen.

Match 3
Island - Slovakien 2
(TTT 6-2-2)

Island charmade fotbollsvärlden för 5-10 år sedan då man tog sig till så väl EM som VM. Nu småryker dock vulkanen mest och utbrotten kommer mer sällan. Föll med klara 0-3 borta mot Bosnien i första matchen för att sedan krossa Liechtenstein med hela 7-0 borta. Det visar nog mer hur usla alplaget är för närvarande än hur bra Island är. Där med känns detta som en nyckelmatch för att se om man kommer ha kraft att utmana om EM-biljett bakom Portugal. Åge Hareide ny röst på bänken och det känns som ett klokt val. Har svårt att få fram bra anfallare och ingen av Eidur Gudjohnsens söner Andri (IFK Norrköping) eller Sveinn (Elfsborg) är med i truppen. I stället är det Lyngbys veteranstriker Alfred Finnbogason och lagkamraten Saevar Magnusson som får förtroende framåt. Kapten Aron Gunnarsson står nu på fem landslagsmål efter satt tre senast mot Liechtenstein. Slovakien har 0-0 mot Luxemburg och 2-0 mot Bosnien som facit efter två omgångar. Förbundskapten Francesco Calzona så klart nöjd med defensiven men önskar mer framåt. Robert Polievka har fått chansen i båda kvalmatcherna så här långt men kan här få ta bänkplats då både Adam Zrelak och Robert Bozenik finns att tillgå. Den vi tror mest på framåt för Slovakien är Robert Mak som inledde målskyttet mot Bosnien. Backarna Martin Valjent och Milan Skriniar skadade men det har ju funkar bra utan dem så här långt. Även här bör man gardera!

Match 4
Montenegro - Ungern 2
(TTT 0-0-10)

Östeuropagruppen som innehåller dessa lag plus Serbien, Litauen och Bulgarien känns på förhand innehålla två favoriter till att ta EM-platserna. Montenegro får ses som största utmanaren till dem. Inledde med 1-0 borta mot Bulgarien men kunde inte rubba Serbien senast i derbyt. Höll stången till dryga tio kvar då man släppte in två mål. Merparten av spelarna i truppen i sina bästa år men få som blommat ut till storstjärnor och då blir klubbadresserna därefter lag som Navbahor, Kisvarda och Giresunspor. Sead Haksabanovic hade man hoppats på skulle vara en superstar nu men är en i mängden i Celtic. Stefan Savic (Atletico Madrid) och Stevan Jovetic (Hertha) har båda passerat 30 strecket men fortfarande de man bygger elvan kring. Adam Marusic, Marko Simic och Uros Djurdjevic ej med i truppen denna gång. Ungern var på vippen att ta hem Grupp 3 i Liga A (Nations League) där man ställdes mot lag som England, Tyskland och Italien. Vann båda mötena mot England och tog fyra pinnar mot Tyskland så det är inget lag man får underskatta. Inledde kvalet med stabila 3-0 hemma mot Estland. Målis Peter Gulacsi skadad men Denes Dibusz en bra ersättare. Även skadade backarna Zsolt Nagy & Attila Fiola finns det täckning för hos Magyarok. Balazs Dzsudzsak och Adam Szalai har lagt landslagsdojorna på hyllan så deras skor behöver fyllas. Martin Adam startade senast och bör få förnyat förtroende här flankerad av Dominik Szoboszlai och Roland Sallai. Vi håller Ungern högre än svarta bergen och låter tvåan stå allena.

Match 5
Azerbajdzjan - Estland X
(TTT 10-0-0)

Två nollpoängare från Sveriges grupp ställs mot varandra i Baku. Hemmalaget har inlett som risigt väntat med två storförluster. 1-4 mot Österrike och 0-5 mot Sverige båda på bortaplan. Om man ska ta några poäng i detta EM-kval så är det hemma mot Estland. Truppen är dock svag och merparten spelar i den inhemska ligan för lag som Sabah, Qarabag och Neftci. Har Mahir Emreli skadad så Renat Dadashov och Ramil Sheydayev blir hoten framåt tillsammans med Emin Mahmudov på mitten. I försvaret saknas skadade Badavi Guseynov. Estland var bara två minuter från skrällpoäng i Linz när man mötte Österrike i den enda match man så här långt spelat i kvalet. Esterna trupp är inte heller mycket att hurra över men man har i alla fall några spelare med hyfsad klass i Rapid Bukarest duon Joonas Tamm och Mattias Käit samt Rauno Sappinen på topp. Kapten Konstantin Vassiljev (38) står på 150 landskamper och även backen Taijo Teniste närmar sig 100 landskamper. Ken Kallaste och Sergei Zenjov ej med i truppen denna gång. Lutar åt en målsnål tillställning och 0-0 eller 1-1 känns logiskt här.

Match 6
Albanien - Moldavien 1
(TTT 10-0-0)

Albanien är inte längre något blåbär i Europa. Kommer troligenvis att kämpa in på mållinjen i kamp med framför allt Tjeckien om en EM-biljett. Föll i första matchen borta mot gruppfavoriten Polen med 0-1. Gamle Arsenal backen Sylvinho är det nu mera som basar över Örnarna med Pablo Zabaleta vid sin sida. En hel del spelare i truppen håller till på andra sidan viken i Italien och faktum är att det inte finns med någon lirare från inhemska ligan. Rutinerade anfallaren Bekim Balaj (Vllaznia) var väl den som låg närmast till att komma med i truppen. Skador på Marash Kumbulla, Ivan Balliu och Klaus Gjasula. Moldavien o sin sida håller fortfarande låg klass och kommer tampas med Färöarna att inte hamna sist i gruppen. Inlett med två hemmakryss mot Färöarna och Tjeckien. Dorian Railean mellan stolparna kommer få jobba här och behöver bra hjälp av backarna för att hålla tätt. Rutinerade Veaceslav Posmac har varit lagets bästa spelare i de två första matcherna och försvararen får även här en nyckelroll tillsammans med anfallaren Ion Nicolaescu som snart bör vara redo för ett större lag än Beitar Jerusalem. Ex-Hammarby backen Igor Armas landslagskarriär är nu all. Ettan spikas bums på Balkan.

Match 7
Cypern - Georgien 2
(TTT 2-0-8)

Dessa lag var nog mindre lyckliga när de såg lottningen. Norge, Skottland och Spanien är lag de normalt sett inte kan rå på så det blir att kämpa om fjärdeplatsen i gruppen. Cypern har 0-3 mot Skottland som enda resultat så här långt. Tränas av Temur Ketsbaia som är från Georgien så en speciell match för honom så klart. Även om cypriotiska ligan nu håller hyfsad standard så är det ändå oroväckande att endast fyra spelare i truppen har klubbadresser utanför ön. Nu är dessutom ett av utlandsproffsen Nico Ioannou (Como) avstängd. Får även klara sig utan stjärnanfallaren Pieros Sotiriou (Sanfrecce Hiroshima) som är skadad. Brassen Anderson Correia har fått medborgarskap och kan göra debut här för sitt nya land på vänsterbacken. Georgien under ledning av Willy Sagnol tog ett meriterande kryss i första matchen mot Norge. Bra paussnack och ett par byte satte sprutt på laget i andra halvlek. Tre av spelarna i truppen sparkar boll på Cypern och rutinerade målisen Giorgi Loria har bra koll på motståndaranfallarna. Finns ett par spelare av hög klass i truppen som Giorgi Chakvetadze (Slovan Bratislava, lån), Zuriko Davitashvili (Bordeaux) och framför allt Napolis Khvicha Kvaratskhelia. Ej uttagna i truppen är Davit Khocholava, Giorgi Aburjania och Valeri Qazaishvili. Vi tror ändå att bortalaget ska ha bra chans till vinst här. Dominerade i Nations League mot lag som Bulgarien och Nordmakedonien medan Cypern degraderades från samma Liga.

Match 8
Färöarna - Tjeckien 2
(TTT 0-0-10)

Det var nog 50/50 om man skulle ta med den här matchen på stryktipskupongen eller ej. Även om Färöarna har skärp till sig lite på sista tiden så är det fortfarande så att man förlorar 9 av 10 matcher mot Tjeckien. Höll sig kvar i Liga C i Nations League men det var mer pga Litauens svaga insats. 2-1 segern över Turkiet ska inte överskattas då turkarna redan var klara för uppflyttning. Har 1-1 mot Moldavien som resultat i detta kval. Drog på sig hela sex kort i den matchen. Majoriteten av spelarna i truppen lirar på öarna. Dock är fyra av fem uttagna anfallare utlandsproffs (även om det är nordiska klubbar till 75%). Känns konstigt att säga att Gunnar Nielsen inte vaktar målet då det känns som att han varit med en evighet. Mattias Lemhauge förväntas ärva Nielsens vantar. Även Hallur Hansson & Patrik Johannesen saknas för coach Håkan Ericson. Serben Stefan Radosavljevic förväntas ta Johannesen plats. Tjeckien är säkert lika nöjda med segern över Polen som missnöjda över krysset mot Moldavien. Har nu inte råd med fler snedsteg om man ska utmana Polen om gruppsegern. Bör väl ändå kunna hålla Albanien bakom sig men farligt att underskatta dem. Vinst här är i alla fall ett måste känns det som. Gjorde en slät figur i Nations League även om motståndet var av högsta kaliber i Spanien, Portugal och Schweiz. Merparten av truppen hämtad från Pragklubbarna Sparta och Slavia. West Ham duon Vladimir Coufal och Tomas Soucek tillsammans med Bayer Leverkusen anfallarna Adam Hlozek & Patrik Schick (sen test pga skadekänning) det närmaste man kommer stjärnor i detta Tjeckien. Vi tror inte på någon målfest som det blev när lagen möttes i November förra året. Då blev det 5-0 till Tjeckien efter bla hattrick av Mojmir Chytil. Nu tror vi mer på 1-0 eller 2-0 till Jaroslav Silhavys mannar.

Match 9
Portugal - Bosnien 1
(TTT 10-0-0)

Portugal har tillsammans med Schweiz (i grupp I) startat kvalet bäst. 4-0 i premiären mot Liechtenstein följdes upp med 6-0 mot Luxemburg. Okej att det är två lag man ska vinna mot men jobbet ska göras och man kan inte bara åka dit och ställa ut skorna. Cristiano Ronaldo verkar inte helt till freds med tillvaron i Al-Nassr och anfallskollegan Joao Felix letar ny klubb efter låneperioden i Chelsea. Frågan om detta är något som stör eller känns det skönt för duon att komma till landslaget och polarna man känner väl. Nu finns det som bekant andra som kan göra jobbet också i detta landslag som vi rankar högt. Förbundskapten Roberto Martinez har alla spelare tillgängliga och även valt att ta med debutanterna Jose Sa och Toti Gomes som båda tillhör Wolverhampton. Bosnien är ett dugligt landslag som kommer tampas med Slovakien och Island om andraplatsen i gruppen. Har rätt planenligt vunnit hemma mot Island och förlorat borta mot Slovakien. Kapten Edin Dzeko har fyllt 37 men verkar inte ha några planer på att lägga landslagsdojorna på hyllan. Tre debutanter i truppen där Dal Varesanovic känns närmast speltid. Trist skada på Rade Krunic som satte två mål mot Island. Bosnien vann sin Nations League grupp men Rumänien, Montenegro och Finland i all ära är inte samma sak som Portugal på bortagräs, sorry men här kammar Faruk Hadzibegic gäng noll.

Match 10
Levante - Alaves 1
(TTT 9-1-0)

Andra finalen i LaLiga2 där vinnaren belönas med en plats i högsta serien i Spanien till nästa säsong. Levante vann sin semi med totalt 6-1 mot Albacete. Anfallarna Roger Brugue och Jorge de Frutos ser ut att ha prickat formen och även gamle Roberto Soldado hoppade in och målade i hemmamatchen mot Albacete. Även Mohamed Bouldini kan hota framåt då han är lagets bäste målskytt den här säsongen. Skador stör på Pablo Martinez och Jose Campana. Inlånade Wesley gör nog sin sista match för klubben då vi har svårt att se Levante köpa loss honom från Aston Villa. Alaves hade nog behövt vinna första mötet då man hade hemmaplan. Hade i grundserien 6-7-8 på sina 21 bortamatcher. Föll då mot Levante med 0-2 på bortaplan och samma siffror på hemmaplan. Fick i semin 1-1 borta mot Eibar för att sedan vinna hemmamötet med 2-0. Tränare Luis Garcia har huvudbry över vem han ska starta med på topp här. Mamadou Sylla fick chansen senast men Asier Villalibre kan få chansen här. Ytteranfallarna Luis Rioja och Abderrahmane Rebbach lär han inte flytta på. Skador på Nikola Maras och varningsbenägne Salva Sevilla. På tal om varningar så har backen Ruben Duarte 16 gula och 1 rött kort på 40 matcher så han får hålla sig i skinnet här för domaren lär ha koll på honom. Ettan först men det kan gå till förlängning så ta med krysset!

Match 11
Nordic United - Hammarby TFF 1
(TTT 10-0-0)

Hemmalaget fortsätter att imponera och 3-1 mot Motala var lagets åttonde seger på de nio senaste matcherna. Tyvärr för Nordic är Dalkurd i minst lika bra form och har lagt beslag på förstaplatsen i serien. Dock mer än hälften av matcherna kvar så mycket kan ske både i toppen och botten. Shergo Shhab två mål senaste och är nu ikapp och förbi Deniz Gul i Division 1 - Norras skytteliga. Inga nya skador och inga varningar i senaste matchen så vi utgår från samma trupp och kanske även startelva här för Nordic. Bajens b-lag i svag form med fyra raka förluster på kontot. Svår bortamatch senast mot serieledande Dalkurd och det blev inte lättare när Noah Åstrand tog rött kort efter 35 minuter. Var ju precis tillbaka efter en avstängning efter ha åkt ut även mot Vasalund. Nu väntar ytterligare en avstängning, ingen bra talang att plocka (röda) kort så nåt att jobba på där. Bäste anfallaren Deniz Gul lirade landskamp för U-20 landslaget så sent som i torsdags så om han är med här kan det vara lite slitet mentalt. Även målis Sebastian Selin fick en halvlek i den landskampen. Om Nordic kommer upp i normal standard så blir det nionde raka vinsten.

Match 12
Täby - Dalkurd 2
(TTT 0-1-9)

Täby smyger med bakom topptrion och är nu uppe i sex raka utan förlust. Inledde säsongen med två raka nederlag men är nu klart bättre. Vann 08-derbyt mot Stocksund senast med 2-0. "Rätt" spelare gjorde målen då både Samuel Rydz och Zinedin Smajlovic var åter från avstängningar och målade. Sex respektive fem mål har de nu gjort. Noel Berg & Abbe Kamnelius stod över senast. Dalkurd har 30 poäng efter 12 matcher och ser ruskigt bra ut för närvarande. Bara Umeå och Sandviken har kunnat stoppa dem. Tog enkelt säsongens tionde vinst senast mot Hammarby TFF som fick spela en man mindre i nästan en timme. Inhopparna Rinwar Othman och Ezequiel Montagna fanns båda med i målprotokollet och tränare Amir Azrafshan får svårt att hålla dem utanför elvan här. Skönt att ha en trupp där många levererar och inte behöver vara beroende av någon enskild spelare ska göra allt framåt. Rodin Deprem mållös på slutet men då har andra klivit fram. Fardin Rabet åter efter avstängning. Trolig bortaseger men vi garderar upp!

Match 13
Eskilsminne - Falkenberg 2
(TTT 3-1-6)

Oj vilken form Eskilsminne innehar. Åtta segrar på de nio senaste och på slutet har man verkligen trampat gasen i botten. 5-1 mot Ljungskile, 4-0 mot Ängelholm och 3-0 mot Vänersborg. Tre bottenlag förvisso men at förbättra målskillnaden är ju aldrig fel. Oliver Åkerman hattrick senast. Andre Reinholdsson och Hampus Stoltz fanns ej med senast och oklart om anfallsduon kan medverka här. Målis Lamin Sarr satt på bänken när Gambia spelade 3-2 mot Sydsudan i kvalet till Afrikanska Mästerskapet 14/6 och lite oklart om han är åter här. Elliot Nilsson höll nollan när han fick chansen så det finns back-up. Placeringen bakom Eskil finns Falkenberg som bara är en pinne efter. Krossat de mesta på hemmaplan men har 2-2-2 på bortaplan så det är där man kan såra FFF. Kommer närmast från 5-2 hemma mot Oskarshamn. William Borgryd och Melwin Kocanovic fick göra debut och hoppas på mer speltid här. Till denna match är Melker Nilsson åter efter avstängning. Godwin Aguda mål i fem raka matcher och blir något att bita i för Eskil-försvaret. Två lag som har bra form och ser ut att vara med i kampen om uppflyttning. Vi väljer att helgardera tillställningen i Skåne.

STRYKTIPET (216 Raders)

1. Belgien - Österrike 1
2. Norge - Skottland 1X2
3. Island - Slovakien 1X2
4. Montenegro - Ungern 2
5. Azerbajdzjan - Estland X
6. Albanien - Moldavien 1
7. Cypern - Georgien 2
8. Färöarna - Tjeckien X2
9. Portugal - Bosnien 1
10. Levante - Alaves 1X
11. Nordic United - Hammarby TFF 1
12. Täby - Dalkurd X2
13. Eskilsminne - Falkenberg 1X2

MÅLTIPSET (9 Raders)

2. Norge - Skottland
9. Portugal - Bosnien
11. Nordic United - Hammarby TFF
12. Täby - Dalkurd
14. Lund - Norrby
17. Olympic - Ljungskile
19. Tord - Sävedalen
23. AIK - Lidköping
29. Kansas - LA FC

FULLTRÄFF (Enkelrad)

1. Belgien - Österrike 4 mål
2. Norge - Skottland 4 mål
3. Island - Slovakien 2 mål
4. Montenegro - Ungern 3 mål
5. Azerbajdzjan - Estland 0 mål
6. Albanien - Moldavien 3 mål
7. Cypern - Georgien 1 mål
8. Färöarna - Tjeckien 2 mål
9. Portugal - Bosnien 5 mål
10. Levante - Alaves 2 mål
11. Nordic United - Hammarby TFF 7+ mål
12. Täby - Dalkurd 7+ mål
13. Eskilsminne - Falkenberg 3 mål

BIG 9 (48 Raders)

1. Norge - Skottland Wildcard / Alltid rätt
2. Montenegro - Ungern 2 + över / under 2,5 mål
3. Azerbajdzjan - Estland X + under 2,5 mål
4. Belgien - Österrike 1 + över 2,5 mål
5. Island - Slovakien 1X2 + över / under 2,5 mål
6. Portugal - Bosnien 1 + över 2,5 mål
7. Cypern - Georgien 2 + under 2,5 mål
8. Albanien - Moldavien 1 + över 2,5 mål
9. Färöarna - Tjeckien X2 + över / under 2,5 mål

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto