Stryktipset Tips 26/8 2023

Publicerad på 25 Aug 2023 - 19:59

Aston

Aston

Jan Wickberg

25 Aug 2023 - 19:59

Tillbaka efter lite välbehövlig semester. Även Premier League och The Championship är igång på allvar. Tre lag på full poäng i högsta serien medan det bara är två lag i The Championship som gått rent. Fem lag i Premier League har ännu inte inhämtat några poäng. I andraligan är det bara stackars Sheffield Wednesday som är nollade. Kupongen innehåller en del starka spikar som bör sitta men det finns även lag som har bra chans att skrälla. Dem mixen ska vi reda ut nedan. Fortfarande ingen som lyckats få in alla 13 matcherna på Fullträff så där är jackpoten uppe i nästan 55 miljoner kronor. Skolväskor och läxböcker fram nu kör vi!

STRYKTIPSET 2023-08-26 15:59

Match 1
Brighton - West Ham 1
(TTT 9-0-1)

Roberto De Zerbis Brighton toppar Premier League efter de två inledande omgångarna. 4-1 mot både Luton (h) och Wolves (b) är starka siffror. Solly March, Karou Mitoma och Joao Pedro ser vassa ut framåt och målis Jason Steele har var bra mellan stolparna. Den som sett bäst ut i laget är nog ändå backen Pervis Estupinan som har två assist, två gula kort och ett mål på två matcher. Har sålt Moises Caicedo till Chelsea och fick galna £116 M för honom. Yasin Ayari till Coventry på lån. Nye backen Igor väntar på sin debut. West Ham inledde med kryss mot Bournemouth och följde upp med en orättvis vinst i derbyt mot Chelsea. Fick både rött kort och en straff mot sig med kunde ändå fixa tre poäng så det är ju i sig starkt men själva spelet var knappast övertygande. Fått in fin fot i James Ward-Prowse och det lär räcka till nytt kontrakt. Gjorde i veckan klart med Konstantinos Mavropanos (b, Stuttgart) men han är småskadad så troligen ej debut här. Nayef Aguerd avstängd. Ettan först men på större system kan krysset övervägas.

Match 2
Arsenal - Fulham 1
(TTT 10-0-0)

Arsenal ett av tre lag på full poäng efter två omgångar. Har gjort jobbet mot Nottingham och Crystal Palace men inga stora siffror på resultattavlan. Nye Declan Rice har kommit in fint i (start)elvan men det andra stora värvningen Jurrien Timber är skadad och väntas bli borta året ut. Mohamed Eleney, Folarin Balogun och Gabriel Jesus väntas dock åter redan i September. Takehiro Tomiyasu avstängd så Kieran Tierney kan få chansen om inte Oleksandr Zinchenko är redo för spel efter sin skada. Fulham vann lite turligt i premiären borta mot Everton men blev senast överkörda hemma av Brentford (0-3). Tim Ream tog två gula och åkte ut. Är avstängd här, så det troliga är att Calvin Bassey gör debut från start. Framåt stort ansvar på Raul Jimenez axlar nu när Aleksandar Mitrovic har lämnat för Al-Hilal. Vi tror inte Bernd Leno håller tätt mot sin forne arbetsgivare och spikar ettan i match 2.

Match 3
Manchester United - Nottingham 1
(TTT 10-0-0)

The Red Devils har inte imponerat i upptakten av Premier League. Kom undan med blotta förskräckelsen i premiären mot Wolves. Rafael Varane avgjorde med ett sent mål. Mot Tottenham blev det förlust med 0-2 och då var ändå målis Andre Onana och backen Luke Shaw de bästa i Unitedelvan. Så klart kul att se på trollgubbarna Antony och Alejandro Garnacho men frågan är om det inte vore mer effektivt med spelare som Scott McTominay och Jadon Sancho på planen. Trist skadesituation med spelare som Mason Mount, Tyrell Malacia och Rasmus Höjlund borta. Nottingham har inlett som förväntat med förlust borta mot Arsenal och vinst hemma mot Sheffield United. Taiwo Awoniyi har fortsatt på samma fina målspår som han avslutade förra säsongen. Anthony Elanga hoppas få starta här mot sin gamla klubb. Nye Sevilla-lånet Gonzalo Montiel ej i matchform än. Vi tror United är favorit i fara, 1X2!

Match 4
Everton - Wolverhampton 2
(TTT 8-1-1)

Två lag som inte haft någon skojig säsongsinledning. Everton har två förluster och 0-5 i målskillnad. Om nederlaget mot Fulham var lite oturligt så kan man inte säga det samma om 0-4 torsken mot Aston Villa. Alex Iwobi försökte lite på sin kant och inhopparen Arnaut Danjuma var bra men i övrigt var det idel svaga insatser i elvan. Fick både Iwobi och Dominic Calvert-Lewin skadade och sedan tidigare saknar man namn som Seamus Coleman, Andre Gomes och Dwight McNeil. Även nyförvärvet Jack Harrison dras med skada och Demarai Grey vill lämna och kommer ej vara med här. Hoppas kunna signa Che Adams (a, Southampton) snart. Wolves har också inlett med fem bollar i baken och framåt bara ett (tröst)mål av Hee-Chan Hwang i 1-4 förlusten mot Brighton. Matheus Nunes såg rätt på stopptid och är avstängd här. Dock inga skador i truppen så Gary O'Neil kan använda sitt material. Tycker Wolves var bra borta mot Manchester United och kan man nå samma nivå här så blir det minst en poäng hem till varglyan!

Match 5
Brentford - Crystal Palace 1
(TTT 10-0-0)

Klart godkänd start för Brentford som har 2-2 hemma mot Tottenham och 3-0 borta mot Fulham som sina resultat så här långt. Yoane Wissa & Bryan Mbeumo står för målen i avstängde Ivan Toneys frånvaro. Nye keepern Mark Flekken fläckfri senast då han höll nollan. Framför sig har backen Ethan Pinnock sett bra ut och ingen som saknar Pontus Jansson eller skadade Ben Mee än. Palace känner vi igen då det ser ut på samma sätt som de senaste säsongerna. 1-0 mot Sheffield United och 0-1 mot Arsenal är väl som kalkylerat på förhand. Flera klubbar rycker i (skadade) Michael Olise. Även Will Hughes och Matheus Franca saknas. Keeper Sam Johnstone gav bort en straff senast men förväntas behålla vantarna då Vincente Guaita fortfarande krånglar. Ettan först här!

Match 6
Ipswich - Leeds X
(TTT 7-1-2)

Nykomlingen Ipswich leder The Championship efter tre omgångar. Sunderland, Stoke och Queens Park Rangers har man besegrat. Här väntar dock tufft motstånd och laget kommer testas på allvar. Lånat in backen Brandon Williams (Manchester United) och Omari Hutchinson (m, Chelsea) under veckan och duon hoppas på debut här. Christian Walton skadad så Vaclav Hladky fortsätter mellan stolparna. Leeds har fått en tuff start efter degraderingen från Premier League. Kryssat mot Cardiff och WBA samt förlust mot Birmingham. Sålde i veckan mittfältskämpen Tyler Adams till Bournemouth. Skador på Liam Cooper, Junior Firpo, Stuart Dallas och anfallsduon Patrick Bamford & Crysencio Summerville stör. Dessutom vill Wilfried Gnonto bort. På pappret är bortalaget bättre men kan bli tufft mot ett formtoppat Ipswich på bortaplan. Vi sparar inte på garderingar i detta möte.

Match 7
Birmingham - Plymouth 1
(TTT 10-0-0)

Birmingham har överraskat positivt och ligger efter tre matcher på play-off plats. Veterananfallaren Lukas Jutkiewicz siste målskytt i de två senaste (vinst)matcherna som inhoppare. Även här lutar det åt att han får inleda på bänken och byta av Scott Hogan när han tröttnat. Lånade in Jay Stansfield från Fulham i veckan men osäkert om han är redo för debut redan här. Sena tester på Ethan Laird och Siriki Dembele som båda varit bra för Blues. Marc Roberts, George Hall, Marcel Oakley och Tyler Roberts. Plymouth har 1-1-1 på sina tre matcher och det är ok. Stod upp bra i sydkustderbyt mot Southampton senast och släppte in 1-2 målet först på stopptid. Även klarat 0-0 borta mot förväntade topplaget Watford. Möter nu (bättre?) motståndare som har liknande spelsätt och då blir det tufft.

Match 8
Cardiff - Sheffield Wednesday X
(TTT 9-1-0)

Cardiff höll så när på att snuva Leeds på alla poängen i premiären men efter den kryssmatchen har man två raka förluster. Inte så mycket att orda om förlusten borta mot Leicester men hemma mot QPR kan man inte bli poänglösa om man vill vara med i kampen om play-off plats. Så klart bra att man fått in stjärnan Aaron Ramsey men det får inte bli som när Zlatan spelade i landslaget att alla förväntar sig att han ska göra allt jobb själv. Anfallaren Ike Ugbo klev av i halvtid senast men ska vara fit att starta här. Lånat in målis Runar Alex Runarsson från Arsenal och backen Manolis Siopis (Trabzonspor) medan Sheyi Ojo lämnat för Kortrijk. Mahlon Romeo avstängd. Sheffield Wednesday är på jumboplats och enda laget i serien som är utan poäng. Southampton, Hull och Preston är de man spelat mot. PSG-ynglingen Djeide Gassama debuterade senast. Får starta nu? Sen test på nye Mohamed Diaby och Will Vaulks. Öppen match som den djärve krysspikar, annars rekommenderas 1X2!

Match 9
Coventry - Sunderland 2
(TTT 9-0-1)

Coventry har tappat sina bästa spelare då Viktor Gyökeres lämnade för Sporting och Gustavo Hamer gått till Sheffield United. Inte lätt för Haji Wright och Yasin Ayari att ersätta dem. Ellis Simms söker man rätt position för men kanten lär inte passa honom bäst. Är bara 22 år så inte för sent att "göra om" honom till mittback. Jamie Allen på väg tillbaka efter skada men Callum O'Hare borta ett tag till. Sunderland tog säsongens första vinst senast mot Rotherham, efter förlorat de två inledande matcherna mot Ipswich & Preston. Jobe Bellingham (lillebror till Jude som finns i Real Madrid) satte båda baljorna mot Rotherham och det behövs att någon kliver fram när Ross Stewart är indisponibel. Jack Clarke ser ut att gå mot en bra säsong så det finns hopp om poäng här för The Black Cats.

Match 10
Huddersfield - Norwich 2
(TTT 0-1-9)

Inte helt oväntat så har Huddersfield varit svaga i starten. Fick via självmål senast säsongens första poäng mot Middlesbrough. Innan dess förluster mot Plymouth och Leicester. Nyförvärvet Delano Burgzorg debuterade senast från bänken och hoppas här på startplats. I övrigt är det typ samma spelare i truppen som förra säsongen och då fick man kriga för att hänga kvar. Oliver Turton, Tom Lees och David Kasumu skadade. Norwich har vunnit två hemmamatcher (Hull och Millwall) och lirade 4-4 mot Southampton borta i en riktig pang-pang match där både mål och kort haglade. Var nog en bra ide att rensa i truppen inför säsongen och bort med gubbar som Tim Krul, Michael McGovern och Teemu Pukki. Nu visar ynglingar som Gabriel Sara och Jonathan Rowe vägen. Den leder till tre poäng här tror vi och spikar kanariefåglarna mot terrierjyckarna trots bortagräs.

Match 11
Millwall - Stoke 2
(TTT 7-2-1)

Millwall brottas med måltorka och har på sina tre matcher bara nätat två gånger. Förväntade målgörare som Zian Flemming och Tom Bradshaw har inte hittat rätt än och de två målen har ynglingarna Romain Esse & Aidomo Emakhu stått för. Så klart inte det viktigaste vem som nätar men man vill alltid att offensiva startspelare hittar rätt i början av säsongen. Nye Kevin Nisbet får vi ge tid. Bara George Honeyman som saknas pga skada. Stoke har vunnit sina hemmamatcher (Rotherham och Watford) men föll borta mot nykomlingen Ipswich. Ki-Jana Hoever och Andre Vidigal känns giftiga framåt men manager Alex Neil hoppas så klart att någon av anfallarna också hittar nät snart. Lewis Baker, Emre Tezgel och Tyrese Campbell skadade. Tror på målsnål match, ett mål kan räcka för vinst.

Match 12
Preston - Swansea 1
(TTT 7-1-2)

Prestons nyförvärv Mads Frökjaer och Will Keane har varit tongivande framåt och en stor anledning till att The Lilywhites huserar på play-off plats i The Championship. 1+1 för dansken och 2+1 för irländaren Keane och då ska vi veta att laget totalt gjort fyra mål på tre matcher. Freddie Woodman är en fin keeper och har bara släppt två bollar förbi sig så här långt. Unge Kian Best (18 år på söndag) har tagit ordinarie plats i startelvan och det visar att manager Ryan Lowe inte är rädd att testa nytt. Skador på Emil Riis, Ben Whiteman och Ched Evans men Calvin Ramsey och Robbie Brady kanske kan medverka. Swansea är också duktiga på att släppa fram unga spelare och medelåldern i backlinjen är runt 22 år. Man har inte fått resultaten med sig så här långt och står på två poäng efter tre omgångar. Framåt är Jerry Yates ett tillskott men man sålde i veckan skyttekungen Joel Piroe till Leeds och det bör bli kännbart. Vi plitar ned ettan först och litar på att Keans målform håller i sig även denna helg.

Match 13
West Bromwich - Middlesbrough 1
(TTT 6-2-2)

West Brom står på fyra poäng efter tre matcher. Vinst mot Swansea, kryss mot Leeds och förlust mot Blackburn. Verkar ha bestämt sig för att Alex Palmer ska vara nummer ett i buren denna säsong då man släppte David Button till Reading i veckan. Manager Carlos Corberan kör vidare med 3-4-2-1 uppställningen och då känner vi att varken John Swift eller Jed Wallace kommer till sin rätt. Båda var playmakers i sina forna klubbar men i WBA har det inte lossnat för dem. Daryl Dike fortfarande skadad så opolerade Brandon Thomas-Asante agerar ensam anfallare i väntan på att nye Josh Maja ska komma i matchform. Middlesbrough var nära att ta sig till Premier League förra säsongen och nu är man nästjumbo med en pinne på tre matcher och 1-5 i målskillnad. Lämnade innan säsongen tillbaka poängspelarna Aaron Ramsey & Cameron Archer till Aston Villa och förra veckan sålde man skyttekungen Chuba Akpom till Ajax. Hämtat in Lukas Engel (vb, Silkeborg) och Emmanuel Latte Lath (a, Atalanta / St Gallen) men rent spontant känns det som att man måste få in fler spelare innan fönstret stänger annars riskerar man att få kämpa för nytt kontrakt snarare än uppflyttning. Tror inte manager Michael Carrick är nöjd med ledningens beslut om spelaromsättningen. WBA avgör på hemmafavör!

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Brighton - West Ham 1X
2. Arsenal - Fulham 1
3. Manchester United - Nottingham 1X2
4. Everton - Wolverhampton X2
5. Brentford - Crystal Palace 1
6. Ipswich - Leeds United 1X2
7. Birmingham - Plymouth 1
8. Cardiff - Sheffield Wednesday 1X2
9. Coventry - Sunderland 2
10. Huddersfield - Norwich 2
11. Millwall - Stoke X2
12. Preston - Swansea 1
13. West Bromwich - Middlesbrough 1

MÅLTIPSET (9 Raders)

1. Brighton - West Ham
5. Brentford - Crystal Palace
6. Ipswich - Leeds United
14. Rotherham - Leicester
22. Lincoln - Blackpool
24. Peterborough - Derby
27. Wigan - Barnsley
28. Bradford - Crewe
29. Notts Co - Tranmere

FULLTRÄFF (Enkelrad)

1. Brighton - West Ham 4 mål
2. Arsenal - Fulham 3 mål
3. Manchester United - Nottingham 3 mål
4. Everton - Wolverhampton 1 mål
5. Brentford - Crystal Palace 4 mål
6. Ipswich - Leeds United 6 mål
7. Birmingham - Plymouth 2 mål
8. Cardiff - Sheffield Wednesday 2 mål
9. Coventry - Sunderland 1 mål
10. Huddersfield - Norwich 3 mål
11. Millwall - Stoke 1 mål
12. Preston - Swansea 2 mål
13. West Bromwich - Middlesbrough 1 mål

BIG 9 (48 Raders)

1. Manchester United - Nottingham 1X2 + över 2,5 mål
2. Arsenal - Fulham 1 + över 2,5 mål
3. Brighton - West Ham 1X + över 2,5 mål
4. Brentford - Crystal Palace 1 + över 2,5 mål
5. Everton - Wolverhampton X2 + under 2,5 mål
6. Frosinone - Atalanta 2 + över / under 2,5 mål
7. Monza - Empoli Wildcard / Alltid Rätt
8. Verona - Roma X2 + under 2,5 mål
9. Milan - Torino 1 + under 2,5 mål

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!

18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto