Stryktipset Tips 22/7 2023

Publicerad på 21 Jul 2023 - 20:47

Aston

Aston

Jan Wickberg

21 Jul 2023 - 20:47

Denna vecka är det de nordiska ligorna tillsammans med brasilianska Serie A som tar plats på Stryktipskupongen. Måltipset tar även med ett par matcher från Dam-VM. Big 9 nöjer sig med svenska matcher så när på en kamp från Danmark. Nu vet vi förutsättningarna så då är det bara fram med läsglasögonen och markeringspennan så kör vi mot 13 rätt!

STRYKTIPSET 2023-07-22 15:59

Match 1
IFK Värnamo - Häcken 2
(TTT 0-0-10)

På hemmagräs har Värnamo haft det tungt och förlorat fem av sju matcher. Vinsterna har kommit mot bottenlagen AIK och Varberg. Har bara kryssat en gång under säsongen och det var senast borta mot Halmstad (2-2). Gustav Engvall satte båda målen och närmar sig toppen i skytteligan. Backen Victor Eriksson tog säsongens tredje gula kort och är därmed avstängd här. William Kenndal skadad men Simon Thern som missade senast pga sjukdom bör vara åter här. Serietvåan Häcken (en poäng bakom Elfsborg) i finfin form. Fem vinster på de sex senaste i Allsvenskan och inga trubbel med New Saints i Champions League kvalet. 3-1 hemma och 2-0 borta räckte gott och väl för att ta sig till nästa runda. Skyttekungen Bennie Traore nu helt klar för Sheffield United men man har flera kort att spela med och vilken debut av Amor Layouni som kom in med halvtimmen kvar mot BP och hann sätta två bollar på stopptid fram till 4-2. Ola Kamara som hoppade in samtidigt som Layouni assisterade till båda baljorna. Sen test på Simon Gustafson som klev av mot TNS med känning, i övrigt samma skadesituation som senast. Häckens form avgör här tror vi.

Match 2
Molde - Sarpsborg 1
(TTT 10-0-0)

Molde har medvind hemma på Aker Stadion. Fem raka vinster snackar man inte bort. Dessutom nollan intakt i fyra av dem. Vann senast borta mot Vålerenga med hela 4-0 och då med fyra olika målskyttar som varken hette Ola Brynhildsen eller Veton Berisha. Inga avstängningar men Emil Breivik och Anders Hagelskjaer bara ett gult kort från en match på läktaren. Magnus Eikrem skadad. Tabellsjuan Sarpsborg blandar högt och lågt men kul att se på då matcherna man spelar ofta innehåller många mål. Om vi kollar på de fem senaste serie och cupmatcher så är målskillnaden 15-15. Så inga bekymmer framåt men det går ut över försvaret som läcker som ett såll. Formen på väg nedåt då man förlorat de två senaste i ligan mot på pappret sämre motståndare. Dansken Gustav Mogensen har svårt att få speltid men landsmannen Victor Torp i toppslag med poäng fem matcher i rad. Skador på Magnar Ödegaard och Joachim Thomassen. Det kan säkert bli en hel del mål även i denna match som vi tror Molde drar längsta strået. 3-1 till Molde i cupen 12/7.

Match 3
Lyngby - FC Köpenhamn 2
(TTT 0-0-10)

Lyngby hängde kvar på målskillnad i Superliga förra säsongen. Slutade näst sist i grundserien efter en bra spurt på slutet då man tog två av totalt tre segrar i de tre sista omgångarna. I Nedflyttningsgruppen blev det 3-3-4 men tack vare 0-0 i sista matchen mot Horsens så klarade man sig kvar. Backen Magnus Riisgaard Jensen nu från Horsens. I övrigt känner nog några till Andreas Bjelland som som lirat i Brentford och isländske veterananfallaren Alfred Finnbogason (ex-Helsingborg & Augsburg). Jonathan Amon har varit på bänken i träningsmatcherna men har endast spelat en dryg timme sedan 2019 pga skador så man tar det nog varligt med den amerikanske landslagsanfallaren. Sen test på Roland Baptiste. Storlaget FC Köpenhamn plockade hem ligan förra säsongen. Tvåa i grundserien men kunde sedan i mästerskapsserien knalla förbi Nordsjälland och bärga guldet. 17 spelare fick ej nytt kontrakt plus att man sålt ett par killar. Jordan Larsson ville man dock behålla så han är köpt från Schalke 04. Att man släppt ca 20 spelare ska dock inte övervärderas då det mest var utfyllnadsspelare så truppen håller bra klass även denna säsong. Davit Khocholava ej med här pga skada men i övrigt ser det bra ut för tränare Jacob Neestrup. 3-0 till FCK i de senaste mötena, kan bli samma här.

Match 4
HJK Helsingfors - Ilves 1
(TTT 10-0-0)

Två poäng på de tre senaste matcherna är HJKs facit och det innebär att man nu har både KuPS och SJK framför sig i tabellen. Hade det tufft i Champions League-kvalet mot lilla Larne från Nordirland. Tog sig vidare först efter förlängning där man fick hjälp av Larnebacken Shaun Want som olyckligt styrde bollen i egen bur. Nu väntar Molde (som vi hade i match 2 på kupongen) redan på tisdag. Sedan viktig ligamatch mot SJK nästa lördag så ingen rast ingen ro för HJK och nye tränaren Toni Korkeakunnas. Joona Toivio avstängd och Aleksi Paananen skadad. Kryssglada Ilves har spelat sju oavgjorda matcher på de nio senaste i ligan. Vi minns 1-1 matchen hemma mot HJK där man brände straff och fick se kvitteringen komma på stopptid. Senaste resultaten är 0-0 KTP (borta) och 0-0 Mariehamn (hemma). Målskillnaden efter 15 matcher är 14-14 så inte ofta man går över 2,5 målslinan. Mohammed Umar avstängd medan Lauri Ala-Myllymäki är skadad. Petteri Pennanen stod över senast då han är på väg till Hyderabad i Indien. HJK kan vara en favorit i fara här med tanke på det hårda matchandet och att det typ bara är Bojan Radulovic som målar. 1X2 om råd.

Match 5
Inter Åbo - SJK X
(TTT 5-2-3)

Inter bra hemmalag och vunnit fyra av sju matcher i Åbo. En poäng på de två senaste men då är det formstarka VPS och ledande KuPS som stått för motståndet. Andrekeeper Matias Riikonen fick chansen senast och var duktig så kan mycket väl få behålla vantarna här på bekostnad av Eetu Huuhtanen. Har värvat Nya Zeeländske landslagsbacken Nikko Boxall som tidigare haft tre andra finska klubbadresser. Har skador på Juuso Hämäläinen och Timo Stavitski, men får åter Noah Nurmi efter avstängning. Tabelltvåan SJK är seriens bästa bortalag och har fina 3-4-0 på sina sju kamper utanför Seinäjoki. Målskillnaden 9-2 är inte heller illa. 1-1 i de två senaste bortamatcherna när Ilves och Lahti varit på andra planhalvan. När Arsenal hämtade hem lånet Ovie Ejeheri så agerade man snabbt och tog in letten Krisjanis Zviedris från Liepaja. Godkänd i debuten så vi räknar med att han blir kvar mellan stolparna här. Framåt hoppas man på bättring nu när Jamie Moreno är åter efter avstängning. Även flyttat upp Weslen Junior från akademin. Bara försvararen Matias Vainionpää som är skada nu när Diego Rojas kan gå för fullt efter två matcher som inhoppare.

Match 6
AC Oulu - KTP Kotka 1
(TTT 10-0-0)

Formstarka Oulu åkte senast på stryk av ett ännu formstarkare VPS men vi tror inte att det är någon svacka på gång. Innan torsken hade man tre raka vinster och hoppas här kunna starta ny segersvit. Sen test på Niklas Jokelainen som inledde på bänken senast men kom in med knappa halvtimmen kvar. Även Rasmus Karjalainen kan komma att starta efter inhoppet mot VPS. Eelis Taskila fick chansen i backlinjen men här tror vi på mer offensiv uppställning och då lär han bänkas. Cristhian Valencia kör vidare med rehab. Tabellnian KTP har 1-2-4 på sina sju bortamatcher. Kommer från två 0-0 matcher i ligan medan det blev uttåg ur cupen (1-2) mot dagens motståndare. Har tappat viktige anfallaren Georgios Manthatis och ännu ingen ersättare klar för greken. Mika Martinez fortsatt skadad och Willian Pozo Venta har inte medverkat efter landskamperna med Kuba så inte så märkligt att man inte målat på de senaste matcherna. Damiano Pecile och Valtteri Vesiaho dras också med skador så tränare Jussi Leppalahti får pussla. Som vi nämnde 2-1 i cupen till Oulu och även här förlitar vi oss på Uleåborgkillarna.

Match 7
Flamengo - America FC 1
(TTT 10-0-0)

Flamengo har släppt iväg Botafogo och är nu hela tolv poäng bakom men håller än så länge andraplatsen i sina fötter. Är nog ändå rätt nöjda med kryssen borta mot sexan Palmeiras och femman Fluminense för som vi ofta är inne på så är det tufft att ta poäng på bortaplan i Serie A. Tränare Jorge Sampaoli har i de två senaste matcherna sett spelare i sitt lag få röda kort på stopptid. I cupen mot Athletico Paranaense i cupen var det Gerson som hamnade i luven på en motspelare och senast i ligan åkte Luiz Araujo på rött kort efter ha tröttnat på ex Real Madrid backen Marcelo i 90+8. Får till denna match Fabricio Bruno och Ayrton Lucas åter efter avstängningar. Luiz Araujo får sällskap av Thiago Maia på botbänken denna match. Matheuzinho Silva, Erick Pulgar och Bruno Henrique skadade. Sen test på David Luiz som klev av med tio minuter kvar senast. Pedro Abreu ej med i truppen mot Fluminense. America kvar på jumboplats efter bara två poäng på de fem senaste. Fokus ligger nu på Copa Sudamericana där man är vidare efter vänt hemma mot Colo Colo. Torskade i Chile med 1-2 men på hemmagräs krossade man med 5-1. Hade 3-0 redan efter 20 minuter. Var säkert uppretade efter åkt ur cupen mot Corinthians på straffar. Här har man Lucas Kal avstängd och får åter klara sig utan Ricardo Silva, Dada Belmonte, Mikael de Sousa, Aloísio och Adyson Soares. Det här ska vara kattens lek med råttan, etta!

Match 8
Palmeiras - Fortaleza 1
(TTT 10-0-0)

Bara suveräna tabellettan Botafogo kan stoltsera med lika få förluster som Palmeiras. Skillnaden mellan klubbarna är att Botafogo vunnit 13 av 15 matcher medan Palmeiras bara vunnit sex av femton matcher. Då förstår vi att laget kryssar på tok för mycket för att vara nära toppen. Tre av sju oavgjorda matcher har kommit på slutet i mötena med Athletico Paranaense (2-2), Flamengo (1-1) och Internacional (0-0). På hemmagräs har man 4-2-1 och det är helt ok. Mayke de Oliveira åter efter avstängning och hans plats i skamvrån övertas nu av Jose Lopez. Anfallarna Dudu Rodrigues och Rony Barbosa stod över senast. Även Luan Garcia vilades. Fortaleza på nionde plats har svag bortaform med tre förluster på de fyra senaste. Gick som gruppsegrare direkt till åttondelsfinal i Copa Sudamericana där man ska möta Libertad (Paraguay) som lite överraskande slog ut argentinska Tigre. Nya spelare i Tobias Figueireredo (b, Hull) och Pedro Augusto (m, Tondela). Har två gubbar avstängda i Caio Alexandre och Thiago Galhardo. Skador på kapten Tinga Da Silva och Hercules Pereira. Även sen test på Vinicius Zanocelo som kunnat sitta på bänken i de två senaste. Vi känner oss rätt trygga med 1X här!

Match 9
AIK - Malmö FF 1
(TTT 1-2-7)

Gnaget har tagit sig i kragen och har två vinster på de tre senaste. Närmat sig lagen på säker mark och nu bara en pinne bakom Degerfors på trettonde plats. Givetvis är det inte nye backen Mads Thychosen som ska göra det framåt på sikt men så här långt succe med två mål på två matcher efter flytten från Midtjylland. Även fått in klass i Dino Besirovic och Anton Saletros som var bäst på planen i återkomsten. Att man blivit av med Vincent Thill & Viktor Fischer är nog inget negativt då duon inte gjorde laget bättre. Saknade senast Alexander Milosevic som var sjuk men kan vara tillbaka nu. Robin Tihi och Omar Faraj skadade medan Bilal Hussein är avstängd för andra gången under säsongen efter tre gula kort på lika många matcher. Aboubakar Keita som själv precis avtjänat avstängning ersätter nog i matchtruppen. Tabelltrean Malmö har två raka förluster inför denna kamp. Mjällby hemma och Djurgården borta har blivit för svåra. Har hämtat hem Noah Eile från Mjällby och även köpt danskarna Lasse Berg Johnsen från Randers och Sebastian Jörgensen från Silkeborg. Ett annat nyförvärv är Otto Rosengren men han är avstängd här efter två gula för Mjällby och ett för sin nya klubb. På frånvarolistan finns namn som Anton Tinnerholm, Joseph Ceesay, Anders Christiansen och Stefano Vecchia. Sena tester på målis Johan Dahlin och backarna Martin Olsson och Gabriel Busanello. På plussidan är att Derek Cornelius är åter efter skada. Ett AIK på g mot ett skadedrabbat Malmö kan mycket väl sluta med hemmavinst trots att det skiljer 21 poäng mellan lagen.

Match 10
IFK Göteborg - Halmstad X
(TTT 6-4-0)

Blåvitt tog en meriterande poäng borta mot Elfsborg men en pinne här och där är inget som hjälper laget att ta sig bort från botten. Hade nog gärna sett ett kryss mellan Varberg och AIK men nu när 08-laget vann så har man bara Varberg bakom sig medan AIK är fyra poäng före. Till denna match fem spelare som saknas. Emil Salomonsson, Sebastian Ohlsson, Anders Trondsen, Hussein Carneli och Suleiman Abdullahi. Talangen Lucas Kåhed har kritat på för tre år till och kan få mer speltid nu när han är skadefri. Halmstad gör det över förväntan och finns på femte plats efter halva säsongen. Har fyra raka trepoängare på bortaplan. Har gått bra i ligan men sämre i träningsmatcherna. Nu vann U-21-laget i tisdags mot Falkenberg 3-2 så vi får hoppas att det inte resulterar i torsk här. Ersatt BP-flyttande Alexander Johansson med Elfsborgs-lånet Jake Cooper-Love som gjort två inhopp så här långt i HBK-tröjan. Keeper Malkolm Nilsson Säfqvist utgick skadad mot Värnamo så får se om han kan medverka här annars är Malte Påhlsson redo att ersätta. 0-0 när lagen möttes på Örjans Vall, även här förväntar vi oss en jämn kamp så vi kör med fegsnöre och airbag.

Match 11
IFK Norrköping - Degerfors 1
(TTT 10-0-0)

Efter en dyster period med endast två poäng på sex matcher kom det en trepoängare borta mot Mjällby. Även om målen kom på straffsparkar signerade Arnor Traustason så var det inte en orättvis seger. Oscar Jansson tavla på reduceringsmålet kom när det bara var två minuter kvar så hann aldrig bli riktigt farligt. Som vi redan förra veckan hintade om så är Isak Andri Sigurgeirsson nu helt klar för Peking och kan göra debut här. Lånat ut skadedrabbade backen Jean Carlos de Brito. En annan back är back om man så säger då Marco Lund avtjänat sin avstängning efter röda kortet mot Halmstad. Isak Ssewankambo och Jesper Ceesay skadade och även Marcus Baggesen känner av skada men ska testas sent. Degerfors på väg ned under strecket. Fyra förluster på de fem senaste är ingen hit. Hade senast lika många målchanser som motståndarna Sirius men när domaren blåste av matchen stod det ändå 0-3 på tavlan. Floppen Fortune Bassey som varvat dåliga insatser med skadefrånvaro är nu ett minne blott för Degen då Hapoel Petah Tikva blir ny klubbadress för anfallaren. Pievre De Ilunga, Dijan Vukojevic och Nikola Djurdjic borta pga skador. Vi håller hemmalaget som starkare och spikar Peking rakt av.

Match 12
Kalmar FF - Varberg 1
(TTT 10-0-0)

Ligasjuan Kalmar har två raka matcher utan poäng men det är ingen fara tror vi. I 0-4 matchen mot Elfsborg fick man målvakten Ricardo Friedrich utvisad strax innan paus och senast hade man Hammarby borta och föll med 1-3. Nu får man åter Friedrich, har lättare motstånd, spelar hemma och kan dessutom inom kort komma att ha (kontraktlöse) Melker Hallberg i truppen. Robert Gojani på bänken i förlustmatcherna så kanske dags att sätta in honom och / eller nyförvärvet Jacob Trenskow om man vill vända på steken. Sebastian Nilsson och Carl Gustafsson fortsatt skadade men inga nya problem har tillkommit. Varberg föll tungt i bottenmötet med AIK förra omgången. Satte 1-2 med dryga kvarten kvar (stopptid inräknat) men närmare än så kom man inte. Inhopparen Robin Tranberg drog på sig rött kort på stopptid när han inte ens var nära bollen med en brytning som bara träffade Rui Modestos ben. Tranberg ser den här matchen på TV. Fick senast spela tredjekeepern David Olsson då både Stojan Lukic och Fredrik Andersson var skadade. Här sen test på Lukic. I övrigt skador på Anton Liljebäck, Marcly Tshikupe, Gideon Mensah, Oliver Alfonsi och Vinícius Nogueira. Dessutom har Assad Al Hamlawi lämnat klubben. Nej det blir inga poäng här för BOIS som behåller jumboplatsen i Allsvenskan.

Match 13
Utsikten - Jönköping Södra X
(TTT 8-1-1)

Tänk om IFK Göteborg åker ur Allsvenskan och ersätts av Utsikten. Det vore den ultimata förnedringen för Blåvitt och i nuläget ser det ut att kunna bli så då det gamla storlaget sladdar i högsta serien medan nykomlingen Utsikten leder Superettan och har sju poäng till godo på ett annat klassiskt Göteborgslag i GAIS. Efter sju raka vinster blev det senast 0-1 när man gästade tabelltvåan Västerås i gurkstaden. Fick svårt att skapa något tryck efter baklängesmålet då Erik Westermark hade åkt på rött kort. Westermark avstängd här men dessvärre ej ensam på botbänken. Albin Skoglund, Fredrik Martinsson och Alexander Faltsetas har alla dragit på sig tre gula kort och får också se matchen från läktaren. Tur att skyttekungen Lucas Hedlund höll sig lugn (står på 2 gula kort) för annars hade även han varit borta här. Fått in målfarlige anfallaren Yoann Fellrath från jumbon Skövde och han vet vi vad han kan från tiden i Trollhättan. Karl Bohm stod över senast men kan vara åter här. Seriefyran J-Södra har en vinst och fem kryss på sina sex bortamatcher. Segern kom oroväckande (för Utsikten) när man gästade Göteborg och lirade mot GAIS. Kommer närmast från 1-0 hemma mot Giffarna. Robin Book med förflutet i Kiken är bäste målskytt med sju baljor sedan Pashang Abdulla lämnat för Degerfors. Bara Marwan Baze skadad så truppläget ser bra ut för tränare Andres Garcia. Med tanke på alla avstängda spelare hos hemmalaget så gör man rätt i att gardera tillställningen.

STRYKTIPSET (162 Raders)

1. Värnamo - Häcken 2
2. Molde - Sarpsborg 1
3. Lyngby - FC Köpenhamn 2
4. HJK Helsingfors - Ilves 1X2
5. Inter Åbo - SJK Seinajoen X
6. AC Oulu - KTP Kotka 1
7. Flamengo - America 1
8. Palmeiras - Fortaleza 1X
9. AIK - Malmö FF 1X2
10. IFK Göteborg - Halmstad 1X2
11. IFK Norrköping - Degerfors 1
12. Kalmar FF - Varberg 1
13. Utsikten - Jönköping Södra 1X2

MÅLTIPSET (9 Raders)

1. Värnamo - Häcken
2. Molde - Sarpsborg
3. Lyngby - FC Köpenhamn
7. Flamengo - America
15. Sverige Dam - Sydafrika Dam
18. Haugesund - Lilleström
20. Sandefjord - Bodö/Glimt
26. AGF Århus - Vejle
27. Bredidablik - Vestmannaeyja

FULLTRÄFF (Grundrad)

1. Värnamo - Häcken 4 mål
2. Molde - Sarpsborg 5 mål
3. Lyngby - FC Köpenhamn 3 mål
4. HJK Helsingfors - Ilves 2 mål
5. Inter Åbo - SJK Seinajoen 0 mål
6. AC Oulu - KTP Kotka 3 mål
7. Flamengo - America 4 mål
8. Palmeiras - Fortaleza 2 mål
9. AIK - Malmö FF 2 mål
10. IFK Göteborg - Halmstad 2 mål
11. IFK Norrköping - Degerfors 3 mål
12. Kalmar FF - Varberg 1 mål
13. Utsikten - Jönköping Södra 2 mål

BIG 9 (54 Raders)

1. Djurgården - Elfsborg 1X2 + över 2,5 mål
2. Värnamo - Häcken 2 + över 2,5 mål
3. Gefle - Östersund 1 + under 2,5 mål
4. Skövde - Örgryte 1 + under 2,5 mål
5. Lyngby - FC Köpenhamn 2 + över 2,5 mål
6. AIK - Malmö FF 1X2 + över / under 2,5 mål
7. IFK Norrköping - Degerfors 1 + över 2,5 mål
8. IFK Göteborg - Halmstad Wildcard / Alltid rätt
9. Utsikten - Jönköping Södra 1X2 + under 2,5 mål

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]



Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto