Stryktipset Tips 25/6 2023

Publicerad på 23 Jun 2023 - 14:04

Aston

Aston

Jan Wickberg

23 Jun 2023 - 14:04

Formen fortsatt god och förra veckan blev det 11 rätt på Stryktipset. Med lite fler tecken hoppas jag att ni löste 13 rätt. Denna vecka har svenskaspel fått gräva djupt för att ens få ihop en kupong. De stora ligorna har break och landslagssamlingarna är all så det blir svensk "bonnfotboll", U21 EM och norsk bollsparkande på kupongen denna gång. Spelstopp är på söndag i stället för lördag, så en dag till att gnugga geniknölarna. Vi ger er nedan lite hjälp på traven och även ett par intressanta extraspel denna vecka. Sillburkar och midsommarstångar, nu kör vi!

STRYKTIPSET 2023-06-25 15:59

Match 1
Karlstad - Dalkurd 2
(TTT 1-0-9)

Lite av botten mot toppen i Division 1 - Norra. Karlstad hade det väldigt motigt under våren men startade sommaren med två raka vinster när Örebro Syrianska (1-0) och Boden (2-1) besegrades i början av Juni. Kunde senaste ej rå på topplaget Sandviken som gjorde två snabba mål i varsin halvlek och därmed sänkte värmlänningarnas moral. Hade Agon Beqiri åter senast efter skada och om han kan så lär han starta här. Andreas Bellander utgick skadad mot Boden och stod över senast, så risk att han även missar här. Rutinerade räven David Johannesson kan ersätta då han är tillbaka efter avstängning. Fyra spelare på två gula kort som får passa sig så det inte blir ostskiva och avstängning nästa match. Serieledande Dalkurd kryssade senast i toppmötet med Täby. Inhopparen Fardin Rabet blev poängräddare med sin första balja för säsongen. Kanske hade han övat målskytte under tiden han var avstängd. På tal om avstängning så är Kevin Rodeblad Lowe avstängd här efter dragit på sig rött kort på stopptid. Iranske u-21 landslagsmannen Oliver Kass Kawo åter här efter missat senast pga landskamper. Aysar Mohammed avstängd efter tre gula kort på de fyra senaste matcherna. Uppsalalaget såg bra ut mot Täby och skapade mycket, samma standard här så blir det tre poäng!

Match 2
Örebro Syrianska - Sollentuna 2
(TTT 7-2-1)

Håller oss kvar i Division 1 - Norra och mittmötet mellan Sollentuna som gästar Örebro Syrianska. Hemmalaget trivs inget vidare i Wadköping där man har fyra förluster och ett kryss på de fem senaste. Håller ofta bra i första halvlek för att tröttna och släppa in mål i andra delen av matchen. Vann senast mot bottengänget Motala med 2-1 borta. Oscar Windahl har ej medverkat i de två senaste men om han missar här behöver han inte känna sig ensam då han har sällskap av avstängde Mohamed Youla. Sollentuna över lite upp och ned. När det funkar så gör man det bra och har bland annat besegrat Boden med 6-1 och även Sandviken med 3-2 båda på bortaplan. Senast 2-1 i 08-derbyt mot Stocksund. Danderydsgänget reducerade till 1-2 med tio minuter kvar men på stopptid punkterade lejonkungen Pascal Simba matchen med sitt tredje mål för säsongen. Blott sjuttonårige Viktor Blumenthal har tagit över vantarna från Simon Andersson och vaktat målet i de två senaste (vinst)matcherna. Gustaf Bruzelius utgick i halvtid mot Stocksund men om det var taktiskt byte eller skadekänning återstår att se här. Aron Sanden är en målfarlig herre så han hoppas man kan medverka här efter missat de två senaste. Maximilian Dejene är också bra framåt och är nu tillgänglig efter varit avstängd senast. Tycker att Sollentuna ska ha bra chans att ta med alla tre poängen hem till huvudstaden, så vi chansspikar bortalaget!

Match 3
Oddevold - Ariana X
(TTT 9-1-0)

Många lag som så här långt är med i racet om uppflyttning från Division 1 - Södra. Oddevold i allra högsta grad då man ligger tvåa, bara två pinnar bakom serieledande Trollhättan. Har kryssat i tre av de fyra senaste och då så klart tappat en hel del poäng men en pinne är bättre en noll. Obesegrade på hemmaplan där man har fyra segrar och två oavgjorda. Släppte senast in tre mål men gjorde fem framåt. Innan dess hade man bara släppt in en ynka boll på hemmagräs. Rök oväntat i cupen mot Zenith i veckan. Hade Adam Engelbrektsson åter efter skada senast. På frånvarolistan denna gång Kevin Mehovic som är avstängd efter sett rött mot Tvååker. Tabellsexan Ariana har hållit nollan fyra matcher i rad, tre vinster på hemmaplan och 0-0 borta mot Torn är starka papper. Kunde senast besegra Ängelholm trots att Noor Zadran åkte på rött innan Kwame Kizito satte segerbollen. Så här är Zadran åter avstängd (var tillbaka senaste efter varit avstängd pga gula kort). Samuel Fröjdh satt av en avstängning senast men är nu redo att ta plats i elvan. Dawda Ngum har missat ett par matcher då han varit med Gambias landslag och kvalat till Afrikanska mästerskapet. Fem spelare på två gula kort så inte otänkbart att man kommer ha avstängda spelare även nästa match. Hur hårt tog cupsmällen på Oddevold och kan Ariana närma sig toppen här? Många frågor och vårt svar blir helgardering i match 3!

Match 4
Ängelholm - Oskarshamn 2
(TTT 4-2-4)

Bottenmöte i Division 1 - Södra mellan tolvpoängarna Ängelholm och Oskarshamn som bara har Vänersborg bakom sig i tabellen. Ängelholm har på sina 13 matcher endast gjort fem mål. Ja, ni läste rätt, fyra 1-0 vinster och ett "tröstmål" mot Norrby är det man åstadkommit framåt så här långt under säsongen. Med 22 mål i baken förstår vi att målskillnaden inte är någon skojig läsning för Roar Hansen och hans mannar. Skada på Niklas Svensson, men backkollegan William Lindberg kunde hoppa med kvarten kvar senast efter ha stått över matchen innan. Oskarshamn har också gått tungt, framför allt på bortaplan där man har förlorat fyra av sex matcher. Föll senast man lirade borta med 2-5 mot Falkenberg för att sedan hemma besegra bottenkollegan Ahlafors med 5-1. Känns ändå som att det finns viss kvalitet i laget med anfallarna Antonios Gaitanidis och Edvin Crona (som inte gjorde bort sig i Kalmar). På målvaktsposten är Michael Hartmann åter efter att Pontus Zvar släppte fem bollar mot Falkenberg. Adnan Catic och Nicolas Gianini åter efter avstängningar. Men Nicolas brassekompis Lucas Falcao får stå över denna match pga avstängning. Amer Eriksson skadad. Vi håller kärnkraftverket högre och att man torskat så många (borta)matcher är främst pga bättre motståndare. Nu betydligt lättare uppgift och då kan säsongens tredje bortavinst vara ett faktum. Edvin Crona kan bli kronan på verket!

Match 5
Rosenborg - Sarpsborg X
(TTT 9-1-0)

Gamla storlaget Rosenborg inte i lika stor kris som sin svenska motsvarighet (IFK Göteborg) men får ändå se sig omsprungna av flera lag i norska Eliteserien. Är i skrivande stund hela 18 poäng bakom ledande Bodö/Glimt. Sju poäng upp till Europaplatserna medan det bara är sex poäng till nedflyttning. Hemmaformen på uppgående efter 1-0 mot Haugesund och 4-0 mot Ham-Kam. Har skador på Tobias Borkeeiet och Isak Thorvaldsson. Sarpsborg två poäng före Trondheimsgänget. Har förlorat de två senaste mot bättre motstånd i form av Tromsö och Viking. På bortagräs har man 2-2-1 där enda förlust var just mot Tromsö som var ofina nog att avgöra på stopptid. Har i dagarna värvat Häckens scoutchef, Hampus Andersson som ska försöka snoka rätt på dugliga spelare till klubben. Målis Anders Kristiansen gjorde en slät figur senaste och kan här få lämna vantarna till U-21 landslagskeepern Leander Öy som bara var en straff från att hålla nollan mot Skottland i senaste (U-21) landskampen. Björn Utvik var ej med senast och oklart om han medverkar här. Borg mot Borg då borgar det för att bli en jämn kamp som kan avgöras genom ett slumpmål, 1X2 om råd!

Match 6
Tromsö - Stabaek 1
(TTT 10-0-0)

Tabelltrean Tromsö i fin form med fyra vinster på de fem senaste. Den match man ej vann var mötet mot omöjliga Bodö/Glimt som ändå fick kämpa för att ta tre poäng. AIK-floppen Jakob Haugaard skadad så back-up goalie Simon Thomas får vakta buren. Släppte två av två skott senast så man håller tummarna för att Haugaard snart är åter mellan stolparna. Felix Winther, Mai Traore och Hilmir Mikaelsson dras med skador och kan komma att missa matchen. Wingbacken Niklas Vesterlund mål två matcher i rad och kan bli ett hot även här och testas som målskytt till nästan tio gånger degen. Stabaek i mitten av tabellen med 1-1-1 på sina tre senaste matcher. Lika starka hemma som man är svaga borta. Hade tur i vinsten mot Molde men i övrigt klara bortaförluster. Isak Pettersson vaktar målet efter de bortkastade säsongerna i Frankrike. Kan säkert komma upp i bra standard igen men visst ser man att han är ringrostig efter knapp fått någon speltid alls i Toulouse efter flytten från IFK Norrköping där han var bästa målis i serien. Skador på Kasper Pedersen och Kevin Kabran. Anfallaren Mushaga Bakenga i fin form med mål tre matcher i rad. Kanske kan han tröstmåla / fixa en poäng här men närmare än så har vi svårt att se bortasvaga Stabaek komma.

Tips: Att göra mål, Niklas Vesterlund @ 9,00 - bet365 -

Match 7
Strömsgodset - Bodö/Glimt 2
(TTT 0-1-9)

"Godset" två poäng från negativ kvalplats så starten på säsongen har inte varit den bästa. 3-2-5 där de tre vinstmatcherna har varit 1-0 segrar mot bottenkollegorna Aalesund, Sandefjord och Vålerenga. Herman Stengel avgjorde senast mot Vålerenga på straff i en match där annars målis Viljar Myhra var bäst på plan. Så man skapade inte mycket framåt utan fick mest ha fokus på försvarsspel. Jack Ipalibo, Jostein Ekeland och Halldor Stenevik ej med senast. Oklart om Ipalibo & Ekeland kan medverka här men Stenevik lär ej komma till start. Bodö/Glimt har verkligen etablerat sig som ett topplag i Norge. 2,1,1,2 de fyra senaste säsongerna och nu leder man Eliteserien i stor stil. Tio vinster och ett kryss på de inledande elva matcherna är grymt. Tabelltvåan Brann enda laget som tagit poäng mot "Den Gule Horde". Amahl Pellegrino (33) still going strong och kan mycket väl slå sitt tidigare rekord med 25 mål under en säsong. Redan upp på 12 mål efter 11 matcher. Faris Pemi också bra framåt, precis som Pellegrino hämtad från Kristiansund. Brede Moe, Sondre Fet och Runar Espejord dras med skador och vi räknar ej med trion här. Hugo Vetlesen på väg till Club Bruges och lär inte medverka här, så slovenen Nino Zugelj bör vara beredd på att starta. Finner ingen anledning att inte ge bortalaget förtroende.

Tips: Att göra mål, Amahl Pellegrino @ 1,75 - Unibet -

Match 8
Ham-Kam - Odd X
(TTT 5-1-4)

Hamarkameratene har bara Aalesund bakom sig i tabellen. De två vinsterna man har tog man på de tre första matcherna, men efter 3-7 smockan mot Viking har det gått utför. Endast en poäng på de sju senaste. Tog sig knappt vidare i cupen men lyckades besegra Baerum efter förlängning. Parkerade bussen senast i ligan och kom undan med bara 0-3 i baken mot Bodö/Glimt. Marcus Sandberg vaktar målet men Rasmus Wiedesheim-Paul i andra delen av planen får med all rätt begränsat med speltid. Gjorde bra säsonger i Halmstad men Superettan verkar vara den nivån han har i sig. Typ som BPs Olof Guterstam om någon minns honom. Odds BK på tionde plats spelar snålt och har målskillnaden 8-11 efter 11 matcher. Slog senast regerande mästarna Molde med 1-0 hemma. Ole Midtskogen spann vidare på tröstmålet han satte i cupen mot Sarpsborg och blev matchvinnare. Truppen känns skaplig men som sagt en avslutare av rang hade inte skadat. Leonard Owusu avstängd efter gula kort fyra matcher i rad! Krysset ligger nära och vi tror på 0-0 eller 1-1 här i den svenska målvaktskampen mellan Sandberg i hemmakassen och Leopold Wahlstedt i bortaburen.

Match 9
Molde - Haugesund 1
(TTT 10-0-0)

Det blir nog svårt för Molde att försvara sin titel från i fjol då man redan är 15 poäng bakom Bodö/Glimt. Dessutom ser både Brann och Tromsö bra ut den här säsongen. På hemmagräs är dock Molde fortfarande bra och har nu tre raka vinster på Aker Stadion. Rutinerade backen Martin Linnes fick inte plats i landslagstruppen men håller samma klass som Martin Olsson och dessutom i bra målform med nätkänning tre raka hemmamatcher. Anfallaren Veton Berisha har haft skadetrassel under inledningen av säsongen och inte kunnat göra sig själv rätta men hoppas snart kunna gå för fullt och då får anfallet ytterligare en dimension. Tabellelvan Haugesund har vunnit de två senaste matcherna. Varit jämna matcher där man haft statistiken mot sig men marginalerna med sig. 2-1 borta mot Strömsgodset var första målen och första vinsten på bortaplan den här säsongen. Så något vidare bortalag är inte fiskmåsarna som i början av månaden åkte ur cupen på bortagräs mot division 2 gänget Brattvåg. Hemvändaren Alexander Söderlund skadad så det är Sory Diarra man hoppas på framåt. Hammarbytalangen Oscar Krunsell ordinarie på vänsterbacken. 1-0 i de två senaste mötena till Molde och även denna gång tror vi att Erling Moes mannar drar det längsta strået!

Tips: Att göra mål, Martin Linnes @ 4,75 - bet365 -

Match 10
Tjeckien U-21 - Tyskland U-21 2
(TTT 0-1-9)

Grupp C i U-21 EM där Tjeckien och Tyskland ställs mot varandra i Batumi. Tjeckien inledde med förlust mot England i en match där man knapp fick låna bollen. Det var just England man var bakom i kvalet och fick som två spela play-off mot Island och vann med 2-1 sammanlagt. Truppen innehåller förutom målis Vitezslav Jaros (Stockport) och Jan Zamburek (Viborg) inhemska spelare. I förra EM spelade man två oavgjorda och förlorade en match så inget avancemang då och även i år lär det bli svårt att ta sig vidare. Tyskland gjorde verkligen bort sig i sin första match när man kryssade mot Israel i Kutaisi. Lyckades bränna två straffar och trots en man mer i hela andra halvlek inte vinna matchen. Motorsågen fram i tyska pressen. Antonio Di Salvo får nog fundera på vilka som ska få chansen här. Denis Huseinbasic ligger nog risigt till för att få fortsatt förtroende. Youssoufa Moukoko gjorde inte heller nåt bra insats men han vet vi vad han kan så svårt att bänka honom. Faride Alidou är ett alternativ på kanten för att få fart. Tyskland hade problem med både Israel och Polen i kvalet så vi litar inte helt på "minimannschaft" och tar med krysset.

Match 11
Schweiz U-21 - Italien U-21 1
(TTT 0-0-10)

Grupp D håller till i Rumänien och denna match spelas i Cluj. Schweiz besegrade Norge i första matchen. Gick en hård kamp mot Nederländerna i kvalet och tog sig till EM som bästa grupptvåa. Precis som Tjeckien så är det bara två spelare i truppen som har utländska klubbadresser. Inte så jätteförvånande att de "rutinerade" pjäserna Kastriot Imeri, Fabian Rieder och Dan N'Doye var de bästa i första matchen. Dessutom bra sparkapital i Zeki Amdouni som fick dryga halvtimmen. Italien föll i premiären mot Frankrike med 1-2. Tryckte på sista tio när man spelade en man mer men utan att lyckas få till en kvittering. Stjärnorna Sandro Tonali (Milan) och Pietro Pellegri (Torino) var bra men resten behöver höja sig om det ska bli vinst här. Leeds vindsnabbe ytter Wilfried Gnonto hoppade in i andra halvlek och bör ha bra chans att starta här. Drog i förra EM på sig sex röda kort på fyra matcher men höll alla spelare på banan mot Frankrike så ett steg framåt där men vi får se hur det går i detta derby där svenske Mohammed Al-Hakim håller i pipan. Som sagt vi litar inte en sekund på att hetlevrade pizzaungar håller sig i skinnet och plitar ned samtliga tecken utan att tveka!

Tips: Att göra mål, Dan N'Doye @ 3,60 - Unibet -

Match 12
Järfälla - Arlanda 1
(TTT 7-1-2)

Division 2 - Norra Svealand nästa anhalt på kupongen där två jämna lag gör upp om poängen. Järfälla bra hemma och bortsett från förlusten mot Franke så har man fyra segrar & ett kryss. Hade fem raka utan förlust innan man senast föll borta mot Kvarnsveden. Om det var underskattning eller en dålig dag på jobbet låter vi vara osagt men då man satte tröstmålet på stopptid så är det svårt att snacka bort resultatet. Har Leon Woldu åter efter avstängning. Arlanda en poäng före i tabellen trots en match mindre spelad. Har vunnit sex av elva matcher och var på förhand ett av lagen som ansågs ha bra chans att ta förstaplatsen. Kommer närmast från 3-2 borta mot Viggbyholm. Lär bli lika tufft här och frågan är om man har kraft att ta ännu en vinst på bortaplan. Vi kör på 1X här!

Match 13
Nordvärmland - Zenith 1
(TTT 9-1-0)

Möte från den nedre regionen av Division 2 - Norra Götaland. Hemmalaget Nordvärmland från Ambjörby har tre raka vinster inför detta möte. Åttan Vänersborg, tabellfyran Skövde och serieledande Torslanda har man besegrat så självförtroendet på topp kan vi anta. Hade en tung vår med endast fyra poäng på nio matcher så tabelläget är inte det bästa men det hoppas man kunna ändra på nu i och med att sommaren kommit. Nästjumbon Zenith har en bit kvar till sin ryska namne men skrällde rejält i cupen när man slog ut serietrean i Division 1 Södra, Oddevold med 2-1. Isaac Jonsson blev stor matchhjälte med sitt mål dryga kvarten från slutet. I seriespelet har det gått rätt segt och man har torskat sju av tolv matcher. Mött rätt passande motstånd på slutet och faktiskt tagit fem poäng på de fyra senaste matcherna men mot Grebbestad tog det stopp när man tappade 2-0 till 2-3 sista kvarten. Kan säkert få in en boll även här men mot ett formstarkt Nordvärmland och baksmälla efter cupskrällen så tror vi att Zenith kammar noll i nord, trots att hemmalaget saknar avstängde Anastasijs Mordatenko.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Karlstad - Dalkurd 2
2. Örebro Syrianska - Sollentuna 2
3. Oddevold - Ariana 1X2
4. Ängelholm - Oskarshamn 2
5. Rosenborg - Sarpsborg 1X2
6. Tromsö - Stabaek 1X
7. Strömsgodset - Bodö/Glimt 2
8. Ham-Kam - Odd X
9. Molde - Haugesund 1
10. Tjeckien U21 - Tyskland U21 X2
11. Schweiz U21 - Italien U21 1X2
12. Järfälla - Arlanda 1X
13. Nordvärmland - Zenith 1

MÅLTIPSET (9 Raders)

3. Oddevold - Ariana
7. Strömsgodset - Bodö/Glimt
11. Schweiz U21 - Italien U21
17. Häcken - Växjö
18. Kalmar - Kristianstad
20. England U21 - Israel U21
23. Gremio - Coritba
26. Djurgården - Brommapojkarna
27. IFK Norrköping - Linköping

FULLTRÄFF (Enkelrad)

1. Karlstad - Dalkurd 3 mål
2. Örebro Syrianska - Sollentuna 1 mål
3. Oddevold - Ariana 6 mål
4. Ängelholm - Oskarshamn 2 mål
5. Rosenborg - Sarpsborg 2 mål
6. Tromsö - Stabaek 3 mål
7. Strömsgodset - Bodö/Glimt 4 mål
8. Ham-Kam - Odd 0 mål
9. Molde - Haugesund 3 mål
10. Tjeckien U21 - Tyskland U21 2 mål
11. Schweiz U21 - Italien U21 4 mål
12. Järfälla - Arlanda 2 mål
13. Nordvärmland - Zenith 3 mål

BIG 9 (48 Raders)

1. Norge U21 - Frankrike U21 2 + över 2,5 mål
2. Schweiz U21 - Italien U21 1X2 + över / under 2,5 mål
3. England U21 - Israel U21 1 + över 2,5 mål
4. Tjeckien U21 - Tyskland U21 X2 + över / under 2,5 mål
5. Karlstad - Dalkurd 2 + över 2,5 mål
6. Ängelholm - Oskarshamn 2 + under 2,5 mål
7. Rosenborg - Sarpsborg Wildcard / Alltid rätt
8. Tromsö - Stabaek 1X + över 2,5 mål
9. Strömsgodset - Bodö/Glimt 2 + över 2,5 mål

Glad midsommar och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto