Stryktipset Tips 23/9 2023

Publicerad på 22 Sep 2023 - 20:32

Aston

Aston

Jan Wickberg

22 Sep 2023 - 20:32

Förra veckan "varnade" vi för att det kunde bli mager utdelning om de flesta favoriterna höll och det var precis vad som hände. Var i princip bara Manchester United förlust mot Brighton som en del spelare missade på. Över 2 miljoner rader med 10 rätt hittades och då förstår vi att det inte blev någon utdelning på varken 10 eller 11 rätt. Futtiga 18 spänn för 12 rätt och bara lite över 500 pix för alla 13 rätt. Det fina i måsskriket är att det denna vecka är en finfin jackpot på 14 miljoner. På fullträff var det en lycklig vinnare som prickade in 10 av 13 matcher och belönades med 120000 kronor. På måltipset var det en rad med alla åtta rätt som fick över 3 miljoner för besväret. Nu till veckans analys av stryktipskupongen och systemförslag för de olika kupongerna, häng på!

STRYKTIPSET 2023-09-23 15:59

Match 1
Burnley - Manchester United 2
(TTT 1-0-9)

Hemmalaget parkerar i botten av Premier League och har bara Luton bakom sig i tabellen. Den enda införskaffade poängen kom senast i 1-1 matchen mot Nottingham. Spetsanfallaren Lyle Taylor hade en tung dag på jobbet med bortdömt mål och rött kort. Så här kanske manager Vincent Kompany tar in gamle Jay Rodriguez som ersättare. Finns dock andra alternativ som tex Aaron Ramsey och Anass Zaroury. Duon Michael Obafemi & Darko Churlinov hade varit aktuella men är nu borta pga skada / blodförgiftning så kan ej medverka. Bakåt så är det Hjalmar Ekdal som är frånvarande (knätrassel). Manchester United är inte i harmoni och då går inte heller resultaten lagets väg. Har två raka 1-3 förluster i ligan (Arsenal & Brighton) och i veckans Champions League föll man med 3-4 mot Bayern Munchen. Manager Erik Ten Hag håller tummarna för att Raphael Varane och Mason Mount kan medverka efter skadefrånvaro. Även Luke Shaw, Tyrell Malacia, Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka och Sofyan Amrabat är snart skadefria, men troligtvis ej redo för match här. Jadon Sancho & Antony internt avstängda. Svårt att backa United fullt ut i detta läge.

Match 2
Brentford - Everton 1
(TTT 9-1-0)

Brentford fortsätter att underprestera. Föll senast mot Newcastle med 0-1 och även om det var säsongens första förlust så hade man innan dess bara en vinst på fyra matcher. Var på vippen att förlora senaste hemmamatchen mot förväntade bottengänget Bournemouth. Bryan Mbeumo räddade poäng på stopptid. Fick Rico Henry (långtids)skadad senast och sedan tidigare saknar man Kristoffer Ajer, Shandon Baptiste, Josh Dasilva och Mikkel Damsgaard. Även anfallsduon Neil Maupay och Ivan Toney tvingas stå över då Maupay är på lån från dagens motståndare och Toney avstängda av förbundet för gambling. Målis Mark Flekken tog 100 år på sig vid varje inspark senast och fick inte oväntat gult kort. Lär väl dra på sig en ostskiva här också om man tar ledningen. Everton på nedflyttningsplats och har bara en poäng efter fem matcher. Föll senast "bara" med 0-1 hemma mot Arsenal. Hade Dominic Calvert-Lewin åter senast och det lutar åt startplats här. Även Dwight McNeil i spelbart skick och fick hela matchen senast. Seamus Coleman, Andre Gomes, Jack Harrison och Dele Alli kommer ej till spel pga skador. Vi tror på Bees, 2-1 slutresultat?

Match 3
Crystal Palace - Fulham 1
(TTT 9-1-0)

Londonderby på menyn i match 3. Båda lagen topp 10 och har fått ihop sju poäng men det är hemmalaget som släppt in något färre mål. Senast mot Aston Villa trillade dock tre bollar in bakom Sam Johnstone, som höll nollan till tre minuter kvar av ordinarie tid. Inte alltid det lönar sig att försöka maska bort minuter. Sen test på landslagsmannen Marc Guehi som man tror ska kunna medverka. James Tomkins, Nathan Ferguson och Jefferson Lerma bör vara tillbaka inom kort om inget annat händer gällande deras skador. Jordan Ayew klev av redan efter 25 minuter mot Villa men det var bara en lårkaka så bör kunna medverka här. Matheus Franca och Michael Olise ej aktuella för spel än. Odsonne Edouard fortsatt het framåt med fyra mål på de tre senaste matcherna. Fulham fick snabb revansch efter 1-5 smockan mot Manchester City när Luton senast besegrades med 1-0 hemma. Inhopparen Carlos Vinicius gjorde matchen enda mål och med tanke på att man är svaga framåt efter att Aleksandar Mitrovic lämnat så bör brassen få starta här. Även Alex Iwobi aktuell för startplats efter inhopp mot Luton. Sen test på Antonee Robinson och Sasa Lukic. 1X2 om råd!

Match 4
Luton - Wolverhampton 2
(TTT 1-2-7)

Luton har som väntat inte räckt till i högsta serien och väntar fortfarande på första Premier League-poängen. Den här matchen är väl den som fansen tror första pinnen kan komma då man tidigare mött bättre motstånd som Chelsea, West Ham och Brighton. Föll senast borta mot Fulham med 0-1 så det närmar sig. Hoppas ha rutinerade spelfördelaren Ross Barkley åter efter ha stått över mot Fulham pga skadekänning. Annars bara truppspelarna Gabriel Osho, Dan Potts och Jordan Clark som saknas och dessa kan man ersätta med likvärdiga gubbar. Wolves har också inlett knackigt och har en vinst och fyra förluster efter fem omgångar. Sex insläppta på de två senaste och då har ändå målis Jose Sa varit helt ok. Med det sagt så släpper man till många chanser. Det har så här långt varit 15-16 per match och då är det tufft att hålla nollan. Jean-Ricner Bellegrande (ny från Strasbourg) gjorde en bra debut och bör behålla sin plats på mittfältet. Sena tester på Rayan Ait-Nouri och Mario Lemina. X2 räcker här?

Match 5
Ipswich - Blackburn 1
(TTT 9-0-1)

Sex vinster på sju matcher är klart över förväntan från Ipswich sida. Har två raka 1-0 bortavinster och om man förväntades vinna mot Sheffield Wednesday så var det mer oroande inför mötet med ex-Premier League motståndarna Southampton. Matchhjälten Omari Hutchinson fick starta på bekostnad av Nathan Broadhead men här kan det bli omvända roller. Conor Chaplin i fin form och ligger bakom det mesta framåt. Christian Walton (mv), Janoi Donacien, Axel Tuanzebe, Leif Davis och Kayden Jackson dras med skador och kan komma att missa matchen. Ojämna Blackburn har kört varannan vinst, förlust på slutet. Föll senast mot Sunderland så om trenden ska hålla i sig så är det tre poäng som gäller här. Nu är det så klart inte så enkelt. Svenske Leopold Wahlstedt har inte tagit vantarna än och så här långt bara vaktat kassen i 8-0 segern mot Harrogate i cupen. Arnor Sigurdsson skadad så ingen debut än på ett tag. Sam Gallagher och Niall Ennis är också två avbräck framåt för manager Jon Dahl Tomasson. Kan Ipswich ta ännu en trea eller håller Rovers sin vinst/förlust svit vid liv. Här är det klokt att gardera upp när hemmalaget står i 70% 

Match 6
Leeds - Watford 1
(TTT 9-1-0)

Inför säsongen var det nog många som prickade för den här matchen som en stormatch mellan två lag som förväntades finnas med i striden om uppflyttning. Nu har varken Leeds eller Watford glänst så här långt. Hemmalaget har bara en förlust men fyra av sju matcher har slutat med en poäng. Senast 0-0 mot Hull, trots att Joe Rodon åkte på rött kort med halvtimmen kvar. Två rätt billiga gula kort om vi får säga vårt men svårare att överklaga två gula än ett direkt rött så ingen Rodon här. Fick Wilfried Gnonto skadad tidigt i matchen och han missar också här. Djed Spence, Stuart Dallas, Junior Firpo och Patrick Bamford borta sen innan. Truppen håller dock hög Championship-klass och man har bra ersättare till de frånvarande spelarna. Watford på fjortonde plats har en poäng på två bortamatcher. Fått fart på målskyttet sedan Mileta Rajovic anslöt från Kalmar FF. Det är han och Matheus Martins som står för offensiven då Rhys Healey ännu ej kunnat göra debut pga skada. Ken Sema gör honom sällskap i rehabgymmet. Sen test på skotske landslagsbacken Ryan Porteous som utgick skadad senast i 2-2 matchen mot WBA. Vi spika Leeds med viss tvekan, men tror man kan ha en ledning i slutet och kontrar in 3-1 målet på stopptid. 

Match 7
Leicester - Bristol City 1
(TTT 9-1-0)

Även om det är tidigt på säsongen så ser rävarna fina ut och är en het kandidat att ta rulltrappan till Premier League. Fick inte hål på Hull och föll i den matchen men i övrigt vunnit sina matcher och är bara en pinne bakom serieledande Preston. 2-0 borta mot Norwich senast och det är ingen lätt uppgift. Vilade Ricardo Pereira och Kiernan Dewsbury-Hall mot kanariefåglarna men här tror vi duon är åter. Conor Coady tillbaka efter skada och suttit på bänken i de två senaste. Harry Souttar och Patson Daka har hamnat i Enzo Marescas frysbox och ingen upptining i sikte. Dennis Praet och Thomas Cannon skadade och kör rehab i rävlyan. Bristol City står också på bara en förlust efter sju omgångar. Tre vinster och tre oavgjorda på de övriga sex matcherna. 4-1 senast mot rookien Plymouth. Hade 2-0 redan innan klockan slagit tio och gick till halvtidsvila med ett komfortabelt 3-1 övertag. Mittfältsduon Andy King och Matty James har båda massor av säsonger i Leicester bakom sig så lite speciell match för dem. Skador på Robert Atkinson, Ayman Benarous, Ross McCrorie, Tommy Conway och Andreas Weimann stör. Intressant match i match mellan två lovande unga anfallare i Kasey McAteer i hemmalaget och Samuel Bell i bortagänget. Vi siar att McAteer och hans lag drar det längsta strået!

Match 8
Middlesbrough - Southampton 2
(TTT 4-2-4)

En spelare gör inte ett lag brukar man säga men att tappa tre poängspelare och inte ersätta dem är sårbart. Det har Middlesbrough fått erfara och parkerar sist av alla lag i Championship. 1-1 senast mot Sheffield Wednesday var lagets blott andra poäng på sju matcher. Låt vara att man var trögstartade även förra säsongen men det är en jobbig situation man har satt sig i och det finns bara sig själva att skylla. Det går inte att tappa 3-4 bärande spelare och tro att det ska funka. Manager Michael Carrick fumlar i blindo och senast satte han Josh Coburn som ensam anfallare, hur tänkte han där? Här bör Emmanuel Latte Lath kom in i spetsrollen. Southampton i lite minikris efter tre raka nederlag. Nu ska vi säga att lagen man mött är 4an Sunderland (b), 2an Leicester (h) och 3an Ipswich (h). Nu bra chans till omstart när man tar sig an jumbon Boro. Har under september sålt Moussa Djenepo (St Liege) och lånat ut Paul Onuachu (Trabzonspor). Hoppas så klart att man snart kan använda inhandlade Ross Stewart som öste in mål för Sunderland när han inte var skadad. Adam Armstrong och Che Adams dugliga men Stewart känns lite extra. I försvaret räknar vi med Jan Bednarek om han känner sig helt hundra. Ingen målfest att vänta men nog bör Saints kunna peta in en vinstboll här.

Match 9
Plymouth - Norwich 2
(TTT 1-1-8)

Plymouth har det rätt jobbigt då man förlorat fyra av de fem senaste. De två vinsterna man inkasserat har kommit på hemmaplan. Vann mot Huddersfield (3-1) i premiären och sedan har även Blackburn besegrats med 3-0. Skyttekungen Ryan Hardie var bänkad senast av någon underlig anledning men ersättaren Ben Waine var svag så här lär Hardie åter vara en startspelare. Även Bali Mumba, Finn Azaz och Morgan Whittaker bör komma in i startelvan om man ska ha en sportmössa här. Michael Cooper (mv), Brendan Galloway och Norwich-produkten Saxon Earley skadade. På femte plats finner vi Earleys gamla klubb. Inledde fint med tio poäng på de fyra första matcherna men har nu två förluster på de tre senaste. Leicester är inte lätt att rå på men Rotherham är ett lag man måste slå om man ska vara med i kampen om direktuppflyttning. Anfallaren Ui-Jo Hwang väntar fortsatt på få en ärlig chans att visa vad han går för. Lär väl inte flytta på Ashley Barnes, Jon Rowe eller Christian Fassnacht men Liam Gibbs riskerar att få bänkplats. Ingen ljusning på skadefronten med Jakob Sörensen, Marcellino Nunez, Borja Sainz, Grant Hanley och Josh Sargent. Känns som att Norwich är veckans favorit i fara och vi är inte sena med att gardera upp den här tillställningen på Home Park.

Match 10
Rotherham - Preston 2
(TTT 2-0-8)

Rotherham tog en skrällseger mot Norwich i början av månaden men både innan och efter har man i princip kammat noll. Knep en pinne mot Blackburn i hemmapremiären men då brände motståndarna bland annat en straff. I 0-3 förlusten senast mot Millwall hade man ett ynka skott på mål. Manager Matt Taylor lär troligen ändra om i startelvan men man har många spelare skadade så kan bli svårt att få in "bättre" killar än de som startade senast. Hakeem Odoffin och Andre Green lär väl vara mest aktuella för startplatser. Aston Villa-lånet Seb Revan hade det kämpigt i sin debut men hoppas få ny chans här. Sam Clucas har anslutit från Stoke och kan på sikt bli en viktig pjäs om han får vara skadefri. Preston i topp i The Championship efter sju omgångar vem hade sett det komma? Sex vinster och ett kryss för Ryan Lowes manskap. När anfallaren Will Keane gick sönder så skickade man in Milutin Osmajic och han har nu 1+1 på två matcher. Finns ingen anledning för Lowe att ändra om i startelvan utan så länge spelarna känner sig friska så är det bara köra på. Dansken Mads Frökjaer har tappat sin startplats och senast fick han bara 15 min. Ched Evans och Emil Riis ej aktuella för spel pga skador. Här tror vi Freddie Woodman håller nollan medan Viktor Johansson i hemmakassen får kröka rygg!

Match 11
Swansea - Sheffield Wednesday 2
(TTT 10-0-0)

Tidigt bottenmöte mellan två gäng som ännu har en nolla i vinstkolumnen. Swansea är en riktig besvikelse då man, även utan sålde Joel Piroe, har ett lag för övre halvan. Det vill sig dock inte så här långt för svanarna som under säsongen endast har vunnit en cup-match mot Northampton och det är ju inte mycket att hänga i granen. Släppte senast mot QPR in 1-1 kvitteringen på stopptid. Ännu längre in på stopptid satsade inhoppare Oliver Cooper tufft och kom helt fel och domaren hade inget val än att hiva upp kortleken. Så här får man klara sig utan Cooper. Chelsea-lånet Bashir Humphreys gjorde en skaplig debut i London och bör få fortsätta här. Lång skadelista med namn som Kyle Naughton, Liam Walsh, Liam Cullen, Joe Allen, Azeem Abdulai och Josh Key. Nykomlingen Sheffield Wednesday har bara två poäng efter sju omgångar men lite glädjande är att dessa två pinnar kommit på slutet. 0-0 borta mot Leeds, 0-1 mot Ipswich och senast 1-1 mot Middlesbrough känns ändå som små steg framåt. Kan man få fart på någon av anfallarna och samtidigt ha kvar fina defensiven så kan man snart lämna bottenträsket. Dessvärre ser Josh Windass ut att missa här. Även Dominic Iorfa, Mohamed Diaby och Mallik Wilks dras också med skador. Som tecknen sitter chansspikar vi tvåan till 19%

Match 12
West Bromwich - Millwall X
(TTT 9-1-0)

Två segrar, två förluster och tre kryssmatcher har West Brom efter sju omgångar. Kan både spela 0-0 matcher och var med och skapa målfester. Formen ej på topp då man har två poäng på de tre senaste matcherna. 2-2 senast mot Watford i en match där samtliga fyra mål kom innan matchuret tickat förbi minut 24. Manager Carlos Corberan har valt att använda John Swift som en av två anfallare och det funkar rätt skapligt då han satt fyra mål på sex matcher. Brandon Thomas-Asante får också mycket speltid, men Josh Maja dessvärre skadad och gör Adam Reach och Daryl Dike sällskap i rehablokalen. Kortglade Jayson Molumby tar gult för tredje matchen i rad här? Millwall på elfte plats har 1-1-1 på bortaplan. Även den sammantagna formen är svårläst då man har 1-1 Birmingham, 0-3 Leeds och 3-0 Rotherham som senaste resultaten. Lejonfansen så klart glada att både Zian Flemming och Tom satte sina första mål för säsongen senast. Duon gjorde förra säsongen 15 respektive 17 mål så den kan vara islossning på G. Tredje länken framåt Kevin Nisbet har gjort två mål på sju matcher, men ska här testas sent så kanske Duncan Watmore får ta hans plats i anfallet. Målis Matija Sarkic skadad men Bertosz Bialkowski är minst sagt en rutinerad ersättare med över 300 matcher i The Championship. Shaun Hutchinson och George Honeyman snart tillbaka men behöver nog nån vecka till innan det blir tal om spel.

Match 13
Brommapojkarna - IFK Norrköping 2
(TTT 2-0-8)

Allsvenskt möte mellan två formsvaga lag avslutar kupongen. Brommapojkarna bara tre poäng från nedflyttning efter tre raka förluster. Efter två matcher med sju insläppta mål så föll man senast mot IFK Göteborg på ett straffmål. Lite typiskt att man själva blev nollade när man satte två mål mot Kalmar och tre mål mot Varberg. Lucas Hägg-Johansson bänkad senast och troligen så blir han kvar där då Filip Sidklev som sagt endast släppte en boll förbi sig mot Blåvitt. Bäste målskytten Oscar Pettersson fick också ta plats på bänken senast då nyförvärvet från Heerenveen Alex Timossi Andersson fick starta. Samuel Leach kan vara åter efter sjukdom. IFK Norrköping kan med största sannolikhet glömma Europa efter tre raka nollpoängare. Är nu bara två poäng före IFK Värnamo tre platser bakom och det skulle vara stor skillnad att hamna femma och nia. Sen test på Jesper Tollinsson medan Jacob Ortmark och Kristoffer Khazani är långtidsskadade. Finns klass i Victor Lind, Christoffer Nyman och Arnor Traustason och det visar sig här när Peking vänder formkurvan.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Burnley - Manchester United X2
2. Brentford - Everton 1
3. Crystal Palace - Fulham 1X2
4. Luton - Wolverhampton X2
5. Ipswich - Blackburn 1X2
6. Leeds - Watford 1
7. Leicester - Bristol City 1
8. Middlesbrough - Southampton 2
9. Plymouth - Norwich 1X2
10. Rotherham - Preston 2
11. Swansea - Sheffield W. 2
12. West Bromwich - Millwall X2
13. Brommapojkarna - IFK Norrköping 2

MÅLTIPSET (9 Raders)

3. Crystal Palace - Fulham
6. Leeds - Watford
7. Leicester - Bristol City
14. Manchester City - Nottingham
16. Bolton - Reading
21. Charlton - Wycombe
28. Newport - Bradford
29. Notts County - Forest Green
30. Tranmere - Accrington

FULLTRÄFF (Grundrad)

1. Burnley - Manchester United 2 mål
2. Brentford - Everton 3 mål
3. Crystal Palace - Fulham 4 mål
4. Luton - Wolverhampton 2 mål
5. Ipswich - Blackburn 2 mål
6. Leeds - Watford 4 mål
7. Leicester - Bristol City 6 mål
8. Middlesbrough - Southampton 1 mål
9. Plymouth - Norwich 2 mål
10. Rotherham - Preston 1 mål
11. Swansea - Sheffield W. 1 mål
12. West Bromwich - Millwall 2 mål
13. Brommapojkarna - IFK Norrköping 3 mål

BIG 9 (48 Raders)

1. Burnley - Manchester United X2 + över / under 2,5 mål
2. Brentford - Everton 1 + över 2,5 mål
3.. Manchester City - Nottingham 1 + över 2,5 mål
4. Crystal Palace - Fulham 1X2 + över 2,5 mål
5. Luton - Wolverhampton X2 + under 2,5 mål
6. Sassuolo - Juventus 2 + över 2,5 mål
7. Lazio - Monza Wildcard / Alltid Rätt
8. Osasuna - Sevilla 1 + över 2,5 mål
9. Barcelona - Celta Vigo 1 + över / under 2,5 mål

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!

18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto